- Konu Sahibi Melahatabla
-
Anlıyorum sizi ama kendi çocuğunuz olsaydı bu duyguları hissetmeyecektiniz.Bir çocuğun eğitimi ve terbiyesi toplumsal bir mesele.O kız yarının yetişkini annesi eşi olacak ve bumerang gibi dönüp dolaşıp bizi bulacaktır.Konu davranışım degil ona karşı hissettiklerim ki ben bundan rahatsızlık duyuyorum
Tavsiyeler için teşekkür ederim çok kibarsınız tabiki kırılmadım :)çocuğun durumu düzelince zaten sizin ona olan antipatiniz düzelir, eğer derdiniz temizliği ya da kotu huylarıysa. başka bir sıkıntınız mı var ki?
çocuk en çok ilgi sevgi görmesi gereken yaşta kirli çamaşırı bile degistirilmiyorsa, anne baba sevgisi ilgisi görmüyorsa tabi ki öyle olur.
hislerinizi ön planda tutuyorsunuz, ama 5 yaşında bir çocuğa -ki bu eşinizin çok sevdiği yeğeni, el degil- elinizden geldiği kadar düzelmesi için çabalamanız gerekir.
ancak o zaman vicdandan söz edilebilir. elinizden geleni yapıyorsanız vicdan yapmanıza da gerek yok.
inşallah kırmamışımdır sizi?
Ben çocuk suclu demiş miyim? Elektrik alamadığımı yazdım.Ben burada çocuğun suçu ne anlamadım, annesi ilgilenmiyor siz kvye söyleyin anne böyle olmaz kaşık çatal kullansın kilodunu değiştirin bir banyoya sokun sen yıka ben saçını tarar kuruturum falan vs diye.
Çocuk pis olabilir ne var bir yerden siz tutup yardım etseniz.
Yani bu yengeler genelde sevilmez ama ben eşimin yeğenini pislik içinde görsem sevmemekten ziyade müdahale ederdim, sonuçta aileden biri dış kapının mandalı değil yarın öbür gün çocuğumla oynayacak, iyiliğini ve sağlığını düşünürdüm
Kendi,kendine sorup cevap vermişsin ama beni korkutan nir şey yok rahatsız eden bir şey var o da insanların kendini tatmin etmek için faydasız ve saldırgan yorum yapmaları buna engel olmak istedim çünkü konu çocuk olunca anlamadan yargılayacak birçok kişinin çıkacağını biliyordum ve kimse kimsenin çocugu için birşeyler yapmak zorunda degil ben zaten uyarımı yapıyorum ve iyi davranıyorum ama sevmemek yani hislerim benim elimde degil buna,ragmen içiö rahat degil diye konu açıyorum siz kendi kendinize cevap vermişsiniz ama belki benim cevabım da umrnuzda oluro çocuğun hayatına el uzatıp yardım etmek bir şeyleri düzeltmek varken iğrenmek evine gelmesini istememekti sanırım seni vereceğimiz tepkiden korkutan
haklısın.
ne olursa olsun o 4 yaşında bir çocuk başını okşayarak ona kalem boyama kitabı hikayeler alarak bir yerden başlayabilirsin.
sevgisiz büyüyen bi çocuk annesinin yapma kızım o yanlış demediği bir şeyin yanlış olduğunu anlayamaz.
ona tiksinerek bakmak yerine merhametle yaklaşmayı denemelisin bence.
hatta tut elinden pedagoga götür.
Konu davranışım degil ona karşı hissettiklerim ki ben bundan rahatsızlık duyuyorum
Kendi,kendine sorup cevap vermişsin ama beni korkutan nir şey yok rahatsız eden bir şey var o da insanların kendini tatmin etmek için faydasız ve saldırgan yorum yapmaları buna engel olmak istedim çünkü konu çocuk olunca anlamadan yargılayacak birçok kişinin çıkacağını biliyordum ve kimse kimsenin çocugu için birşeyler yapmak zorunda degil ben zaten uyarımı yapıyorum ve iyi davranıyorum ama sevmemek yani hislerim benim elimde degil buna,ragmen içiö rahat degil diye konu açıyorum siz kendi kendinize cevap vermişsiniz ama belki benim cevabım da umrnuzda olur
Ve evet elini burnuna poposuna götürüp yiyeceklerime dokunması beni tiksindiriiypr sizin mideniz alıyorsa tebrik ederim
HaklısınızAnlıyorum sizi ama kendi çocuğunuz olsaydı bu duyguları hissetmeyecektiniz.Bir çocuğun eğitimi ve terbiyesi toplumsal bir mesele.O kız yarının yetişkini annesi eşi olacak ve bumerang gibi dönüp dolaşıp bizi bulacaktır.
