Çok darda kaldım

konu sahibi kararını vermiş ve önceki sayfada teşekkür de etmiş yorum yapanlara...
konu misyonunu tamamlamış sanırım ama bir yorum da benden olsun..
şort giymek ayrıcalık olmadığı gibi giymemek de eksiklik değildir...
16 yaşında iken ailenizin kuralları çerçevesinde hareket etmeniz daha doğru olacaktır...
"annem çok dinci" cümlenizi yadırgadım... doğru bir tabir olmadığını düşünüyorum...
şort giyip çok cici olan öğrencilerimi de, giymeyip şık olan öğrencilerimi de seviyorum

Konu sahibinin affına sığınıyorum, farklı bir konuya girdim az önce ama cevap vermeden edemedim.

Hepinize iyi forumlar. :)

haklısın. ben biraz daha hayat görüşü olarak bahsettim. ben de zor durumda kalmasını istemem.

katılıyorum. iğrenç!

Ama annem fazla dinci. Zaten bu konuyu yıllardır konuşuyorum; azıcık dizüstü eteğe bile izin yok o derece. 16 yaşındayım.

Bir de taytım var ama ona da izin vereceklerini sanmıyorum

fazla dinci derken dininin gerektiklerini soyluyordur..
sortlar aslinda banada hos gelmiyor ozelliklede corapsiz kisacik giyilen sortlar...
ailen iyiligini istiyordur senin kotulugunu degil...

bravo size
tacizler kadinlar sort etek giyiyor diye olmuyor
millet sapik diye oluyor
özgür bir ülke Türkiye
kim ne isterse giyer
ama sapik heryerde sapiktir
carsafli olsaniz bile taciz olur tecavüz olur
sizin gibi zihniyetler degismedikce bu böyle gider
cünkü siz ve sizin gibilerin kizlari ve erkekleri böyle yetisiyorlar
egitimcisiniz milletin kilotuna bacagina bakacaginiza egitiminizi verin
göreviniz bu
bacak selulit popo görmekten sIkildim diyorsunuz
bakmayin efendim

bu konuda konu sahibi üzüldüm adina
simdi sort ilerde baska seyler
millet gider mersine biz tersine

en büyük tacizler tecavüzler afganistanda iranda ırakta suriyede oluyor arkadaşlar.... tacizci adam yok bu kapalı bu açık diye seçmez. hatta hasta ruhlu olanlar erkek kız çocuklarına da sapıklık yapabiliyor.
bir toplumu ne kadar çok baskı altına alırsanız, yine ne kadar çok gevşek bırakırsanız, ruhu o kadar çürür ve sapkınlaşır. lastik gibi düşünün. fazla gevşek lastik çalışmaz. çok gergin lastik de kopabilir.... her zaman ölçülü olmak makbuldür. herkes kapalı olunca açık olana bakarlar. herkes açıksa da kapalıya bakarlar. oysa birbirimizi değiştirmeye çalışmadan kabullenebilsek böyle kararsızlıklar yaşamayız... bakın annesi kızını daha kabullenemediği için kız kendini saklamaya çalışıyor... çok acı bir durum aslında...

fazla dinci derken dininin gerektiklerini soyluyordur..
sortlar aslinda banada hos gelmiyor ozelliklede corapsiz kisacik giyilen sortlar...
ailen iyiligini istiyordur senin kotulugunu degil...

bende sizinle aynı fikirdeyim bence şort dizden 4 parmak yukarda olmalı ona tamam derim ama gerisi bana kısa geliyor çocuklarının kötülüğünü isteyen aile yok denecek kadar az bence bu konudada aile kızlarının kötü olmasını asla istemiyor

Herkes şort giyiyomuş madem, farklı ol sen de başka bir şey giy , illa şortla mı şık olacaksın ? Uzun, uçuş uçuş elbiseler var, rengarenk tulumlar var vs, sorun şortun kısa olmasıysa böyle alternatifleri değerlendirebilirsin..

Ailenin çok hatası var.. Belliki kendi doğrularını çocuklarına sevecen ve yumuşak bir dille anlatacağına baskı kurmuşlar... Bu aile dindar değil tutucu bir aile ve ikisi arasında çok fark var.. Ve tabiki bu yaşta ailesini dinlemeli başka türlü sonu gelmez gizli saklı yaşantının..

bir çocuğun diğerleri şort giyiyor diye giymek istemesi dışında, onların içinde kendini farklı hissetmesine sebep olan ailesi beni üzdü açıkcası. küçükken benim de böyle bir arkadaşım vardı beraber sokakta oynardık saatlerce. çok deli dolu bir kızdı. ama ailesi ben şort giyiyorum, ben askılı giyiyorum diye benimle oynamasına izin vermemeye başladı. ne zaman kapısına gidip hadi gel oynayalım desem annesi bana gelemez çıkamaz diyerek kapıları suratıma kapatırdı.

bir gün de hiç unutmam bir elbiseyi çok beğendi, annem ona da bana da aldı. ikimiz de onu giyip çıkıp dışarıda oturacaktık. bir kere bile giymesine izin vermediler o elbiseyi. birkaç gün sonra annesi camı silerken gördük ki toz bezi yapmış annesi cam siliyor :)

bunların dindarlıktan çok uzak ve çok travma sebebi hareketler olduğunu umarım görür ve kardeşi rahat bırakırlar. bende hala yaradır, kim bilir bunları birebir yaşayan kızcağızda nasıl yaralar bıraktı.

Ailesinin tutumunun doğru olmadığı konusunda hemfikiriz belki ama bunu 16 yaşında bir kıza söylemek doğru mu arkadaşlar?

