Çok fena gerildim.

Adigenart

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2017
171
261
18
35
Herkese iyi gunler. Daha yarim saat öncesine kadar çok agladim. Çok gerginim. Abartiyor muyum siz söyleyin.

53 kisinin calistigi küçük ama büyük işler yapan, tüm türkiye ile çalişan otomotiv parcalarina ısıl işlem yapan bir firmada calisiyorum. Patronlarim ise aile dostlarimiz ama kendilerine zarar gelmedikce elemanlari zarar görse dahi seslerini cikarmazlar. Taraf tutmazlar. Örnegin fabrikamizda gece vardiyasindaki bir ustabasi, ise yeni baslayan bir cocugu demir ile dövdü hastanelik oldu cocuk. O adam işten cikarilmadi cunku patron icin isini iyi yapiyordu. Ayrica cocuk saf biraz yalniz cok efendi. Cocuk aglayarak cikti işten.

2 sene olacak bu firmada çalisali. Patron yuzume soyledi en begendigim elemanlardansin. Cok azimlisin. Atom karinca dedi.

Çok uzatip sizi bunaltmak istemiyorum. Burada 32 senelik bir ustabasi var. Patronun yalakasi sag kolu sözü gecer biri. Malzeme muhendisi var , surekli birlikte calisiyoruz iyi bir cocuk nisanki terbiyeli kardes gibiyiz cok sever beni sen olmasan toparlayamam icerisini der.

Onunla birlikte bilgisayar karsisinda bir dosyayi acip karsilastiriyoruz ürünlerin kodlarina bakiyoruz. Usta basi iceri girdi kahkaha atarak "ooo manzara cok guzel x bey " dedi. Kan beynime sıçradi. Bu adam hacca 2 defa gitmis, yemekhaneye her girdigimde niye selamunaleykum demedigim icin beni azarlayan, kasadan malzeme almak icin para verdigimde zaten herkese veriyorsun bana da ver diyen insan .

Isyerinde muhasebe mudurum var, ise girerken dedim ki f.hnm ikametgahimda yaziyor bosandigimi gorunce sorunca, aramizda kalsin. Toplumumuz gercekten yobaz ve ilkel. Özel hayatim ayrica. Lütfen dedim. O da kalkmis tahsilatci finansmanci beni begendiginde o bosanmis bir kadin olmaz demis. O da laf arasinda ustabasina soylemis. Burasi acayip dedikoducu.

Herkes bana karsi bir iyi oldu...sakinlestiricilerle işe geliyorum. Iş bulamiyorum. Ailevi sorunlarim var zaten.

Bu arada dekolte ve çok açik giyinen biri degilim. Uzun tisort bol pantolon giyiyorum.

Icinde yasadigim toplum beni öldürüyor. Nefes alamiyorum. Çok üzerime geliyorlar.

Erkeklerin cogunlukta oldugu, ozellikle de yerel isletmelerde, hele de calisanlarin egitim seviyesi daha dusuk ise bunlarin olmama ihtimali nerdeyse mucize.

Kisa sureli calistigim bir firmada, muhasebecisinden tut, firma sahibinin ogluna kadar benimle tanismak isteyen oldu. Arkama bakmadan istifami verdim ciktim.

İgrenc zihniyetler.

Ne diyebiliriz ki... Toplumu değiştiremiyoruz, mecburen biz değişecegiz. Ancak o şekilde kitlesel bir değişim mümkün olabilir.
Takmamayı öğreneceksiniz. Uzman yardımı da alabilirsiniz. Yeni işten umudunuzu kesmeyin, hep arayadurun.

Bir de allah o iş verenlerinizi ıslah etsin!

Siz kendinizi biliyorsanız etraftakileri hiç takmayın.
Siz doğru olduktan sonra insanların ne düşündüğü önemli değil..
İnsanların beynini açıp düşüncelerini değiştiremeyeceğimiz için görmezden gelmelisiniz.
Şu toplum boşanmış kadın kalıbını kafasından bir atarsa çok daha güzel şeyler olacak..

Nasıl bir işyeriymiş orası yuhhh
12yılfır çalışıyorum hiç böyle lakayt yer görmedim
Laflara bak p.... Vnk
150erkek 5 bayanı kimse böyle demiyor diyemez patron atar

Pislik, beyinlerini örümcek ağı sarmış adi herifler. En büyük ahlak yoksunları hep kendi çapında ulu orta ahlak dersi verenlerden çıkar, hiç şaşmaz. Arkadaşım, sen yeni iş aramaya devam et, dedikodunu duyduğun anda da öyle bir sesini çıkar ki bir daha cesaret edemesinler. Bunlara sesini yükselteceksin, çemkireceksin. Başka türlü susturamazsın.

Şimdi sadece boşanmış olduğunuzu yaymışlar, bir o bahsettiğiniz adam çirkin bi laf söylemiş. Bunun haricinde sizi rahatsız etme durumları oluyor mu?

