- 10 Ağustos 2023
- 359
- 841
- 18
- Konu Sahibi cileklilink
-
Yüzde bin katılıyorumNe söylersen söyle içinde yoksa olmuyor
"Gönül almayı bilmeyene ömür emanet edilmez" diyor Mevlânâ.İkinci seçenek daha yakın. Pek ince biri değil hatta sanırım hiç değil
Bide canım değer görmediğin yerde bir dk durma senin değer görenlerden neyin eksik şimdi aşıksın gözünü görünmüyor ama iş ciddiye binip evlendiğinde yemekten sonra eline sağlık dememesi bile batar sana emin ol odunu yontamazsinEvet zaten kırk yılda bir mutfağa giriyordum, daha da hayatta girmemmmmm
Maalesef tek bu değil ama ilk kez gözüme batmış olacak ki ancak birleştirdim aydınlanma yaşadımTek bir olayda teşekkür etmediyse onemseme ama başka olaylarda da teşekkür etmediyse o zaman bil ki çok bencil biri ile birliktesin ve bu bencilliği senden gizliyor.Bu sana işaret olsun.
12 yıllık evliyim her yemekten sonra eşim teşekkür eder.Eden ediyor demek ki.Erkeklerin beyni bizimki gibi değil, biz olsak cenazemize yemek getirseler tabuttan kalkar teşekkür ederiz, kafası bozuk olduğu içindir. Takma bence, trip kötü birşey. Şöyle düşün evlenince de her yemekten sonra teşekkür etmeyecek nasıl olsa ☺
Onun huyu böyle deyip kabullenmeyin ne olur.Maalesef tek bu değil ama ilk kez gözüme batmış olacak ki ancak birleştirdim aydınlanma yaşadım
Ama bu bencil olduğundan değil de ince biri olmadığından kaynaklanmiyor mu
Nezaketsizlik gibi bir sey
Hayır. Belli bir yaşa gelmiş insanlar incelikten yoksun olsa dahi toplum öğretisi olarak teşekkür eder. Etmiyorsa bu kabaliktan değil bencillikten, tamamen kendine dönük olmasindan. Tam.olarak kast ettiğim şey şu, bir hediye alırsın diyelim teşekkür etmez. Çünkü bu hediyeyi doğal hak olarak görüyor. Bunu zaten yapmak zorundasin onun için o yüzden teşekkür etmesine gerek yok.Maalesef tek bu değil ama ilk kez gözüme batmış olacak ki ancak birleştirdim aydınlanma yaşadım
Ama bu bencil olduğundan değil de ince biri olmadığından kaynaklanmiyor mu
Nezaketsizlik gibi bir sey
İnanılmaz bir bakış açısı ve gerçekten beni şuan aydınlattiniz çok teşekkür ederim. Bu olayı kırk yıl düsunsem böyle yorumlamazdim ama yuzde yüz haklı buldum şuan. Neden derseniz, biz ilişkimizin basindayken elinde çok ufak bir çöpü çöp kovası bulamayınca yere atmışti ben de çok üzülmüştüm ve bunun ne kadar iğrenç bir davranış olduğunu söylemiştim. Karşılığında haklisin ama fazla abartiyorsun yerlerde hiç cop olmasa çöpçüler ne iş yapicak vs demişti. Sonra bir daha çöp olayına çok dikkat ettiği için böyle bir şey tekrar yaşanmadığı için üstünde durmamistim ama sizin bakış acinizla bu örneğe gittim ben şuanHayır. Belli bir yaşa gelmiş insanlar incelikten yoksun olsa dahi toplum öğretisi olarak teşekkür eder. Etmiyorsa bu kabaliktan değil bencillikten, tamamen kendine dönük olmasindan. Tam.olarak kast ettiğim şey şu, bir hediye alırsın diyelim teşekkür etmez. Çünkü bu hediyeyi doğal hak olarak görüyor. Bunu zaten yapmak zorundasin onun için o yüzden teşekkür etmesine gerek yok.
Biz bir restorana gittiğimizde, garson servis yaptığında teşekkür ederiz değil mi? Bunlar etmez çünkü parasını verip hizmet alıyor, bu garsonun gorevi. Ne kadar çarpık bir davranış biçimi olduğunu anladın mı?
ay bir tane poğaca konusu vardı rekor yorum almıştı zamanında,bu da öyle olmaz dimiSelam kızlar. Bugün erkek arkadasima çok sevdiği katmer poğaçadan yaptim. Normalde öyle bir şeyler yapıp verme huyum yoktur. İş yerinde zorlu bir gün geçirdiği için mutlu olsun dedim içimden geldi. Neyse iş çıkışı verdim teşekkür bile etmedi. Hadi o anlik havada kalmış oldugunu varsayiyorum çünkü anında pogacayla ilgili bir şeyden bahsetmeye basladik. Neyse ayrildik o eve geçince yiyecekti. Ama sonrasında da ne bir eline sağlık ne bir yedim güzel olmuş/kotu olmuş vs hiçbir tepki yok. Çok bozuldum. Abartıyor muyum?