Kız burdakileri okuyup ailesine karşı tutumunu değiştirirse, yani siz yanlış yapıyorsunuz derse daha kötü olabilir. Sonuçta bunu anlayacak kadar açık görüşlü insanlar olsa zaten izin verirler diye düşünüyorum. O yüzden ailesi hakkında çok yorum yapmak doğru gelmedi bana.

canim aileler baski yapiyor derken yalnic soyluyorsun bence okuyan bir kiz olsun erkek cocuyu olsun okula istedi sekilde giyinip giderse bakmasalar bile bakiyorlar gibisine gelir ama goz bu ister istemez gozler gorur o da kimsenin bakmasini istemesse kimsenin dikkatini cekmicek sekilde giyinip gitsin orasi bi okuldur diskoteka deyildir herhalde dimi insan okulun disinda giyer bu cesit seyleri bide marfet yapmis gibi oretmen ne karisacak dermis !

giymezsen bisi kaybedeceğini düsünmüyorum bende anneyim hem yaşadığım yerde çok sıcak ama daha orta yolda anlaşıp bişiler giyebilirsin hem güvenlerini de sarsmamıs olursun

doru soyluyorsun aynen bende anneyim benimde kizlarim var avrupada yasamamiza ramen ustelik burda okullarda uniformada yok ama yinede kizlarima soylemisimdir cok abartici elbiseler giyip okula gitmek olmaz orasi bir okul okumaya gidiyorsunuz moda gostermeye deyil diye yani insanin evlatlarina bisey soylemesi baski anlamina gelmez deyilmi

Son düzenleme:
Konu nereden nerelere gelmis :)) konu sahibi arkadasim ailesinin bu tutumu tam olarak idrak edemeyecek kadar kucuk bu sekilde ailen hatali diye soylemlerle onu iyice geriyo bazi arkadaslar bana kalirsa. Ayrica canim kardesim ben 23 yasindayim birgun boyunca ne tayt giydim ne sort giydim sicaktan ölmedim cok dindar biride degilim bazi ablalarin cok guzel alternatifler sunmuslar anne baban senin bu hayatta gercekten iyiligini istiyecek tek insanlar onlari kirdigina degmez bence :) giymeni istemiyorlarsa emin ol dusundukleri seyler vardir annenle baban seni uzmek icin giymeyeceksin yapmayacaksin degiller ya sort yada mini etek giymemeyi eksiklik olarak gorme sakin olur mu canim sevgiyle kal opuyorum cok :))

Kısa şort giyen yada açık dekolteli giyinen herkes tacizi haketmiş mi oluyor o zaman
Tuhaf bir bakış açısı .
O zaman sizin öğrencilerinizden biri tacize uğrasa sen hakettin zira şortun çok kısaydı mı diyeceksiniz
Madem sizi rahatsız ediyor baldırı bacakları bakmayın o zaman
Gördüğünüz anda kafanızı çevirin

Konu sahibi kardeşim sen aileni dinle .
Görmeseler de birinden duyarlar bu sefer güvenleri sarsılır.
Bir daha gönderecekleri varsa da göndermezler.
Hem herkes balkondan atsa kendini sen de mi atacaksın ?
Bırak isterse hepsi giysin sen farkını koy ortaya ve giyme.

Son düzenleme:

bencede aileni sesle sen gencsin meraklisindir ama annen istemesse gime

Son düzenleme:
ya ben sizin şaka yaptığınıza inanmak istiyorum :26: nasıl ya nasıl? onun giyimi sizi niye ilgilendirir? ben de bu siyah örtülerle gezen kapalı kadınlara anlam veremem komşumuz mesela ama dönüp demem giyme lütfen onu bi daha diye. nasıl diyebilirim? ne hakkım var? ben kimim ki? lütfen statünüzü böyle kullanmayın. ne demek giyiminden rahatsız olmak? size terbiyesizce bişey yapılmamış, küfür edilmemiş, saygısızlık yapılmamış.
bahsettiğiniz şortları biliyorum severek giyiyorum. popo yanağının biraz altında bitenler buarada.
ayy konuşmadan duramadım ben yine. lütfen iyi günler dileyelim ya [/QUOTE]

ne demek giyiminden rahatsız olmak demişsinizya arkadaş zaten giyiminden değil giyinmemelerinden rahatsız olduğunu dile getirmiş niye onu giymiş niye bunu giymiş dememiş.o siyah örtülü gezen insanlara bişey demen anormal olur zaten onlar insan olduklarının ve en önemlisi kadın olduklarının farkında yani mahrem yerlerin örtünmesi gerektiğinin farkında herkes bunu kavrayamaz..

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

ne demek giyiminden rahatsız olmak demişsinizya arkadaş zaten giyiminden değil giyinmemelerinden rahatsız olduğunu dile getirmiş niye onu giymiş niye bunu giymiş dememiş.o siyah örtülü gezen insanlara bişey demen anormal olur zaten onlar insan olduklarının ve en önemlisi kadın olduklarının farkında yani mahrem yerlerin örtünmesi gerektiğinin farkında herkes bunu kavrayamaz..[/QUOTE]

siyah örtü giyenler insan ve kadın ..giymeyenler ne peki. uzaylı ve 3cü cins mi..:)
konu sahibi,şort giyme,başka güzel alternatifler var. güzel bir pantolon,üzerine bir tişort. spor ayalkkabılar. tam yaşına göre ve ortama göre olur. ince kumaş,yazlık tiril tiril kotlar var. üstü,ne beyaz yarım kollu önü desenli tişörtle vs.
hem daha rahat edersin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…