Çok fazla tepki vermezseniz...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O konularda hiç bilgim yok ki öyle olsa nasıl anlaşılır bilmiyorum
Sizin soylediginizi israrla yapmiyorsa ne bileyim mesala kirli olan camasirindan da rahatsiz olmamis normal bi cocuk bunlari yapar o yaslarda. Otizim belirtilerini okursaniz bi belki fikir sahibi olursunz ben suphe ettm acikcasi

O konularda hiç bilgim yok ki öyle olsa nasıl anlaşılır bilmiyorum
Adıyla seslenince bakıyor mu? Göz teması kuruyor mu? Konuşuyor mu? Konuşması normal mi tekrar sözcükler halinde mi?

Yapabildiğim ufak tefek şeyleri yapıyorum ama sorun bu degil beni im kıza olan hislerim
Onu anladım zaten de
Belki siz değiştirmeye çalıştıkça o size bir yakınlık gösterir ve huylarini değiştirirse sizde ısınabilirsiniz diye
Sonuçta anlattiginiz gibi huyları olmasa sevebilirsiniz değil mi
Sevemiyorsaniz da sevmek zorunda değilsiniz yani

Çocugun seveni yok diyen üyeye cevap oalrak yazdım sevgi ile ilgili kısmı. Tamam ama cocugun düzelmesşnden ziyade benim ona olan hislerim beni rahatsız ediyor öncelik bu

çocuğun durumu düzelince zaten sizin ona olan antipatiniz düzelir, eğer derdiniz temizliği ya da kotu huylarıysa. başka bir sıkıntınız mı var ki?

çocuk en çok ilgi sevgi görmesi gereken yaşta kirli çamaşırı bile degistirilmiyorsa, anne baba sevgisi ilgisi görmüyorsa tabi ki öyle olur.

hislerinizi ön planda tutuyorsunuz, ama 5 yaşında bir çocuğa -ki bu eşinizin çok sevdiği yeğeni, el degil- elinizden geldiği kadar düzelmesi için çabalamanız gerekir.

ancak o zaman vicdandan söz edilebilir. elinizden geleni yapıyorsanız vicdan yapmanıza da gerek yok.

inşallah kırmamışımdır sizi?

Yapabildiğim ufak tefek şeyleri yapıyorum ama sorun bu degil beni im kıza olan hislerim
Ya o çocuğun bir suçu yok ki, nasıl yetiştirilirse öyle olur biraz da siz ilgilenin çocukla. O çocuğun davranışları siz biraz ilgilenseniz sevseniz emin olun değişir. Ama kızarak değil, tatlı dille yapın.

En sevdiğim söz ağaç yaşken eğilir.Yani bir çocuğa illaki her konuda rol model olacak kişi kendi ebeveynleri yani anne babasıdır ama madem onlar bu konuda destek olmuyor çocuğa siz de şu an çocuğun yanlış eğitildiğini düşünüyorsanız bence çocuğu sevmeyerek değil de ona ilginizi sevginizi göstererek yanlış öğrendiklerini doğru yola çevirebilirsiniz.

Haklısın bende rahatsız olurum öyle çocuklardan

Sevmek zorunda değilsiniz, ona zarar verici bir hareketiniz olmadığı sürece sorun yok.
Hareketleri ile ilgili maalesef sizin elinizden bir şey gelmez çünkü siz güzel şeyler öğretmek istesenizde, o ilgisiz anne babası buna müsaade etmez, kendi hatalarını bastırmak için sizin doğru davranışlarınızdan bile rahatsız olur.

5 yaşındaki çocuğun elinin özel bölgesinde olması çok normal .
Muhtemelen mastürbasyon yapmayı yeni öğrenmiştir .
Acın biraz çocuk gelişimi okuyun. Ekstra olarak sevmeniz gerekmiyor dert hangi kısımda anlayamadım ben.

Sever misiniz sevmez misiniz bilemem ama oradaki en aklı başında kişi olarak çocukla ilgilenmeniz şart. Kız çocukları öğrenmeye daha açık oluyor, özellikle temizlik hususunda. Güzel olduklarını duymaya bayılıyorlar mesela bak ellerin çirkin olmuş, şöyle yaparsan çok güzel olursun vs. Diyerek hemen kapar diye düşünüyorum.
Yarın sizinki de doğup beraber oynamaya başlayınca daha büyük sorunlar yaşamanız muhtemel. O yüzden elinizi taşın altına koymanız sizin için de hayırlı olur kanaatindeyim.

Mastürbasyon degıl rahatsız olarak yapıyordu sebebi de ortaya çıktı ve yazdım da. Israrla, anlamaya çalışmayıp laf sokma derdine girmek yerine dikkatli okusaydın keşke.Buraya yapılan iki cümle ile aç oku diyerek ahkam kesiyor sun[/QUOTE]

Yıllar önce şunu bir yerde okumuştum.Kendi çocuklarım olunca bunu daha da iyi anladım.Şöyle diyordu diyordu yazıda: Aslında dünyadaki bütün çocuklar dünyadaki tüm anne ve babaların çocuklarıdır.Bu şu demek bu çocuk sizin kızınız olarak yaratılmış olabilirdi.İnsan kendi çocuğunu çocukta kendi anne babasını seçemez.Lütfen dünyadaki tüm çocuklara ve o küçük kıza da bu anlayışla bakalım.Gerekiyorsa yanlışlarını düzeltin ve eğitin.Bu insaniyet vazifesi.

Ben de öyle düşünüyorum bazen ordan etkilemeye çalışıyorum ama asla temizlik bakım gibi şeylerden hoşlanmıyor

Konu davranışım degil ona karşı hissettiklerim ki ben bundan rahatsızlık duyuyorum

Sizin soylediginizi israrla yapmiyorsa ne bileyim mesala kirli olan camasirindan da rahatsiz olmamis normal bi cocuk bunlari yapar o yaslarda. Otizim belirtilerini okursaniz bi belki fikir sahibi olursunz ben suphe ettm acikcasi
Hayır rahatsız olarak elini oraya göturuyordu
Okuyacağım teşekkür ederim

Çoçupun durumuna üzüldüm ama bu yetiştirme tarzı suçlu çocuk değil onu bu halde terbiye edenlerde ve size gelince böyle hissedmeniz abes değil bende arsız çocuklardan hoşlanmıyorum kuzeninin kızı var sizinkiyle aynı yaşta herşeye müdahil bilmediği hiç bişey yok çoçuk değil yetişkin kadın gibi dedikodu yapıyor çok yalan konuşuyor kuzenimi kimlerle kötü etti bilemezsiniz yapma etme deyince de sananeee git beee hakaret li argo küfür konuşuyor ve bu çok rahatsız edici bi durum inan aynı ortamda olmaktan hiç haz almıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…