- 1 Haziran 2012
- 7.357
- 25.816
- 798
- Konu Sahibi Nastasya flipovna
-
Biliyorum çok bunaldığını, genel anlamda iyi gibi görünüyor ben farklı bir şey görmedim, özellikle gelecek yıl için sabrettiği projeden bahsedersek hayat dolu oluyor, ama yorgunluktan sanırım eski neşesi yok.eşiniz ciddi depresyonda gibi. sallamayın izin vermeyin sizi motivasyoncu gibi kullanmasına diyecektim ama
bıktım artık hayattan lafı ciddi geldi bana. depresyonun diğer emareleri var mı? biraz gözlemleyin doktora yönlendirin olmazsa. yoğun çalışma stres kriz insanı boğabiliyor cidden.
Ben arayıp konuşmuyorum, rahatsız etmemek için gerekmedikçe hiç aramam, o arıyor beni.Evde sürmüyor genellikle geldiğinde normale dönmüş oluyor.Ama bana o çaresizlik hissini yaşattıktan sonra ben bir süre kendime gelemiyorum.
Anlıyorum ama zaten elinizden geleni yapıyorsunuz ve bu sadece kendi tercihi.Haberi var, bir daha yapmam deyip üç gün sonra tekrar yapıyor, sonra da sana da dert anlatılmıyor, benden çok bunalıma giriyorsun deyip beni suçlu çıkarıyor, moralimin bozulduğunu bile belli edemez durumdayım.Ama normal yakınma değil yaptığı bildiğiniz o an ölüyor mahfolmuş durumda ve çare bulmam gerekiyor gibi hissediyorum.Ne yapıyorsun dediğinde "kahve içiyorum" gibi sıradan bir şey söylemeye bile korkar oldum."ohh ne güzel, benim halime bak, sürünüyorum" deyip canımı sıkıyor.
İş aradığımı biliyor, hatta en olmayacak işlere baktığımı bile biliyor, İş saatini azalt dedim, bir şekilde idare ederiz dedim ama gelecek yıl planladığı bir iş için birikim yapmaya çalıyor.o yüzden işi bırakamayacağını buna mecbur olduğunu söylüyor.Anlayacağınız içinden çıkılmaz bir durum.En güzeli benim takmamayı öğrenmem ya da umarım şansım yaver giderse bir ek iş bulmam.O zamana kadar ite kaka devam edeceğiz sanırım.Bence bu kadar bunaldıysan iyi bir gününde konuş
Canım biliyorum bunaldın çözüm üretmeye çalışıyorum ek iş arıyorum ama bulamadım
Bende çok üzülüyorum
İstersen iş değiştir bi taraftan daha az yorulacağın bi iş bakalım
Yada iş saatlerini azalt daha idareli oluruz gibi
Sonuçta sağlık daha önemli
Bu şekilde ikinizde çok yıpranırsınız
Biliyorum çok bunaldığını, genel anlamda iyi gibi görünüyor ben farklı bir şey görmedim, özellikle gelecek yıl için sabrettiği projeden bahsedersek hayat dolu oluyor, ama yorgunluktan sanırım eski neşesi yok.
Evet işi özellikle kış aylarında zor, sürekli dışarda olmayı gerektiren bir iş, ama asıl onu yoran saatlerin uzun olması.Deşifre olmakta istemiyorum açık yazarak, bir sürü konum varAdam zaten negatif enerjiyi işteyken size atıyor. Eve gelince bir şey kalmıyordur. Cidden ölüyorum dediği kadar zor mu işi? Ne iş yapıyor merak ettim?
Ek iş ile sizde aynı duruma gelirsinizİş aradığımı biliyor, hatta en olmayacak işlere baktığımı bile biliyor, İş saatini azalt dedim, bir şekilde idare ederiz dedim ama gelecek yıl planladığı bir iş için birikim yapmaya çalıyor.o yüzden işi bırakamayacağını buna mecbur olduğunu söylüyor.Anlayacağınız içinden çıkılmaz bir durum.En güzeli benim takmamayı öğrenmem ya da umarım şansım yaver giderse bir ek iş bulmam.O zamana kadar ite kaka devam edeceğiz sanırım.
