- 17 Nisan 2012
- 30.410
- 65.393
- 598
- Konu Sahibi Janet Jak Esim
-
Aile içine beni karıştırıp da annesi “Janet bizi kandırdılar, Janet şunu dediler, Janet bunu dediler “ derlerse ağzımı mı bantlasaydım?İnsanların aile içine neden karıştınız? Suç sizde.. Yalan varmış, haksızlık varmış.. Kocaman insanlar tartışır, barışırlar siz kötü olursunuz ki olmuşsınuz da. Gereksiz olaylara müdehale olmanızın bedelini ödüyorsunuz. Diğer gelinler susmakla çok iyi etmişler.
Zaten ben 7.ayımdayken kadın bir fırsatını bulup karnıma bir bastırdı ki Allah evladımı korudu. Düşünün artık. Herkes kalbinin ekmeğini yiyor. Kötü olan gerçekten hiçbir zaman mutlu olmuyor/ eğer ben de haksız ve kötü olsaydım ben de asla mutlu olamazdım.En tehlikeli tiplermiş, bazı insanların kalbi böyle katran bağlamış oluyor ya hümanist bakış açısına hiçbir zaman sahip olamadım ben zaten ne kadar değiştirmeye çalışsam da bazı insanlar umutsuz vaka gerçekten. Şimdi 6 yıla yakın bebeği olmamış bir kadın hamile kaldığında "Ohh inşallah düşer" diye ellerini ovuşturarak bekleyen insanlar ne kadar sağlıklı bir düşünce yapısına sahip olabilir ki? Bence yüzleştirmeyin, ondan anlayacak kapasite yok bunlarda. Yoklarmış gibi davranıp elinizden geldiğince mesafeyi maksimumda tutun derim ben. Ne yapacakları belli olmaz böylelerinin.
Aile içine beni karıştırıp da annesi “Janet bizi kandırdılar, Janet şunu dediler, Janet bunu dediler “ derlerse ağzımı mı bantlasaydım?
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Beni muhatap alıp yalan dolan konuşuyorlarsa kimse kusura bakmasın da susamam. Yoksa kendi tartışmalarına girecek kadar aptal değilim. Bizi odadan çağırıp gelin konuşacağız dediler. Başta ben karışmam eşi orda kendisi orda neden bize söylüyorsunuz dedim ama durmadılar ben de her şeyi güzelce söyledim. Ayrıca konu zaten bitmiş kapanmış ki. O eltim boşanıyor.
Bana Janet orda kendisi konuyu açtı diyen diğer eltim. Sözde kocasına beni kötülüyor işte.
Çünkü kayınlarım bana saygı duyuyor. Bizler bir kaç olay yaşadık ve o olaydan sonra da bana saygıları ve değerleri arttı. Eşlerinin ve benim o olaylar karşısındaki tepkimizi gördüler ve şahit oldukları bir olayda eltiler içinde tek doğruyu konuşan ben olduğum için de güvenip değer veriyorlar.Bilerek olaya çekiliyorsunuz yani. Anladim. Peki bu kadın eşine sizi niye kötülüyor? Kaynana filan olsa neyse de. Adamdan mi kıskanıyor sizi? Bütün eltiler problem maşallah.
Evet :) böyle bakınca ben suçluyum gibi görünüyor ama işte maalesef öyle değil. :)yanlış mı anladım.
3 elti farklı zamanlarda iftira mı attı?
Evet :) böyle bakınca ben suçluyum gibi görünüyor ama işte maalesef öyle değil. :)
Zaten kayınvalidem nerdeyse felç geçirecek. Çok üzülüyor kaynım boşanıyor diye. Kaynanam ona neler yapmadı ki. Prensesim derdi ama kaynanama da bir sürü iftira atmış. :) ya o eltim hastaydı çünkü yalan söylüyor ve söylediği yalana kendisi bile inanıyor. Aşırı aşırı her şeyi yalan ama gerçekten ona inandığı içib gerçek sanıyor. Geçen eşimi aramış demiş ki “senin o namussuz şerefsiz kardeşin beni 1,5 yıl kullanıp kullanıp attı mı? İşini görmeye gelince çok iyiydi ama” demiş. Eşim de demiş ki “terbiyesiz sen nasıl konuşuyorsun kapat telefonu” diye kapatmış.iftira için suçlu olmak bahane değildir.
bu son neysede boşananın söyledikleri yenilir yutulur değil. belli yani bir kıskançlık olduğu. ne biçim sülale diye düşünmüştüm. birazda kv ne acıdım:)
Al benden de o kadar yılan kadın kendini sokmuş çünkü beyni geri çalışır boylelerinin sonunda kendilerini sokarlarHiçbir iyilik cezasız kalmaz.