Keşke yanılıyor olsaydım ama...İnanılmaz bir bakış açısı ve gerçekten beni şuan aydınlattiniz çok teşekkür ederim. Bu olayı kırk yıl düsunsem böyle yorumlamazdim ama yuzde yüz haklı buldum şuan. Neden derseniz, biz ilişkimizin basindayken elinde çok ufak bir çöpü çöp kovası bulamayınca yere atmışti ben de çok üzülmüştüm ve bunun ne kadar iğrenç bir davranış olduğunu söylemiştim. Karşılığında haklisin ama fazla abartiyorsun yerlerde hiç cop olmasa çöpçüler ne iş yapicak vs demişti. Sonra bir daha çöp olayına çok dikkat ettiği için böyle bir şey tekrar yaşanmadığı için üstünde durmamistim ama sizin bakış acinizla bu örneğe gittim ben şuan
ence sor ici nde kalmasınErkeklerin beyni bizimki gibi değil, biz olsak cenazemize yemek getirseler tabuttan kalkar teşekkür ederiz, kafası bozuk olduğu içindir. Takma bence, trip kötü birşey. Şöyle düşün evlenince de her yemekten sonra teşekkür etmeyecek nasıl olsa ☺
Kampta bize makas lazım olmuştu. Uzaktan bir adam bizi görüp anlamis olacak ki yanında da varmış bize getirdi. Adam yabancıydi İngilizce konuşuyordu. İngilizcem çok iyi değil orta seviye o halime konuşmaya çalıştım ve en son da teşekkür ettim. Tek kelime etmedi. O etmediği için ben mahçup oldum ekstra ettim. İnanır mısınız bunlar çok farklı zaman dilimlerinde olan şeyler ve ben parçalari birleştirdiğimde gerçekten höduk bir insan profili çıkıyor ortaya. Ama garsonlara vs başka meslek gruplarına da ettiğinde ediyor nazik davranıyor. Yani sürekli olmadığı için gözüme batmamis bu zamana kadar. Ama hoduk oldugunu düşünmeye başladım bazı şeyleri birlestirinceAlışkın olmayabilir. Böyle davranışlar aileden öğreniliyor sofradan kalkarken eline sağlık demek güzel olmuş demek nimete laf etmemek vs. Bence çok önemli çocuklara öğretilmesi gerekiyor. Yapan olarak takdir beklerim beğenildiğini bilmek isterim yoksa motivasyonum kırılır, içimden gelmez Bi daha yapmak. Hele ki özel bir şey yapmışsın hani her gün yemeğini yemiyor ki arada unutmuş olsun. Belli ki hödük. Tek olumsuz özelliği ise yontmaya çalış.
İşte cimrilik konusunda tam tersi. Ömrümde gördüğüm en cömert insan. Hatta fazla ve gereksiz cömertKeşke yanılıyor olsaydım ama...
Bunlar bir ilişkide kırmızı bayrak, dikkatli ol lütfen. Kendini çok kaptırıp ciddi düşünmesen iyi olur.
Ha bir de bunların çoğu cimri olur. Eğer kafasında o şeye ihtiyaç yoksa asla almaz, yeterince acikmadiysa asla yemez yedirmez. Hiç bir şeye kendi kafasindaki ederden fazlasını ödemez. Hiç değilse o huyu yoktur umarım.
Unutmuştur belki.Selam kızlar. Bugün erkek arkadasima çok sevdiği katmer poğaçadan yaptim. Normalde öyle bir şeyler yapıp verme huyum yoktur. İş yerinde zorlu bir gün geçirdiği için mutlu olsun dedim içimden geldi. Neyse iş çıkışı verdim teşekkür bile etmedi. Hadi o anlik havada kalmış oldugunu varsayiyorum çünkü anında pogacayla ilgili bir şeyden bahsetmeye basladik. Neyse ayrildik o eve geçince yiyecekti. Ama sonrasında da ne bir eline sağlık ne bir yedim güzel olmuş/kotu olmuş vs hiçbir tepki yok. Çok bozuldum. Abartıyor muyum?
Bu pogacalarda bir şey var. Yapmayin yaptirmayinay bir tane poğaca konusu vardı rekor yorum almıştı zamanında,bu da öyle olmaz dimi
takılmayın,belki dikkati dağınıktır unutmuştur.normal zamanda kibar biriyse
Hiç değilse cimri değil bu iyi ama dediğim gibi dikkatli ol. Trip atmadan da tatli tatlı "ama ben sana poğaça yaptım insan teşekkür etmez mi, o kadar mı kötü olmuş" de bakalım nazlı nazlı... Bir yere kadar sana karşı davranışlarını duzeltebilirsin ama adet yerini bulsun diye teşekkür edecektir sadece, bunu aklından hiç çıkartma.İşte cimrilik konusunda tam tersi. Ömrümde gördüğüm en cömert insan. Hatta fazla ve gereksiz cömert
Ama bencil olmayaymiş iyimiş
Teşekkür ederim aydinlanmami sagladiginiz icinHiç değilse cimri değil bu iyi ama dediğim gibi dikkatli ol. Trip atmadan da tatli tatlı "ama ben sana poğaça yaptım insan teşekkür etmez mi, o kadar mı kötü olmuş" de bakalım nazlı nazlı... Bir yere kadar sana karşı davranışlarını duzeltebilirsin ama adet yerini bulsun diye teşekkür edecektir sadece, bunu aklından hiç çıkartma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?