Çok bunalıyorum 😢

sprngg

Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2023
806
460
23
31
Bu da dert mi demeyin artık cidden bunaldım. Bir senelik evliyim eş ailesi kötü niyetleri yok ama sabah kaynanam akşam kayınpederim haftada iki üç dedesi arıyor. Ve asla konuşma kısa kalmıyor gün aşırı muhakkak ve saatleri yok sabah 9 akşam 11. Seviyorlar anlıyorum ama boğuluyorum artık. Kaynanamın annesi hastaydı aradım nasıl diye ağladı çok severim bu arada kaynanamı ağzı var dili yok o ağlayınca ben de ağladım artık hoşuna mı gitti anlamadım her gün sabahın köründe arayıp uykudan uyandığımı biliyor olmasına rağmen anasının durumunu anlatıyor ben sormadan. Akşama kayınpederim eve gidiyor telefona sarılıp beni arıyor gün içinde yaptıklarını anlatıyor kaynanam biraz daha saygılı insan hayatına ve laf anlar rahatsız etmek çok istemez. Kayınpeder öyle değil ya bi insan geliniyle ne konuşabilir o kadar. Aramazsan da laf sokar ( atıyorum üç gün hiç aramadın ) bir de normal konuşmalar değil sürekli artık baba evinden çıktığımı onların zimmeti altına girdiğimi ima edici konuşmalar. İlk başlarda eşimin müdahale etmesini bekliyordum ama baktım edemiyor asla bu konuda bir şey diyemez haklı olduğumu söylüyor ama arama mı diyeyim ne yapayım diyor en ufak şeyde yanlış anlayacak potansiyeldirler çünkü artık ondan da medet ummuyorum kendim yapmaya çalıştım ama maalesef yine önüne geçemiyorum işim var dışardayım vs hepsini denedim olmadı. Dediğim gibi fitne fesat insanlar değil ama gelinden aşırı beklentililer bu konuda ben de hiç öyle bi aile ortamında yetişmedim herkes çok rahattı. Kendi çocukları gibi olamıyorum olamam zaten çünkü kendi anne babama da böyle değilim onlara nasıl olayım. Nasıl önüne geçeceğim bu durumun özür diliyorum uzun oldu yıllanmış arkadaşlarım, ablalarım bacınıza bi çare

ben konusmayi sevmem telefonda bu kadar. Kendi anne babamla bu kadar konusmuyorum deyin. Acmayin telefonu ben acmazdim herhalde çoğunu. Anlasinlar yani. Soguk davranip kisa kesin. Kv neyse de gelin arayan kp ler bana biraz sapik geliyor kusura bakmayin. Gelinle ne konusabilirsiniz

Musait olmadigimi soyleyim
Yada işteyim gibi bahaneler bularbilirsiniz tabi bunlar gecici cozum

Yaptım onu da o zaman eşimi arayıp istediler görmedim dediğimde kaç saat oldu hiç mi bakmadın tele diyorlar

Evet yani kaynana ile konuşacak bir şey buluyorsun zaten o çok tutmuyor telde ama kayınbaba maşallah adam sabahtan akşama çalışır telde konuşacak enerjiyi nerden buluyor bilmiyorum özledim diyor senle konuşunca keyfim yerine geliyor diyor sesini duymasam aklım kalıyor diyor saçma geliyor bana tamam kayınpederler gelinlerini severmiş ama çok abartı bunalıyorum

Açınca kısa kesin, banyoya gireceğim, kapı çaldı misafirim geldi vs vs diyerek bahaneler uydurun belki daha az aramaya başlar
Hiç sanmıyorum bi ara onu aramamakta bulmuştum sürekli kaynanamı aradım onu hiç aramadım bu sefer de kaynanama arattırıyordu ya da çocuğunu arayıp beni tele istiyordu

10 yillik evliyim, 10 yıldır kayinvaldem ve kayinpederim ayrı ayrı arayıp hergun halimi hatrımı, torununu, bir isteğimiz varmı diye mutlaka sorarlar, ama bo yere uzatmazlar lafı bende onları ararım aynı şekilde böyle bir düzenimiz var baştan garip geldi ama sonrasında hoşuma gitti, hesap kitap sormaz acmasam vay gelin neden açmadı ki demezler vs oyusden problemim yok, ama sizde neden açmadım ne işin vardı yada eşinizi arayıp aradık açmadı demeleri felan hiç hoş değil kesinlikle haklısınız öyle yapsalar kendimde bunalirdim kesinlikle.

Hal hatır sorup kapatsalar neyse 31 yaşındayım 10 yaşında çocukmuşum gibi bana öğretilerini söylüyor yani benim doğrularıma saygı da yok aslında aramalarından çok bu rahatsız ediyor beni baştan bir kültürel farklılığımız var yani onlar gibi olmamı istiyorlar bekliyorlar ki başları ağrıdığında da geçene kadar arayım sorayım

Her şeyi kendileri biliyor çünkü bu yaşımıza kadar anamız babamız tarafından yeteri kadar yetiştiğimizi gördüğümüzü asla kabul etmiyorlar, bir bireyi gelin aldıklarını değil çocuğu gelin aldıklarını düşünüyorlar.
En iyi bilen onlar başka kimse en iyisini bilmez zaten..

Mesafe şart mesafe..

Eşinize de tembih edin, ondan arayıp sizi isterlerse şu an konuşacak modda değil önemli ni şeyse bana söyleyin diyecek. Israrcılığa karşı bi tık kabalaşmakta sakınca yok. İstikrarlı olun yumuşamayın elbet vazgeçerler

Evet ben de bi evcil hayvan değilim ki eğitileyim herkesin doğrusu kendine evlenince hazır çocuk mu aldıklarını düşünüyorlar anlamıyorum kendi soyadımı aldım kayınpederime asla söyleyemiyorlar her aradığında bizimsin artık orda ekmeğin yok diyor ama evlendikten sonra bi hediyesini harçlığını görmedim kendi memleketindeyim şu an eşimin işi dolayısıyla babam her gittiğimde boş göndermez beni. Ama kendilerinden daha bir şey görmedim

Beni gelin mevlidin de 8 teyze ağlattı orayı unut diye… seni çok iyi anlıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…