- Konu Sahibi Melahatabla
-
Sevmek zorunda değilsinizMerhaba arkadaşlar
Benim bir sorunum var ama yazmaya çekiniyorum. Olumsuz yorumlara açığım ama beni yerden yere vurup kendini tatmin etmekten başka bir getirisi olmayan yorumlara degilim.
Konu görümcemin beş yaşındaki kızı. ( yalan olmasın birkaç ay sonra beş olacak)
Şimdi bu kızın annesini in gözü kocasından başka kimseyi görmez. Koc as ı için herkesi sırtından vurur. Mesela benim eşimin bilgilerini kullanarak gizlice kredi çekmişler zamanında. Neyse o kadar ileri boyutta ki kızından bile önce geliyor.
Bu kadın cumartesi de,dahil çalışıyor. Sadece pazar İzinli. Kızına kaynanamlar bakıyor. İzinli oldugu gün bile kızını buraya bırakıp gidiyor bazen. Öyle ki çocuk annanesine anne diyor.
Bu çocugu ananesi ve dedesi öyle şımartmış ki. Kız çok görgüsüz ve pis yetiştiriliyor. Mesela sürekli eli ya burnunda ya özel bölgesinde. Geçen o kadar çok özel bölgesindeydi ki annesine defalarca sorun var galiba bak dedim beni takmadı. Eşime bak dedirttim baktı ki kilodu çok pis ve rahatsız edici bir külot. Değiştirdiler hem de hepimizin yanında. Bu kız yemeklerde bütün tabakları avuçluyor. Her şeye elini sürüyor. Her şeyi ağlayarak yaptırıyor. Diyeceksiniz ki bütün bunlarda sen neredesin?
İşte çekindiğim kısım da bu. Ben bu kızdan hiç elektrik alamadım çok itici geliyor. Ona belli etmıyorım ama çok itici geliyor evime geldigi zaman rahatsız oluyorum. Çünkü her şeyi elliyor. En son kitaplarımı mahvetmiş. Ve kaynanama ne zaman gitsem o orda. Eşim sevmediğimi biliyor ama acaba onu üzüyor muyum bilmiyorum. Bir çocuğa bunları hissetmek beni rahatsız ediyor. Siz ne düşünüyorsunuz.
Lütfen saygılı yorumlar yazın rica ediyorum
Tam olarak bu aslında beni rahatsız eden. Ama bazen öyle itici geliyor ki davranışları...Henuz 5 yasina daha girmemis bi cocugu hatta bebek dahi sayilabilir o daha bebek o daha melek bilmiyor bilse zaten yapmazdi gibi telkinlerle anlayisla karsilayabilirsiniz. Kalbinizi minik bi kalbe karsi olumsuzlukla doldurmayin.