Böyle bir zorunlulluk var da ben mi bilmiyorum? Ben dışardan nir yabancı olarak müdahil olmak istedigim ve kendi sınırımı aşmayacağım kadar olurum bu kötü bir şey degil herkesin kendi görüşü. Kaldı ki belki zamanım imkanım yok. Herkes her şeye eşit derecede duyarlı olmak zorunda da degil.#kimse kimsenin çocugu için birşeyler yapmak zorunda degil#
ben bu bakış açısını öğrendikten sonra yazdıklarımın bi kez daha arkasında durdum. poposuna ellemenin kötü bişey olduğunu ayırt edecek bi yaşta değil bebek bu ya bebek 4 yaşında. o öğrenecek yaşta bahsettiğiniz çocuk 14 yaşında değil.
Merhaba arkadaşlar
Benim bir sorunum var ama yazmaya çekiniyorum. Olumsuz yorumlara açığım ama beni yerden yere vurup kendini tatmin etmekten başka bir getirisi olmayan yorumlara degilim.
Konu görümcemin beş yaşındaki kızı. ( yalan olmasın birkaç ay sonra beş olacak)
Şimdi bu kızın annesini in gözü kocasından başka kimseyi görmez. Koc as ı için herkesi sırtından vurur. Mesela benim eşimin bilgilerini kullanarak gizlice kredi çekmişler zamanında. Neyse o kadar ileri boyutta ki kızından bile önce geliyor.
Bu kadın cumartesi de,dahil çalışıyor. Sadece pazar İzinli. Kızına kaynanamlar bakıyor. İzinli oldugu gün bile kızını buraya bırakıp gidiyor bazen. Öyle ki çocuk annanesine anne diyor.
Bu çocugu ananesi ve dedesi öyle şımartmış ki. Kız çok görgüsüz ve pis yetiştiriliyor. Mesela sürekli eli ya burnunda ya özel bölgesinde. Geçen o kadar çok özel bölgesindeydi ki annesine defalarca sorun var galiba bak dedim beni takmadı. Eşime bak dedirttim baktı ki kilodu çok pis ve rahatsız edici bir külot. Değiştirdiler hem de hepimizin yanında. Bu kız yemeklerde bütün tabakları avuçluyor. Her şeye elini sürüyor. Her şeyi ağlayarak yaptırıyor. Diyeceksiniz ki bütün bunlarda sen neredesin?
İşte çekindiğim kısım da bu. Ben bu kızdan hiç elektrik alamadım çok itici geliyor. Ona belli etmıyorım ama çok itici geliyor evime geldigi zaman rahatsız oluyorum. Çünkü her şeyi elliyor. En son kitaplarımı mahvetmiş. Ve kaynanama ne zaman gitsem o orda. Eşim sevmediğimi biliyor ama acaba onu üzüyor muyum bilmiyorum. Bir çocuğa bunları hissetmek beni rahatsız ediyor. Siz ne düşünüyorsunuz.
Lütfen saygılı yorumlar yazın rica ediyorum
Bir yer hariç hepsini doğru anlamışsınız.( ya da ben ifade edemedim) Ben eşime bak demedim, ablana söyle ilgilensin dedim. Ablasoı herkesin içinde baktı ve değiştirdi. Ben engel olarak sadece eşimi ve kayınbabamı çıkarrttırabildim.Merhaba arkadaşım,
Tabiki kimseyi asagılamak olamaz amacimiz.
Ben çocuğa çok üzüldüm.
