Çok fazla tepki vermezseniz...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yemin ediyorum ben huylandım burda. Benim eski eşimin yeğeni vardı, o zamanlar 5-6 yaşlarındaydı. Yemek yerken salataya, diğerlerine elini sokardı, sürekli yemekte onu takip ederdim elini soktuğu hiçbir şeyi yemezdim. Daha neler neler Çocuğu sevmek gibi bir zorunluluğunuz yok zaten, kim ne derse desin. Nötr davranın yeter. Evinize geldiğinde burnuna ya da özel bölgesine dokunursa, yapma mikrop kaparsın falan diyin. Götürün elini yıkayın. Islak mendille silin. Ama çocuğa ayrı üzüldüm. Annelik kutsal derler ya kime göre neye göre

Sevmek zorunda değilsiniz
belki beni taşlayacaklar ama bazı çocuk çok sevimsiz oluyor
Ama sizin durumda suç daha çok anne ve baba ve anannenin
Çocuğa eğitim vermekle yükümlü olan çocuğun temizliği ile ilgilenmesi gereken kişiler onlar
Sınır mınır koymadan temizi pisi öğretmeden saldım çayıra mevlam kayıra şeklinde yetiştiriyorlar
Siz eğitim veremezsiniz ama kendi evinizde sürekli başında durup bir şeylere zarar vermesini engelleyebilirsiniz

Henuz 5 yasina daha girmemis bi cocugu hatta bebek dahi sayilabilir o daha bebek o daha melek bilmiyor bilse zaten yapmazdi gibi telkinlerle anlayisla karsilayabilirsiniz. Kalbinizi minik bi kalbe karsi olumsuzlukla doldurmayin.
Tam olarak bu aslında beni rahatsız eden. Ama bazen öyle itici geliyor ki davranışları...
Mesela ağlayarak her istedigini yaptıracağını bilmesi. Yapma dense de bi şeyi gözünün içine baka baka yapması.

İşte ben de huzursuz olarak o takipteyim bu çok yorucu. Ben de üzülüyorum ve ailesine çok kızıyorum. Bir de nereye gitseler bunlarla nişanlıyken veya nişan öncesinde anne babası ne zaman gelse bu kızı da getiriyorlar. Annesi hiç mi önemsemiyor bilmiyorum artık. Hadi isteykeen neyse. Bir de ikinci çocugu düşünüyor.

Bu tip olaylarda çocuklar başkasından öğrendiklerini daha çabuk öğrenip kavrayabiliyorlar. Mesela bana da çoğu şeyi yengem öğretmiştir. ( annem boşanıp gitmişti. ) Sevgiyle yaklaşarak doğruyu yanlışı öğretirsin. Zamanla kız diğerlerini uyarmaya başlar bu böyle olmaz diye.

Bir şeyler öğretilmemesi beni ondan daha da uzaklaştırıyor ama sanki öyle olmasa da elektrik alamazmışım gibi geliyor. Kıza yaklaşmak istemiyorum. Sadece e suçluluk hissi ile oyunlar oynuyorum ve iyi davranıyorum. Bie de söyle düşünüyorum bu ailenin yanında iken benimle ara ara görüşmeler le bu kız düzelmez bence.

Annesi bütün sorumluluğu anneanneye ve dedeye atmış. Yeterince ilgi alaka göstermiyor demekki çocuğuna. Dede ve ninede disipline edemiyor. Ayrıca, çok sevdiklerinden her dediğini yaparak, şımarık yetişmesine sebep oluyorlar. Çocuğun hiçbir suçu yok. Başındaki anne baba ve diğerleri yeterli özeni göstermeliler. Siz çocuktan huylanmışsınız. Ama, asıl baştakiler problemli.Sevmeseniz de tahammül göstermek durumundasınız.Ayrıca,çocuklar masum varlıklar evet ama, her çocukta sevimli cana yakın gelmeyebilir insana.Elinizden geldiğince merhametli davranmaya çalışın yinede.Allah bile çocuklar ve yaşlılar olmasa azabını geciktirmeden göndereceğini, onlar hatırına merhamet gösterdiğini söylerken. Bizlere ne oluyor diye düşünerek yaklaşmalıyız. Nacizane fikrim ve tavsiyem budur.

