çok canım acıyor yardım edin :(

Ben gitmesem ailemin önüne mi koymuş olurum sence onu

tabii ki de
bak buradaki yorumlara kızıyorsun ama çoğumuz birçok şeyi yaşadık ya da etrafımızda yaşayanları gördük
ben kocam için aileme sırt çevirdim ve aileme dönemeyeceğimi düşünerek her seferinde tehdit etti beni herkesin içinde sürükleyip şiddet gösterdi çünkü onsuz yapamayacağımı düşünüyordu, ailemden önemli olduğunu düşünüyordu
burada buna benzer şeyler yaşayan sürüyle kadın var
inan seviyorsa terk falan edemez
arttık kendi bedeninin, ruhunun kontrolünün kendinde olduğunu gösterme vakti
sen korkmayacaksın o terk eder diye
o seni kaybetmekten korkacak

Gidersen ayrilirim diyebildigine gore bu kadar basit bir nedenle gozden cikarabiliyor sizi, gidin ayrilsin, bugun gitmezseniz yarin ayrilmak icin baska bir bahane uretecegini gozlerinizle gorursunuz. Ayrilmasa bile Bir yerden sonra is attiginiz her adimi yonetmesine donusur.

Halloldu kızlar :) aradı geçti sinirim dedi tatlıya bağladık

Sevgilim olduğunu biliyorlar evet. Nasıl yalan söylemek

Sevgilini bilmiyorlarsa yalan soyleme mecburiyeti olurya ister istemez.
Onun icin demistim. Yalan soylemeye ne kdr mecburda kalsan desteklenicek bisey degil diye.

Ama biliyorlarmis.
Desen gitmemi istemiyor diye?
Ne der annen gil?

ay şu ilişkilerde oraya gitmicen buraya gitmicenler beni benden alıyo şimdiden böyle yaparsa evlenince annene bile göndermezse napıcan o zamanda boşanırım diye tehtid etcek.. bu kadar elinde oyuncak olma lütfen yaptığı şeyin mantıksızlığını anlatmaya çalış ve git anlamıyorsada kendi bilir .. böyle bişey için seni gözden çıkarabiliyorsa da bitmesi daha hayırlı gibi ne yani hoşuna gitmeyen herşeyde seni tehtidmi edicek oda sökmezse nolcak şiddetmi?

Bu konuda asla sevgılıye tavız ve-rıl-mez..Önce adamları sahıbınız yapıp yanlarında tasmalı köpegı gıbı gezıyorsunuz sonra da benı terk ettı dıye aglıyorsunuz..KADIN dedıgın guclu olur,kararlı olur..O kım kı , 4 yıl once var mıydı yoktu..Hem sonradan hayatına gırmıs hem aılenle gıtmen gereken yere karısıyor..Asla tavız vermeyeceksın bırakırsa bıraksın..Bu adam ılerde sana evden cıkma dıyınce evden cıkmayacak mısın??Gönullu kölelık degıl kadınlık kişilik meselesıdır..Karakterınızden ödun vermeyın sacma sapan kendını erkek sanan musvettelere de haddını bıldırın..

Sevgilini bilmiyorlarsa yalan soyleme mecburiyeti olurya ister istemez.
Onun icin demistim. Yalan soylemeye ne kdr mecburda kalsan desteklenicek bisey degil diye.

Ama biliyorlarmis.
Desen gitmemi istemiyor diye?
Ne der annen gil?

Ben annesı olsam bı anne olarak kızıma anında bu adamı bırak derdım

Ben annesı olsam bı anne olarak kızıma anında bu adamı bırak derdım

Var sayalimki her turlu bi turk erkegiyle beraber olucaz.
Turk erkeklerinden hic sunu yapmani istemiyorum demiyen varmi?
Var dersen ya yeni tanismissindir yada gercek yuzunu daha gormemissindir.
Yani her turk erkeginin senden sunu yapmani istemiyorum diyecegi asikar.

