Çok fazla tepki vermezseniz...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Annesi ilgilenmiyorsa babasi ilgilensin soyleseydiniz de. Annesiii annesii tiplerinden de ben biktim
Babası çok asosyal biri ve iletişime hiç açık k degil. Annesi nispeten açık. Diger "annesi annesini tipleri?" ni bilemem ama ben bu açıdan anne dedim

Sevmek zorunda degilsiniz .
Bir hataniz var oda bunu esinize yansitmaniz .
Çocuğa kötü davranmayın , ona ve başkasına bunu belli etmeyin , çocuğu çekiştirmeyin yeterli .

Her çocuk sevilecek diye bir şey olmuyor maalesef kimse kimseyi kandırmasın. Tamam çocuk ama bazıları özellikle de yanlış yetiştirilen şımarık durdan anlamayan sürekli ağlayan çocuklar katlanılmaz oluyor. Gelin de olunca(!) kendi yeğenin gibi uyaramıyorsun da. Hemen kötü oluyosun. Sizi çok iyi anlıyorum. Tamam çocuk ama sevmek zorunda değilsiniz. Kendinizi kötü hissetmenize gerek yok. Ayrıca burnunu ve özel bölgesini ellemesi tiksindirici. Ailesinin şimdiye kadar anlatması lazımdı. Seneye okula başlayacak bu çocuk. Ama sevmiyorum diye dillendirmeniz eşinizi üzer. Sessiz kalmak karışmamak daha doğru. Siz ne deseniz de onlar kendi yetiştirme şekillerinden şaşmazlar emin olun. Beraber mümkün olduğunca az vakit geçirin.

Çocuğun bir suçu yok ama evinizde sürekli istemeyebilirsiniz sizde haklısınız ama kesinlikle çocuğun kalbini kırmadan azarlamadan ona benim evimde kurallar farklı gelirsen şöyle davranmalisin böyle yemelisin diye siz birşeyler ogretebilirsiniz tabi eğer eve girmesine engel olamiyorsaniz yada mümkünse hiç sokmayin

E sorun 5 yaşındaki çocukta değil ki, annesinde babasında.
Rahatsız edici tavırlarının sebebi annesiyle babası. Ebeveynleri ona temizliği öğretmiyorsa, anneannesi ve dedesi de öğretmeyi şımartmıyorsa çocuğun suçu ne?
Ayrıca Kayınvalidenizde ya da kendi evinde istediği gibi davranır. Siz karışamazsınız. Siz kendi evinize almazsınız olur biter.

Ben ister istemez sizi itici buldum ya, 5 yaşındaki çocuğa kin beslemişsiniz resmen, bu kadar mı nefret ediyorsunuz çocuktan.
Ne diyeyim, insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş, sizin çocuğunuzda böyle olursa ondan nefret etmezsiniz inşallah.
Bir de eşinize çocuğun dedikodusunu yapmışsınız, karı koca konuşacak başka şeyiniz yok mu ya? Çok ayıp yaptığınız.

Valla bazi çocuklar var küçük demiyip insani bezdiren bıktıran. Annesinde suc ki kızına yeterince ozeni vermiyor. Ama siz bu konuda yardimci olabilirsiniz o kiza. Uyarin,gösterin, anlatın. Bir kere yapmadıysa binkere daha anlatın

Ya ben çocuğa çok üzüldüm sorumsuz bir anne babaya sahip . Maalesef sizde haklısınız rahatsız olmakla bu yüzden üzülmeyin ama yardımcı olmaya çalışın bir şeyler öğretin . Üstü pisse değiştirin onunla nazikce oyunlar oynayın cocuklse en çok oyun oynayarak eğitiliyor. Onun masum bir çocuk olduğunu asla unutmayın . Sevgiler bence kendinizi üzmeyin sevemiyorsunuz diye sevmek zorunda da değilsiniz zaten . Sadece ilgiye değil görgüye de muhtaç bir çocuk . Ona görgü kurallarıyla yaklaşın

Iste o anda diyebilirsiniz burnunla oynadın elin kirlendi o yüzden bana dokunmani istemiyorum diyebilirsiniz.
Oyuncak sizin için önemliyse güzelce elinden alıp dikkatini başka yöne çekebilirsiniz.
Her şeye sessiz kalmak doğru değil zaten.
Muhtemelen siz tepkisiz kaldığınız için çocuk sizin dikkatinizi çekmeye çalışıyor.
Ellerini yıkayıp öyle sizinle oynamasını sağlayabilirsiniz mesela.
Çok karışırsanız herkes bi anda en ilgili ebeveyn kesilir o yüzden çocukla baş basayke güzelce uyarın belki el yıkama alışkanlığı edinir.
Evinize geldiğinde de uyarın dokunmasın eşyalarınıza kv yi uyarın mesela.

