- 25 Şubat 2009
- 1.214
- 8
- 158
- Konu Sahibi prensesasik
-
bi nişan takmanın nesi var allah aşkına ya, dayınında kırkı çıkmış zaten, bilmiyorum alt tarafı ufak bi ev partisi, 2 yüzük...
bence bunun için sözlün seni kırmamalıydı
burdan bakınca masraftan korkmuş gibi görünüyorlar, ama nişanı kız tarafı yapar zaten
öncelikle allah sabır versin canım, çünkü daha en baştan bu problemler yaşanmaya başladıysa gerisi de gelecektir demektir.
yaşadıkların gerçekten zor, çünkü insan böyle şeylere hevesle başlıyor, kimse işlerim yolunda gitmesin demez. nasıl bri hayal kırıklığı yaşadığını tahmin edebiliyorum. allah sabır versin.
ama bence daha nişan olmadan senn ona para göndermen falan biraz yanlış olmuş gibi. çünkü ilişki nasıl başlarsa öyle gider. ailesinin gerçekten durumu olmasa da gönderemese hadi neyse. bence böyle yapma, kendine zarar veriyorsun ve kendinden çok şeyden ödün vermiş oluyrsun. onun dışında da iyi düşün. çünkü evlilik hayatımızda öylesine bir şey değil.
ilerde evleneceğini düşün. eşya konusu olacak, yok takı olmadı diyeceksin. çocuğum oldu bişey yapmadılar diyeceksin, çünkü beklentilerin olacak. inşallah hakkında en hayırlı olana karar verirsin.
ya ben anlamıyorum kızlar zaten bu nişan arefesinde kesin erkek tarafından biri ölür,burhan altıntop komedisi gibi ama burda çok okudum, zaten kendi başımada geldi
ayrı olsunlar canım ama bu yine onun annesi babası oldukları gerçeğini değiştrmiyo ne yazıkki olmasalarmıs kesketek basına hayata tutunmaya calısıyo yemesi içmesi giymesi yatması hepsini kendi yapıyoo çok zor çoook napıcaz biz böyle Allah yardımcımız olsun
kıyamam sana canımolsun canım allah yardım eder ummadığınız yerden kapı açar dua et olurmu bende sana dua edeceğim.. değiştirmiyor ama onlarda hesabını verecekler bu dünyada veya öbür dünyada..
canım benim birde başka birşey daha söylim ince lcd tv aldılar evlerine ama oğullarına para göndermiyorlar.. O zamanda kızdım ama kimseye birşey diyemedim.. Görünüşe bakılırsa iyi insalara benziyorlar ararlar sorarla hasta olunca gelirler.. Ama başka olaylarda yoklar nişan alışverişini altın alışverişini sevdiğim yaptı tabi duruyor ailesinde şu an ama niye o ödüyor ki ? Ben böyle görmedim.. Ya da ben yanlış gördüm.. Cimrilik hakkında birşey diyemiyeceğim olabilirler.. Oğullarına gelincemi ? Ben gönderirim ama benimde durumum iyi değil ki o kadar şükür aç değilim ama çeyizim var kim yapacak kim alacak eşyalarmı..
daha şimdiden seni sorumsuzluklarıyla "kullanılıyorum" hissine sokmuşlar.senin durumunu nişanda düğünde düşünemiyorum.ailesi kendini geri çekmiş çünkü oğullarının yükünü sırtına alan bir sevgilisi var.niye uğraşsınlarki.üstelik paranla pulunla o sana hadi nişanı yapalım diyeceğine sen diyosun nişan nişan diye.iyiniyet=üzüntü
Eylül 2010 yılında iş yeri sayesinde biriyle tanıştım.Çok iyi biriydi herşey mükemmel olmasada güzeldi.Zaten çok şey beklemiyordum.
askere gittikten bir süre sonra dayısı rahatsızlandı kanser teşhisi konuldu ve yemin töreninde vefat haberini aldık yemin töreninde annesi babası samsuna köye gittiler gürkanla annem ben kaldık orada bir yere yerleştik sadece oranın parasını ödemeyi akıl ettiler sonra gittiler sabah öğle akşam başka her türlü ihtiyacını ben karşıladım cebinede bi miktar para koydum tamam sorun değil ama çok zoruma gitti ailesi niye yapmıyor sormuyor ilgilenmiyor diye..
daha sonrasında yemin töreninde dayısı vefat etti diye nişan konusunu hiç açmadım ta ki dağıtım iznine 15 gün kala.. kendisine sordum ne dese beğenirsiniz annemle annen konuşsun bende tamam dedim ve yine sustum oysaki hiç susmayan ben sustum..