Bulabilsem o duruma gelmeyi kabullendim açıkçası, çünkü beş altı ay da ben taşırım sırtımda geçer gider hiç değilse o da biraz dinlenmiş olur diye düşünüyorum ama bulunmuyor maalesef.Ama haklısınız çok ilgilenmesem daha iyi olacak galiba.Bir insan kendini öldürene kadar çalışmaz bir noktada dayanamıyorsa bırakır galiba.Yani umarım öyledir.Ek iş ile sizde aynı duruma gelirsiniz
Hiç kolay değil
İki iş ev çocuk
Biraz daha idareli olup birikime katkıda bulunmak daha iyi bir çözüm bence
O zaman eşinize
Haklısın hayatım ama az kaldı sıkalım dişimizi
Böyle hastalanacaksın
Atlatmamız gereken bir süreç gibi düşün
İstediğin işi kurduğunda daha iyi olacak herşey falan diye rahatlamasın sağlayın
Ne yapın biliyormusunuz,ne yüz ekşitin bir şey deyin,heykel gibi dinleyin,sonr işinize vs kalkın,yorum yapmayın.Artık deşarj oldu da yorummu bekliyor,susun.Haberi var, bir daha yapmam deyip üç gün sonra tekrar yapıyor, sonra da sana da dert anlatılmıyor, benden çok bunalıma giriyorsun deyip beni suçlu çıkarıyor, moralimin bozulduğunu bile belli edemez durumdayım.Ama normal yakınma değil yaptığı bildiğiniz o an ölüyor mahfolmuş durumda ve çare bulmam gerekiyor gibi hissediyorum.Ne yapıyorsun dediğinde "kahve içiyorum" gibi sıradan bir şey söylemeye bile korkar oldum."ohh ne güzel, benim halime bak, sürünüyorum" deyip canımı sıkıyor.
Aslında planı, bizimle, ailemizin daha iyi bir geleceği olmasıyla ilgili olmasa dediğiniz şeyi yapacağım, yaparım da, daha öncesinde yapmışlığım vardır.Ama çocukların geleceği için olunca bende bir tarafından tutmak istiyorum, ama olmuyor.Ama bir parçada olsa duyarsızlaşmak lazım, yoksa hem benim hem çocukların yaşam kalitesi düşüyor, en iyisi bir süre umursamamak.Teşekkür ederim.Ne yapın biliyormusunuz,ne yüz ekşitin bir şey deyin,heykel gibi dinleyin,sonr işinize vs kalkın,yorum yapmayın.Artık deşarj oldu da yorummu bekliyor,susun.
En sonunda,yapabileceğim birşey yok diyerek odadan çıkın.
Ben planlı programlı insanım.
Hep kenarda 3 kuruşumuz olsun isterdim,eşim aldırış etmezdi.
Ona göre dökeceksin saçacaksın,kalırsa köşeye atarsın.
Bir gün borca girdi biraz ve öyle bunaldı ki,Allahtan çok değildi,nasıl ödeyeceğiz ne yapacağız,ödeyemezsek filan.
Aynen dediklerimi yaptım,yüzümde kıl oynamadı,buna şaşırıyordu çünki bu durumlarda panikleyen bendim.
Paran varsa ver dedim,bu senin sorunun,döndüm gittim güzelce.
Odur budur kurtuldum,kendi sebep olduysa bana ağlayamaz,tartışmam,ama dinlemem de.
Çocuklarınızla günün tadını çıkarın,onların ve kendi hayatınızdan çalmayın,yazık...