Bir dr ilerde bebeğiniz doğduğunda dikkat edin yalnız bırakmayın zarar verebilir bebeğe.
Zaten bebek olunca çok sık gitmezsiniz daha az görüşürsünüz.

Sevmek zorunda degilsin . Kendi yeğenin olsa kızarsin oyle yapma falan diye veya öğretmeye çalışırsın ama bişey desen sen suclu olursun . Bende rahatsiz olurdum oyle eşyalarıma falan dokunmasından .

Sevmek zorunda degilsiniz bunun icin taslanmazsiniz bazi cocuklar gercekten sevilmiyor. Yazik cocuga sozde cocuga bakiliyor ama sadece istedigi oluyor ic camasiri bile degismiyor yada bakilmiyor ogretilmiyor sizmi biraz biseyler ogretseniz acaba konussaniz yanlis seyler yaptiginda . Keske herkes anne baba olmasa ya

Adı üstünde çocuk ve beş yaşında ne terbiye alıyorsa onu yapıyor yazık açıkcası üzüldüm iç çamaşırı pis çocuk rahatsız oluyor siz de hamilesiniz sanırım siz de anne olacaksınız elinizde olmadan elektirik almasanız dahi kınamayın sizinde evladınız olacak

Sizin cocugunuz var mi? Ben olsam eger; cocuk bana her geldiginde bi guzel yikarim, bana geldigi zaman giyebilecegi temiz kiyafetler alirim. Dogruyu iyiyi ve guzeli her defasinda gosterir gercek sevgiyle yaklasirim. 5 yasinda masun bi KIZ cocugu. En cok ilgilenilmesi koruyup kollanmasi gereken bi melek. Her kesin ortasinda benim yegenimin donunu asagi indirseler inanin o anda herkesi yerin dibine sokarim emin olun o kadar da serttimdir. Esimin yigeni bile olsa benim canimdir. Gorumcemi sevmesemde evladi boyle bir yasami haketmiyor emin olun ben elimden ne geliyosa yapardim o cocuk icin. Dusunsenize, aileniz berbat kucucuk bi cocuksunuz ve bi yengeniz var adam akilli o da sizin elinizden gelmeyen seyler yuzunden sizden tiksiniyor. 5 yasinda bi cocuk herseyi gayet iyi anlayabilir ama tek basina dogru ve yanlisi ayiramaz. Dedigim gibi bana her geldiginde kendi evladim gibi bakarim birkac saatligine de olsa. O cicek bir gun size degisecektir. Sizden gelen farkliligi gorecektir. Allah yardimciniz olsun kardesim.

Bende eltimin kizini hic sevmezdim. oda babannesigilin sucu ayrim yapiyorlardi. bir kasik suda bogasim gelirdi.cocuk birgun bizde oyun oynuyor yenge senin icin pasta yaptim dedi gulerek yanima geldi. O an ben napiyorum boyle bu yastaki cocuga niye kin duyuyorum dedim icimden. Simdi cok seviyorum. Ayrica kizimin en yakin arkadasi oldu. Birbirlerini cok seviyorlar. Elimizden geldigince her hafta sonu bir araya getiriyoruz oynuyorlar. O kadar ki birbirlerini gorunce sariliyorlar . Size tavsiyem iyi yanlarini gormeye calisin sevmeyi deneyin biz eltimle birbirimizin cocuklari bir yanlis yapsalar uyaririz yerine gore kizarizda . Ikimizde birbirimize cocuklara kizdik diye kirilmayizda .

Bu kadar olumsuz yaklaşmayın. Eli burnunda olur bazı çocukların , bebeklerin.

Çok rahatsız olduğunuzda ıslak mendil verin eline . Her defasında yikatmak zordur.

Kulağına eğilerek , toplum içinde öyle yapmak çok ayıptır diyin.

Usulca yaklaşın ona. O da ha bir melek.

Akılları küçücük. Hemen kandirilabilen , çabuk ikna edilebilen ( sevgiyle yaklasildiginda ) melekler onlar.

Ne suçu var ki ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…