Böyle sözlü sataşmalar olduğunda, gerek bakışınızla, gerek de dozunda bir cevapla zaten duruşunu sergilersiniz.

Onun haricinde kim ne demiş, ne düşünmüş takmayın. İşinize bakın, seviyesiz insanları iş harici muhatap almayın.

Hiç kendini üzme
İnan bana bu modellerin modern versiyonlarında da durum pek değişmiyor.
Şirkete bakıyorsun kurumsal, herkes prezantabl ama kafa aynı..

Sadece işine odaklan.
Özellikle o aptal adamı her fırsatta tersle. Nasıl olsa patronlarına dokunan bişey
olmadığı için sana da hayırdır demeyeceklerdir.
Üzerine gelinen değil, giden ol.

dişini göstermelisin yeri geldiğinde ne kadar yumuşak yüzlü olursan okadar musallat olurlar dikkat et işinide bırakma ,baktın çok rahatsızlık duyuyorsun analmıyorlar patronunla konuş

Sizin ne giydiğinizin önemi yok ister dekolte giyer ister giymezsiniz. Ama bu in sanlar hadsiz, densiz, sapık insanlar baştan sona. Önce patronlara anlatın. Baktınız olmuyor olayı lehinize çevirin.

Hepsini bir güzel haşlayın. O sapık hacıya 'Ayağınızı denk alın, benim asabımı bozmayın. Yaşınızdan başınızdan utanın. Bana sapıkca imalarda bulunmayın. Haddinizi bilin siz kimsiniz' diye bir güzel haşlayın.

O kadına da 'sen niye senden rica ettiğim şeyi ortaya yayıyorsun. Bir daha benim hakkımda konuşma, asabımı bozma' diye çıkışın, kavga edin.'

Size her imada bulunanı haşlayın. İçinize atmayın. Madem patronlarınız gevşek, rahat, karaktersiz, madem insan dövmenin cezası yok namusunuza(namus derken tabi ki bacak arasından bahsetmiyorum. erdemlilik namusunuzdan bahsediyorum) dil uzatanlara haddini bildirince de bir cezası olmamalı.

Baktınız sizi işten çıkardılar. PAT dava açın. Maddi manevi tazminat, mobing, işe geri iade, sözlü cinsel taciz, hakaret...TV'ye bile çıkarsınız garanti veriyorum :) Emsal davalar var. Mücadele verin. İyi bir avukatla kazanır tazminat alırsınız.

Sizi bilmem ama asla ama asla öyle bir yerde çalışmazdım. Büyük konuşmuyorum. Asla diyorum. Kimsenin sizi ezmesine izin vermeyin. Bu o insanlara en büyük hediye. Susmayın! Tepki gösterin!

Üslupsuza karşı üslupsuz olacaksın, kimsenin seni rahatsız etme hakkı yok
O lafı söylediği anda fevri bir çıkış yapsaydın, bir rezillik çıkarsaydın bir daha buna cesaret edemezdi
Sustukça dozu artar bu işlerin, sessiz kalmayın, dedikoduyu yakaladığınız yerde affetmeyin
Özellikle özel hayatınız konusunda paylaşım yapan muhasebe müdürünü rezil etmekle başlayın bence, dinsizin hakkından imansız gelir derler

Maalesef yobaz bir toplumdayız. Bir de dini alet ederler buna. Sikayet edin gerekirse departman degistirin olmazsa iş değiş.

Herkese veriyorsun banada ver! Bu nasil pervazsizca bir kelime turkce lastik gibi nereye cekersen oraya gider insanlar olcup bicmeden tartmadan ölçusuzce konusuyor Ah be guzelim bizim milletimizde ne yazikki bukadar aşağilik insan sayisi cok bu paraya egitime kariyere bakmiyor kesinlikle kisilikle alakali bir durum kendini eksik hissetme insanoğlu şaşar beşer kinayaninda başina gelir üzülme sen bu durumda olmak istemezdin ama bunu kalin kafalilara anlatmak cok zor olur sknti yapma rabbimin vermis oldugu bir sinav seninde güneşin dogacak sadece sabir ve sebat et

5 dk önce geldi yanima para istedi kasadan. Ne icin dedim. Sonucta ben de o sekilde not aliyorum. Ne icin verecegim para ? Herkese veriyorsun ya bana da ver deyince zimbayi firlattim elim ayagim titriyor sakinlestiricilerle duruyorum 3 tane aldim. Hala sinirim gecmiyor derin nefes alsam da

Adama mı fırlattınız ,inşallah ona atmışsınızdır.Haca gitmiş, demek ki boşuna .

Size lakayitlik yapani bir tersleyin gozlerinizi bir portletin herkes duracagi yeri bilsin.

Çocuğu demirle mi dövdü?! Patron da buna göz mü yumdu?! O demir ....... !! Pis lanetler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…