- 31 Ekim 2013
- 5.504
- 10.050
- 498
Aslında kültürümüzde huysuzluk olarak algılanan bas kaldırı, iyi huy olarak algılanan da uyum belki bir yerde boyun eğme. Ben bunu inanın 40 yasıbda anladım. Evet yani kendimi aslında huysuz zannediyordum. Evet huysuzluğum yok değilKesinlikle.. Ne yazık ki kültürümüzde genel olarak gelini yetişkin ve bilgi sahibi bir insan olarak değil , her şeyin kendi kulturleri ve doğruları doğrultusunda sıfırdan öğretilmesi ve tabiri caizse güdülmesi gereken ,hiçbir şey bilmeyen bir insan olarak görüyorlar. Gelin sormasa bile her konuda fikir verilir, bildiği ya da yapmak istedigi bir şey varsa hemen fikir beyan edilip farklı şeyler önerilir, yapmazsa surat asılır, her konuda yönetilmeye calisilip gelinin onlara uyması ve kendini yok sayması, bazı yerlerde de ailesini unutması ve hızlıca kayın aileye adapte olmasi beklenir.. Gelinler de ne yazık ki sinir harbi ve mücadele ile kendi benliklerini ortaya koymaya çalışırlar var olabilmek adına.. Sinir bozucu, değil mi?
Onlar böyle deyince yoo hala babamın kızıyım demiyor musunuz ya da demeden nasıl duruyorsunuz? Ben kesin altta kalmazdım ya cevabını verirdim. İyi ki bana böyle saçma şeyler demiyorlarAy bu ataerkil düzenin Allah belasını versin ya. Valla seni aldık artık bizimsin falan bunlar ne demek ya mal mıyım ben. Aynısını bana da diyorlar. Kendi ailende yaşadıklarını unut artık biz nasılsak öylesin ne yapıyorsak onu yapıcan. Off 2 yıl oldu nefes alamıyorum ya valla. İnsanın aklına kötü şeyler geliyor olmaz olsalardı diyesim geliyor genç kızları bu kadar bunaltıp hayattan soğutmak çok büyük günah ya
Boyun eğmiyorum ama insanın kafasına sürekli sürekli aynı şeyleri sokmaya çalışmak korkunç bir kötü niye değil mi? Sizin kızınıza da böyle deseler hoşunuza gider mi diyorum. Desinler doğru oda onların kızı artık diyorlar bu nasıl bir geri kafalılık ya insan 70-80 yaşında olur duymazdan gelirsin öyle görmüş dersin ki bence yine de bahane değil o yaşlarda olup yine de böyle konuşmayan çok akrabam var ama bunlar 45 li yaşlarındalar çok tuhaf.Sakın boyun eğmeyin, amaç boyun eğdirip sahipsiz bırakıp yönetmek, cevaplarını verin ve mesafeli olun , kavga etmekten korkmayın, bir cinnet herşeyi çözer...
Ay diyorum çok susmuyorum zaten de ne dersen de umurlarında değil aynı şeyi papağan gibi söylemeye devam ediyorlar sürekli onlara açıklama yapmak da istemiyorum bir b*k sanıyorlar dedikleri şeyi.Onlar böyle deyince yoo hala babamın kızıyım demiyor musunuz ya da demeden nasıl duruyorsunuz? Ben kesin altta kalmazdım ya cevabını verirdim. İyi ki bana böyle saçma şeyler demiyorlar
Cinnet geçirdim derken eşinize mi onlara karşı mı tepki mi gösterdiniz merak ettim çok özel olmayacaksaAy seninkiler aynı benim eş ailesi, yeni evliyken canımdan bezdirdiler, nasihat adı altında devamlı kafamı ütülediler, sürekli aradılar, akşam görüntülü aradılar, dışarı çıksak bu saatte niye dışardasınız çabuk eve dönün dediler veeeeeee ben cinnet geçirince hepsi korkup uzaklaştıBöyle saf saf durarak asla yakanızdan düşüremezsiniz, çocuk olmadan düzene girdi girdi yoksa yandınız, akıllı olun telefonları açmayın ve eşinizi uyarın o da ailesi ile konuşsun uyarsın, siz de yeri gelince telefonla konuşmayı sevmediğinizi belirtin, sessiz kalarak büyük hata ediyorsun ayrıca ne demek aileni unut , bana öyle deseler ne münasebet derim ...
