- 3 Eylül 2012
- 21.895
- 57.813
- 798
Üff su fakir edebiyatını bırakın allah askına. Fazla harçlık almak rahatsız edermişmis. Size Yollansa oyle bir harcardınız ki:) Bir çocuğun ailesi tarafından verilen geliri zaten emeksiz olur, aksini beklemek hata. İmkanı olan ailenin 3000 degil 300 lirayla çocuktan geçinmesini beklemek tuhaf olurdu. Ne guzel gelirleri doğrultusunda çocuklarına guzel fırsatlar sunabiliyorlar.
Bunu zenginlere, sözde ailesini düşünenlere, para delisi insanlara anlatamazsın canım boşver.Ben böyle düşünmüyorum.
Çok şükür ailem bizi kimseye muhtaç etmedi hiç bir zaman.
Üniversitede durumu bizden iyi olan arkadaşlarım bile kredi almıştı ama benim ailem
zaten yanımızdasın gerek yok kredi almana bir de onun ödemesi var diye aldırmamışlardı bana.
Orta gelirli, kendi yağında kavrulan, lüks bir yaşamı da olmayan bir aileydik yani.
Gerçekten rahat okudum ben ama bu bana verilen harçlıkları hunharca harcıyorum demek olmadı.
Ailem veriyor ohh ben de bir güzel yerim kafası bana göre değil hiç.
Mezun oldum hemen atanamadım gittim komik paralara çalıştım, bakıcılık yaptım.
Muhtaç olduğum için, ailem vermediği için değil.
Ben imkanı olsa bile ailemin parasıyla sefa sürebilen biri değilim.
Annemde kimseye yük olmamayı gördüm, idareli olmayı, yarını düşünmenin önemini gördüm ben çünkü.
Haa kardeşlerim de benim tam tersime acayip rahat harcarlar.
Ailem değil mi yapacak diyeni bile var :S
Bu biraz kişilik meselesi bence.
valla cnm ben bekarkende harcardım istedigim bi takım oldumu alıcaz diye cıngar cıkarır cok pahalıda olsa aldırıdımmerhaba..
Sorunum acayip fazla para harcamam. Üniversite öğrencisiyim ama hesaplayınca resmen bir ailenin harcadığı kadar harcadığımı farkediyorum ve çok üzülüyorum. Özel yurtta kalıyorum aylık 900 tl. Sabah akşam yemeği ve servis içinde. Elektrik su da içinde. Extra bi harcamam yok yani. Aylık 400 kredi yatıyor. Ailem de 300 gönderiyoe yurt parası hariç. 1600 tl gidiyor. Üstelik bazen yetmiyor ailemi arayıp istemek zorunda kalıyorum. Düşününce en çok kıyafet ve kozmetiğe gidiyor sanırım. Dışarı çıkınca kendimi tutamıyorum resmen. Ve yurttaki yemekler güzel olmasına rağmen dışarda da çok yemek yiyorum. Ailemin maddi durumu iyi ama onlara da yük oluyorum artık. Nası daha az harcarım yardım edin lütfen. Ben de tasarruflu olmak para biriktirmek istiyorum..
Ben sana mı söyledim onu canım.3000 alana söyledim .Sen niye üstüne alındın?Biraz özendim hatta.Ondan oha dedim.Ama yine de elim gitmez.Öyle alışmadım.Sizler alıştığınızdan çok koymuyor .Durum da iyiyse.Bizim durumlar kötüydü.Oyüzden sizinki çalışan birinib geçimi gibi.Ama bu kadar para havadan geliyorsa fakie öğrencileri de düşün.Çok zor durumda okuyanlar var.Nasıl geçindiklerini görsen şaşarsın.Ben parası yok diye yurtta başkasının çöpe attığı haşlanmış yumurtayı alan duydum.Ben değilim ama ablam yapmış bunu.Biz çok kardeşiz.Ben biraz daha rahat harcadım son çocuk olduğum için.Ama aileme kıyamıyordum yine inanki.Çok harcamazdım öğrenciyken.Ana baba gönderiyor çocuğum okuyor site okadar paraya ihtitacı olur diye.Ama seninki biraz rahatlığa giriyor.Şimdi biz ailede madden çok iyi olmadığımız için seni anlayamıyorum.Ama ne olursa olsun daha az harcamalısın.Gelen gidiyor sana.Bu kadar göndermeyi neye göre karar verdi bir de ailen?O parayı kim belirledi.
İyi çok şükür.
Tabiki bu da sizin tercihiniz herkes bir olmak zorunda değil.
Kullandığınız tabirler hoş değil, mideye indirmek, oha demek falan.
