Çok bunalıyorum 😢

Aslında kültürümüzde huysuzluk olarak algılanan bas kaldırı, iyi huy olarak algılanan da uyum belki bir yerde boyun eğme. Ben bunu inanın 40 yasıbda anladım. Evet yani kendimi aslında huysuz zannediyordum. Evet huysuzluğum yok değil ama aydınlandım ki çogu sınırlarıma sokmama eylemim. Düşünsenize alanıma girdirmediğim için huysuz olduğum bşr coprafyadayım. Sucum ne. Kadın olmak evlat olmak ve gelin olmak. Eş olmak. Peki peki diycez de mi herseye. E o zaman biz, biz olmuyoruz ki.

Gercekten toplumumuz sınır bilmeyen, saygıdan yoksun bir toplum. Akıl öğretirler, o biter ısrar baslar o olmadı emrivaki olmadı duygu sömürüsü bazen beddua. Kim daha edepsizse artık o kazanır. Bıktım bazı insanlardan. Israrlarından. Duygusal baskılarından. Rahat bırakın ya rahat

Onlar böyle deyince yoo hala babamın kızıyım demiyor musunuz ya da demeden nasıl duruyorsunuz? Ben kesin altta kalmazdım ya cevabını verirdim. İyi ki bana böyle saçma şeyler demiyorlar

Sakın boyun eğmeyin, amaç boyun eğdirip sahipsiz bırakıp yönetmek, cevaplarını verin ve mesafeli olun , kavga etmekten korkmayın, bir cinnet herşeyi çözer...
Boyun eğmiyorum ama insanın kafasına sürekli sürekli aynı şeyleri sokmaya çalışmak korkunç bir kötü niye değil mi? Sizin kızınıza da böyle deseler hoşunuza gider mi diyorum. Desinler doğru oda onların kızı artık diyorlar bu nasıl bir geri kafalılık ya insan 70-80 yaşında olur duymazdan gelirsin öyle görmüş dersin ki bence yine de bahane değil o yaşlarda olup yine de böyle konuşmayan çok akrabam var ama bunlar 45 li yaşlarındalar çok tuhaf.
Onlar böyle deyince yoo hala babamın kızıyım demiyor musunuz ya da demeden nasıl duruyorsunuz? Ben kesin altta kalmazdım ya cevabını verirdim. İyi ki bana böyle saçma şeyler demiyorlar
Ay diyorum çok susmuyorum zaten de ne dersen de umurlarında değil aynı şeyi papağan gibi söylemeye devam ediyorlar sürekli onlara açıklama yapmak da istemiyorum bir b*k sanıyorlar dedikleri şeyi.

Cinnet geçirdim derken eşinize mi onlara karşı mı tepki mi gösterdiniz merak ettim çok özel olmayacaksa

Telefonunuz bozulsun. 3 gün kullanmayın, 4. Gün ses gidip gelmiyor sadece whatsapp kullanabilin. Sonrada ay telefonsuzluğa çok alışın nerde bilmiyorum bile olun. 9 aydır çok işime yarıyor

Telefonunuz bozulsun. 3 gün kullanmayın, 4. Gün ses gidip gelmiyor sadece whatsapp kullanabilin. Sonrada ay telefonsuzluğa çok alışın nerde bilmiyorum bile olun. 9 aydır çok işime yarıyor
inanın bi şekilde yine ulaşırlar bana eşimi ararlar isterler neyse bakalım yapacam bi şeyler

Ayyyy aynı cümle desinler doğru o da onların kızı artık aynısı çok af edersiniz eşinizin ailesi nereli

hadi kv olsa neyse ama kp nin sürekli araması, sesini duyunca keyfim yerine geliyor vs demesi düpedüz manyaklık. eşin kelimesi kelimesine bunları söylediğini biliyor mu? ona çok mu normal geliyor?
O bana en başında demişti babamın insanlarla gereksiz bir samimiyeti bir laçkalığı var diye aşkında çocuk bana sinyalleri vermişti ben anlayamadım

Ayyyy aynı cümle desinler doğru o da onların kızı artık aynısı çok af edersiniz eşinizin ailesi nereli
Yzgt... Burada varsalar alınmasınlar ama tanıdığım çoğu, inanılmaz geri kafalı. Kesinlikle öyle olmayan vardır sözüm meclisten dışarı lütfen kimse üstüne alınmasın ben tanıdıklarım için konuşuyorum bana öyleleri denk geldi.

Son düzenleme:
Benim de iç Anadolu’dan oraya yakın bi yer kendim Karadenizliyim onlara göre de bizim mezhep çok geniş olması gereken böyleymiş

Yozgat yobazgat diye duymuştum. Yozgatlı kardeşlerim beni hemen eksilemesin Konyalıyım ben de zaten.

