Çok iyi eş demek ?

Pink_Butterfly92

🐾🐣
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
8.936
14.791
248
Sizce bir erkege iyi bir eş diyebilmek için hangi özellikleri taşıması gerekir. ?

Bu herkese karşı davranışları da olabilir.

Peki iyi bir eş dediginiz insan hata yaparsa bu onu kötü yaparmı ?

Benim eşim iyi bir insan , iyi bir evlat , iyi bir damattır. Tanıdıgım günden beri Yemeyip yedirir, giymeyip giydirir. Parası yokken var eder yinede gereksiz birsey de istesem alır. Aileme asla saygisizlik yapmaz. Giyinmeme dolaşmama karışmaz.. Sadıktır.. Düsüncelerime ve yaptıklarıma saygı duyar destek çıkar. Küsersem gönül almasını çok iyi bilir. Ailesine karsı ezdirmez. Bir yere gidilecekse bana sorar yok dersem gitmeyz ( aileside dahil )

Ama geçmişte alkolluyken bana tokat atıp bir kac kez zararlı madde kullandı.
Bu onu kötü bir eş yaparmı ?

Bazen diyorumki iyiki bu adam benim eşim olmuş.

Sonra geçmişte yaptiklari aklima geliyor keşke evlenmeseydim diyorum...

Haksızlıkmı yapıyorum diye düsünuyorum
Biraz icimi dokmek istedim.

Kusursuz insan var mı? Bir şeylerin etkisinde diyorsunuz o şiddeti uygularken. Daha sonra devam etti mi? Maddeyi tamamen bıraktı mı?

Bir zamanlar hata yapması onu kötü biri yapmaz.
Bir şeylerin etkisinde yapmış ve bundan sonra alışkanlık haline getirip devam etmişse bu onu kötü biri yapar.
Kullanmayacağına söz verip kullanmışsa bu onu kötü biri yapar.
Çünkü şiddet yanlısı ve yalancıdır.
Yoksa herkes hata yapıyor, yapabilir....

Arkadaş zorlamasıyla olan birşeydi şimdi diceksiniz ki istemeese yapmazdı evet ama gozumun onunde dalga gectiler. Erkekmisin sen karından izinmi aliyorsun falan diye. 2-3 kere kullandigni itiraf etmişti. Ama bu yinede hakli cikarmaz. O olaydan sonra evi terkettim flaan birdaha kullancagini sanmiyorum yemin etti. bagimli degil zaten normalde de hiç hoşlanmaz.

Ama diyorum ya unutulmuyor. Bende haksizlik yaptigimi dusunuyorum. O yuzden sordum. Merak ediyorum cevapları.

Dediğim gibi ne konu ne olursa olsun iç muhakeme yapıp değerlendirmeniz lazım. Sonuçta bu olay bana affedilebilir gelirken sizi çok derinden yaralayabilir. Affedilemez olabilir. Değer yargılarımız farklı ama benim önerim ayrılma işini sürekli hale getirmeyin (evi terketmeniz olayından çıkarım yapmadım yanlış anlaşılmasın) evi terkettiğiniz sürede düşünün affedebilir misiniz yoksa unutulmayacak bir şey mi.

Size şöyle bir anımı anlatayım lise döneminde en yakın arkadaşımın annesi aniden evi terketmişti. Kadın birden tamamen değişti. Ani ruhsal değişimler yaşadı ve aile içinde yaşananlar çok yaralayıcıydı baba ve çocuklar için, bende yakından şahit oldum. Nedeni de sonradan anlaşıldı kadının ailede ve eşinde gördüklerini biriktirip daha sonra artık katlanamayacak noktaya gelmesi ve bunun sonucu depresyon ve bunalım. O yüzden çok ciddiye aldım konunuzu ve nasıl çözüme ulaştırabileceğinizi düşünüyorsanız böyle durumları mutlaka o şekilde çözün. Derin yaralar insan da hayat akışını bozabiliyor, mutluluk durumunu etkileyebiliyor zaman zaman, anlattığım kadar ağır sonuçları olmasa da.

