- 7 Kasım 2013
- 13.434
- 31.575
- 598
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Bu anlattiklarinizdan bana esiniz evde pek fazla is yapmiyor gibi geldi... sorun bu olabilir mi? Sanki ev islerini ustlenmede bir dengesizlik var...
Salın biraz daginik kalsin?
Ben de böyleyim. Hele şu sıralar, sürekli yorgun, sürekli enerjisizim. Öyle aman aman yorulacak bir şey yaptığım da yok açıkçası. Vitaminlerime baktırdım, D vitaminim ve kan değerlerim düşük benim de. Emzirdiğim için doktor bana ilaç vermek yerine bir beslenme düzeni oluşturdu. Buna uymaya çalışıyorum yeni yenidir. İnşallah düzelirim.
Ideal kilonuzun altina dusmus olabilir misiniz? Ben ne zaman 55 kilonun altina dussem (175 boyum) enerjim de cok dusuyor. Evde kalmak bana yaramadi herkes kilo aldi ben tam tersi 52-53 arasina dustum karantinada ve enerjim hic yuksek degil. Isin ilginci karantinamiz bitti ama hala yiyemiyorum ve kilo alamiyorum, 57-58 bandina ciksam yetecek bana kendimi en iyi hissettigim kilo araligi bu. Bugun ben de esime sizlandim baya ben hep yorgunum bu siralar diye.
Mutlu olunca enerjik de olunuyor sanırım. Ben bu aralar mutsuzum biraz, buna bağlıyorum enerjisizliğimi. Mutsuz olunca otomatik olarak yaşama enerjisi de olmuyor, beslenme düzeni, hayat kalitesi vs düşüyor bende.İnşallah düzeliriz. Ben de çok halsizim, anksiyete ilacı da uyku yapıyor doyamıyorum uykulara.
Karantinadan çıktınız anladığım kadarıyla o koronanın etkisi, vücut yorgunluğu bitkinliği yapıyor hastalık geçsede etkisi hemen geçmiyor bende geçirdim ordan biliyorumIdeal kilonuzun altina dusmus olabilir misiniz? Ben ne zaman 55 kilonun altina dussem (175 boyum) enerjim de cok dusuyor. Evde kalmak bana yaramadi herkes kilo aldi ben tam tersi 52-53 arasina dustum karantinada ve enerjim hic yuksek degil. Isin ilginci karantinamiz bitti ama hala yiyemiyorum ve kilo alamiyorum, 57-58 bandina ciksam yetecek bana kendimi en iyi hissettigim kilo araligi bu. Bugun ben de esime sizlandim baya ben hep yorgunum bu siralar diye.
Karantinadan çıktınız anladığım kadarıyla o koronanın etkisi, vücut yorgunluğu bitkinliği yapıyor hastalık geçsede etkisi hemen geçmiyor bende geçirdim ordan biliyorum
1 aydır ben de dağıttım herşey zor geliyor evde saat 6 gibi de uykum geliyor 9 akadar uyuyorum ondan sonra da gece uyku hakgetire tabii.psikolojimiz de bozuldu farkında değiliz bence.1 aydır mutfağımı detaylı temizleyeceğim diyorum hep erteliyorum.yalap şap temizlik yapıyorum günü kurtarmak için. tek özendiğim yemek.dışarı da çıkmak istemiyorum zaten ne yapacağım sinema tiyatro yok sosyete pazarı yok her hafta mutlaka gittiğim avm yok arabayla deli gibi mahellede dön dön gel müzik eşliğindeİnşallah düzeliriz. Ben de çok halsizim, anksiyete ilacı da uyku yapıyor doyamıyorum uykulara.
Ben de öyleydim ne zaman demir ilacı kullandım kendime geldim demir eksikliği de olabilir sağlık ocağında olcturmustum benHerkese iyi akşamlar, evet başlıktan da anlaşılacağı gibi çok çabuk yoruluyorum. Pandemiden ötürü evden çalışıyorum, haftada iki gün işe gidiyorum. Bu durum aslında işime gelse de evde olunca hem ev kadını hem çalşan oldum. Eskiden evi şöyle üstten bir süpürür işleri yardımcıya bırakırdım, yemeklerimi Pazar akşamından yapar, haftasonları dışarıdan yerdik. Sistem böyleydi ama şimdi karıştı. Sabah kalkıp bilgisayarı açıyorum, eşim çayı demlerken kahvaltıyı hazırlıyorum kahvaltı ederken çalışıyorum, kahvaltı toplanıyor işe oturuyorum, telefonlar, mailler derken 12 oluyor yarım saat kendime müsade verip bir Türk kahvesi içiyorum. Sonra gene işe devam, akşamüzeri işler azalınca yemeğim yoksa yemeğimi yapıyorum evde olunca mutfak inanılmaz kirleniyor zaten beyaz kir gösteriyor, sürekli elim üstünde. Arada boş kalırsam evi şöyle bir süpürüyorum çünkü bilenler bilir üç kedim var. Ya da çamaşır yıkıyorum asıyorum. Akşam yemeği, mutfak topla, makine çalıştır ve bitiyorum. Bu kadar düşük enerjili olmamın sıcaklar ve yaşadığım anksiyete ile de ilgisi var biliyorum. Bugün klimaya rağmen yemek yaparken resmen cehennemi tattım öyle sıcaktı mutfak. Ay özetle hep yorgunum ben, sizler ne durumdasınız? Pandemi yüzünden hastaneye gidip değerlerime de baktıramadım kesin D vitaminim yerlerde. İlave olarak kafam anksiyeteden ötürü çok dolu, ilaca başladım biraz düzeldim gibi ama zihnen yorgunum eşim de işsiz ona da üzülüyorum.
Ben de öyleydim ne zaman demir ilacı kullandım kendime geldim demir eksikliği de olabilir sağlık ocağında olcturmustum ben
Salın biraz daginik kalsin?
Güneşe çıkıyor musunuz malum d vitamini güneşten aliniyor 15 dk onermisti geçen yıl doktor bana hem güneş ışığı insana kendini daha iyi hissettiriyorDemir depom dolu onda sorun yok, diyabet ilacı aldığımdan B12 depom boşalıyor + D vitaminim eksik. Bunlar harici değerlerim normaldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?