• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok çok afedersiniz...

Doğru bazı insanlarda sık tahrik olma boşalma durumu var hastalık psikolojik rahatsizmis... Hiç alakasız birseyden bile tahrik olabilyormuslar.. Sosyal açıdan da çok sıkıntılı birsey... Eli alışkanlık olmuş bence tırnak yeme gibi sürekli tekrarlayınca alışkanlık yapmıştır.. En doğrusu eniştesi konuşcak derdini anlayacak ona göre doktora gotururler...
Zaten kaç senedir bu durum var yani bi sorulmaz mı veya soylenmez mi elin neden hep orda kücücük cocuklar pipisiyle oynayınca uyarıyoruz alışkanlık olmasın diye konu sahibi kusura bakmayın ailecek bir değişik geldiniz

Ben sürekli tekrarlaninca alışkanlık olmuştur diye düşünüyorum utanma dan değil yani
Ailenin bunca zaman birşey denemesi de enteresan böyle şeyleri konuşabilmeli insan hiç mi annesi babası hayırdır oğlum demiyor çok garip

Zaten kaç senedir bu durum var yani bi sorulmaz mı veya soylenmez mi elin neden hep orda kücücük cocuklar pipisiyle oynayınca uyarıyoruz alışkanlık olmasın diye konu sahibi kusura bakmayın ailecek bir değişik geldiniz
Aynen ve en sinir olduğum insan tipi biz kadın olarak dikkat ediyorsan erkelerde dikkat etmeli... 1 toplum içinde bacaklarını komple açarak yayılarak oturan erkek 2 kaşınma su bu bir bahaneyle eli seyine giden erkek...

Ergenliktir,tesadüftür,geçer diye dikkat etmemiş olabilir aile. Dediğiniz gibi çocuğun şeyine dikkat etmiyorlar işte. Bi zaman sonra hep aynı şekilde göre göre anlamışlar işte.
Sevgili konu sahibi, şu an ergenlik/gençlik duygularının en yoğun olduğu dönem olabilir, ilgisi fazla olabilir, belki masturbasyon yapmıyordur, ihtiyacı olabilir. Utanıp saklamak için eli hep orda demek ki. Bir aile büyüğü konuşabilir. İlla durumu yüzüne vurmasına gerek yok baba oğul aynı üroloji doktoruna randevu alabilir oğlum benimle gel sana da aldım randevu sen de gençsin bi muayene ol hiç böyle bi muayeneye gitmedin arada kontrole gitmeli filan gibi laflarla doktora gitmeye utandırmadan yönlendirebilir. Hatta baba önce girip doktora ön bilgilendirme yapabilir kendi muayene sırasında. Sonra kardeşiniz yalnız girer konuşur doktorla,doktor da önceden uyarılırsa ona göre sorular sorar yönlendirir.

Bu arada 21 yasindaki erkek artik ergen degildir
O yasta elinim surekli orda olmasi kendisini rahatsiz ermiyor mu?

Koca adam ya..

Farkinda olmamasi, insanlar yanlis anlar diye dusunememesi mumkum degil!!!!

Biraz rahat gibi geldi bana kardes kisisi..

Kendi basina bile doktora gidip anlatacak yasta!

Hiç normal değil, bu yaşına kadar sizin hiç ilgilenmemeniz de hiç normal değil.
Aile dediğiniz insana en yakın kişilerdir. Siz de yol göstermeyecekseniz ne yapsın ki?
Çok bilinçsiz davranmışsınız hepiniz.

Lutfen beni katmayin bu duruma. Ben evliyim kardesim gece gunduz calisiyor. Annemle babamin sucu benimle ilgisi yok. Bakin yinede ben biseyleer yapmaya calisiyorum cözerim diye.

Ablası olarak üslubunuz çok itici geldi bana. Madem çocuk utanıyor ve saklamaya çalışıyor neden bize "eli hep seyinde kaçacak mi sanıyor" falan diyorsunuz? Düzgünce "kardeşim de durumdan rahatsız" desenize. Ben ilk okuduğumdan cocuk hep oynayıp sapiklik yapıyormuş sandım

Ilk yazdigimdada bu durumu acikca belirttim anlamaniz icin iki kez okumaliydiniz.

Babanız yok mu neden konuşmuyor ya da eşiniz konuşmak istemiş neden reddediyorsunuz bu bir tür rahatsızlık o da gizlemeye çalışıyor demek ki ayrıca dışarıda okulda sosyal çevresinde nasıl rahat ediyor ne yapıyor? kimse konuşmazsa nasıl anlatacak derdini o çocuk görmezden neden geliniyor anlamadım ki o yaşta kendi kendine ejekülasyon oluyordur o yapmasa uykusunda olur nasıl hep öyle oluyor ama şikayet etmek yerine çözüm bulun belli ki o da rahatsız bu durumdan

Zaten şikayet icin degil cozum bulmak icin açtım konuyu. Babam eski kafali neymis ona da babasimi ogretmis sanki. Annem desen o kadar firsati olmus annesin sen sorsana oglum bir sorunun mu var diye. Yok bende ablasi olarak konuşamam o kadar da degil yani. Esime soyledim o konuşcak.

İyi de anlatiminizdan bildiğiniz anlaşılmıyor. Gayet pipisi ile oynamayı seven bir kardeşim var gibi yazmışsınız. Hatta şeyi ortada dolaşıyor diyince ben herhalde don giymiyor diye düşündüm.

Arkadaşların anlatımından bir ereksiyon problemi olduğunu ve çocuğundan bunda rahatsızlık duyup eli ile gizlemeye çalıştığını anladım. Konuşsaniz ne olacak. Alın endokrinoloji ye götürün. Bir diğer konu da masturbasyon tabi. Bazıları dini sebepler ile kendini engelliyor olabilir lakin bu durumda gördüğünüz gibi gerekli işte. Konuşacaksaniz belki bunu konuşursunuz.