Telefonunuz bozulsun. 3 gün kullanmayın, 4. Gün ses gidip gelmiyor sadece whatsapp kullanabilin. Sonrada ay telefonsuzluğa çok alışın nerde bilmiyorum bile olun. 9 aydır çok işime yarıyorBu da dert mi demeyin artık cidden bunaldım. Bir senelik evliyim eş ailesi kötü niyetleri yok ama sabah kaynanam akşam kayınpederim haftada iki üç dedesi arıyor. Ve asla konuşma kısa kalmıyor gün aşırı muhakkak ve saatleri yok sabah 9 akşam 11. Seviyorlar anlıyorum ama boğuluyorum artık. Kaynanamın annesi hastaydı aradım nasıl diye ağladı çok severim bu arada kaynanamı ağzı var dili yok o ağlayınca ben de ağladım artık hoşuna mı gitti anlamadım her gün sabahın köründe arayıp uykudan uyandığımı biliyor olmasına rağmen anasının durumunu anlatıyor ben sormadan. Akşama kayınpederim eve gidiyor telefona sarılıp beni arıyor gün içinde yaptıklarını anlatıyor kaynanam biraz daha saygılı insan hayatına ve laf anlar rahatsız etmek çok istemez. Kayınpeder öyle değil ya bi insan geliniyle ne konuşabilir o kadar. Aramazsan da laf sokar ( atıyorum üç gün hiç aramadın ) bir de normal konuşmalar değil sürekli artık baba evinden çıktığımı onların zimmeti altına girdiğimi ima edici konuşmalar. İlk başlarda eşimin müdahale etmesini bekliyordum ama baktım edemiyor asla bu konuda bir şey diyemez haklı olduğumu söylüyor ama arama mı diyeyim ne yapayım diyor en ufak şeyde yanlış anlayacak potansiyeldirler çünkü artık ondan da medet ummuyorum kendim yapmaya çalıştım ama maalesef yine önüne geçemiyorum işim var dışardayım vs hepsini denedim olmadı. Dediğim gibi fitne fesat insanlar değil ama gelinden aşırı beklentililer bu konuda ben de hiç öyle bi aile ortamında yetişmedim herkes çok rahattı. Kendi çocukları gibi olamıyorum olamam zaten çünkü kendi anne babama da böyle değilim onlara nasıl olayım. Nasıl önüne geçeceğim bu durumun özür diliyorum uzun oldu yıllanmış arkadaşlarım, ablalarım bacınıza bi çare
Telefonunuz bozulsun. 3 gün kullanmayın, 4. Gün ses gidip gelmiyor sadece whatsapp kullanabilin. Sonrada ay telefonsuzluğa çok alışın nerde bilmiyorum bile olun. 9 aydır çok işime yarıyor
Ayyyy aynı cümle desinler doğru o da onların kızı artık aynısı çok af edersiniz eşinizin ailesi nereliBoyun eğmiyorum ama insanın kafasına sürekli sürekli aynı şeyleri sokmaya çalışmak korkunç bir kötü niye değil mi? Sizin kızınıza da böyle deseler hoşunuza gider mi diyorum. Desinler doğru oda onların kızı artık diyorlar bu nasıl bir geri kafalılık ya insan 70-80 yaşında olur duymazdan gelirsin öyle görmüş dersin ki bence yine de bahane değil o yaşlarda olup yine de böyle konuşmayan çok akrabam var ama bunlar 45 li yaşlarındalar çok tuhaf.
