çok büyük dert değil ama fikrinizi almak isterim. kaynım+kp evine gitmek istemeyişim!

sonundaoldu

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2012
15.576
30.208
798
meraba arkadaşlar. benim kaynım yeni evlendi. evin en küçüğü eşim. evlenen abisi onun bir büyüğü. eşimin 4 abisi 4 ablası var.

hepsi evli. en sona kalan kaynım babasından kalma köy işlerini yürütüyordu. her zaman evlenince birlikte yaşayacak gözüyle bakılıyordu annesi ve babasıyla. eski köy evinin yanına yeni ev yapılmıştı. eski evde ne olsa boşverilip nasıl olsa yeni ev yapılıyor falan denip geçiştiriliyordu. mesela bulaşıkları dışarıda yıkıyorlardı. ben mutfak yapsanız diye eşime söylüyordum nasıl olsa yeni eve herşey olacak burada yıkılıp bahçe olacak diyordu. gelgelelim düğün zamanı kayınvalidem ben evimi yıktırmam. ev ev üstüne olmaz diye mantıklı bir çıkış yaptı. evet yaşlı zar zor işleri hallediyor ama kafası rahat.

ha derseniz ki diğer 8 evladı neden buyur etmiyor?? hepsi ediyor. ama köyden başka yerde nefes alamıyorlar. doğum yaptığımda geldi evime. 3 gece de oturdu ışıkları açıp cam önünde.nefes alamıyormuş. kp deseniz o oturmaya bile gitmez bir yere. ancak köydeki komşuları dolaşırlar. buraya kadar sorun yok.

neyse kaynım evlendi. ama yeme içmeleri birlikte. yani kayınvalidenin evinde pişiriliyor. sanırım kv pişiriyor falan eltimde sofrayı kurup kaldırıyor. zira kadın 72 yaşında. birgün eşim geldi annem sevdiğim yemeği yapacak hadi gidelim dedi. ben de yemeğe gitmeyelim oturmaya gidelim eziyet olmasın dedim. yok yok ısrar ediyorlar ayıp olur dedi. iyi tamam dedim. saat 17 de işten çıkıp eşimi bekledim o da geldi birlikte oğlanı alıp geçtik. saat 19 falan oldu. bir gittik sofra açık bunlar içliköfte yapıyor daha. çocuk aç biz yorgun. neyse dedim ki ben içliköfte şekillendiremiyorum ama yapacak başka birşey varsa söyleyin yapayım. eltim dedi ki işte yağı tencereye koyup getirsen olur. ben de yaptım. oğlum kucağımda sobaya değmesin diye tutuyorum, eşim telle konuşuyor. kaynım geldi kalkıp saltanızı da ya da salatayı da yapsanıza dedi. bana diyor ama. ben şok oldum hatta dumur oldum. evine gelen misafire bildiğin atar yaptı. kendince karısına iş yaptırmıyor! ama çok saçma bir çıkış oldu. hani ben zaten sormuşum denilse yapardım. yani menü de ne var ne yapılacak ne yapılmayacak bilmiyorum bile. ne nerde onu bile tam bilmiyorum. kalktım yaptım. eşim salata yapmama şaşırdı. çünkü salata yenicek bir yemek bile değildi. buz gibi dışarda yaptım geldim. ayaklarıma kadar uyuştu soğuktan. inanın yemeği zor yedim. tabi anladı yaptığına bozulduğumu toparlamaya çalıştı kendince, mutfağa gelip içerde yapsana falan dedi ama olmadı. gitmedim içeri. yemek bulaşıklarını , toparlamayı hepsini yaptım ki yapacaktım da. hatta çay bulaşıklarını da tek başıma hallettim çıktım. aman kadın yorulmasın diye. bana karşı çok ayıp etti. ben misafirime son derece saygılıyımdır. yüzüme tükürse misafirim sesim çıkmaz. sonuç olarak sat 21 gibi oturduk sofraya. ben de yemek yemedim dah doğrusu yemeye çalıştım zorla. zaten oğlum da yemedi. ben olsam eve çocuk gelecekse bir çorba yaparım.

