Ben o donem iki uc dr gezmistim .Bir dr artk bu hormon testlerine inancim azalmaya basladi 0.07 den dusuk amh le dogal yolla ikiz gebelik elde eden hastam var dedi. Bana motivasyon oldu. Gluteni vs o drum solemisti.Burda da cok yazi okudum ama o bitkisel kurlere vs grmedim onlar cok hormonlari bozabiliyor.genelde yurtdisi kaynaklarindan okudum herseyi. Makarna bulgur hic yemiyordum. Haftada 1 yada on gune bir istedgimi yiyordum. Glutensiz karabugday ekmegi yapiyordum cig karabigday unundan bir donem onu yedim bir donem ketojonik yani dusuk karbonhidratli beslendim. Karbonhidrat insulini cikariyor cok hizli o da iyi gelmiyor yumurtaliklara. Bol sebze yemegi + salata bol et yada tavuk yagsiz +salata seklinde beslendim doyana kadar yedim bu saydiklarimi.Ara ogunde meyve yedim genellikle muz vs gibi. Haftada 4 yada 5 gunde en az 1 saat yuruyus .yarim saat hic bir ise yaramiyor gunluk hareket etmemiz gereken miktari karsiliyor ancak. Tempolu 1 saat yapamiyorsaniz en az 45 dakika. Clife i son 2 ay kullandim sadce. Onun da cok etkili oldgunu dusunyyorum. Sabah aksam ac karinla yemeklerden on dakika once bir cay kasigi dolusu yiyorsunuz hormonlari duzenliyor.adetin birinci gunu baslaniyor yumurtlama donemi 13, 14 . Gunler birakiliyor .onu da tavsiye ederim tup bebek yapmiyorsaniz. Tup bebek ilaclariyla olmaz diye dusunuyorum. Bir de sirkadyen beslenme cok onemli. Aksam yemeginden sonra yani 6 dan sonra sabah kahvaltisina kadar hic birsey yemezseniz vucut kotu hucreleri atip yenilerini uretiyor yenileniyor. Gece acligi deniyor Aysegul Coruhlunun kitaplarina goz atmanizi oneririm. Sekeri de kisitlyin haftada bir ikiden fazla almamaya calisin. Bir kere basladiniz mi kolaymis diyorsunuz hic zorlanmadim ben.
Bir de kimyasallar konusu var .Dus jeli biraktim sabun sadece zeyrinyagli sabun kullandim antik pirina tarzi geleneksel sabunlar. Ozel bolgeye de kimyasalli birseyler degdirmedim. Koltuk altima alimunyumlu roll onlar asla surmedim. Asiri zararli ter bezlerinden kana karisiyor. Organik alternatikfler var Altera marka var rossmannda eczanede siveno var. Deodrantlar srf kimyasal gazli olanlar .onlardan da kullanmadim. Camasir suyu vs elimle temas etmemeye calisirim hep eldiven takarim. Bulasik deterjani cok az kullanirim kalinti kalmasin diye iyice durularim
Canım okumamışsındır diye tekrar alıntılıyorum,
Benzer süreçler yaşadığından bu duyguyu çok iyi hissedersin, yakinen bilirsin.
"Ne kadar incesin, naif, duyarlısın, çok teşekkür ediyorum desteğine.
Tüp düşünmüyorum, Dr banada sana dediğini demişti, yüzde bir sadece diye.
E2 kaçtı senin adetliyken?
Alttan kac folikül görüyordu?
Yürüyüş ve beslenme kaç ay devam ettin?
Ben uzun ara verdim, hormonlarda haliyle rezerv azlığı, ama dexigin gibi bu amh den de düşük ikiz hamilelik olabiliyorsa, tamamen bu iş kısmet.
Evet Ayşegül hocayı biliyorum.
O oldukça imtinalı, onin beslenme seklinde et nerdeyse hiç yok, senze sebze, meyve gibi onlar bile sınırlı.
Gluteni bana Dr um demişti,kahvaltıda sadece ekmek yiyip daha sonra hiç tüketmiyorum.
Pirinç yer miydin? Onda gluten yok biliyorum.
Glutyon bende duymuştum, sen ne kadar süre kullandın?
Ve kaç ay sonra hamile kalmıştın korunmayı bırakalı?"