bu soruları bende hep kendıme soruyorum
eşimle tanıştıktan 2 ay sonra evlendik,14 yıldır da evliyiz...tespitiniz yanlış bence.evlilik bir kumardır,kimi kazanır kimi ne yazık ki kaybeder.ama herkes kazanma ümidiyle masaya oturur.bazen dusunuyorumda acaba evliligi bu boyuta getiren evlilik oncesi yasammi yanbi flortmu
sizin adiniza cok uzuldum
ben esimle gorucu usulu evlendim
7 senelik evliyiz inanirmisiniz eger bir gece birbirimize kotu soz soylesek ayri yatamayiz koyun koyuna
sarilir yatariz
o an hersey unutulur ve halaada cok seviyorum esimi
rabbim nazarlardan korusun
acaba severek isteyerek evlenenler hep mi boyle bilmiyorum
rabbim yardimciniz olsun
eşimle tanıştıktan 2 ay sonra evlendik,14 yıldır da evliyiz...tespitiniz yanlış bence.evlilik bir kumardır,kimi kazanır kimi ne yazık ki kaybeder.ama herkes kazanma ümidiyle masaya oturur.
insanı zaten bu belirsizlik mahvediyor. bir zamanlar özellikle flört dönemimizde o kdar güzel sohbet ederdik ki ruh eşim olduğunu düsünüyordum, onsuz varolamayacağımı....
simdi kendimden de ruhumdan da tiksiniyorum.......
arkadaşım işin içine şiddet girmese oturalım bir sürü seçenek üretelim ama şiddet olunca,kendimin uygulayamayacağı bir tavsiyeyi başkasına öneremem ne yazık ki...ve öyle de düşünüp daha fazla üzme kendini.HER KARANLIK GECENİN AYDINLIK BİR SABAHI VARDIR.ne kadar güzel söylemişsiniz kimi kazanır kimi kaybeder...
kaybedenler niye hep kaybeden taraftayım diye düsünüyor...
ne yaptım ben? kimin günahını aldım.
zaten evlilik yürümüyorsa iki kişide suclu bunu biliyorum ama insan bazen caresiz kalıyor, bosanmaktan baska caresi olmuyor?
arkadaşım işin içine şiddet girmese oturalım bir sürü seçenek üretelim ama şiddet olunca,kendimin uygulayamayacağı bir tavsiyeyi başkasına öneremem ne yazık ki...ve öyle de düşünüp daha fazla üzme kendini.HER KARANLIK GECENİN AYDINLIK BİR SABAHI VARDIR.
ayrıca sana şiddet uygulandı,bu işin neresinde hatalısın bana bir anlatır mısın?
yavaş yavaş kafanda uçuşan sorulara kendi cevaplarını buluyorsun...bütün soruları yanıtladığın vakit hissizleşmeyi öğreneceksin,sonra da tekrar hayata karşı başını kaldırıp yoluna devam edeceksin...bu sadece bir süreç...atlatman gereken bir süreç!ayağın takıldı düştün bu yolda,yeniden ayağa kalkacaksın ve daha güçlü olarak hayata devam edeceksin.tek yapman gereken kendine biraz zaman tanıman ve bu zaman zarfında kendi sorularını yanıtlarken 'ben aptalmışım' gibi ifadelerden uzak durup minimuma inmiş özgüvenini hepten imha etmemen...ve anlat biz seni dinliyoruz.ilk siddet uyguladıgında rest cekmeliydim ,bosanmalıydım,barısıp kendi kişiliğimden ödün verdim.
onun memleketine tasınmamalıydım.(gerci kiralarda sürünmeyelim dedik kendi evimiz olsun diye simdi kira parası vermedik bosanıyoruz)
huzursuzluk cıkmasın diye susmamalıydım hiç bir zaman ben sakin kafayla konusmak isterim bagırıp cağırmaya baslayınca kendimi kaybederim. onun için de susarım. esimde kendi haklı sandı hep, susuyorum diye sonra konusmaya calısınca sen hala orda mısın ? derdi bende inanırdım.
aptalmısım.
cok aptalmısım...
böyle bi insanı nasıl sevdim?
nasıl görmedim gercekte kim oldugunu?