Bende ultra iyi şartlarda okudum. Var ki yiyoruz, Allah daha çok versin.
Ben sana mı söyledim onu canım.3000 alana söyledim .Sen niye üstüne alındın?Biraz özendim hatta.Ondan oha dedim.Ama yine de elim gitmez.Öyle alışmadım.Sizler alıştığınızdan çok koymuyor .Durum da iyiyse.Bizim durumlar kötüydü.Oyüzden sizinki çalışan birinib geçimi gibi.Ama bu kadar para havadan geliyorsa fakie öğrencileri de düşün.Çok zor durumda okuyanlar var.Nasıl geçindiklerini görsen şaşarsın.Ben parası yok diye yurtta başkasının çöpe attığı haşlanmış yumurtayı alan duydum.Ben değilim ama ablam yapmış bunu.Biz çok kardeşiz.Ben biraz daha rahat harcadım son çocuk olduğum için.Ama aileme kıyamıyordum yine inanki.Çok harcamazdım öğrenciyken.Ana baba gönderiyor çocuğum okuyor site okadar paraya ihtitacı olur diye.Ama seninki biraz rahatlığa giriyor.Şimdi biz ailede madden çok iyi olmadığımız için seni anlayamıyorum.Ama ne olursa olsun daha az harcamalısın.Gelen gidiyor sana.Bu kadar göndermeyi neye göre karar verdi bir de ailen?O parayı kim belirledi.
Ailen okul bittikten sonra senin üstüne çökee mi acaba .Kiminin aiöesi okulda gönderdiğini fazlasıyla çıkarıyor..Şimdi kendim kazanıyorum kendim yoruluyorum zamansızlık yaşıyorum ağız kokusu çekiyorum diye giyime kozmetiğe biraz fazla harcıyorum.Ama başkasına vermek zor geliyor.Ben 3,5 alıyorum .Mümkün değil hepsini bitireyimMutlaka atıyorum kenara..Bu 3000 alan neye harcıyor?Çok ilginç.Öğrenci dediğin tek başına evde kalması saçma mesela.Yurt parası da çok fazla nasıl yurtki.Burda 700 tl var dediğin gibi..Çalışan hadi olur tek başına kalması.Çalışılan şartları sağlamamak lazım öğrenciye çalışası gelmez insanın.Paranın kıymetini bilmesi lazım.
Ben böyle düşünmüyorum.
Çok şükür ailem bizi kimseye muhtaç etmedi hiç bir zaman.
Üniversitede durumu bizden iyi olan arkadaşlarım bile kredi almıştı ama benim ailem
zaten yanımızdasın gerek yok kredi almana bir de onun ödemesi var diye aldırmamışlardı bana.
Orta gelirli, kendi yağında kavrulan, lüks bir yaşamı da olmayan bir aileydik yani.
Gerçekten rahat okudum ben ama bu bana verilen harçlıkları hunharca harcıyorum demek olmadı.
Ailem veriyor ohh ben de bir güzel yerim kafası bana göre değil hiç.
Mezun oldum hemen atanamadım gittim komik paralara çalıştım, bakıcılık yaptım.
Muhtaç olduğum için, ailem vermediği için değil.
Ben imkanı olsa bile ailemin parasıyla sefa sürebilen biri değilim.
Annemde kimseye yük olmamayı gördüm, idareli olmayı, yarını düşünmenin önemini gördüm ben çünkü.
Haa kardeşlerim de benim tam tersime acayip rahat harcarlar.
Ailem değil mi yapacak diyeni bile var :S
Bu biraz kişilik meselesi bence.
Bence yurt çok pahalıymış.Başka yurtlara da baksanız?merhaba..
Sorunum acayip fazla para harcamam. Üniversite öğrencisiyim ama hesaplayınca resmen bir ailenin harcadığı kadar harcadığımı farkediyorum ve çok üzülüyorum. Özel yurtta kalıyorum aylık 900 tl. Sabah akşam yemeği ve servis içinde. Elektrik su da içinde. Extra bi harcamam yok yani. Aylık 400 kredi yatıyor. Ailem de 300 gönderiyoe yurt parası hariç. 1600 tl gidiyor. Üstelik bazen yetmiyor ailemi arayıp istemek zorunda kalıyorum. Düşününce en çok kıyafet ve kozmetiğe gidiyor sanırım. Dışarı çıkınca kendimi tutamıyorum resmen. Ve yurttaki yemekler güzel olmasına rağmen dışarda da çok yemek yiyorum. Ailemin maddi durumu iyi ama onlara da yük oluyorum artık. Nası daha az harcarım yardım edin lütfen. Ben de tasarruflu olmak para biriktirmek istiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?