Ay diyorum çok susmuyorum zaten de ne dersen de umurlarında değil aynı şeyi papağan gibi söylemeye devam ediyorlar sürekli onlara açıklama yapmak da istemiyorum bir b*k sanıyorlar dedikleri şeyi.
İki kız kardeşi var tek gelinim amaTek çocuk mu eşiniz ya da kız çocukları mı yok? Yalnızlık mı çekiyorlar acaba
O bana en başında demişti babamın insanlarla gereksiz bir samimiyeti bir laçkalığı var diye aşkında çocuk bana sinyalleri vermişti ben anlayamadımhadi kv olsa neyse ama kp nin sürekli araması, sesini duyunca keyfim yerine geliyor vs demesi düpedüz manyaklık. eşin kelimesi kelimesine bunları söylediğini biliyor mu? ona çok mu normal geliyor?
Yzgt... Burada varsalar alınmasınlar ama tanıdığım çoğu, inanılmaz geri kafalı. Kesinlikle öyle olmayan vardır sözüm meclisten dışarı lütfen kimse üstüne alınmasın ben tanıdıklarım için konuşuyorum bana öyleleri denk geldi.Ayyyy aynı cümle desinler doğru o da onların kızı artık aynısı çok af edersiniz eşinizin ailesi nereli
Benim de iç Anadolu’dan oraya yakın bi yer kendim Karadenizliyim onlara göre de bizim mezhep çok genişY*zg*t... Burada varsalar alınmasınlar ama tanıdığım çoğu Yozgatlı inanılmaz geri kafalı. Kesinlikle öyle olmayan vardır sözüm meclisten dışarı lütfen kimse üstüne alınmasın ben tanıdıklarım için konuşuyorum bana öyleleri denk geldi.
Yozgat yobazgat diye duymuştum. Yozgatlı kardeşlerim beni hemen eksilemesin Konyalıyım ben de zaten.Y*zg*t... Burada varsalar alınmasınlar ama tanıdığım çoğu Yozgatlı inanılmaz geri kafalı. Kesinlikle öyle olmayan vardır sözüm meclisten dışarı lütfen kimse üstüne alınmasın ben tanıdıklarım için konuşuyorum bana öyleleri denk geldi.
Evde bağırıp çağırdım eşime ailesine de yüz vermedim , ısrarla aradılar açmadım, eşim de ailesine patladı ne bu kadar arıyorsunuz diye , eşim ailesine sesini yükselmez asla ama o zaman telefonda kızarak konuştu sinirlendi ve ailesi ile de ipler koptu çünkü anladılar ki ben kavga ediyorum, aramayı , zırt pırt gelmeyi bıraktılar, bana karşı soğuk davrandılar ben de hiç oralı olmadım bi nevi kendimden uzaklaştırdım, eşim açıkça ailesine bu şekilde beni sürekli zırt pırt aramalarından, Kayinbabamın saçma konuşmalarından bıktığımi söyledi ( Kayinbabam ağır saçmalardı),ilk başta kabullenemediler ama sonra alıştılar, şuan 3 ay aramasam asla küsmezler, kafama göre takiliyorum, aramızda iyi ,saygı duymayı öğrendiler, beni böyle kabul etmek zorunda kaldılar , eşim ondan boşanacağımı anlamayana kadar asla müdahale etmek istemedi hep seni seviyorlar deyip geçiştirdi, ama evde cinnet geçirip boşanmaya kalkınca olaylara dur demek zorunda kaldı...Cinnet geçirdim derken eşinize mi onlara karşı mı tepki mi gösterdiniz merak ettim çok özel olmayacaksa
Arayı bozup mesafe koyacaksın asla başka yolu yok , bir cinnet herşeyi çözer ...Boyun eğmiyorum ama insanın kafasına sürekli sürekli aynı şeyleri sokmaya çalışmak korkunç bir kötü niye değil mi? Sizin kızınıza da böyle deseler hoşunuza gider mi diyorum. Desinler doğru oda onların kızı artık diyorlar bu nasıl bir geri kafalılık ya insan 70-80 yaşında olur duymazdan gelirsin öyle görmüş dersin ki bence yine de bahane değil o yaşlarda olup yine de böyle konuşmayan çok akrabam var ama bunlar 45 li yaşlarındalar çok tuhaf.