Ilk yorum yapan arkadaslar konuyu anladigi icin anlatimimin yanlis oldugunu farketmedim ve kimsede beni bu konuda uyarmadi. Masturbasyon yapiyor yani oyle tahmin ediyorum. Cunku bikac kez video izledigini farkettim.

Biri 18 biri 12 yaşinda oglum var .Herseyi konusurum ,söylerimde .Kimse konusmuyorsa oğlum niye elin oranda ,niye durmadan kalkık ,kilodun mu dar durum nedir .Bak ben elim oramda dolaşsam iyi olurmu derim .Ne var bunda .Ben mi garibim anlamadım ki.

Annemle babam garip. Yani hayatimda gordugum en garip erkek kardeşim. Bir tane arkadasi yok , hicbir sosyal aktivite yok sevgilisi yok kiz gibi yetistirilmiş uyusuk yani hepsi annem yuzunden. Resmen onu minnos ev kedisi gbi yetistirdi.

Ayy bu durum kötü şeylere sebep olabilir. Bence konuşsun birisi açık açık.
Yani masturbasyon filan yapsın okusun birşeyler :KK64: ben olsam ne yaparsım diye düşündüm ama sanırım konuşurdum güzel bir dille.

Ben baska konu olsa simdiye coktan konusurdum ama ne biliyim utanir diye dusundum

Kac yildir devam eden bir sorunu hepiniz gormezden gelmissiniz. Bir de buraya konu acmissiniz ne yapsak diye. Gercekten bir urologa goturmek akliniza gelmedi mi? :olamaz:
Şaka gibi gercekten. 21 yasindaki cocuk da bi problem oldugunu nasil anlamamis hayret. Sizin ailede bi tuhaflik var. Cahillik başa bela.

Ben evliyim kardesimde gece gunduz calisiyor. Babam da annemde cahil insanlar degil hele ki ben asla degilim. Haftada sadeece 1 gun izinli onun haricinde hep gece 2 de geliyor işten. Bilip bilmeden cahil demeyin insanlara.

Siz herseyi aninda mi farkediyorsunuz. Yani bu cocuk benim oglum degil. Benimle yasamiyor. Hafta da 1 goruyorum ve uzerinde durmadim. Annemde benimde dikkatimi cekti deyince konu açtim.!

Kardeşinizde erekte sorunu olmasın. Ismini hatırlamıyorum ama böyle bir hastalik var. Sürekli erekte halde olma durumu. Çok rahatsızlık veren bir hastalıkmış. Bence bir üroloji uzmanına görünsün.

Internetten baktim ama bulamadim. Bitane var ama o da penise igne yapildiginda olan bir hastalikmis

Ben o yaşta genç bir delikanlının kendi kendine tatmin olmadığını düşünmüyorum. Fiziksel veya psikolojik bir sıkıntısı olabilir. O da rahatsız ki kamufle etmeye çalışıyor.

Çocuğum yok, net birşey diyemem ama çocuklara belli bir yaştan itibaren aile tarafından cinsellik konusunda eğitim verilmeli. Babanız bu konuda ketum (olabilir, eskilerin bu konuya karşı tabuları çok fazla, değiştirmek de zor) ama sizin bir abla olarak tutumunuz da doğru gelmedi bana. Belli ki çocuğun bir sağlık problemi var ve paylaşabileceği kimse yok. Benim de erkek kardeşim var. Kırmadan incitmeden konuşurdum. Ablasıyım ben onun. Sağlık konusunda ayıp olmaz.

Neyse madem siz utanıyorsunuz, eşinizle araları iyi ise eşiniz konuşsun? Doktor konusunda eşiniz yardımcı olsun. İçine kapanık bir çocuk diyorsunuz. Vücudunda bir anormallik olduğunun farkında, gizmeye çalışıyor ve paylaşabileceği kimse yok. Yardımcı olmazsanız bu durum psikolojik olarak çok yıpratır onu.

Umarım en yakın zamanda çözülür.

2yaşındaki erkek çocuğun da eli orasında hayret bişey nasıl kaşınıyosa yada nedense bilmem..
Bi dr a görünsün baban yada eşin konuşabilir ama o yaşta kendini tatmin etmediğini düşünmüyorum yani ama belli ki başka sorun var acaba bilmezliğine bişey mi kullandı büyütücü şu bu 18 den büyük alabilir rahatlıkla eşin konuşsun bence bu şekilde yanlış anlaşılıtsın abim falan desin
Çünkü gizlemek için tutuyo belli ki eğer büyüklüğünden şikayetçiyse daha dar iç çamaşırı ile bastırır pantalonu da bol tercih eder baktığınızı farkediyo ki belli oluyo diye daha da kamufle etme çabasında

Bol kullaniyormuş. Aynen oyle surekli uzerine biseyler koyuyor. Esim konusacak

Kardeşinize gerçekten çok üzüldüm , içine de kapanıkmış , iç dünyasında kim bilir neler yaşıyor ? Cinsel eğitim yok bişey yok ne biçim bi' durum ya.Babanıza çok kızdım.Böyle böyle özgüvensiz çocuklar yetişiyor , bu durum kardeşinizi bir çok yönden olumsuz etkiler.Bir an önce babanızla konuşsun anneniz.

Babamin savunmasi şu sekilde...

Bana babam ogretmedi ki ben ogluma ogreteyim. Ama annemin masallahi var bekarken benimle bile konusurdu cok kizdim bugun kendisine zaten. Benimle konusabiliyosan anne olarak gorevin onla da konuscaksin dedim.

Back
X