Çok bozuldum

Evet zaten kırk yılda bir mutfağa giriyordum, daha da hayatta girmemmmmm
Bide canım değer görmediğin yerde bir dk durma senin değer görenlerden neyin eksik şimdi aşıksın gözünü görünmüyor ama iş ciddiye binip evlendiğinde yemekten sonra eline sağlık dememesi bile batar sana emin ol odunu yontamazsin

Tek bir olayda teşekkür etmediyse onemseme ama başka olaylarda da teşekkür etmediyse o zaman bil ki çok bencil biri ile birliktesin ve bu bencilliği senden gizliyor.Bu sana işaret olsun.
Maalesef tek bu değil ama ilk kez gözüme batmış olacak ki ancak birleştirdim aydınlanma yaşadım
Ama bu bencil olduğundan değil de ince biri olmadığından kaynaklanmiyor mu
Nezaketsizlik gibi bir sey

12 yıllık evliyim her yemekten sonra eşim teşekkür eder.Eden ediyor demek ki.

Alışkın olmayabilir. Böyle davranışlar aileden öğreniliyor sofradan kalkarken eline sağlık demek güzel olmuş demek nimete laf etmemek vs. Bence çok önemli çocuklara öğretilmesi gerekiyor. Yapan olarak takdir beklerim beğenildiğini bilmek isterim yoksa motivasyonum kırılır, içimden gelmez Bi daha yapmak. Hele ki özel bir şey yapmışsın hani her gün yemeğini yemiyor ki arada unutmuş olsun. Belli ki hödük. Tek olumsuz özelliği ise yontmaya çalış.

Son düzenleme:
Maalesef tek bu değil ama ilk kez gözüme batmış olacak ki ancak birleştirdim aydınlanma yaşadım
Onun huyu böyle deyip kabullenmeyin ne olur.
Bakın; böyle şeyler sadece filmlerde yok.

Hayır. Belli bir yaşa gelmiş insanlar incelikten yoksun olsa dahi toplum öğretisi olarak teşekkür eder. Etmiyorsa bu kabaliktan değil bencillikten, tamamen kendine dönük olmasindan. Tam.olarak kast ettiğim şey şu, bir hediye alırsın diyelim teşekkür etmez. Çünkü bu hediyeyi doğal hak olarak görüyor. Bunu zaten yapmak zorundasin onun için o yüzden teşekkür etmesine gerek yok.

Biz bir restorana gittiğimizde, garson servis yaptığında teşekkür ederiz değil mi? Bunlar etmez çünkü parasını verip hizmet alıyor, bu garsonun gorevi. Ne kadar çarpık bir davranış biçimi olduğunu anladın mı?

İnanılmaz bir bakış açısı ve gerçekten beni şuan aydınlattiniz çok teşekkür ederim. Bu olayı kırk yıl düsunsem böyle yorumlamazdim ama yuzde yüz haklı buldum şuan. Neden derseniz, biz ilişkimizin basindayken elinde çok ufak bir çöpü çöp kovası bulamayınca yere atmışti ben de çok üzülmüştüm ve bunun ne kadar iğrenç bir davranış olduğunu söylemiştim. Karşılığında haklisin ama fazla abartiyorsun yerlerde hiç cop olmasa çöpçüler ne iş yapicak vs demişti. Sonra bir daha çöp olayına çok dikkat ettiği için böyle bir şey tekrar yaşanmadığı için üstünde durmamistim ama sizin bakış acinizla bu örneğe gittim ben şuan

ay bir tane poğaca konusu vardı rekor yorum almıştı zamanında,bu da öyle olmaz dimi

