Çok fazla harcıyorum

Konu sahibi değilim ama benim de frenlenmeye ihtiyacım var yardım lütfeeennn :)
Haha haydi herkes ekonomi topiğine,
Bugün 3.25 kahve aldım. Başka da harcama yapmayacağım.

Aynı böyle tek tek aldıklarımızı yazıyoruz. Bazen dışarıda kahve içip kendimizi ödüllendiriyoruz. Bimde temizlik malzemelerinde indirim var. Yılbaşından sonra zam gelecek. Şimdiden stok yapıyoruz. Bayağı birikim yapıyoruz yani gelirimize göre :)

Siz de gelinn. Çok sık takılarak bayağı birikim oluyor :) oradaki hatunlar çok sıkı valla :)

Canim 700 lira harciyorsan cok degil maalesef.
Nasil gidiyor nerden gidiyor bilemiyorsun ama universite ogrencisi olarak bu kadar harcaman normal. Daha fazla kisamazsin gibime geldi.

paranın hepsini nakit çekme. cüzdanda da fazla para bulundurma dışarıdan yemeyi kes ve artan paran ile altına vs yatırım yap

yemegi disarida yememeye dikkat et.. ozellikle disari cikacaksan yurtta ye oyle cik..
hem ne guzel yemek fiyata dahilmis..
zaten disarida bi kahve pasta sinema derken en az 50 tl ile donersin.. birde yemek ye ufak bisey al gitti 100 tl..
bence fazla..
ailenin durumu iyi olsa bile kenara biraz para koymayi dene..
buna alisinca daha az harcamaya baslayacaksin emin ol..

Yani 700 tl cok fazla degil ustelik giyime kozmetige falan da harciyorum dedin normal okadari ama illa beni frenleyin diyceksen:
1. dışarda yemek yemek yok
2. odani düzenle kıyafetlerini kozmetikleri, neye ihtiyacin varsa listesini çıkar hepsine bir ortalama fiyat yaz alirkende cimrilik yapma iyisini al ama ayda 1 tanesini alicaksin fiyat dusundugun fiyatin baya altındaysa 2 tane alabilirsin
3. hicbiseyi indirime girdi diye stoklama bitmesine az bir zaman kalmamışsa tabi :)

Anca boyle canim bende ayniydim simdi aylardir (2 ay) kozmetige para harcamadim giyimde de liste olayina devam (her ciktigimda a bu guzelmis alir gelirdim evdede ikizinin oldugunu görürdüm kozmetik giyim farketmiyodu )
kolay gelsin

Part-time işlerde çalışabilirsin. Ben de öğrenciyken epey çalıştım. Aynen kredi alıyordum senin gibi, evde ailemle yaşıyordum ama bizimkiler o zaman maddi sıkıntıdaydı, şimdi çok şükür iyiyiz ama o zamanlar babama üzülürdüm para isteyemezdim. Dilin iyiyse çevirmenlik yapabilrsin, ben o şekilde çok para kazandım. Oyun ablalığı yaptım bir süre. Ders programıma uyacak şekilde ailelerle anlaşma yapıyordum, saatlik para alıyordum. İkisi de uymuyorsa garsonluk yapabilirsin, bir arkadaşım çok güzel fal bakardı, kafelerde fal bakarak öğrenci harçlığını çıkarıyordu, ne bileyim. Bir sürü yöntem var hem ileride iş hayatına daha kolay adapte olursun.

Dışarda çok yeme derim. Öüle yemeği okuldaysan eyvallah, ama akşam yemeğini yurtta ye derim. Akşam yemeğine 2 kez para ödeme bence.

Onun dışında gez toz giyin kuşan tabi. Gençken güzelken giyinip süslenmek gerek, ben elbise ayakkabıdan asla kısmam :)

Fazla degil ama yurtta ucretsz hem de guzel yemek cikarken disarda yemek neden ? Bir de ailenizin durumu iyiyse neden kredi aliyosunuz

Yurtla beraber 1300 tlye yakın zaten ödüyorlar. İyi derken aşırı zengin değiliz ama geçinebiliyoruz işte. Krediyi daha fazla yük olmamak için alıyorum kendimi daha rahat hissediyorum. Ve ilerde anında iş hayatına başlayabileceğim ve zorlanmadan ödeyeceğim bir bölümde okuyorum. Yemek kısmı da sevgilimle yemek istiyorum genelde o yüzden. Ama daha sık yicem artık yurtta

Merhaba, ben de birikim ile ilgili bir şey yazayım.