....vb. neyse üf aglamaktan yazamıyorum..
kusura bakmayın dedim ya sinirlerim bosaldı yine..
bazen dusunuyorumda acaba evliligi bu boyuta getiren evlilik oncesi yasammi yanbi flortmu
sizin adiniza cok uzuldum
ben esimle gorucu usulu evlendim
7 senelik evliyiz inanirmisiniz eger bir gece birbirimize kotu soz soylesek ayri yatamayiz koyun koyuna
sarilir yatariz
o an hersey unutulur ve halaada cok seviyorum esimi
rabbim nazarlardan korusun
acaba severek isteyerek evlenenler hep mi boyle bilmiyorum
rabbim yardimciniz olsun
ilk siddet uyguladıgında rest cekmeliydim ,bosanmalıydım,barısıp kendi kişiliğimden ödün verdim.
onun memleketine tasınmamalıydım.(gerci kiralarda sürünmeyelim dedik kendi evimiz olsun diye simdi kira parası vermedik bosanıyoruz)
huzursuzluk cıkmasın diye susmamalıydım hiç bir zaman ben sakin kafayla konusmak isterim bagırıp cağırmaya baslayınca kendimi kaybederim. onun için de susarım. esimde kendi haklı sandı hep, susuyorum diye sonra konusmaya calısınca sen hala orda mısın ? derdi bende inanırdım.
aptalmısım.
cok aptalmısım...
böyle bi insanı nasıl sevdim?
nasıl görmedim gercekte kim oldugunu?
....vb. neyse üf aglamaktan yazamıyorum..
kusura bakmayın dedim ya sinirlerim bosaldı yine..
canım benım sende kendımı goruyorum ınan bır meslegım olsa hemen basıcam tekmegı kendımı bı omur mutsuz etmeye ne hakkım var neden baskaları gıbı benıde seven deger veren bır esım olmasın dıye dusunup duruyorum kara kara aileme donemıyorum annem ben 9 yasındayken babamdan ayrıldı annem emeklı kırada oturuyo hem ayrılırsam cok uzulur kahrolur hem cevre baskısından korkuyorum
gerçekten hepsi boş muydu?yoksa seni sen yapan,bugün alabildiğin kararın güvencesi miydi?sen bunların hiç birini yaşamasaydın şu an çaresizce yanında şiddete maruz kalmaya devam edecektin belki.çünkü işin olmayacaktı.annenlere dönemezdin çünkü onlara yük olmak istemeyecektin...herhangi bi işe giremezdin çünkü kızın var...herhangi bir iş,yarınsız bir iş demektir;dolayısıyla kızının beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayamamaktan korkacaktın.çaresiz eşinin yanında kalacaktın...ama sevgiyle ama nefretle sürecekti bu evlilik.büyük azimlerle geldiğin noktaya bir dön bak ve küçümseme.en büyük iyiliği sen kendine yaptın....senin yerinde olmak isteyen o adar çok dertli arkadaşımız var ki!gercekten cok sağolun hayatta hiç bir seyi kolay elde etmedim. yatılı okudum, burslar kazandım. aileme bi kere dershane parası bile demedim. kimin ne derdi olursa hep akıl danısırdı bana...
ama simdi her seyim gitmiş özgüvenim, yasama sevincim...
sadece kızım var iyiki var cok sükür...
ama hep söyle düsünüyorum insanın yaptıgı bir yanlıs hayatındaki bütün doğruları götürür mü?
aynen böyle hissediyorum.
kolay güvenen bi insan degilim adımları simdiye kadar hep sağlam attım, calısırken bile amirlerimden hep en yüksek sicil notlarını aldım.
simdi bakıyorum da bosmus hepsi...
insan kocasını nasıl tanıyamaz ki ....
benim basarı sandıklarım hep kendimi aldatmakmıs insan en yakınından gelecek bi darbeye nasıl böyle savunmasız kalır?
nasıl göremez...
nasıl lanetli bi sevda ki benimkisi hala vazgecmiyo sevmekten...
daha ne yapması lazım...
kendimi tanıyamıyorum....
gercekten cok sağolun hayatta hiç bir seyi kolay elde etmedim. yatılı okudum, burslar kazandım. aileme bi kere dershane parası bile demedim. kimin ne derdi olursa hep akıl danısırdı bana...