Malesef kötü olan yaranıyor her zaman.
Onu herkesin içinde yere batır çıkar lafları sok yüzüne tükürmüşçesine rahatlayana kadar saydır. Diline kuvvet. Böyle ortalığı karıştıran insanları yolasım geliyor cidden eltine de bilendim şu an.
Ben yuvası yıkılan kaynıma bir şey demiyorum ki hatta ben onlara üzüldüm, toplumumuzda erkeğe bir şey olmuyor ama o kızın da umutları vardı tekrar deneseniz falan bile dedim. Sonra hiçbir şey demedim karışmadım, kendi bilecekleri iş. O eltimle kaynımın boşanma sebebini anlatsam böyle bir insan yok dersiniz. O yüzden anlatmiyim :)Sonuçta bir yuva yıkılıyor. Siz haklı bile olsanız şuanda susmalısınız. Kurtarılabilecek bir sevgi varsa belki evlilikleri düzelir. Sinirler gergindir şimdi. Birşey söylerseniz kaynınızı ayrılma konusunda teşvik ediyor gibi olursunuz ve hiç hoş olmazKolay değildir sonuçta eltinizinde yaşadıkları. Kendinizi onun yerine koyup düşünün bence. Öteki elti ile de yüzleşirseniz ,yanlış hesaplamadıysam kötü olduğunuz elti sayısı 3 olacak ve böylece geçimsiz olan kişi siz görüneceksiniz. Yani bence öyle. Hiç karışmayın derim. Zamanı gelince lafınızı söylersiniz
Bir de o insanlardan dinleyebilsek bu olayları keşke.Herkes kötü bi' siz mi iyisiniz? Yazdıklarınızdan o anlaşılıyor zirâ. Agresif tavırlar sergiliyorsunuz gibi duruyor burdan.Farkında olmadan bişeyler yapıyor olabilirsiniz.Kendinize dışarıdan bir gözle bakmayı denediniz mi?
Neden gelinler insan değil mi? Ayrıca orda bütün ailemiz yktu sadece biz eltiler vardık. Eltimin annesinin asıl haddi değildi bu konuları açmak. Karı koca arasını bunlar değil karısının kocasına yalan söyleyip gizliden evdeki eşyaları ailesine taşıması, sürekli kendini balkondan atmak istemesi ve bir sürü yalan söylemesi bozdu, ayaklı yalan makinası kendisi , görümcem memleketten geldiğinde kardeşine sarıldığında “nasıl sana sarılır” diye kıyametleri koparması, tanımadığı insanların telefon numaralarını alıp araması konuşması, ayrıca kendi yuvasının yıkılmasının en büyük sebebi insanlara iftira atmasıdır.Benim gozumde siz hatalisiniz.orda butun aile varken bir geline konusmak haddi degil diye dusunuyorum karsidaki insanlarin hatasi da olsa herkesin yaninda elestirmeniz yalanci demeniz hic hos degil tabiki bu durumlar kari koca arasini acmistir bosanmaya yaklastirmistir.
Tabi karsi tarafi bilmiyoruz anlattiginiz kadar biliyoruz madem bu insanlar sorunlu karismayin islerine bosverin sonra huzurunuz kaciyor bu saatten etliye sutluye karismayin kotu olan siz olmussunuz.Neden gelinler insan değil mi? Ayrıca orda bütün ailemiz yktu sadece biz eltiler vardık. Eltimin annesinin asıl haddi değildi bu konuları açmak. Karı koca arasını bunlar değil karısının kocasına yalan söyleyip gizliden evdeki eşyaları ailesine taşıması, sürekli kendini balkondan atmak istemesi ve bir sürü yalan söylemesi bozdu, ayaklı yalan makinası kendisi , görümcem memleketten geldiğinde kardeşine sarıldığında “nasıl sana sarılır” diye kıyametleri koparması, tanımadığı insanların telefon numaralarını alıp araması konuşması, ayrıca kendi yuvasının yıkılmasının en büyük sebebi insanlara iftira atmasıdır.
Halasının kızı da böyleymiş ve halasının kızının kocası bunu aramış “X, benim kız kardeşim karıma senin yanında bu lafları etti mi” diye. Eltim de demiş ki evet etti ve daha neler neler söyledi. Sonra telefonu kapattı biz sorduk gerçekten senin yanında mı etti diye: bize dedi ki “hayır ben görmedim duymadım ama böyle olması gerekiyor”
E o adam ya kız kardeşini dövmüşse, iftira bu kadar kolay bir şey mi? Daha neler neler var da anlatmaya gücüm yok.