şimdi gelgelelim eşim diyor ki işte hindi alayım köy de ateşte pişirelim. yok dedim ben yemeğe gelmem. tabi eşim bozuldu. vallahi içimden adım atmak gelmiyor. keşke kayınvalidemle tam ayrı olsalardı. eşimle aram bozulsun da istemiyorum ama içimden gitmek de gelmiyor. belki abartıyorum tam da bilemiyorum. fikirlerinize ihtiyacım var. siz olsanız yemeğe gider miydiniz?

meraba arkadaşlar. benim kaynım yeni evlendi. evin en küçüğü eşim. evlenen abisi onun bir büyüğü. eşimin 4 abisi 4 ablası var.

hepsi evli. en sona kalan kaynım babasından kalma köy işlerini yürütüyordu. her zaman evlenince birlikte yaşayacak gözüyle bakılıyordu annesi ve babasıyla. eski köy evinin yanına yeni ev yapılmıştı. eski evde ne olsa boşverilip nasıl olsa yeni ev yapılıyor falan denip geçiştiriliyordu. mesela bulaşıkları dışarıda yıkıyorlardı. ben mutfak yapsanız diye eşime söylüyordum nasıl olsa yeni eve herşey olacak burada yıkılıp bahçe olacak diyordu. gelgelelim düğün zamanı kayınvalidem ben evimi yıktırmam. ev ev üstüne olmaz diye mantıklı bir çıkış yaptı. evet yaşlı zar zor işleri hallediyor ama kafası rahat.

ha derseniz ki diğer 8 evladı neden buyur etmiyor?? hepsi ediyor. ama köyden başka yerde nefes alamıyorlar. doğum yaptığımda geldi evime. 3 gece de oturdu ışıkları açıp cam önünde.nefes alamıyormuş. kp deseniz o oturmaya bile gitmez bir yere. ancak köydeki komşuları dolaşırlar. buraya kadar sorun yok.

neyse kaynım evlendi. ama yeme içmeleri birlikte. yani kayınvalidenin evinde pişiriliyor. sanırım kv pişiriyor falan eltimde sofrayı kurup kaldırıyor. zira kadın 72 yaşında. birgün eşim geldi annem sevdiğim yemeği yapacak hadi gidelim dedi. ben de yemeğe gitmeyelim oturmaya gidelim eziyet olmasın dedim. yok yok ısrar ediyorlar ayıp olur dedi. iyi tamam dedim. saat 17 de işten çıkıp eşimi bekledim o da geldi birlikte oğlanı alıp geçtik. saat 19 falan oldu. bir gittik sofra açık bunlar içliköfte yapıyor daha. çocuk aç biz yorgun. neyse dedim ki ben içliköfte şekillendiremiyorum ama yapacak başka birşey varsa söyleyin yapayım. eltim dedi ki işte yağı tencereye koyup getirsen olur. ben de yaptım. oğlum kucağımda sobaya değmesin diye tutuyorum, eşim telle konuşuyor. kaynım geldi kalkıp saltanızı da ya da salatayı da yapsanıza dedi. bana diyor ama. ben şok oldum hatta dumur oldum. evine gelen misafire bildiğin atar yaptı. kendince karısına iş yaptırmıyor! ama çok saçma bir çıkış oldu. hani ben zaten sormuşum denilse yapardım. yani menü ne var yapılacak ne yapılmayacak bilmiyorum bile. ne nerde onu bile tam bilmiyorum. kalktım yaptım. eşim salata yapmama şaşırdı. çünkü salata yenicek bir yemek bile değildi. buz gibi dışarda yaptım geldim. ayaklarıma kadar uyuştu soğuktan. inanın yemeği zor yedim. tabi anladı yaptığına bozulduğumu toparlamaya çalıştı kendince, mutfağa gelip içerde yapsana falan dedi ama olmadı. gitmedim içeri. yemek bulaşıklarını , toparlamayı hepsini yaptım ki yapacaktım da. hatta çay bulaşıklarını da tek başıma hallettim çıktım. aman kadın yorulmasın diye. bana karşı çok ayıp etti. ben misafirime son derece saygılıyımdır. yüzüme tükürse misafirim sesim çıkmaz. sonuç olarak sat 21 gibi oturduk sofraya. ben de yemek yemedim dah doğrusu yemeye çalıştım zorla. zaten oğlum da yemedi. ben olsam eve çocuk gelecekse bir çorba yaparım.