Sonuçta 5 yasnda bir çocuk kendi ozbakim becerilerini yeni kazanma ve otutturma doneminde ancak bunu öğrenmeden yapamaz.Kisaca b
ebeveynler kontrolunda geçirilmesi gereken bir surecki ,ogrensin çocuk.
Sevmiyor olabilirsiniz ama onun bir çocuk olduğunu lütfen gozardi etmeyin.
On yargılı davranmayin.
Benim hassasiyetle tek takildgim konunun en can alıcı kısmı,"çocuğun iç çamaşırini esinize bak deyip göstermeniz ve o kilodun herkesin yanında değiştirilmesi"
bu kısım çok vahimmm.
keşke engel olsaydınız.
malesef anladığım kadaryla çocuktan iğreniyor olmanız,o olaya müdahale etmenizi bile engellemiş.
Uzmanlar pedagoglar yanliz ebeveyn(anne) dışında alt değiştirilemez diye basbas bağırırken,yaşanan olayda kötü sebep olanlarda.
size kötü birşey yazmayacağım ama anne olacaksınız,siz çocuğunuza bunu yapmayın,yaptırmayan.Yapmak sadece eylem değildir,sebepsiniz malesef
Bir yer hariç hepsini doğru anlamışsınız.( ya da ben ifade edemedim) Ben eşime bak demedim, ablana söyle ilgilensin dedim. Ablasoı herkesin içinde baktı ve değiştirdi. Ben engel olarak sadece eşimi ve kayınbabamı çıkarrttırabildim.
Görüşleriniz için teşekkür ederim
Elektrik alamamanıza ilişkin kız şöyle böyle şöyle pis böyle kötü huyu var diye saydırmışsınız. Buna istinaden bunlarda çocuğun suçu yok anne suçlu çocuğa değil annesine yönlendirmeniz lazım elektiriksizliğiniziBen çocuk suclu demiş miyim? Elektrik alamadığımı yazdım.
Aslında saydırma( bence saydırma degil ama) sebebim elektrik alamıyor olmam belki bundandır demek istememdendi. Ama belki bunlar olmasa da böyle olacaktım ona karşı. BilmiyorumElektrik alamamanıza ilişkin kız şöyle böyle şöyle pis böyle kötü huyu var diye saydırmışsınız. Buna istinaden bunlarda çocuğun suçu yok anne suçlu çocuğa değil annesine yönlendirmeniz lazım elektiriksizliğinizi
Siz söyleyince aklıma geldi. Ben de öğretmenim yeni mezun oldugum için çok kısa süre görev yaptım ücretli. Okulda dediginiz gibi binbir çeşit sorunlu çocuk vardı ama böyle elektrik alamama gibi bir durumum olmadı. Hatta sorunlu olanlara karşı daha anlayışlı oldum. Çocukları da severim ama bu kıza karşı böyle bir şey hissetmemi anlamlandıramuyorum. Vicdan yapıyorum. Durumunu yazdım çünkü belki sebebi budur diye ama sizin yorumunuz da bana bunu hatırlattı. Cidden bilemiyorumben sizi cok iyi anladim.Asil rahatsizliginiz cocugu itici buldugunuz icin duydugunuz vicdan azabi.Tüm cocuklar melekdir, sevilecektirler diye bir sey yok.Ama lütfen cocuk hakkinda düsündüklerinizin davranislariniza yansimamasina dikkat edin.Ben bir ara bir cocuk köyünde calismistim.Orada cok cesitli karekterlerdeki cocuklara bir nevi annelik yaptim.Aralarinda cok sorunlu cocuklar da vardi.Biri disinda hepsini cok sevdim.Bahsettigim cocuk yapi itibariyle yalaka dedigimiz kisilikteydi.Mesela ben bu durumu o zaman cok ilginc buluyordum.6 yasindaki bir cocugun bu denli yaranmaya calismasi cok garibime gidiyordu.Yillar sonra ayni cocugu yine gördüm.Degismemisti.O haliyle bana itici geliyordu ama bu hissettiklerimin davranislarima yansimamasi icin cok dikkat ettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?