Çok dengesizim kendimi tanıyamıyorum...

ilşkiler bazen çıkmaza girebilirbiz çok şeylerin üstesinden geldik eşimle karşılıklı özveri ve fedakarlık gerekiyor

ah işte ne güzel demişsin karsılıklı özveri diye...
nasıl bi insan bu kadar kendine güvenir anlamıorum bana benim hiç bir suçum yok,ileride anlatırsaın artık kızımıza neden ayrıldıgımızı diyor hala...

kesinlikle getirmiyor.
katekate bi keresinde demişti''sans isteyene verilir''diye gercekten cok dogru.
o hatalı oldugunu kabul etmiyor aslada etmez.
sizde konuşurken hep haklşılığınızı kanıtlamaya çalışıyormusunuz iş inatamı bindi yani
ben kendimden örnek vereyim
yeni evliydim ailesi saolsun rahat bırakmadılar erkek ailelerinde oğlumuzu kaptırdıkmı falan gibi korkular oluyor türkiyede çok sık yaşanan bir şey
rahmetli kayınvalide görümce yada eltim iğneleyici bir şey söylese cevap veremezdim eşime surat yapardım bana haklı olduğumu söylemesini isterdimki eşim söylemezdi hiçbirşey sonra tartışma çıkardı böyle bir süre devam etti herkez yatağında mutlu uyurken bia başkaları yüzünden tartışıyor olurduk
o sıralarda allah hiçbirimize göstermesin 5 -6 yıl önce eşimin işi bozuldu çevremizde kimse kalmadı ne eş ne dost ne ahbab
ben boş yere kendimi ve eşimi üzdüğümü anladım oda aslında artık kendi ayrı bir yuvası olduğunu anladı

yanlıs anlasıldım sanırım ben inat gurur yapacak sırf bu yüzden kendimden gectim bi cocugu babasız bırakacak biri degilim.
ailesi ile sorunlarımız oldugu doğru ama hiç bir zaman ailesine yansıtmadım. hep eşimle konustuk. birbirimizi teslli ettik. ama sonra ne olduysa oldu. 180 derece degisti.
ben sıfır oldum zaten banada öyle davrandı. ben bunu anlayamıyorum.
evet sans isteyene verilir dedim.
cünkü onun böyle bi derdi yok demek istedim.
sans filan istemez o
haklı cünkü kafasında...
dövse sövse sevse hep o haklı...

Oncelikle cok uzuldum durumunuza
akli basinda bir insansiniz ve kadinsiniz
dolayisiyla duygusalsiniz taviz olayi ordan kaynaklaniyo diye dusunuyorum
dayak yiyen insan kabul edemez once. sonra sayiklar "hayir hersey guzeldi eskiden, tekrar guzel
olabilir! bu bir kabus: bitecek!" diye dusunur
ama kirilmistir bir kere ve devami geldigi zaman ya alisir ya siner yada
YETER artik der bitirir olayi
cunku sevdigi adamin dayagini yemek cok zoruna gider kadinin
babasindan yedigi tokatla bile kiyaslanamaz
sevgili esinden yenilen dayak
siz bence YETER demekten vazgecmeyin
cocugunuz olabilir ama bilincli bir insan bosanincada cocugunu mutlu edebilir
ailem 45 senedir evliler ne guzel degilmi koca bir omur !!
ama kucukken annemin aglamalarini isyanlarini sitemlerini duyardim babama karsi
annem belli etmezdi kimi zaman ama anlardim
cunku ben bebekken annemi emerken gozlerimi dikmemismiydim annemin gozlerine
annemi tanimazmiydim ne zaman huzunlu bakar ne zaman iyidir ne zaman sinirlidir bilirdim
ne kadar saklarsa saklasin
cok etkilenirdim
babamida cok severdim ama ergenligimde cok istedim bosanmalarini
bu mutsuzluk bulutu gitsindi istiyordum
annem derdi "sizin icin dayandim" bizi bahane etme diye isyan ederdim
ayrilsaydinizda bu kadar canim yanmasaydi diye cemkirirdim
bir kopege vurmak ceza sebebiyken
bir insana vurma hakki olamaz kimsenin
sizi kendini sevdiren adami seviyorsunuz sadece
ama zaman gectikce o adam degisti katilasti duygusuzlasti
sevdiginiz adam degisti ayni kalipta farkli bir kisilik oldu
boyle dusunun artik..
Allah yardimciniz olsun kiymetinizi bilin
bir omrunuz var sadece farkina varin
o eski ozguveninizi yakalayacaksiniz sizi ezen biri olmazsa

gercekten o kadar güzel yazmıssınız ki cok sağolun. insallah dediğiniz gibi olur.
bidaha onun için akmaz göz yaslarım ma bu yakın zamanda olacak gibi görünmüyor.
zaman gerekli bana biliyorum ama
bugünlerde hiç geçmiyor sanki...

