Çok bunaldım :(

Yani ben ailelerin çiftleri finanse etmesi zorunluluğuna destek vermiyorum ama askerdeki çocuğa para gönderilmez mi yahu? Canı çeker, sigara içer, kontör alır vs. Bu kadar düşüncesiz olunur mu?

Bizimkiler de böle... Eşim bir kez bile babasından para istemiş insan değil. Eve haciz gelse yine istemez, onlar da sormaz zaten. Buna kendini alıştırsan iyi olur.

Oğulları askerde, köylerindeki eve dolap almaya para ayırabiliyorlar ama oğullarına para yollamıyorlar.Siz para yolluyorsunuz, oh ne güzel.
Bana pek nişanda da düğünde de niyetli değiller gibi geldi ama bu devirde ellerini oğulları için bile ceplerine sokmayan, oğullarının sözlüsüne bu anlamda güvenen bu insanlar sizden daha çok destek olanı, kız haliyle ailesi varken sözlüsüne harçlık göndereni bulamazlar ve kesin bu işe evet derler bence.
Hem "kaç tane lahmacun yiyeceksin?" sorusu ne kadar ayıp.
-12 tane yiyeceğim deseydiniz keşke.Bir insan 2 yer 3 yer bilemedin 4 yer.Alırsın 5 tane ektra lahmacun kaç yerse yer.Ayıp.
Bence çok pinti, cimri ve hani derler ya "parası gitmesin, canı gitsin " tam da böyle insanlardan.
Yarın öbürgün evlenirseniz de sizden kredi çekmenizi isterler, düğün takılarınıza göz dikerler, para isterler.
Bence dikkatli olmalısınız.

Onu hâlâ seviyor musunuz

sanırım evet :S

ya hani ben birşey demiyorum ailesinede sevdiğimede sonra üzüldüğünü görünce üzülüyorum ama sonuçta bu onun birikimi sırf kendi paralarıyla fazla faiz alsınlar diye..! almışlar insan düşünür ya bu çocuk başka para nerden bulcak diye... çıldırıyorum bazen :S ama benmkide öyle ben onlara el açmak istemiyorum diye

canım benim birde başka birşey daha söylim ince lcd tv aldılar evlerine ama oğullarına para göndermiyorlar.. o zamanda kızdım ama kimseye birşey diyemedim.. görünüşe bakılırsa iyi insalara benziyorlar ararlar sorarla hasta olunca gelirler.. ama başka olaylarda yoklar nişan alışverişini altın alışverişini sevdiğim yaptı tabi duruyor ailesinde şu an ama niye o ödüyor ki ? ben böyle görmedim.. ya da ben yanlış gördüm.. cimrilik hakkında birşey diyemiyeceğim olabilirler.. oğullarına gelincemi ? ben gönderirim ama benimde durumum iyi değil ki o kadar şükür aç değilim ama çeyizim var kim yapacak kim alacak eşyalarmı..

Aileler de çeşit çeşit işte. Kimisi gözünün içine bakar, kimisinin gözüne tır kacar.

Allah yardımcın olsun arkadaşım.

Şu an benim erkek arkadasımda askerde.Geri geliyor ben ona para yollamak istiyorum o kabul etmiyor.Ailesi de istediginde anında yolluyor hatta fazlasıyla.Şu an daha ortada bir şey yokken bile onun adına para ayırıyorlar ve senin evlilik masrafın diyorlar.Nişanlanınca biz bütün beyaz eşyaları felan alırız diyorlar.Tabi bunları bana erkek arkadasım söylüyor.Ama gerçekten işiniz zor ve anne babaların da bu kadar düşüncesiz olması çocukları için daha acı verici.Bence ailesi biraz evlilik nişan konusunda isteksiz gibi geldi.Umarım her şey istediğin gibi olur arkadaşım.Burda kaçıncı okudugum dert bu.Hepsi de birbirine benziyor.İnanın evlenmekten bile korkuyorum artık

Aslında çok büyük değil sorunlarınız. Sevginizi tüketmeyin bence

biliyorum o yüzden sabretmeye çalışıyorum ama başka başka sorunlarımız da var bu ara beni tüketenler bunlar oldu inş tükenmez canıma tak etcek diye korkuyorum

Aileler de çeşit çeşit işte. Kimisi gözünün içine bakar, kimisinin gözüne tır kacar.

