Çok fazla harcıyorum

menetrier

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2014
378
1.014
313
26
merhaba..
Sorunum acayip fazla para harcamam. Üniversite öğrencisiyim ama hesaplayınca resmen bir ailenin harcadığı kadar harcadığımı farkediyorum ve çok üzülüyorum. Özel yurtta kalıyorum aylık 900 tl. Sabah akşam yemeği ve servis içinde. Elektrik su da içinde. Extra bi harcamam yok yani. Aylık 400 kredi yatıyor. Ailem de 300 gönderiyoe yurt parası hariç. 1600 tl gidiyor. Üstelik bazen yetmiyor ailemi arayıp istemek zorunda kalıyorum. Düşününce en çok kıyafet ve kozmetiğe gidiyor sanırım. Dışarı çıkınca kendimi tutamıyorum resmen. Ve yurttaki yemekler güzel olmasına rağmen dışarda da çok yemek yiyorum. Ailemin maddi durumu iyi ama onlara da yük oluyorum artık. Nası daha az harcarım yardım edin lütfen. Ben de tasarruflu olmak para biriktirmek istiyorum..

AİLenin durumu iyyse niye sorun ediyorsun ki , bi hocamız vardı bize hep babanızın parası varsa yiyin derdi :) bana göre bosver ya neyden kısıcaksn belki dısarda yemeyı kesersin o kdr :)
Haha bu durum sonra kocanız zenginse onun parasını da yersinize kadar gider

Canım yanlış anlama ama bayanların çoğunda aynı sorun var ve insan nasıl kazanıldığını bilmeyince çok güzel harcıyo. Eğer paylaştıklarında ciddiysen ve gerçekten çözüm istiyorsan Gir bi cafeye 1 haftalığına on günlüğüne sen nasıl istersen. Bi kendi paranı kazan senin verdiğin onca emeğe rağmen verilen karşılığı gör ondan sonra ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksın.

AİLenin durumu iyyse niye sorun ediyorsun ki , bi hocamız vardı bize hep babanızın parası varsa yiyin derdi :) bana göre bosver ya neyden kısıcaksn belki dısarda yemeyı kesersin o kdr :)

sesli güldüm. bi yandan aile evet bakmalı ama bi yandan sizin yaptığınız israfa giriyor konu sahibi. yazık günah bence.
en azından dışrda yemeyin. inanın çok fazla para kalır elinize.

Çok ekstrem sorun olacak bir fiyat göremedim. Ben de başka şehirde okurken öyleydim. Harcaman tek bir yönde sürekli artarak gitmiyorsa bir sorun yok. Durumuna göre normalse problem değil.

Ama mesela sürekli durmak bilmeden kozmetik alışverişi sıkıntı olabilir. Çünkü ihtiyaç adı üstünde karşıladıkça azalan bişey. Artmamalı.

Yurt parasını çıkın geriye 700 kalıyor. Kişisel ihtiyaçlar için 700 lirayı ben çok bulmuyorum açıkcası. Ama çok rahatsız oluyorsan dışarda yemek yemeyi azaltmakla başlayabilirsin mesela

Bence rahatsız olma o üniversite döneminde gezip yediğini bir daha zor yaparsın çünkü.
Sorumluluk binince ister istemez farklı oluyor her şey
Yine de azaltıcam dersen, kozmetiğe sınır koy mesela indirimi beklemeden bir şey alma, dışarıda haftada birden fazla yeme, üstünde nakit taşıma

Bende de aynı problem var. Daha önce hiç bir işte calışmadım. Çalışamam da. Ailem müsaade etmez. Ama ben aile parası yemiyorum bursum var. Evet para sıkıntısında değilim ama yine de insanın içine oturuyor bu kadar para harcamak. Geçen ay hesapladim. 700 tl harcamışım. Yurt parası vs hariç. Bu kadar para harcanır mı yahu. Dur demek lazım bu duruma.

Hiç çalışmadın, para nasıl kazanılıyor bilmiyorsun değil mi?
İşte bu yüzden bu kadar rahat harcıyorsun.

Çalış, patron, iş arkadaşı gibi sorunlarla yüzleş.
Yorul. Zorlukla kazan.
Bak o zaman harcarken ne hesaplar yaparsın.

bence çok harcamıyorsun, yurt parasını çıkınca 700 tl kalıyor zaten, o da haftada 3 kere bir kafeye otursan, okulda çay kahve içsen anca yeter, üstüne bir de giyim ve kozmetik alışverişi yapabiliyorsan tebrik bile etmek lazım.

Yani bana çok uçuk gelmedi. Paran varsa üniversite en güzel zamanlar. Sonra iş hayatı evlilik vs derken böyle yapamayabilirsin. Eğlen dersleri çalış hayatın tadını çıkar.

Ailenin durumu ne kadar iyi bilmiyorum ama gercekten cok harciyorsun diger arkadaslarinda dedigi gibi kendi parani kazanmadigindan sanirsam.18 yasindan beri sezonluk olarak yazlari calisiyorum ben o zamandan beride paranin kiymetini cok iyi bilirim yeri geldiginde 15 saat ayakta dururdum ve 15 saatte kazandigini gidip 2 dakikada zevk icin harcayamazsin.Bi dene vazgecersin bu huyundan.

Konu sahibi değilim ama benim de frenlenmeye ihtiyacım var yardım lütfeeennn :)

Valla hayat pahalı. Eğer birikim yapıp para arttıracak kadar gelirin yoksa ya kısıp ot gibi yaşayacaksın ya da birikimi unutup şikayet etmeyeceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…