Umarım en kısa sürede çözüme ulaştırırsınız bu konuyu.

Çok teşekkur ederim sagolun.
Evet bende derin yaralar birakti. Ama bilerek ve isteyerek yapmadigini biliyorum. Çok üstüne gidiyorum son zamanlarda ve kendimi frenlemem gerektiginide biliyorum. Bugunde cok ustune gittim. Pink benden ne istiyorsun daha nasil bir eş olayim dedi. O yuzden buraya yazmak istedim.. tekrar sagolun tamamen affetmeyi beceremiyorum sanirim... benim sorunum bu.

Empati yeteneği gelişmiş Allah korkusu olan bir eş...

Allah korkusu tek başına bir şey ifade etmiyor. sorsan bunca hanzo döven söven adam hepsi korkar ama uygulama 0. din amel yani eylem demektir huyu davranışı güzel olanın dini de güzel olur.

konu sahibi eğer şu anki eylemlerine devam etmiyorsa fazla üstüne gitmemelisin. sonuçta herkes hata yapar affetmeyi bilmek gerek.
mesela sen çok iyi bir eş misin?
o kadar şey saymışsın da sen nasıl bir eşsin ondan hiç bahsetmemişsin?

bence bu onu kötü bir insan yapmaz, sonuçta tekrarlamamış ve bu iyi olarak yazdığıın özellikler, çoğu erkekte yok
bence geçmişi unutmalısın artık, bu sana ve ona zarar vermekten başka bi işe yaramayan bişey
mutlu olmak varken neden mutsuzluğu seçesin ki..
hala alkol alıp bana tokat atıyor hala uyuşturucu kullanıyor deseydin yorumum çok çok farklı olurdu tabii

İyi eş , anlayışlı , düşünceli , seni sıkmayan , verdiği değeri gösteren , eşine her konuda destek ve yardımcı , saygılı biri olmalı . Ben şunu anladım ki saygının yeri çok başka . Anlayışlı ve saygılı olunca eh zaten arada da sevgi olunca Allah'ın izniyle herşey güzel gidiyor zaten . Ama tabi tek başına erkekten beklememek lazım bunları . Kadın da böyle olacak ki o evde huzur olsun , neşe , mutluluk olsun . Ben tüm bu saydıklarımı karşımdaki insandan bekleyip ona laf söyleyip suratsız memnuniyetsiz oluyorsam o da bi zaman sonra bana benzer . Kendi adıma konuşayım Benim evliliğimin güzelliği bu. İkimiz de birbirimize karşı saygılıyız ve ağzımızdan çıkan kelimelere dikkat ederiz . İnsan illa ki kızar sinirlenir . Ama saygı çerçevesinde halledilirse bişeyler , üstünden çabuk atarsın sinirini . Benden söylemesi

Herkesin kriteri farklıdır. Böyle insanlarla arkadaş olan, sonra arkadaş gazıyla madde kullanan ve bana tokat atan insan iyi eş değil, bana kötü eş de olamaz. Eşim olmaz çünkü.
Benim eşime birisi erkek değil misin falan dese eminim o insanla muhatap bile olmaz. Kavga da etmez, umursamaz da. Ergen çocuk mu bu?
Ama sizin probleminiz böyle arkadaşları olmasıyla değil. Bir şey yapmış affetmişsiniz. Tekrarlamadıysa böyle şeyleri düşünüp kendinizi doldurmak sadece sizi huzursuz eder.

"Kötü değilsin, ama kötü de olsan seni seviyorum" lafı bende okadar etkili oldu ki, özünde iyilik olan bütün insanlarda işe yarayacağını düşünmeye başladım...

Gittikçe daha dibe batarken birdaha dönmemek üzere oradan çıkmamı sağlayan adamın lafıydı bu.

En ufak suçlaması olsa koşaradım kaçardım ondan, ama o hem beni kurtardı, hem kendine sıkı sıkıya bağladı ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…