Çok bunaldım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence geçici bir durumsa sabredilebilir ama kalıcıysa kesinlikle işi bırakması onun için iyi olur.Sanmıyorum bir iki konuşmayla bu ruh hali değişsin,sözlü olarak iletmez ama suratıyla üzer sizi bu kez de.

Biliyorum çok bunaldığını, genel anlamda iyi gibi görünüyor ben farklı bir şey görmedim, özellikle gelecek yıl için sabrettiği projeden bahsedersek hayat dolu oluyor, ama yorgunluktan sanırım eski neşesi yok.

Adam zaten negatif enerjiyi işteyken size atıyor. Eve gelince bir şey kalmıyordur. Cidden ölüyorum dediği kadar zor mu işi? Ne iş yapıyor merak ettim?

Anlıyorum ama zaten elinizden geleni yapıyorsunuz ve bu sadece kendi tercihi.
Bu kadar kafanıza takmayın. 1 yılın sonunda eşiniz rahatlayacak ama sizin psikolojiniz çökmüş olacak. O zaman benim yüzümden bu hale geldin demeyecek.
Böyle mi olsun istiyorsunuz.

İş aradığımı biliyor, hatta en olmayacak işlere baktığımı bile biliyor, İş saatini azalt dedim, bir şekilde idare ederiz dedim ama gelecek yıl planladığı bir iş için birikim yapmaya çalıyor.o yüzden işi bırakamayacağını buna mecbur olduğunu söylüyor.Anlayacağınız içinden çıkılmaz bir durum.En güzeli benim takmamayı öğrenmem ya da umarım şansım yaver giderse bir ek iş bulmam.O zamana kadar ite kaka devam edeceğiz sanırım.

eğer başka bi emare yoksa o zaman çok karşılık vermeyin ve içselleştirmeyin.

kadınlar fazla şefkatli oluyor erkeklere bence ama onlar bizi o kadar düşünmüyorlar. biraz vurdumduymaz olun iki klasik moral cümlesi söyleyin geçin. bunu alışkanlık etmiş anlaşılan. ben de yaşadım bilirim kendime odaklanamazdım onun sorunlarını moralini düşünmekten.

siz kendinizi düşünün biraz hayatta ne yapmak istiyorsunuz sizin canınız ne istiyor ona odaklanın. ek iş bulmaya çalışmayın kariyerinizi nasıl ilerletirsiniz ona bakın mesela.

Adam zaten negatif enerjiyi işteyken size atıyor. Eve gelince bir şey kalmıyordur. Cidden ölüyorum dediği kadar zor mu işi? Ne iş yapıyor merak ettim?
Evet işi özellikle kış aylarında zor, sürekli dışarda olmayı gerektiren bir iş, ama asıl onu yoran saatlerin uzun olması.Deşifre olmakta istemiyorum açık yazarak, bir sürü konum var

Ek iş ile sizde aynı duruma gelirsiniz
Hiç kolay değil
İki iş ev çocuk
Biraz daha idareli olup birikime katkıda bulunmak daha iyi bir çözüm bence
O zaman eşinize
Haklısın hayatım ama az kaldı sıkalım dişimizi
Böyle hastalanacaksın
Atlatmamız gereken bir süreç gibi düşün
İstediğin işi kurduğunda daha iyi olacak herşey falan diye rahatlamasın sağlayın

Bulabilsem o duruma gelmeyi kabullendim açıkçası, çünkü beş altı ay da ben taşırım sırtımda geçer gider hiç değilse o da biraz dinlenmiş olur diye düşünüyorum ama bulunmuyor maalesef.Ama haklısınız çok ilgilenmesem daha iyi olacak galiba.Bir insan kendini öldürene kadar çalışmaz bir noktada dayanamıyorsa bırakır galiba.Yani umarım öyledir.

Ne yapın biliyormusunuz,ne yüz ekşitin bir şey deyin,heykel gibi dinleyin,sonr işinize vs kalkın,yorum yapmayın.Artık deşarj oldu da yorummu bekliyor,susun.
En sonunda,yapabileceğim birşey yok diyerek odadan çıkın.
Ben planlı programlı insanım.
Hep kenarda 3 kuruşumuz olsun isterdim,eşim aldırış etmezdi.
Ona göre dökeceksin saçacaksın,kalırsa köşeye atarsın.
Bir gün borca girdi biraz ve öyle bunaldı ki,Allahtan çok değildi,nasıl ödeyeceğiz ne yapacağız,ödeyemezsek filan.
Aynen dediklerimi yaptım,yüzümde kıl oynamadı,buna şaşırıyordu çünki bu durumlarda panikleyen bendim.
Paran varsa ver dedim,bu senin sorunun,döndüm gittim güzelce.
Odur budur kurtuldum,kendi sebep olduysa bana ağlayamaz,tartışmam,ama dinlemem de.
Çocuklarınızla günün tadını çıkarın,onların ve kendi hayatınızdan çalmayın,yazık...

