çok ısrarcı yakın arkadaş sorunu..

beutyandbeast

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2017
260
141
33
35
Bir arkadaşım var, eskiden aynı şirkette çalışıyorduk son 1 yıldır ise o başka biryerde çalışıyor. Çok iyi niyetli pozitif, herşeye alınmayan, dedikodu yapmayan, herkesi kınamayan, açık düşünceli, rahat bir kız. O yüzden seviyorum onunla olmayı.. Hatta özellikle böyle arkadaş zor benim için çünkü ağzı pis dedikodu dolu olan ve negatif insanlarla yapamıyorum. Ve güvenemiyorum da zaten. merhaba'dan öteye taşımıyorum.
Fakat bu arkadaşında garip bir özelliği var, özlüyoruz birbirimizi ben yada o buluşalım diyo, hangi gün boş olduğumuzu kararlaştırıyoruz ve o dışarı çıkmaktansa 'bize gel' diyor. Sürekli pazar kahvaltısı, akşam yemeği, ailesi ile gideceği tatiller, akrabalarında buluşulacak bir yılbaşı gecesi bayram sabahı vs. , bu tarz şeylere beni çok çok ısrarlı bir şekilde çağırıyor. Sonrada 'sen hiç gelmiyosun ya' yada bir bahane attıysam ' çok yoğunsun ya' diye bahane atıyor.
En son konuşmamızda yine evlerine davet etti ( buarada bekar ve anne babasıyla yaşıyor - bende bekarım ve ailem başka şehirde yaşıyor ben burada tekim ) bende ' canım ben seni özledim hem evden bunaldım dışarda bişeyler yapalım' dedim. Bu şekilde dışarda buluştuğumuzda ise yaklaşık 1 saat onlarda kalmam için ısrar ediyor. Başlarda tamam ne nazik kız diye düşünüyordum ama artık sinir bozucu bir hal aldı. Hele o onlarda kalmam için ısrarları çok sinirlerimi bozuyor, çünkü nazikçe reddettiğimde ısrara devam ediyor, hatta ayrılırken 'of yine kalmadın bizde' diye tripli gidiyor.
Ki bu durumdan kurtulabilmek için güzel güzel anlattım ' ben kimsede kalmam, alışkın değilim, ailem hiçbiryerde kalmama izin vermezdi ve bu alışkanlığım devam ediyor, lütfen ısrar etme, hem bir sonraki gün iş var, benim evim işime yürüyerek 10 dakika, dişimi fırcalıyorum, duş alıyorum, üstümü değiştireceğim' ....
'Ama alış artık, ev yemeği yersin, kardeşimin odasında tek kal, ben sana fırça veririm, duş alırsın, kıyafette veririm, kal ya bizde' ... diye karşılık veriyor. Ve bu şekilde çok uzun süre binbir şey söyleyip ısrar ediyor.

Henüz onlarda hiç kalmadım, kalmamda.. Cidden hoşlanmıyorum.. Bide mantıklısı şu, bekar evi olan benim onun bende kalması daha mantıklı olur (tabi ertesi gün işin olmadığı gece boyu sohbet muhabbet planladığımız bir gün) bende teklif ediyorum kabul etmiyor. Tabi ben ısrar etmiyorum.
Biz her hafta görüşüyoruz ve her seferinde abartısız 1 saat bu kızın ısrarıyla karşılaşıyorum. Buluşma planlama aşamasında ise direk evlerine gitmeye kurtulmaktan da ayrıyetten yıldım..

Çok fazla sıktı artık.. Kötü niyetli bir kız değil ama çok ısrarcı bu konularda..
Sorun şu, normalde olsa belki görüşmem o kadar, ayda yılda bir görüştüğüm bir kişi olarak kalırdı ama benim burada başka hiç arkadaşım yok çok yalnızım ve evde bunalıyorum. O kızla da görüşmesem kafayı yerim.. Ya başka ne desem napsam düzelir bu kız?

NOT : O 30 yaşında ben 27 yaşındayım..

Onun başka görüştüğü arkadaşları var mı?
Onlara da böyle mi? Erkek arkadaşı da yok anlaşılan sana sarıyor.

Aslında çok tatlı çok samimi geldi bana, bende böyle bir arkadaşım olsun isteyebilirdim ama sürekli ısrarda bunaltır, hayır dendiğinde anlamalı. Ama seni her şeye dahil etmek istemesi, çağırması çok nazikçe ve sana değer verdiğini gösteriyor

başka arkadaşları var ama onlara öyle mi bilmiyorum, çünkü arkadaşlarıyla görüşürken beni çağırmıyor bile. Ailesi ile olan aktiviteler ve evlerine kalmaya çok çağırıyor ısrarla. Ki ben zaten aile hayatını sevsem anacığımın dizinin dibinde olurdum şuan :/

Acaba onlara da mı aynı, merak ettim.
Bazı şeyler iyide olsa gerçekten dozunda güzel. Onun istediği şekilde hareket edemessin. Sende onu bunalt bende kal diye belki vazgeçer bu huyundan?