Çocuklar sanıldığından çok daha zekidir
Kime neyi nasıl yaptıracaklarını deneye deneye öğrenirler
İstediklerine Sınırlama koyacak olanlar bilinç kazandıracak olanlar ailesidir
Yani hiç bir çocuk bir anda hadi banyo yapalım kirlendim gibi bir bilinçle doğmaz
Bunu ona öğreten suyu sevdiren güzel koktun deyip öpen anne babasıdır

Zavallı yengem benden ne çekmişti. O zamanlar beni gram sevmediğine eminim. Ama şu an beni çok sever. Ben düzeldiysem o kız da hayli hayli düzelir.

Yoo dede ve ninesi gayet sevgi patlaması yaşıyor. Hatta aşırı şımarıyor. Her dedigini yapıyor. Ayrıca eşim de çok seviyor.
dedeniz ve nineniz sizi buyuk bir sevgi patlamasiyla sevse anne ve babanizin sevgisinin yerini tutarmi???
belliki cocuk boslukta eksik bir seyler var hayatinda ve yaptigi ve size tuhaf gelen herseyi dikkat cekmek icin yapiyor
sevgi patlamasina ragmende bakimsiz pis dediginiz icin soyluyorum bunu bu kadar negatif yaklasmak yerine belki daha sevecen yaklassaniz dogrusunu anlatsaniz belkide bir cocugun duzgun yetismesinde bir gr katkiniz olabilir

Bu yüzden eşinize belli etmemelisiniz zaten.
Kendi ailesi. Toz kondurmaz. Çok az insan ailesine tarafsız gözle bakıp evet sen haklisin der.
Eşinize Artık bu konuda bir sey soylemeyin.
Eger icinizden gelirse cocuk icin iyi bir seyler yapmak, ne ala.
Gelmiyorsa da Ben yerinizde olsam kendimi zorlardim.
Cocuk nihayetinde. Baska birinin elinde bambaska olabilirdi.
3-4 haftada 1 haftasonu siz de esinizle vault gecirebilir. Size de degisiklik olur. Bulundugunuz sehirde muze, galeri, lunapark, sahil, ne versa degerlendirebilirsiniz

Tavşanın kaçışını gördüm etinden tiksindim diye bir laf var ,genelde annesi babası ya da bakanı sevilmeyen çocuğun kendisi de sevilmez çünkü huyu suyu onlara benzer,
Benim kuzenim var 6 ay aramız var düşünün kimse sevmez çünkü çocuk annesininden dolayı pis ilgisizlikten tuhaf hareketleri olan biri neyse ki zamanla topladı ,inşallah sizin yepende toplar çocuğa yazık

Ben de sevmem neden seveyim
Annesi babası daha çok ilgilenir umarım
Bazı İnsanlar anne baba olmak için kurstan geçirilmeli ya.

Çocuğa yazık şimdi nasıl yetistiriliyor sa ilerde de öyle gidecektir.
Çocuk bilgiyi,terbiyeyi kücükten alır zaten
Yerinizde olsam bende aynı dusunebilirdim.
Ama çocuğun hiç bir suçu da yok ki
Siz gittiginiz de biraz yardımcı olabilirsiniz belki
Hadi ellerimizi yikayalim,dişlerini firçalayalim vs.
Temiz çamaşırlarını getirip kv nizin değiştirmesini sağlayabilirsiniz.
Çocuğa yemek yemeden önce,tuvaletten çıktıktan sonra ellerini yıkaması gerektiğini söyleyebilirsiniz belki bir kaç bilgi alabilir sizden

Çocugun seveni yok diyen üyeye cevap oalrak yazdım sevgi ile ilgili kısmı. Tamam ama cocugun düzelmesşnden ziyade benim ona olan hislerim beni rahatsız ediyor öncelik bu

Yapabildiğim ufak tefek şeyleri yapıyorum ama sorun bu degil beni im kıza olan hislerim

Normal bi cocuk mu otizimli olabilcgi geldi aklima siz boyle soyleyince

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…