takılmayın,belki dikkati dağınıktır unutmuştur.normal zamanda kibar biriyse

Ne var teşekkür etmiyorsa unutmuştur bilmem ne diyen arkadaşlara da hayret ettim bu arada. Bazen kapıyı tuttuğum insanlar teşekkür etmeyince bile ayıplıyor kızıyorum, tut ki sevgilim onun için emek emek yaptığım poğacaya teşekkür etmeyecek, doğum günü hediyesine teşekkür etmeyecek. Kusura bakmayın teşekkür etmeyi bilmeyen insan görgüsüzdür ve bunun tedavisi yoktur. öğrencilerime bile bunun önemini anlatıyorum hep bazen bir şey verdiğimde,yaptığımda teşekkürü unutuyorlar rica ederim diyorum hemen akıllarına geliyor ediyorlar. Bir çok şeyin göstergesi bence aslında bilmiyorum ben önemsiz görmüyorum

Keşke yanılıyor olsaydım ama...

Bunlar bir ilişkide kırmızı bayrak, dikkatli ol lütfen. Kendini çok kaptırıp ciddi düşünmesen iyi olur.

Ha bir de bunların çoğu cimri olur. Eğer kafasında o şeye ihtiyaç yoksa asla almaz, yeterince acikmadiysa asla yemez yedirmez. Hiç bir şeye kendi kafasindaki ederden fazlasını ödemez. Hiç değilse o huyu yoktur umarım.

B
ence sor ici nde kalmasın

Bence erkek arkadaşınız böyle biri
İşte o gün gerçekten kötü bir gün geçirdi ise aklına teşekkür etmek gelmemiş olabilir.
Şimdi siz de aa teşekkür etmedin deseniz gününün kötülüğü ikiye katlanır.
Siz haklısınız ama birbirinize uygun değilsiniz.
O belki yapayım,edeyim yeter ki mutlu olsun kafasındaki bir kadınla mutlu olabilir.
Siz de yaptığın en ufak şeye teşekkür eden biri ile mutlu olursunuz birbirinize uymuyorsunuz bence.
Normalde haksızsınız adam kötü diye ve iyi hissetsin diye bir şey yapmışsınız takılmayın bazı şeylere gününde değil diyecektim ama hep öyle diyorsunuz.
Demek ki devam etseniz ikiniz de anlamaya,anlatmaya uğraşacaksınız hep hiç gerek yok uymuyorsunuz siz.
Konu bu aslında zorlamaya gerek yok

Kampta bize makas lazım olmuştu. Uzaktan bir adam bizi görüp anlamis olacak ki yanında da varmış bize getirdi. Adam yabancıydi İngilizce konuşuyordu. İngilizcem çok iyi değil orta seviye o halime konuşmaya çalıştım ve en son da teşekkür ettim. Tek kelime etmedi. O etmediği için ben mahçup oldum ekstra ettim. İnanır mısınız bunlar çok farklı zaman dilimlerinde olan şeyler ve ben parçalari birleştirdiğimde gerçekten höduk bir insan profili çıkıyor ortaya. Ama garsonlara vs başka meslek gruplarına da ettiğinde ediyor nazik davranıyor. Yani sürekli olmadığı için gözüme batmamis bu zamana kadar. Ama hoduk oldugunu düşünmeye başladım bazı şeyleri birlestirince

İşte cimrilik konusunda tam tersi. Ömrümde gördüğüm en cömert insan. Hatta fazla ve gereksiz cömert
Ama bencil olmayaymiş iyimiş

Unutmuştur belki.

İşte cimrilik konusunda tam tersi. Ömrümde gördüğüm en cömert insan. Hatta fazla ve gereksiz cömert
Ama bencil olmayaymiş iyimiş
Hiç değilse cimri değil bu iyi ama dediğim gibi dikkatli ol. Trip atmadan da tatli tatlı "ama ben sana poğaça yaptım insan teşekkür etmez mi, o kadar mı kötü olmuş" de bakalım nazlı nazlı... Bir yere kadar sana karşı davranışlarını duzeltebilirsin ama adet yerini bulsun diye teşekkür edecektir sadece, bunu aklından hiç çıkartma.

Teşekkür ederim aydinlanmami sagladiginiz icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…