şimdi gelgelelim eşim diyor ki işte hindi alayım köy de ateşte pişirelim. yok dedim ben yemeğe gelmem. tabi eşim bozuldu. vallahi içimden adım atmak gelmiyor. keşke kayınvalidemle tam ayrı olsalardı. eşimle aram bozulsun da istemiyorum ama içimden gitmek de gelmiyor. belki abartıyorum tam da bilemiyorum. fikirlerinize ihtiyacım var. siz olsanız yemeğe gider miydiniz?
Valla ben gitmezdim.

Nereye kadar gitmeyeceksiniz eşinizin ailesi sonuçta. Kaynınızda hödüğün tekiymiş. Duymamazlıktan gelin konuştuklarını, istediği birşey varsa eşi yapsın.Gidin hatta biraz oyalanarak gidin ki sofraya denk gelirsiniz belki

Nereye kadar gitmeyeceksiniz eşinizin ailesi sonuçta. Kaynınızda hödüğün tekiymiş. Duymamazlıktan gelin konuştuklarını, istediği birşey varsa eşi yapsın.Gidin hatta biraz oyalanarak gidin ki sofraya denk gelirsiniz belki

yok zaten giderim de yemek işine girmek istemiyorum sorun orda.

gidin bence

eşiniz yapsın hindiyi vs yi

çocuk var eltinin yok

al kucağına çocuğu geç otur köşeye

eşin biliyor zaten durumu

otur sobanın başına

başka bir şey olmasa da olur hindinin yanına

elti hanım yapsın yapılacakları da bulaşığı vs de toplasın

sen misafir ve çocuklusun sonuçta

Biz büyüklere yemeğe giderken ya dışarıdan yiyecek yaptırıp gidiyoruz ya da evdeyken sipariş veriyoruz.
Koca koca insanların bizim yüzümüzden yorulması çok gücüme gidiyor benim.

ben ayda yılda bir gidiyorum lale. eşim hafta da 3 gün köyde. kahvaltıyı o hazırlar öğlen yemeden gelir. inan aylardır yeni gittim. ondan öncekinde eşim dışarda yaptırmıştı hatırladığım kadarıyla. ben çok kolay misafirim bence :D

ben de gitmelisiniz ,diyenlerdenim.kayınbiraderin yaptığı densizliğin suçunu, kayınvalide ve kayınpederiniz mi çekecek?

hem sonradan pişman olup,alttan almış,kayınbirader.uzatmayın siz de.elti bir saygısızlık yapmadıysa,kayınbiraderin lafına takılmazdım ben.benim kayınbirader de böyleydi.sürekli benimle uğraşırdı.cevabımı kendim verir,eşime yansıtmazdım bile.

Gidin bence.. çocuğu kucaginiza kV bi yaniniza kp bi yanınıza alın oturun sohbet edin.. belli ki yaşlı kendi halinde insanlar..
Elti ye de ne kadar yardım edebiliyorsaniz o kadar edin.. ben is yapınca kv 3 kızına gözleri ile işin kılıcı atıyor.. Çünkü ben misafirim.. misafir is yapmaz.. evime geldiklerinde de asla is buyurmam.. rahat ettirmeye çalışırım..

Sizin misafir oldugunuz konusuna katılmıyorum,sizde o evin gelinisiniz sonucta,o evde yaşamamanizi şans,eltinizin orda yasamasini onun kaderi olarak görup bunu kullanmak dogru degil,bir araya gelindiginde herkes ustune duseni yapmali,bütün isleri sadece kayinvalide yapsa yada elti yapsa dogru olurmu?sadece kayninizin üslubunu yanlıs buldum,onunda sebebinin,eşinin biseyler yaptigini görüp sizin tabir-i caizse patron gibi oturup beklediginizi görmek oldugunu düsünuyorum.

Gidin bence.. çocuğu kucaginiza kV bi yaniniza kp bi yanınıza alın oturun sohbet edin.. belli ki yaşlı kendi halinde insanlar..
Elti ye de ne kadar yardım edebiliyorsaniz o kadar edin.. ben is yapınca kv 3 kızına gözleri ile işin kılıcı atıyor.. Çünkü ben misafirim.. misafir is yapmaz.. evime geldiklerinde de asla is buyurmam.. rahat ettirmeye çalışırım..
kv niz ince düşünceli kadınmış sağolsun :)

konu sahibi arkadaşım anlıyorum ben sizi
nereye gitmiş olursanız olun iş yapmak istemiyorsunuz bide kaynınız hödüklük yapınca kızmışsınız

gidin bence de ama eşinize söyleyin hindiyi pişirirsin ben bişeye karışamam çocukla ilgilenicem diye

İyi de orası kaynının evi değil ki. Eşinin ailesinin evi.. sizde misafir değilsiniz. . Bende kv ye gidince iş yaparım, kaynım laf etse de ona tavır yaparım. Ayrıca beraber yiyip içiyorlar diye onların misafiri olmazsınız. Onlar içli köfte yaparken sizde çocuğunuza çorba yapabilirdiniz..