Kesinlikle öyle,ben de elimden geleni yaptım,hala daha yapıyorum,herşey ailemiz için.Aslında planı, bizimle, ailemizin daha iyi bir geleceği olmasıyla ilgili olmasa dediğiniz şeyi yapacağım, yaparım da, daha öncesinde yapmışlığım vardır.Ama çocukların geleceği için olunca bende bir tarafından tutmak istiyorum, ama olmuyor.Ama bir parçada olsa duyarsızlaşmak lazım, yoksa hem benim hem çocukların yaşam kalitesi düşüyor, en iyisi bir süre umursamamak.Teşekkür ederim.
cok fazla sert cikmadan is basvurularina basla orda calismak zorunda degilsin yeni bir is buldugun gibi cik o zaman hayati sana da bana da zehir etme de.. sen boyle mutsuz olunca bende sana kiyamiyorum her yere basvur baska ise gec deMerhabalar...
Eşimle geçmişte çok ciddi problemlerimiz oldu, hemen hemen hepsini aştık.Son iki yıldır her şey iyi gidiyor.Yalnız son beş altı aydır sürekli gerilmeme neden olan, psikolojimi bozan bir sorunla uğraşıyorum.Eşim 12 saat çok yoğun bir şekilde çalışıyor, bende çalışıyorum ama benim işim onunki kadar uzun ve yoğun değil.Ara ara işten telefon edip, "bıktım artık hayattan, sürekli böyle yoğun çalışmaktan, gücüm kalmadı vs vs " gibi yakınıp benimde moralimi bozmasından çok yoruldum.İkinci bir iş arıyorum ek olarak yapayım o da çalışma saatini aza indirsin diye ama başvurularıma olumlu bir dönüş alamadım bir türlü.O bu şekilde arayıp, telefonda sayıp sayıp kapatınca iyice çaresiz ve mutsuz hissediyorum.İlk başlarda sürekli destek olmaya çalışıyordum ama bu iş başvurusu yapıp geri dönüş alamam sonucunda açıkçası bende kaldıramamaya başladım artık.
Bugün yine aradı bir yığın"bıktım usandım, yoruldum, artık yapamıyorum" temalı bir dolu şey sayıp kapattı.Tüm yaşama hevesim gitti yine.Biliyorum çok yoruluyor ama benim yapabileceğim bir şey yok, elimden bir şey gelmiyor.Neyse aslında sizde durumlar nasıl, hep mi böyle yoğun çalışanlar diye merak ettim ve birazda içimi dökmek istedim sanırım.
İşte bu.,Bazen gereken sadece ayna tutmak.1 sene bu şekilde çalışıp sonunda daha iyi koşullara gelebilecek-kendi işini kurabilecek birikime sahip olabilecekseniz gene iyi...en azından tünelin ucunda ışığı görebilir ,hayal kurup gün geçirebilirsiniz.Bir omur boyunca agir islerde calismak zorunda olanlarin Allah yardimcisi olsun.Belli bir yaştan sonra bazı işler de çok zor olabiliyor ama ortada çocuk varsa da yapabilecek birşey de yok . Benim esimin de bana göre zor bir mesleği var ve mesai kavramı yok. Evlendigimizin ertesi yılı başladı "ben istifa edicem " demeye...ne iş yapacaksın diyorum verdiği cevap ;"bakarız"!! Bu konu açıldığında strese giriyor,gelecek endişesi tasiyordum.Bir gun araç içindeydik gene girdi bu konuya,dışarda da yağmur yağmaya başladı...kavşakta yeşil ışığın yanmasını bekliyoruz. Doner kavşağın orta kısmında çiçekle güzelleştirme çalışması var...yağmur başlamasına rağmen mevsimlik işçiler tepelerinde usta başları dizüstü çökmüş toprağı kazıp çiçek dikmeye devam ediyorlarKafamla o tarafı gösterdim "senin sorunun ne biliyor musun? Kendini o insanlardan daha değerli sanıyorsun" dedim....Afalladi...bir daha da bu konu açılmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?