ancak onun ailesi hiç nişan konuşma taraftarı değil bu sıradada akrabalrımız komşularımz arkdaşlarım sürekli soruyor onların akrabaları bile ne zaman nişan olcak diye.. bizde bilmiyoruz diyoruz bir gün sözlümün ailesi bize geldiklerine bile annem laf vurdu o halde bile anlamadılar nişan olayını akıllarına gelip açmadılar sonra yolcularken kızım işte nişanı isterseniz yaparız ama gürkan gelsin konuşuruz..geldikten sonra ne konuşcaklar anlamış değilim hala..
neyse gürkan geldi açtım ağzımı yumdum gözümü
tüm olayları tek tek anlattım hani bu bi yabancının nişanımı ne umursamazsın gibilerinden bana şok geçirdğim bir cümle etti sanki biz hiç plan yapmadık konuşmadık bana diyorki nişanı yapacağımızı bilmiyordum..!!!!
kavga kıyamet ben sözü attım ayrıldım bitirdim herşeyi hani tek yaptığı bu değildi ondan sonra söylediği o kadar çok şey varki. neymiş efendim dayısının kırkı dolduğu halde laf ederlermiş nişan yapılırsa..
ben önemsenmek istiyorum belkide.. örneğin nişan alşverişi oldu anneannemn vefatının yedinci gününde çıktık biz sustuk üstüne alışverişte sevdiğim yok diye gelemedi annesi çalışıyordu gelemedi annem ben amca eşi kayınpederim ve görümcem vardı bana zorla beyaz aldırdılar herşeyimi öyle olması gerekiyormuşş öyle üzüldümki sanki onlar giyecek herşeye onlar karar veriyor..
ama beni arıyıp diyorlar lahmacun siparişi vercez kaç tane yiyeceksin tarzında konuşuyorlar geliceğim vakti soruyorlar.. ya insan bi sorar kızım yer misin ya da hiç sorma çay ver ya da onuda yapma..
onlardayken sevdigim aradı hepsi nasılsn napıyorsun fln diyorlar yanmda yine hiç ihtiyacın varmı demiyorlar
oysa kaç gündür parasz.. sadece cezelyamı ne zıkkımdır onu yolladılar çocuğa oda ben azarladım ailenden iste diye..
he birde 2 aydır telefonunda yüklediğim kontörde var
insan ailesinden istemezmi ya da ailesi bu çocuk asker bunun parasını aldık biz demezmi? (yüklü miktardaki parasını bankaya yatırmışlar) ben yinede kıyamadım aldım kontörünü birde dün market alışverişi yaptım para koydum kargo yaptım..
..
çok yanlışlar yapmışsın... ve bence evlilik için hem ruhen hazır değilsin.. hemde sevdiğim diyorsun ya büyük bi aşkla bağlı olduğunu düşünmüyorum...
sevdiğim dedğin kişiye hitabın çok yanlış, ikincisi çocuk asker !! senin bazı şeyleri alttan alman ve kırıldığın noktaları kibar bi dille iletmen lazım..
onun psikolojisini anlaman lazım.. senin dayın vefat etse nışan diye tuttursa çocuk üzülmezmisin ??
hem zaten sözlenmişsiniz nışana ne gerek var ki ?? dur bi çocuk askerden gelsin bi aile kendini toplasın...
k.waliden kardeşini kaybetmiş sen bu dönemde onlara destek olacağın yerde adamların her davranışından anlam çıkarıyosun....
yaptığın iyilikleri sıralıyosun.. tabikide babalar gününde hediye alacaksın, arıyacaksın... seni arayıp sormuşlar ne güzel yermisn kaç tane yersin diye bunda ne var ??
ben ortada bi sorun göremedim!! bence sen çok abartıyosun.. k.walidenin kardeşi vefat etmiş saygısızlık yapıyosun bence..