Bireysel emeklilik sistemleri var, ben de birine hesap açtırdım. Bankaya her ay 125 lira yatırıyorum, %25 de devlet katkısı var. 5 yıl boyunca oradaki paraya dokunamıyorsun. Uğraşmak istemem dersen ve iraden güçlüyse kumbara almanı tavsiye ederim. :)

Neye ne kadar harcadığını bir yere yazarsan (mesela bu ay aldığın her şeyi yaz bir kenara) sonralarda harcamalarını daha iyi yönetebilirsin. Yemeğe 100 lira gitmiş diyelim, diğer ay 50'ye indirmeye çalış. Kalan 50 lirayı da biriktir bir kenarda.

Makyaj yapmıyorum, neye ne kadar gider ya da senin için ne, ne kadar önemlidir bilemem ama indirimleri takip edebilirsin. Kıyafet alışverişimde en az 5 mağaza dolaşıyorum. Aynı ürünler farklı yerlerde farklı fiyatlarda oluyor çünkü.

Her gün bir kenara 1 lira koymakla başlayabilirsin, onlar orada biriktikçe biriktiresi geliyor insanın. :)

Aslında çok fazla harcamıyorsun. Yurt parası ailen için sorun değilse sen de hesaba katma.
Kozmetik harcaması bir alışkanlık. Şimdi değil ama ileride bütçene zarar verebilir.
Ben bir süredir süslü sözlükteki tüketmiyoruz başlığını okuyorum, sana da tavsiye ederim.

Birikim yapma derdin yoksa çok sıkmana gerek yok. İllaki daha az harcamam lazım dersen haftalık, hatta başarabilirsen günlük limit belirleyebilirsin. Mesela günlük 20 tl diyelim. O gün 10 tl harcadıysan ertesi güne 10 tl devredersin, 30 olur. Böyle kısarak büyük harcamaların için para biriktirmiş olursun. Aynı zamanda aylık en fazla 600 tl de kalırsın.

Para çok fazla gelmedi bana dışarda okuyan öğrenciler yaklaşık bu kadar harcıyor.ama dışarda yemek yiyorum,kiyafete kozmetige para harcıyorum demissin demek ki daha az harcayabilirsun.ailenin durumu iyi olabilir ama bir insan biriktirmeyi bilmeli.bence kredi yatar yatmaz bir tane gram altın al.sonra ne harcıyorsan harca artık.elinde ne kadar para varsa onu harcarsin sonuçta,cok mu sikistin yine bozdurursun ama kalırsa birikmiş olur.boyle böyle cok da güzel para biriktirmiş olursun tavsiye ederim yap bunu

Çok harcamıyorsun ki.. Yurt parası 900 tl olduğu için 1600 çok geliyor, harcadığın 700 tl. O da çok değil. Benim kuzene her ay 3000 yatırılıyor hala arayıp para isteme peşinde eşek sıpası.

Aylık 700 lira çok degil bi de kozmetik parasi varmis içinde yine iyi.
Bende üniversite ogrencisiyim evde kaliyorum 600 Lira kira vs disarda pek yemek yemem.Kozmetige gelince ihityacim olunca alirim.Giyim kuşam ayni şekilde sonuçta bu paralar kolay kazanilmiyor.
Ben gezmekten sikilmis bi insanim okuduğum yer küçük her yeri gezdim artik hep evdeyim.
O değil de sen nerde okuyorsun aylik 900 lira yurt parasi çok geldi bana bizim burada özel yurt tek kişilik oda yemek dahil herşey içinde 600 lira

Yurtta yemek yemeyle başlayabilirsin bence . Dışarda da haftada bir ye mesela. Hem yurtta ev yemeklerı yemıs olursun bence daha sağlıklı. Kozmetık gibi ürünleri de indirim zamanı ve ne eksıgın varsa al sora alma . Bu ay su kadar harcıcam de gerı kalan parayı da bı hesap ac oraya yatır :)

Tamam kabul cok eski tarihlerden bahsediyor olabilirim ama ben univ deyken evde kaliyordum 300 lira aylik gonderiyordu babam baska da para gonderemiyordu garibim napsin. Tek maasla iki cocuk okutuyordu sehir disinda.

300 liranin 100 lirasini ev kirasina, 50 lirasini faturalara veriyordum. 50 lira yol paramiz vardi cunku kampus sehrin 20 km disinda dagin basindaydi. Kalan 100 lirayla da yemek ekmek yettirip hatta arttirip komur alip isiniyorduk.

Parasiz kaldigim zamanlarda kanepeleri cekip arkasina 1 lira dusmus mudur ekmek alayim diye aradigimi biliyorum. 500 lira da gelse aylik yerdim biliyorum. Ne kadar az geliyorsa o kdar minimum yasamayi ogreniyor insan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…