Aslında planı, bizimle, ailemizin daha iyi bir geleceği olmasıyla ilgili olmasa dediğiniz şeyi yapacağım, yaparım da, daha öncesinde yapmışlığım vardır.Ama çocukların geleceği için olunca bende bir tarafından tutmak istiyorum, ama olmuyor.Ama bir parçada olsa duyarsızlaşmak lazım, yoksa hem benim hem çocukların yaşam kalitesi düşüyor, en iyisi bir süre umursamamak.Teşekkür ederim.

Kesinlikle öyle,ben de elimden geleni yaptım,hala daha yapıyorum,herşey ailemiz için.
Ama ben çabalarken birde modumun düşürülmesine göz yumamam.
Erkekler biraz nazlı oluyor,siz de çalışıyormuşsunuz,ınun kadar yorulsanız canı sıkılmalı bence.
Siz annesiniz öte yanda,çocuklarınız enerjiniz kalmalı.
Onlar bir laf atar iki öper babalık biter,bizim öyle mi?

cok fazla sert cikmadan is basvurularina basla orda calismak zorunda degilsin yeni bir is buldugun gibi cik o zaman hayati sana da bana da zehir etme de.. sen boyle mutsuz olunca bende sana kiyamiyorum her yere basvur baska ise gec de

Ölüyor filan olsa işi bırakır zaten. Eve geldiğinde normal davrandığını yazmışsınız demek ki işyerinde çok bunaldiginda sizinle konuşmak rahatlatıyor onu. Kafaya takmayin sadece dinleyerek destek olun, iş bulursanız maddi olarakta destek olursunuz.

1 sene bu şekilde çalışıp sonunda daha iyi koşullara gelebilecek-kendi işini kurabilecek birikime sahip olabilecekseniz gene iyi...en azından tünelin ucunda ışığı görebilir ,hayal kurup gün geçirebilirsiniz.Bir omur boyunca agir islerde calismak zorunda olanlarin Allah yardimcisi olsun.Belli bir yaştan sonra bazı işler de çok zor olabiliyor ama ortada çocuk varsa da yapabilecek birşey de yok . Benim esimin de bana göre zor bir mesleği var ve mesai kavramı yok. Evlendigimizin ertesi yılı başladı "ben istifa edicem " demeye...ne iş yapacaksın diyorum verdiği cevap ;"bakarız"!! Bu konu açıldığında strese giriyor,gelecek endişesi tasiyordum.Bir gun araç içindeydik gene girdi bu konuya,dışarda da yağmur yağmaya başladı...kavşakta yeşil ışığın yanmasını bekliyoruz. Doner kavşağın orta kısmında çiçekle güzelleştirme çalışması var...yağmur başlamasına rağmen mevsimlik işçiler tepelerinde usta başları dizüstü çökmüş toprağı kazıp çiçek dikmeye devam ediyorlar Kafamla o tarafı gösterdim "senin sorunun ne biliyor musun? Kendini o insanlardan daha değerli sanıyorsun" dedim....Afalladi...bir daha da bu konu açılmadı.

Gecici sürec herkes birseyler yasiyor sabrediyor. Aranizda bu konular bu yasananlar alinan kararlar gelecekte ayni hatalara düsmemenizi sagliyor. Duygularini esine ac. Üzüldügünü caresizligin zor oldugunu sizinde bunaldiginizdan bahsedin. Bazen karsilikli birbirinizi hissederek anlayarak konusmaları yapmakta zorlanırız. Duygularınızla konusun. Sabretmesini isteyin veya saatini şimdiden düşürmesini söyleyin. Bizde eşimle iş konusunda çok sınavlar verdik. Geçti bitti. Hiçbirşey sağlığınızdan değerli değil.

İşte bu.,Bazen gereken sadece ayna tutmak.
Yoksa bazı arkadaş ve eşler gerçekten insanı çöp tenekesi olarak kullanıyor.
İçini kusuyor rahatlıyor ama ya karşı tarafa hissettirdikleri?
Konu sahibinin eşi sanmam ki çık dese bile çıksın.
"Bak sizin için nelere katlanıyorum,gör"demek istiyor bence.
Büyük ihtimal annesinin gözbebeğiydi.
Eşim tembel biri değildir,fakat bana naz mı neyse ah of filan.En sonunda demiştim ki dünya yüzünde herkes çalışıyor,karıncalar bile,bizim çalışmamız çok özel bir durum değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…