canım karşılıklı olabilir diye düşündüm sonuçta sizin hayatınız
türk kadınları kolay kolay boşanma yönüne gitmezler zaten
eşinizi doldurmuş olabilirler
sizi dize getirmek istiyorda olabilir olmayabilirde
sürekli ben haklıyım diyorsa normal değil bence

haklısınız kesin karsılıklıdır zaten vardır hatam olmazmı
ama esim doldurusa bile geliyor olsa böyle yapmamalıydı
beni hiç mi tanımamıs ,sevmemiş.
cocuk mu kandıracaklar onu?
ben gercekten su an ailesinin suclu olmasını daha cok istiyorum.
ama biliyorum ki esim suclu bizi kendi ailesinden koruyamadı.
her seyin sinirini benden cıkardı sanki stres topuydum.
düsünüyorumda yüzü asıksa konusmaya bile cesaret edemezdim.
ben normal olmadıgına eminim bu evlendiğim adam degil.
ama pozitif(objektif diyecektim) bakamıyorum sizce ne yönden normal degil?

Son düzenleme:
evet bir sansizlik yasadin ama baska bir taraftan bakinca da o kadar sanslisin ki..meslegin var,arkanda kale gibi bir ailen var ve bir cocugun var..
birde esin gercek yuzunu eski kiz arkadasi olayinda gostermis..kizin intiharinda sucu var miydi yok muydu bilmiyorum..ama aklinca durustluk yaptigi itirafinda kendini ortaya dokmus..
onceden dedigi; o kiz degildi bende faydalanmis olmamak icin birlikte olmadim,bana bastan durust oldugu icin birlikteydim demis..sizi kazandiktan sonrada; aslinda onunla iliski yasadigini soylemis..
ne karakterde ve ne niyette biri oldugunu bu cumlelerinden yeterince anladim.
oyle birinden ayrildin diye kesinle uzulme hatta sevin..sana verdigi ve verecegi en guzel sey evladin olmus..kendini de sakin suclama.cocugunun da seni suclayacagini dusunme..sen onu oyle bir yetistireceksin ki annesinin arkasinda bir evlat olacak hic endiselenme..

Son düzenleme:
arkadaşlar bende bu gün türkiyede kadına şiddet olayını düşündüm
yurt dışında yokmudur tabiki vardır ama bu kadar yaygın değildir
insanlar kanun ları bilmiyor birde yakın zamana kadar şimdiki kanunlarda yoktu tabi erkekler bunu biliyorlar ama gelişmiş ülkelerde evden uzaklaştırma ve dayak atan erkek cezada alabiliyor
dayak cennetten çıkma
kadının karnından sıpayı sırtından sopayı eksik etme gibi laflar var
yüz bulmuş erkeklerde
ben her tür şiddete karşıyım psikolojik şiddetede
çoğu zaman kültürlü zannetiğimiz insanlar bile diye biliyor sendede kabahat vardır diye
olay bu türkide arkadaşlar
konu sahibi arkadaşım zaten eşinizde pişman değilmiş zaman alıcaktır ama sizde onu zamaanla unutur yeni bir sayfa açarsınız
boşanma süreci sancılı oluyormuş ama herşeyde bir hayır vardır keşke bulunduğunuz yerde psikolojik danışman olsaydı faydasını görürdünüz...

ya zaten benim hazmedemediğim de o resmen saf yerine kondum.
insallah kızım için her sey dediğiniz gibi olur...

mutlaka siz kızınız kendisi üzüldünüz perişan oldunuz diye pişmanlık duyması gerekirdi
ben eşimin üzüldüğünü pişman olduğunu gözlerinde görmeseydim şu an onu sevebilirmiydim asla oda üzüldü ve bunu dile getirdi
boşanma noktasında bile hala size bir şekilde ulaşıp olumlu adımlar atmıyorsa
normal değil bence

allah yardımcınız olsun öncelikle hayat sizin bunu unutmayın önce siz,kendiniz çok değerlisiniz ve bu değeri hak etmeyen birine vermeyin ne büyük aşklar varki bitmiştir.sizin en iyi ilacınız zaman olacaktır kendine iyi bak allaha emanet ol