Ben zaten karışmıyorum ki sürekli her gün kendileri eşime gelip beni kötüleyip işin içine çekiyorlar. Bıktırdılar artık herkesin içinde net bir şekilde diyeceğim benden uzak durun diye artık. Yoksa böyle olmuyor.Tabi karsi tarafi bilmiyoruz anlattiginiz kadar biliyoruz madem bu insanlar sorunlu karismayin islerine bosverin sonra huzurunuz kaciyor bu saatten etliye sutluye karismayin kotu olan siz olmussunuz.
Janet konuyu ve bu yorumunu okuyunca dumur oldum , nedense buradan tanidigim kadariyla senin etrafinda hic boyle bir cehalet olabilecegini dusunmemistimBen yuvası yıkılan kaynıma bir şey demiyorum ki hatta ben onlara üzüldüm, toplumumuzda erkeğe bir şey olmuyor ama o kızın da umutları vardı tekrar deneseniz falan bile dedim. Sonra hiçbir şey demedim karışmadım, kendi bilecekleri iş. O eltimle kaynımın boşanma sebebini anlatsam böyle bir insan yok dersiniz. O yüzden anlatmiyim :)
Ben iyiyim demiyorum fakat ben nişanlandığımdan beri eltilerim bana cephe aldı çünkü ben okumuştum fakat onlar ilkokul mezunu bile değiller, hiçbir zaman onları yermedim, hep yanlarında oldum, hastalandılar gittim, düşük yaptılar gittim, benim çocuğum 6 yıldan fazla olmadı ve ben eltim 2 kere düşük yapınca aradan bir kaç ay geçince dedim ki “neden doktorlar araştırmıyor belki kan pıhtılaşması var zor şeyler yaşıyorsun yazık sana da” dedim ve kalkıp bana ne dedi biliyor musunuz? “Doktorlar beni niye araştırsın, benim çocuğum oluyor sen kendine bak” sustum bir şey demedim yine ama çok zoruma gitti.
Sonra benin her şeyim çok şükür rast gidiyor. İnsanlarla iletişimim kuvvetli ve bana güvenip sevdikleri için de bunların zorlarına gidiyor. Derken hamile kaldım sürekli düştü mü aa bu saatten sonra bu bebek düşmez o zaman diye beni arayıp soruyorlardı. Riskli gebelik geçirdim bir tanesi de bana bir tas çorba yapmadı, her zmaan onlara destek olmama rağmen, bir yere gideriz paramı sömürmeye çalışırlar, evime gelirler eşyalarıma zarar vermeye çalışırlar. Eğer ben kötü olsam ben onlara zarar verirdim. Hiçbir zaman muhatap olmak istemiyorum dedim eşime. Ayrıca o 3ü de birbirleriyle konuşmuyor. Hepsi ben hariç birbirleriyle küsler.
Boşanan eltimle bir yıl konuşmadım eğer kötü olsaydım her seferinde “ben Janet’i çok seviyorum nedne benle konuşmuyor yeter artık söyleyin konuşsun” demezdi bence.
Ayrıca eşimin ailesinde erkek bebek yok ve benim de bebeğim erkek olunca bir de ordan kinlendiler çünkü cahiller, habire doğuruyorlar erkek olsun diye. Sanki erkek kız ne farkediyor?
7 aylık hamileyken kadın fırsatını bulup gelip karnıma öyle bir bastırdı ki Allah korudu. Ne yapıyorsun sen ya diyince de “ay sanki ne olmuş karnına baktım” dedi pişkin pişkin. Son ana kadar da heyecanla bebeğimi kaybetmemi bekliyorlardı Allah korusun. İşte öyle de pis insanlar.
Ha tabi onlardan da dinlerseniz yalanla kendilerini temize çekeceklerdir çünkü ben hayatımda görmediğim yalanı iftirayı bu ailede gördüm. Şükür eşimle biz uzağız ve eşim bana toz kondurmuyor da rahatım.
Esin kessin bunu , bana dedikodu yapmayin , karilarinizin iftiralarini tasimayin desinBen zaten karışmıyorum ki sürekli her gün kendileri eşime gelip beni kötüleyip işin içine çekiyorlar. Bıktırdılar artık herkesin içinde net bir şekilde diyeceğim benden uzak durun diye artık. Yoksa böyle olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?