Ki zaten bazende birbirinjn huyuna gitmen gerekki gereksiz ayriliklar meydana gelmesin.
Inatcilikla yurumuyor hayat.
Bazen kendinden kisman lazim gerekki sende karsiligini alabilesin( cokta degil tabi).
Egerki sevdgin adam sana sonsuz bi guven verebildiyse ve sen onun dogru kisi oldugundan eminsen bi sorun gormuyorum ben.
Ama tabi altini ciziyim egerki o erkekte senin icin bazi seylerden vazgecebiliyosa gecerli bu dedigim.

Annesine sorsa simdi bu genc kizimiz bu konuyu, annesi su cumleyi asla kurmaz: kizim erkek senden bisey istiyorsa o evlenilicek erkek degildir. Kurmaz Cunku bilirki kadinda erkekte bazen bazi seyler bekler karsi taraftan.

Cok sevdim ben ya tamamen başka bişey gözüm hiç görmeden çok sevdim. Aslnda bende başka konularda böyle değilim. Ama ben 16 yasimdan beri onu bildim onu sevdim daha çocuktum

cocukluktan cikma zamaniniz gelmis olmali artik.

Onu da carpik dusunceleriyle bas basa birakin... ne koy olur ne kasaba.

Bu kadar turk erkegi genellemesi yapacak kadar kac kisi tanidiniz?
Oyle ki baskalarinin sınırını bilmesi, partnerinin bir birey oldugunu kabul etmesi icin de "yeni tanimak" vb cumlelerle bi kulp bulmussununuz.
evet, sozunden cıkmasın; ne de olsa turk kadını, turk erkegi...

ustelik konu sahibi halinden son derece memnun ancak 4yıllık iliskisi beraber atlattıkları bir cocukluk donemi degil,
kendisi 16yasında iken adam 23 yasında, lise önünde bekleyen kisilerden farksız benim için.

konu sahibi zaten baslangıc yılları itibariyle tasvip etmeyecegim bir iliski.

ancak madem devam etmekte ısrarcısınız, en azından sizi bu denli kısıtlama hakkını kendisinde goren birine asla taviz vermeyin.
bakkala giderken kocişinizden izin almak zorunda kalırsınız sonra.

Ya siz tanımadığınız için o şekilde düşünüyorsunuz. Ben onunla sürekli oraya gitme buraya gitme kavgası yapmıyorum. Herkes öyle bi sandıki sanki bu sevgilimin genel özelliği. Öyle bir şey yok. Ben gitmem gereken yerlere kendim karar verebilecek zekaya sahibim cok şükür. Sadece öyle bir kavgada bitirmek istemedm. Onun için sizden yardm istedim buraya yazıp. Her ne kadar herkes kendi birey olsa da bir şeyleri yürütmek için biraz fedakarlığın gerekli olduğunu düşünüyorum. Biz cok şükür iyiyiz sonuc olarak :)

Yanlz öyle lise kapılarında bekleyen adam olarak görüyorum demenizede gerek yoktu. Beni ne bişeye zorladı ne çok çok kopuk bi ilişki yaşadık biz. Ailemin kızıp kızmıycağını en az benim kadar düşünür bir adım atmadan. Bu olayla ilgili olarakta her cümlesinde aileme saygısızlık yapmak istemedigini söyledi bana. Sonuçta benimde hatalarm olmuştur onunda hatası bu oldu. Tatlıya bağlandı benim adıma sevinmenizi rica ediyorum artık. Ortada sevgilimi eleştircek bu durum yok artık.

Izin vermiyor ile baslayan bir klasigi daha mukemmel kocis ile kapattigmiza gore buzlar hakikaten erimis olmali.

Keske bu birey olmayi, saygiyi ve kendiniz karar alabileceginizi son dakika bize degil, ilk vakitte ne yapacaginizi bilememek yerine direkt ona soyleyebilseydiniz. Siz boyle konulardaki yaklasima fedakarlik demeye devam edin, daha cok derdiniz olur...