İşte ben de huzursuz olarak o takipteyim bu çok yorucu. Ben de üzülüyorum ve ailesine çok kızıyorum. Bir de nereye gitseler bunlarla nişanlıyken veya nişan öncesinde anne babası ne zaman gelse bu kızı da getiriyorlar. Annesi hiç mi önemsemiyor bilmiyorum artık. Hadi isteykeen neyse. Bir de ikinci çocugu düşünüyor.Yemin ediyorum ben huylandım burda. Benim eski eşimin yeğeni vardı, o zamanlar 5-6 yaşlarındaydı. Yemek yerken salataya, diğerlerine elini sokardı, sürekli yemekte onu takip ederdim elini soktuğu hiçbir şeyi yemezdim. Daha neler nelerÇocuğu sevmek gibi bir zorunluluğunuz yok zaten, kim ne derse desin. Nötr davranın yeter. Evinize geldiğinde burnuna ya da özel bölgesine dokunursa, yapma mikrop kaparsın falan diyin. Götürün elini yıkayın. Islak mendille silin. Ama çocuğa ayrı üzüldüm. Annelik kutsal derler ya kime göre neye göre
Bu tip olaylarda çocuklar başkasından öğrendiklerini daha çabuk öğrenip kavrayabiliyorlar. Mesela bana da çoğu şeyi yengem öğretmiştir. ( annem boşanıp gitmişti. ) Sevgiyle yaklaşarak doğruyu yanlışı öğretirsin. Zamanla kız diğerlerini uyarmaya başlar bu böyle olmaz diye.Evet ama mesela beni gıdıklamak istiyor o an eli burundan yeni inmiş oluyor. Rahatsızlık duyuyorum ve gülmüyorum kendimi çekiyorum sonra kötü hissediyorum. Eşimin bana Aldıgı oyuncağı bulmuş ayağında eziyor pis yerlere,sürüyor rahatsız oluyorum. Çoğu zaman olumsuz davranmıyorum. Bastırıyoruö ama ona karşı bu hissim beni rahatsız ediyor
Bir şeyler öğretilmemesi beni ondan daha da uzaklaştırıyor ama sanki öyle olmasa da elektrik alamazmışım gibi geliyor. Kıza yaklaşmak istemiyorum. Sadece e suçluluk hissi ile oyunlar oynuyorum ve iyi davranıyorum. Bie de söyle düşünüyorum bu ailenin yanında iken benimle ara ara görüşmeler le bu kız düzelmez bence.Bu tip olaylarda çocuklar başkasından öğrendiklerini daha çabuk öğrenip kavrayabiliyorlar. Mesela bana da çoğu şeyi yengem öğretmiştir. ( annem boşanıp gitmişti. ) Sevgiyle yaklaşarak doğruyu yanlışı öğretirsin. Zamanla kız diğerlerini uyarmaya başlar bu böyle olmaz diye.
Çocuklar sanıldığından çok daha zekidirTam olarak bu aslında beni rahatsız eden. Ama bazen öyle itici geliyor ki davranışları...
Mesela ağlayarak her istedigini yaptıracağını bilmesi. Yapma dense de bi şeyi gözünün içine baka baka yapması.
Zavallı yengem benden ne çekmişti. O zamanlar beni gram sevmediğine eminim. Ama şu an beni çok sever. Ben düzeldiysem o kız da hayli hayli düzelir.Bir şeyler öğretilmemesi beni ondan daha da uzaklaştırıyor ama sanki öyle olmasa da elektrik alamazmışım gibi geliyor. Kıza yaklaşmak istemiyorum. Sadece e suçluluk hissi ile oyunlar oynuyorum ve iyi davranıyorum. Bie de söyle düşünüyorum bu ailenin yanında iken benimle ara ara görüşmeler le bu kız düzelmez bence.
dedeniz ve nineniz sizi buyuk bir sevgi patlamasiyla sevse anne ve babanizin sevgisinin yerini tutarmi???Yoo dede ve ninesi gayet sevgi patlaması yaşıyor. Hatta aşırı şımarıyor. Her dedigini yapıyor. Ayrıca eşim de çok seviyor.
Evet konulardaki bazı yorumlar yüzünden çok abartmış olabilirim. Kusura bakmayın.
Kötü davranmıyorum ama eşime belli ediyorum sevmediğimi. Gelmesin demem ama eşimle paylaşıyorum düşüncelerimi. Bu içimi rahat ettimiiyor aksine daha da kötü oluyor. Çünkü bence eşim üzülüyor. Bir de ablasını in anneliğini savunuyor.
Çocuğa yazık şimdi nasıl yetistiriliyor sa ilerde de öyle gidecektir.Merhaba arkadaşlar
Benim bir sorunum var ama yazmaya çekiniyorum. Olumsuz yorumlara açığım ama beni yerden yere vurup kendini tatmin etmekten başka bir getirisi olmayan yorumlara degilim.