Acaba onlara da mı aynı, merak ettim.
Bazı şeyler iyide olsa gerçekten dozunda güzel. Onun istediği şekilde hareket edemessin. Sende onu bunalt bende kal diye belki vazgeçer bu huyundan?
İnan arkadaş aktivitelerine çağırsa memnun bile olurdum çünkü dediğim gibi yalnızım bu şehirde ve yeni insanlarla tanışmak isterim.
Buarada ailesi ile tanıştım 3-4 kezde gittim yemeğe onlara sağolsunlar çok ince çok düşünceli insanlar, her gittiğimde acaip muhteşem bir masa hazırlıyorlar anlatamam. Mutfaklarıda çok zengin elleri lezzetli aslen doğulular ( ama unuttum şimdi hangi şehirdi) .. Çok sıcak davranıyorlar. Ama bir yere kadar, ister istemez benimde içime cozutmak isteği geliyor, dışarıda yada arkadaşımla başbaşayken enerji atmak istiyorum.
Benim ailemde arkadaşlarımla 1 kere olsuntanışıp vakit geçirmek istiyor anlıyorum onları. Ama tanıştık işte, yeterli değil onun için.
Cidden zaten tüm hafta zaten daralmışım işten evden bide haftasonu onlara gidip hanım hanım oturuyorum. Sıkıntı geliyor. Kırmamak için bu kadar açık söylemiyorum arkadaşada.. Olabildiğince nazik şekilde reddedip isterse dışarda görüşebileceğimizi söylüyorum. Ama arka arkaya arıyor arkaarkaya mesaj atıyor nasssııılll ısrar ediyor karşılık olarak.... Bana da aşırı sinir geliyor tabi...
Ben o kadar yapamam ya :/

Bu kız biraz rahatsız mı acaba, tabi çağırmaz arkadaş ortamına çünkü çevren genişler ve ona bağımlı olmazsın. Bence kesinlikle sebebi bu. İçlerinden biriyle belki daha yakın olursın diye korkuyordur. Zaten başka arkadaşlar endiğinde bence arızaya bağlayacak

Canim acik acik soyle samimi degil misiniz yahu ben kalma isini sevmiyorum bebegim sorup durma falan de gezelim tozalim evde ne isimiz var kalicaksak bir yerde bende kalalim sorup durma yaa de :)
Evet ya diyorum, uzun uzun anlattım hatta kısa şekli ile anlamadı. 'Bak ben başkasının evinde kalmam kalamam böyle alışmadım böyle sevmem ben, ısrar etme bana' diye uzun uzun örneklerle anlattım.. 'E ozaman yemeğe oturmaya gel, biz seni gece eve bırakırız' diyor .. Hala anlamadı zaten konuşmamdan sonrada kalma ısrarlarına devam ediyor...
Yok bu açık konuşmadan anlasa konu açmazdım buraya zaten

belki evde ailesiyle kalmak onu sıkıyor olabilir mi ki ya? ailemle yaşarken ben de sürekli birileri gelsin gitsin isterdim olmadı o çağırmadan siz çağırın diyeceğim de

Biraz takıntılı biraz da sizi kardeşi yerine koyuyor gibi geldi bana. Daha yazdıklarınızın hepsini okumadan kafamda şöyle bir düşünce canlandı: bu kız tek çocuk ve kardeşi gibi olacak birine ihtiyaç duyuyor ama hepsini okuduktan ve bir kardeşi olduğunu da okuduktan sonra şöyle düşündüm: kardeşi evden gittiği için kardeş özlemi çekiyor, onun yerini sizinle doldurmaya çalışıyor. (kardeşinin odasında kalmanız yönünde bir teklifte bulunduğu için kardeşinin onlarla yaşamadığına dair bir düşünce geliştirdim.) tabi arkadaşınızın bu hâlleri normal değil. Siz onun kardeşi değilsiniz, arkadaşısınız. Ve istemiyorsanız ona gitmek zorunda değilsiniz. Trip atarsa atsın, koskoca insanın böyle trip atması da komik oluyor.

Belki ailesi diyordur çağır tek kız ev yemeğine hasrettir vs diye.
Hem çok ısrar ediyor diyorsun hem gidiyorsun.
Mesela bize gel dediğinde yok ya X kafeye gidelim laflayalım biraz ya da sinemaya gidelim sıkıldım evlerde oturmaktan de.
Zorla tutup kolundan evine götürecek değil ya.
Hayır canım gelmiyim evde oturmak bunaltıyor beni dışarlarda buluşalım diyemiyor musun?
Kırılmasın diye gitmeye devam edersen bu şekilde devam eder bu durum. Kesin konuşmalısın.

e biz 2 yıldır arkadaşız her buluşmamızda aynı ısrarlar ama ben 3-4 kere gittim dedim. Oda yemeğe. Kalmaya hiç gitmedim

Bir daha ki bulusma oncesi telefonda; canim sizde kalmiycam bu konuda yine israr edeceksen bulustugumuzda simdiden vazgec bak bastan soyliyim.de net olarak

Ben de istemem anasi babasi var evde rahat olamam ki sen demissin aile hayatini sevsem anamin dizinin dibinde olurum diye

e biz 2 yıldır arkadaşız her buluşmamızda aynı ısrarlar ama ben 3-4 kere gittim dedim. Oda yemeğe. Kalmaya hiç gitmedim
2 yılda 3-4 kere yemeğe gitmek normal.
Ama mesela kafeye gittiğinizde hadi burdan bize geçelim derse yok canım eve gidip uzanıcam evimden başka yerde rahat edemiyorum falan de.
Şahsen ben olsam sürekli her buluşmada ısrar ediyorsa "canım benim çok iyi niyetlisin ve misafirperversin ama şu bize gidelim bizde kal diyaloğunu yapmayalım artık ben kendi evimden başka bi evde rahat edemiyorum tatlım yanlış anlama senle alakası yok sadece sizin değil hani halamda bile kalamam takıntım var bu şekilde" falan derdim. Hala da anlamıyorsa mesafe koyardım çünkü bunca lafa anlamaması normal bi insan olmadığını gösterir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…