Cinnet geçirdim derken eşinize mi onlara karşı mı tepki mi gösterdiniz merak ettim çok özel olmayacaksa
Evde bağırıp çağırdım eşime ailesine de yüz vermedim , ısrarla aradılar açmadım, eşim de ailesine patladı ne bu kadar arıyorsunuz diye , eşim ailesine sesini yükselmez asla ama o zaman telefonda kızarak konuştu sinirlendi ve ailesi ile de ipler koptu çünkü anladılar ki ben kavga ediyorum, aramayı , zırt pırt gelmeyi bıraktılar, bana karşı soğuk davrandılar ben de hiç oralı olmadım bi nevi kendimden uzaklaştırdım, eşim açıkça ailesine bu şekilde beni sürekli zırt pırt aramalarından, Kayinbabamın saçma konuşmalarından bıktığımi söyledi ( Kayinbabam ağır saçmalardı),ilk başta kabullenemediler ama sonra alıştılar, şuan 3 ay aramasam asla küsmezler, kafama göre takiliyorum, aramızda iyi ,saygı duymayı öğrendiler, beni böyle kabul etmek zorunda kaldılar , eşim ondan boşanacağımı anlamayana kadar asla müdahale etmek istemedi hep seni seviyorlar deyip geçiştirdi, ama evde cinnet geçirip boşanmaya kalkınca olaylara dur demek zorunda kaldı...

Arayı bozup mesafe koyacaksın asla başka yolu yok , bir cinnet herşeyi çözer ...

Ben başka odaya gider isim var derdim , eşinize de net olun teli size vermesin...
Size ne yaptılar çok merak ettim özel değilse ? Çünkü cidden eş ailelerine tahammülünüz yok gibi kim olursa olsun tüm iyi niyetinizi kaybetmiş gibisiniz. Benim o kadar değil tam da açıklayamadım burda belki de yönetme çabasıdır ama beni sadece kayınpederimin çok bilmişlikleri aşırı sevgi gösterisi rahatsız ediyor kaynanamdan yana bir şikayetim yok çünkü kendi de sefil bir kadın aksine üzülüyorum ama sesini çıkaramadığı için. Asla hiçbir şeyime karışmaz yani. Çok aramak istemez gençsiniz siz der. Kayınpederim laf anlamaz.

Benim kaynana da kayınbaba da bir ev gibi olmak istedi , sürekli gelme gitme , zırt pırt arama yaptılar ben de delirdim , hiç gelemem böyle şeylere, bir de kayınbaba nasihat adı altında sürekli boş konuştu, onların hayalindeki gelin ben değilim, onlar emir kulu istiyor ama ben yapamam, rest çekip mesafe koydum, eşime de sırf ailenden kurtulmak için senden boşanıyorum dedim , eşim tutuşup müdahale etti , şuan asla bana yaklaşamazlar, eşim de ailesi de mesafemi iyi biliyor , bence siz de tahammül etmeyin ...

Kız kardeşim yeni evlendi sayılır, en baştan onu uyardım mesafeli ol diye, çok şükür o bu sorunları en başından engelledi fırsat vermedi , herşey taviz vermekten geliyor...

Kız kardeşim yeni evlendi sayılır, en baştan onu uyardım mesafeli ol diye, çok şükür o bu sorunları en başından engelledi fırsat vermedi , herşey taviz vermekten geliyor...
Beni de uyarmışlardı her zaman nasıl davranabileceksen öyle davran diye suç biraz da bende kendi çevrem gibi düşündüm. Ama karşı taraf sevgiyi koşula bağlama anlayışına sahip onları arayıp hal hatır sorarsam sevilirim ne kadar arama o kadar çok sevilme.. hatta görümcem kendi dedi biraz abarttın sanki diye. Mesafemi koruyamadığımın o bile farkında.

Bu kayınpederlerin gelinlerini arama merakını da burada duydum. Ne münasebet ya. Söyleyeceği bir şey olur amenna. Boş sohbete sık sık aramak da nedir?

Hele konu sahibi söylediği saçma laflar yani yenilir yutulur cinsten değil, ben rahatsız olurdum açıkçası. 17 yıllık evliyim, kayınpederim bir kez bile boş sohbet için aramamıştır. Kayınvalidem de öyle. Söyleyecekleri bir şey varsa ararlar. Boş sohbet etmek istiyorlarsa kendi çocuklarını arasınlar.

İmadan anlamıyorlarsa dümdüz söyleyeceksiniz o zaman. Kırılan kırılsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…