ama simdi her seyim gitmiş özgüvenim, yasama sevincim...
sadece kızım var iyiki var cok sükür...
ama hep söyle düsünüyorum insanın yaptıgı bir yanlıs hayatındaki bütün doğruları götürür mü?
aynen böyle hissediyorum.
kolay güvenen bi insan degilim adımları simdiye kadar hep sağlam attım, calısırken bile amirlerimden hep en yüksek sicil notlarını aldım.
simdi bakıyorum da bosmus hepsi...
insan kocasını nasıl tanıyamaz ki ....
benim basarı sandıklarım hep kendimi aldatmakmıs insan en yakınından gelecek bi darbeye nasıl böyle savunmasız kalır?
nasıl göremez...
nasıl lanetli bi sevda ki benimkisi hala vazgecmiyo sevmekten...
daha ne yapması lazım...
kendimi tanıyamıyorum....
gerçekten hepsi boş muydu?yoksa seni sen yapan,bugün alabildiğin kararın güvencesi miydi?sen bunların hiç birini yaşamasaydın şu an çaresizce yanında şiddete maruz kalmaya devam edecektin belki.çünkü işin olmayacaktı.annenlere dönemezdin çünkü onlara yük olmak istemeyecektin...herhangi bi işe giremezdin çünkü kızın var...herhangi bir iş,yarınsız bir iş demektir;dolayısıyla kızının beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayamamaktan korkacaktın.çaresiz eşinin yanında kalacaktın...ama sevgiyle ama nefretle sürecekti bu evlilik.büyük azimlerle geldiğin noktaya bir dön bak ve küçümseme.en büyük iyiliği sen kendine yaptın....senin yerinde olmak isteyen o adar çok dertli arkadaşımız var ki!
ve sevgi diyorsun...alışkanlık olmasın o yoksa????
ya bukadarmı aynı dertten muzdarıp olunur ya ınanamıyorum
kızın seni ileride anlayacaktır...sen ilgini ve sevgini ona yoğunlaştırdığın sürece seni kötü görmeye imkanı olmaz.kim bilir ne oldu ki annem böyle bir karar almak zorunda kaldı der en fazla...işte bunu düsünmek beni mahvediyor kızım madem anlasamayacaktınız benim ne sucu vardı?
beni neden yaptınız derse,ileride bası sıkısınca annem beni düsünse babamdan ayrılmazdı derse ne yaparım??
ben kızımız böyle bi ortamda büyümesini hiç istemedim bunları görünce kızıma böyle seyler normal gelecekti ve de o zara görecekti. ne yapayım ileride beni kötü bilirse de kızım için en iyisinin bu oldugundan eminim...
kızın seni ileride anlayacaktır...sen ilgini ve sevgini ona yoğunlaştırdığın sürece seni kötü görmeye imkanı olmaz.kim bilir ne oldu ki annem böyle bir karar almak zorunda kaldı der en fazla...
geçecek hepsi...allah sağlık versin,her yara kabuk bağlar zamanla...zaman herşeyin ilacı.insallah öyle olur.
hiç kısıtlamıyorum görüsmelerini evladımın ne sucu var?
televizyonda cizgi filmde baba dediklerinde baslıyor baba baba deme beraber tekrar ediyoruz baba baba diye gözümde yas yüzümde tebessümle
hemen göz yaslarımı siliyo yavrum gülmeye baslıyo beni güldürmek için...
biliyorum kızım için zararlı yanında aglamam ama baba kelimesini duyunca durduramıyorum kendimi..
insallah yakında o da gececek ve kızım bi daha hiç silmek zorunda kalmayacak göz yaslarımı...
Öncelıkle Allah sabır versınn ve hayırlısı olsun hakkınızda...
Çok özür diliyorum ama sadece merakımdan genel bır soru soruyorum..
Ben nişanlıyım ama nişanlımda sinirliyken ne yaptıgını bılmez..Ne varsa kırar döker..Acaba evlenınce sıddet denen olay işin içine gırer mı ..Cok korkarım bu durumdan...Ve merak ettıgım su kı; bir kerelık tokattan bıle ayrılmaya gıden var..Bu normal mı acaba..?
Allah korusun basıma gelse napıcagımı bılemıyorum,kestıremıyorum :S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?