Allah yardımcınız olsun canım ne diyim benim bir arkadaşım vardı senin konuyu okuyunca aklıma geldi
evlediler çocuk askere gitti hemen
arkadaşım kaynanasıyla oturuyor durumları iyi olmasına rağmen onlarda para göndermediler hiç
Kızda çalışmıyor
Valla 18 ayı kız dantel örüp satarak eşine para göndererek bitirdi
Gece gündüz demeden gözünü alinde ayırmadan ne danteller ördü garibim
Nasıl aileler var yarabbi
Sonra çocuk kızın kıymetini pek bilmedi orası ayrı
Umarın sizin sonunuz hayırlı olur
canım seni çok iyi anlıyorum benzer sorunları bende yaşadım benim nişanlım gerçi şuan 20 günlük eşim askerdeyken kısa dönemdi biizmkisi allahtan para ben gönderdim arkadaşalrı gönderirdi babası yoktu ama annesi krş göndermedi düğün hazırlıkları sürecindede iğne almadı siz en azından nişan alışverişe çıkmışınız ve altın alınmışben ne nişan alışverişi gördüm nede altın gerçi seninde nişanlın almış benimde öyle olucaktı ondan ben lafını etmedim ama arkadaşalrım ve ailem sormuyormuydu ne alıcaklar diye bir saat bile alınmadı bana ben sürekli geçiştiriyordum bu arada kayınvalidem düğünde çeyrek altın bile takmadı,kınada kayınvalide gelinin avucuna küçük altın takar dedi aaa bizde öyle yok dedi işine gelmediği için olmaz olurmu her yörede bu vardır,onuda eşim aldı altını annesine verdi bunlara üzülmedim mi üzüldüm ,ama inan nişanlında bu durumun farkında ve üzülüyordur bizim çok şükür çalışıp kazanıyorduk ondan herşeyimizi yapabildik önemli olanda o zaten kendiniz bişeyler yapabilmektir ailesi almış olsaydı karışma hakkıda olurdu belki yarın öbürgün lafda olurdu,ondan bu konulara takılma dicem ama seni anlıyorum insan takıyor ve üzülüyor
bak canım benim nışanımı ben kendim yaptım, maddi menavi herşeyi ben hazırladım düğün gibide oldu çok şükür..
nışanlımın ailesi bırak nışan alışverişini, benim aldığım küçük altını bana taktılar !
ailesi bırak asker nışanlıma para göndermeyi kaç milyar para istediler asker ve yaza düğün yapmayı düşünen nışanlımdan !!
nışanlım uzun dönem asteğmen olarak yapıyo diye k. walidem nıişanlımın askeri kartı ile bulundukarı şehirde yemek yeme derdine düştü....
düğün olacak bi, kez arayıp nasıl yapacağız demezler.... ah bi bilsen ne çektiğimi....
benim annem teyzelerim kazan kazan sarma yapıp nışnalıma gönderiyo 16 saat uzaklıkta bana.. annesi bi yemek göndermyei bırak oğullarına para göndermeyi bırak arayıpta nasılsın demezler!!!
köylerinde bi çocuğa nışnalım 7 bin para werdi o çocuk koyun bakacaktı 7 binlik nışnalıma bunun karşılığında 14 bin werecekti cocuk kaçtı !!!
çünkü k.walidem köyde müsaid olmasına rağmen ben bakamam kolay değil dedi.. ama diğer oğlu için düğün yapmıcak bişi yapmıcak o oğlu için 7 taneye birde bakıyo, bizde başımızda baba yok hakmı paramızı resmen çaldırdık....
sen yerimde olsan ne yapardın ???
canım çok üzüldüm ama neden para göndermiyorlar en çok ona takıldım. acaba erkek arkadaşın param var gerek yok mu diyor? ya da acaba askerden her şeyi verdiklerini ve dolayısıyla da para gerekmediğini filan mı düşünüyorlar, başka erkek çocukları var mı bunların? bence de bu çocuğu seviyorsan, bununla ömür geçer diyorsan, sineye çekeceksin ilerde beklentilerinin karşılanmayacağını... allah mesut etsin canım
bende çok yakın oldum nışnalımın ailesine.. Hediyeler neler neler.. Ama sonuç kocaman bi sıfır...
Kendi ailen gibi olmuyo yerinde olsam kendimi ağırdan satar az öz konuşur nışanlımla iyi olur,
ailesinden bi çöp beklemem....
şimdi sana herşeyi yapacak ilerdede biz yaptık biz ettik gelin böyle böyle diyecekler...
Ne bişeylerini kabul et ne kötü ol.. Sadece kuracağın yuvayı düşün..
Bide nışana acele etme işin adı iyice büyümesin ya istedğin gibi bi insan değilse ne yapacaksın??
Keşke nışanı yapmasaydım diyeceksin... Bence en önemlisi bu çocuk sana iyi bi eş olacak mı bunu annenle konuş.. Etrafına danış...
Mahalede dönen lafları boşver... Sultan süleymanın ardından bile konuşulmuş... Elin lafı bitmez...[ı][/ı]
Bide kaç yaşındasın canım ?? Yani evlilik için erkan diye düşündüm senin için...
Benimde babam yok seni anlıyorum el alemi insan kafasına takıyor.. Elin yaptığı yanlış doğru
senin doğrun yanlış olur ben kendi teyzemlerden neler gördüm neler....
Yerinde olsam uzak dururum ailesinden.. Mesafeli olurum.. Sözlünede dedi kodu gibi değilde tatlı dille
annenlere kırılıyorum gibi yanaş onuda kendinden soğutma ben bu yanlışı yaptım... Herşeyi anlatmandan bıktım
bana yetiştirme artık dedi ki haklıydı gelince konuşmalıydım... şimdi k.waildem neler yapıyo nışanlıma gelince anlatacaım....
Allah ikimizede yardım etsin ben çıkıyorum şimdi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?