Ay diyorum çok susmuyorum zaten de ne dersen de umurlarında değil aynı şeyi papağan gibi söylemeye devam ediyorlar sürekli onlara açıklama yapmak da istemiyorum bir b*k sanıyorlar dedikleri şeyi.
Ben başka odaya gider isim var derdim , eşinize de net olun teli size vermesin...inanın bi şekilde yine ulaşırlar bana eşimi ararlar isterler neyse bakalım yapacam bi şeyler
Size ne yaptılar çok merak ettim özel değilse ? Çünkü cidden eş ailelerine tahammülünüz yok gibi kim olursa olsunBen başka odaya gider isim var derdim , eşinize de net olun teli size vermesin...
Benim kaynana da kayınbaba da bir ev gibi olmak istedi , sürekli gelme gitme , zırt pırt arama yaptılar ben de delirdim , hiç gelemem böyle şeylere, bir de kayınbaba nasihat adı altında sürekli boş konuştu, onların hayalindeki gelin ben değilim, onlar emir kulu istiyor ama ben yapamam, rest çekip mesafe koydum, eşime de sırf ailenden kurtulmak için senden boşanıyorum dedim , eşim tutuşup müdahale etti , şuan asla bana yaklaşamazlar, eşim de ailesi de mesafemi iyi biliyor , bence siz de tahammül etmeyin ...Size ne yaptılar çok merak ettim özel değilse ? Çünkü cidden eş ailelerine tahammülünüz yok gibi kim olursa olsuntüm iyi niyetinizi kaybetmiş gibisiniz. Benim o kadar değil tam da açıklayamadım burda belki de yönetme çabasıdır ama beni sadece kayınpederimin çok bilmişlikleri aşırı sevgi gösterisi rahatsız ediyor kaynanamdan yana bir şikayetim yok çünkü kendi de sefil bir kadın aksine üzülüyorum ama sesini çıkaramadığı için. Asla hiçbir şeyime karışmaz yani. Çok aramak istemez gençsiniz siz der. Kayınpederim laf anlamaz.
Kız kardeşim yeni evlendi sayılır, en baştan onu uyardım mesafeli ol diye, çok şükür o bu sorunları en başından engelledi fırsat vermedi , herşey taviz vermekten geliyor...Size ne yaptılar çok merak ettim özel değilse ? Çünkü cidden eş ailelerine tahammülünüz yok gibi kim olursa olsuntüm iyi niyetinizi kaybetmiş gibisiniz. Benim o kadar değil tam da açıklayamadım burda belki de yönetme çabasıdır ama beni sadece kayınpederimin çok bilmişlikleri aşırı sevgi gösterisi rahatsız ediyor kaynanamdan yana bir şikayetim yok çünkü kendi de sefil bir kadın aksine üzülüyorum ama sesini çıkaramadığı için. Asla hiçbir şeyime karışmaz yani. Çok aramak istemez gençsiniz siz der. Kayınpederim laf anlamaz.
Beni de uyarmışlardı her zaman nasıl davranabileceksen öyle davran diye suç biraz da bende kendi çevrem gibi düşündüm. Ama karşı taraf sevgiyi koşula bağlama anlayışına sahip onları arayıp hal hatır sorarsam sevilirim ne kadar arama o kadar çok sevilme.. hatta görümcem kendi dedi biraz abarttın sanki diye. Mesafemi koruyamadığımın o bile farkında.Kız kardeşim yeni evlendi sayılır, en baştan onu uyardım mesafeli ol diye, çok şükür o bu sorunları en başından engelledi fırsat vermedi , herşey taviz vermekten geliyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?