Allah yardımcın olsun arkadaşım.

aynen öyle amin hepimizin inş çok sağolasın

bende böyle biliyorum canım kimsede görmedim böyle yapıldığını bende korkuyorum ama hep sevdiklerimiz için sabrediyoruz istiyoruz evliliği işte :S

ben bu nişan olayından nefret ediyorum ve çok gereksiz görüyorum aile arasında bi söz yüzükler hediyeler yeter one ya düğün gibi gelen pişman yapan pişmann artık yapılamamalı bence

bi de nişanlın param yok diye sanamı söylüyor yoksa sen jest yapim diye yolluyomusun bırak yollasın ailesi senden gelince oda istemiyo demekkki oda tuhaf

canım söz yapmak için neden bu kadar acele ettinizki
benim sevdiğimde yakında askere gidicek
onada ailesi hiç destek çıkmıyo kendisi yaşıyo anne baba ha var ha yok
ayrılar zaten..
biz napıcaz hiç bi fikrim yok
şu an çalışmıyorum
çalışırsam para yollarım ama napıcaz bilmiyorum

bi de nişanlın param yok diye sanamı söylüyor yoksa sen jest yapim diye yolluyomusun bırak yollasın ailesi senden gelince oda istemiyo demekkki oda tuhaf

utana sıkıla istedi geçenlerde oda 50 tl demekki zor durumda kalmış dedim gönderdim

canım adı konulsun istedik ikimizde ciddydik ama pişman oldum sonra :S sizinkilerin yine ayrı hani ne bileyim bunlar yan yana ama varlıkları sadece keyiflerinde..

bi nişan takmanın nesi var allah aşkına ya, dayınında kırkı çıkmış zaten, bilmiyorum alt tarafı ufak bi ev partisi, 2 yüzük...
bence bunun için sözlün seni kırmamalıydı

burdan bakınca masraftan korkmuş gibi görünüyorlar, ama nişanı kız tarafı yapar zaten

Son düzenleme:
öncelikle allah sabır versin canım, çünkü daha en baştan bu problemler yaşanmaya başladıysa gerisi de gelecektir demektir.
yaşadıkların gerçekten zor, çünkü insan böyle şeylere hevesle başlıyor, kimse işlerim yolunda gitmesin demez. nasıl bri hayal kırıklığı yaşadığını tahmin edebiliyorum. allah sabır versin.
ama bence daha nişan olmadan senn ona para göndermen falan biraz yanlış olmuş gibi. çünkü ilişki nasıl başlarsa öyle gider. ailesinin gerçekten durumu olmasa da gönderemese hadi neyse. bence böyle yapma, kendine zarar veriyorsun ve kendinden çok şeyden ödün vermiş oluyrsun. onun dışında da iyi düşün. çünkü evlilik hayatımızda öylesine bir şey değil.
ilerde evleneceğini düşün. eşya konusu olacak, yok takı olmadı diyeceksin. çocuğum oldu bişey yapmadılar diyeceksin, çünkü beklentilerin olacak. inşallah hakkında en hayırlı olana karar verirsin.

ya ben anlamıyorum kızlar zaten bu nişan arefesinde kesin erkek tarafından biri ölür, burhan altıntop komedisi gibi ama burda çok okudum, zaten kendi başımada geldi

Son düzenleme:

ayrı olsunlar canım ama bu yine onun annesi babası oldukları gerçeğini değiştrmiyo ne yazıkki olmasalarmıs keske tek basına hayata tutunmaya calısıyo yemesi içmesi giymesi yatması hepsini kendi yapıyoo çok zor çoook napıcaz biz böyle Allah yardımcımız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…