Ayrica 16yasindaki kiz cocugunun kendisinden 7yas buyuk 23yasindaki yetiskin biriyle duygusal bag kurmasi bence sakincalidir cunku biyolojik gelisimini bile tam saglayamamisken duygusal olarak yonlendirilmeye fazlasiyla aciktir.
Zorlama olsun olmasin benim gozumde subyanciliktir.
Lisenin onunde bekleyip beklememesi bu gercegi degistirmiyor.
Oysa ilkinde kibarca yazmistim.

Sizin barismis olmaniz elestirime engel degil, hakaret icermedikce neyi yazip yazmayacagimi belirleyecek olan da siz degilsiniz.
Ustelik konuyu okuyan akli karisik pek cok genckiz var, dogru bildigimi o yuzden yazmakta da bir sakinca gormuyorum.
Aksine okuyup geleceklerini nasil karartmayacaklarina dair fikir edinmis olurlar.

Ne kadar yukarıdan konuşuyorsunuz öyle "asla"larla, "hiç"lerle, mutlak çıkarımlarla.

Ben anneme, babama, dayıma "sizinle gelmiyorum çünkü sevgilim istemiyor" desem bana "kızım sen iyi misin, ne demek sevgilim istemiyor, başlatma sevgilinden kendi kararını ver" derler. Aile meselesi demek ki, benim ailem erkek arkadaşıma bu kadar müdahale hakkı tanımama kızar.

Ben size ne yazıp ne yazmıycağınızı zaten söyleyemem herkesin kendi fikri. Haklısınız benle benzer durumda olanlarda fikir edinir.

Doğru 16 yaşındaki bi kız duygusal olarak yönlendirmeye açıktır. Ama bu yaşıtından da gelebilir insana. Benden büyük olması bizde aksine daha dogru kararlara neden oldu. O yaştaki insanlar çok şeye açık. Yaşıtı olan sevgilisiyle hatalar yapıp üzülen cok arkadaşım oldu. Bu konuda genelleme yapmaya gerek yok bence

doğru söze ne denir. alkışlanır

athenenoctua ya sonuna kadar katılıyorum. yardım edin diye başlayıp aslında sevgilim mükemmel diyenlere ifrit oluyorum. madem mükemmel neden konu açıyosun ki...
ayrıca taviz verme konusuna gelince seni kısıtlamasına izin vermen fedakarlık değildir fedakarlık çok daha farklı şeylerde olur. neyse barışmışsınız Allah mesut etsin ama burda yazılanları kulak arkası etmemenizi öneririm..

Her seyin bir yasi oldugunu, her yasta da gayet uclarda ornekler olabilecegini kabul ederim.
Bir cocugun hatalarla hayati deneyimlemesi kadar dogal birsey yok.
Ancak hayatini karartacak duzeyde bir hataya yoneliyorsa ona dis dunyayla saglikli bir etkilesim saglamasinda aileden gelen egitimin ve yine ev icinde sekillenen karakterinin etkili oldugunu dusunurum.

Siz bir baskasina gereksinim duymus olabilirsiniz ancak bu "dogru kisi" oldugu anlamina gelmez.
O yuzden mi 20yasinda ailenizle bir yere giderken dahi izin vermeme haddini kendinde goruyor ve kafanizi da karistirabiliyor?

Tabi ki dogrularinizi onun dusunce yapisiyla belirlemeye basladiysaniz, kararlarinizin dogrulugu noktasinda da yine onu referans alirsiniz.
Sirf bu sebeple dahi yetiskinlerle sevgililik anlaminda bir duygusal bag kurulmamali zaten, cunku bir ergenin dusunceleri manipulasyona daha aciktir, sonrasinda nasil basladiysa da oyle devam eder...

Ek: mutluluklar dilemeyi unutmusum,
Dilerim hayatinizda bize yazarkenki degisiminiz gibi bir durus sergiler fedakarlik adi altinda kendinizi hicbir zaman mutsuzluga suruklemezsiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…