Konu görümcemin beş yaşındaki kızı. ( yalan olmasın birkaç ay sonra beş olacak)
Şimdi bu kızın annesini in gözü kocasından başka kimseyi görmez. Koc as ı için herkesi sırtından vurur. Mesela benim eşimin bilgilerini kullanarak gizlice kredi çekmişler zamanında. Neyse o kadar ileri boyutta ki kızından bile önce geliyor.
Bu kadın cumartesi de,dahil çalışıyor. Sadece pazar İzinli. Kızına kaynanamlar bakıyor. İzinli oldugu gün bile kızını buraya bırakıp gidiyor bazen. Öyle ki çocuk annanesine anne diyor.
Bu çocugu ananesi ve dedesi öyle şımartmış ki. Kız çok görgüsüz ve pis yetiştiriliyor. Mesela sürekli eli ya burnunda ya özel bölgesinde. Geçen o kadar çok özel bölgesindeydi ki annesine defalarca sorun var galiba bak dedim beni takmadı. Eşime bak dedirttim baktı ki kilodu çok pis ve rahatsız edici bir külot. Değiştirdiler hem de hepimizin yanında. Bu kız yemeklerde bütün tabakları avuçluyor. Her şeye elini sürüyor. Her şeyi ağlayarak yaptırıyor. Diyeceksiniz ki bütün bunlarda sen neredesin?
İşte çekindiğim kısım da bu. Ben bu kızdan hiç elektrik alamadım çok itici geliyor. Ona belli etmıyorım ama çok itici geliyor evime geldigi zaman rahatsız oluyorum. Çünkü her şeyi elliyor. En son kitaplarımı mahvetmiş. Ve kaynanama ne zaman gitsem o orda. Eşim sevmediğimi biliyor ama acaba onu üzüyor muyum bilmiyorum. Bir çocuğa bunları hissetmek beni rahatsız ediyor. Siz ne düşünüyorsunuz.
Lütfen saygılı yorumlar yazın rica ediyorum
Çocugun seveni yok diyen üyeye cevap oalrak yazdım sevgi ile ilgili kısmı. Tamam ama cocugun düzelmesşnden ziyade benim ona olan hislerim beni rahatsız ediyor öncelik budedeniz ve nineniz sizi buyuk bir sevgi patlamasiyla sevse anne ve babanizin sevgisinin yerini tutarmi???
belliki cocuk boslukta eksik bir seyler var hayatinda ve yaptigi ve size tuhaf gelen herseyi dikkat cekmek icin yapiyor
sevgi patlamasina ragmende bakimsiz pis dediginiz icin soyluyorum bunu bu kadar negatif yaklasmak yerine belki daha sevecen yaklassaniz dogrusunu anlatsaniz belkide bir cocugun duzgun yetismesinde bir gr katkiniz olabilir
Yapabildiğim ufak tefek şeyleri yapıyorum ama sorun bu degil beni im kıza olan hislerimÇocuğa yazık şimdi nasıl yetistiriliyor sa ilerde de öyle gidecektir.
Çocuk bilgiyi,terbiyeyi kücükten alır zaten
Yerinizde olsam bende aynı dusunebilirdim.
Ama çocuğun hiç bir suçu da yok ki
Siz gittiginiz de biraz yardımcı olabilirsiniz belki
Hadi ellerimizi yikayalim,dişlerini firçalayalim vs.
Temiz çamaşırlarını getirip kv nizin değiştirmesini sağlayabilirsiniz.
Çocuğa yemek yemeden önce,tuvaletten çıktıktan sonra ellerini yıkaması gerektiğini söyleyebilirsiniz belki bir kaç bilgi alabilir sizden
Normal bi cocuk mu otizimli olabilcgi geldi aklima siz boyle soyleyinceTam olarak bu aslında beni rahatsız eden. Ama bazen öyle itici geliyor ki davranışları...
Mesela ağlayarak her istedigini yaptıracağını bilmesi. Yapma dense de bi şeyi gözünün içine baka baka yapması.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?