Çok iyi anlıyorum. Kv elti şu bu kimsenin evinde birşey yapmak içimden gelmiyor. elim ayağım dolaşıyor sevmiyorum. Sen durumu eşine anlat. Tek annen olsa sorun değil elbet yaparım ama abinin bana iş buyurmasi ağrıma gidiyor . Ya da evinde hazırla salatayı çorbayı vs öyle git hem dışarda yapmamış olursun hemde iş yapmıyor gibi gorunmezsin kimsenin gözünde

Corbayi kendiniz yapsaydiniz girip insanlar bir sey diyecek degil ya. Bu hayiflanma gereksiz olmus. Kayin kisisi ayip etmis ama hep boyle dan dun konusan bi tipse çözüm yok. Eşinize saygısı yok mudur genelde de? Ya da siz kayninizla mesafeyi ayarlayamamissiniz.

Böyle bir durumda köye yemekle gitmek abes olsa bile salatama varana kadar yapar yada hazir alir öyle yemeğe giderdim. Açıkçası esiniz gitmek istiyordur bunu garipsemem ama kayniniz ve eltiniz sorun teskil ediyor.

neyse kaynım evlendi. ama yeme içmeleri birlikte. yani kayınvalidenin evinde pişiriliyor. sanırım kv pişiriyor falan eltimde sofrayı kurup kaldırıyor. zira kadın 72 yaşında. birgün eşim geldi annem sevdiğim yemeği yapacak hadi gidelim dedi. ben de yemeğe gitmeyelim oturmaya gidelim eziyet olmasın dedim. yok yok ısrar ediyorlar ayıp olur dedi. iyi tamam dedim. saat 17 de işten çıkıp eşimi bekledim o da geldi birlikte oğlanı alıp geçtik. saat 19 falan oldu. bir gittik sofra açık bunlar içliköfte yapıyor daha. çocuk aç biz yorgun. neyse dedim ki ben içliköfte şekillendiremiyorum ama yapacak başka birşey varsa söyleyin yapayım. eltim dedi ki işte yağı tencereye koyup getirsen olur. ben de yaptım. oğlum kucağımda sobaya değmesin diye tutuyorum, eşim telle konuşuyor. kaynım geldi kalkıp saltanızı da ya da salatayı da yapsanıza dedi. bana diyor ama. ben şok oldum hatta dumur oldum. evine gelen misafire bildiğin atar yaptı. kendince karısına iş yaptırmıyor! ama çok saçma bir çıkış oldu. hani ben zaten sormuşum denilse yapardım. yani menü de ne var ne yapılacak ne yapılmayacak bilmiyorum bile. ne nerde onu bile tam bilmiyorum. kalktım yaptım. eşim salata yapmama şaşırdı. çünkü salata yenicek bir yemek bile değildi. buz gibi dışarda yaptım geldim. ayaklarıma kadar uyuştu soğuktan. inanın yemeği zor yedim. tabi anladı yaptığına bozulduğumu toparlamaya çalıştı kendince, mutfağa gelip içerde yapsana falan dedi ama olmadı. gitmedim içeri. yemek bulaşıklarını , toparlamayı hepsini yaptım ki yapacaktım da. hatta çay bulaşıklarını da tek başıma hallettim çıktım. aman kadın yorulmasın diye. bana karşı çok ayıp etti. ben misafirime son derece saygılıyımdır. yüzüme tükürse misafirim sesim çıkmaz. sonuç olarak sat 21 gibi oturduk sofraya. ben de yemek yemedim dah doğrusu yemeye çalıştım zorla. zaten oğlum da yemedi. ben olsam eve çocuk gelecekse bir çorba yaparım.

ne olmuş salata yap dediyse büyütükce büyütmüşsün. üstelik kendini niye misafir gibi görüyorsun kvdenin evinde? aen misafir değilsin orda

Back
X