peki arkadaşlar bende derdimi söyliyeyim size şiddet diyoruz aldatma diyoruz. boşanma sebebi sadece bunlar mı olmalı. 3 senelik evliyim bi kızım var. eşimle bi gün sarılarak uyumadık.değer verdiğini bir kere bile hissetmedim. bunlarıda geçtim sürekli aşağılama ve her tartışma sonunda ...git. seni görmek istemiyorum oldu sözleri.ben gidemedikçede dahada sıklaştı ağır hakaretleri aklınıza gelebilecek her hakareti işittim. bu hakaretleri kabullenebilecek kadar gurursuz değilim ama aileme dönemem günlerdir iş arıyorum. kendimi güvene almak istiyorum ama iş bulamadım eğitimim yok zaten şuan açıköğretimden liseyi okumaktayım. boşanabilmekte bi yerde güzel sahiplenen ailesi olunca insanın şu an boşanabilme imkanım olsa bir dakika düşünmem. beni sevmeyen değer vermeyen bi insanla ömrümü geçirmek istemiyorum. sizlere sorum bi an beni kendi yerinize koyup düşünmeniz. bu şartlarda siz olsaydınız ne yapardınız.

katılıyorum herkez gordugunu bılır benım cevremdekı ask evlılıgı yapanlar mutsuz gorucu usulu evlenenlerde mutlu yanı ben bu ınsanla 6 yıl gecırdım bu sure zarfında mutlu oldum evlenıncede bu devam edıcek demek degıldır erkekler degısıyo degısmeyenıde var bana degısenı denk geldı nasılkı o arkadas kendı cevresınden ornek verebılıyosa bızde verebılırız.Benım bı kız arkadasım var benden 3ay evvel evlendı oncesınde flortlerı olmadı ozamanlar kocası astıgım astık kestıgım kestıktı arkadasımla oturur konusurduk bana ay acaba evlenınce bana kotu davranırmı dıye korkuyodu bende hep kotu davranıcagını dusunurdum bende nısanlıydım ozaman nısanlımın degısecegı aklımın ucundan bıle gecmıyodu.IKIMIZDE EVLENDİK SONUC ONUN ESI ÇOK IYI CIKTI UZERINE TITRIYO ELINI SICAK SUDAN SOGUK SUYA SOKMUYO BENIM DURUMUNDA ORTADA İLGI ALAKA YOK KUMAR EVLILIK KUMAR IYI OLCAK SANARSIN KOTU CIKAR KOTU SANARSIN İYİ CIKAR BELLİ OLMAZ

bosanmak kolaymi?
yuva kolaymi kuruluyor? derler
kolay degil tabii
en ufak esintide yikilacak kadar olmamali
ama siddet girdimi psikolojik veya fiziksel isin rengi degisiyor
ilk evliligimi bitirince ailem haric bana sunu dediler
"yahu daha uc sene once dillere destan dugun yaptiniz herseyin en iyisiyle dosediniz
calistiniz cabaladiniz bu kadar kolaymi pes ediyorsun?' dediler
kolay pes etmedim kendimce ama cogu icin sebepsiz bosanmisim
cunku dayak yoktu aldatma yoktu
ama sevgim tukenmisti saygim tukenmisti
karsimdaki kredisini tuketmisti
icimde hisetmemeye basladigim zaman
bosanmayi dusunmedim mutluluk oyunu oynadim kendimce
ama yok olmuyordu hem
kolay pes edilmez bir evlilik
dayak ve aldatma haricinde cok sebepler varki
sevgisizlik gibi kabalik gibi
cinsellik gibi incelik gibi
bir kadin evliligi surecinde sevgisiz yasarsa ne anlami var evliligin?
kurdugu yuvayi kurtarmak icin elinden geleni yaptiysa ve bir seyler
yoluna gitmiyorsa bosanmasi gerek diye dusunuyorum
herkesin sabir tasi bir degil
kimisinin sabir tasi bir lafla catlar
kimisi dayak aldatmadan sonra
kimisi artik illalah dedikten sonra
kimisi evlilikten umudu olmadiktan sonra
insandan insana degisiyor
son olarak disardan okumanizi takdir ettim
liseden sonrada devam edin
kaybiniz olmaz yas kac olursa olsun

yaşım şuan 22 benim yaşıtlarım bi çoğu henüz bekar. şöyle bi düşünüyorumda ömür boyu sevgisiz bir hayat bana hiç sarılmayacak bi eş ve her fırsatta aşalıyacak kapı gösterecek.benimde hakkım omzuna yatıp sevgisini hissedeceğim,güveneceğim,omzunda ağlayabileceğim bi eş sevgi maalesef tek taraflı olmuyor sevgiyide geçtim insan değer görmüyosa özgüveni yerle bir ediliyosa bunu neresi evlilik

yok labellevie kızarım tabii..

gerçekten kadının en büyük düşmanı kadın galiba..

konu açan arkadaşın problemi eşinin sorumsuzluğu, ailesi ve hatta daha da ötesi şiddet..

ama problem evlilik öncesi flört mü?

kızıyorum çok kızıyorum...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…