- 23 Mart 2015
- 8.936
- 14.791
- 248
- Konu Sahibi Pink_Butterfly92
-
Peki iyi bir eş dediginiz insan hata yaparsa bu onu kötü yaparmı ?
Benim eşim iyi bir insan , iyi bir evlat , iyi bir damattır. Tanıdıgım günden beri Yemeyip yedirir, giymeyip giydirir. Parası yokken var eder yinede gereksiz birsey de istesem alır. Aileme asla saygisizlik yapmaz. Giyinmeme dolaşmama karışmaz.. Sadıktır.. Düsüncelerime ve yaptıklarıma saygı duyar destek çıkar. Küsersem gönül almasını çok iyi bilir. Ailesine karsı ezdirmez. Bir yere gidilecekse bana sorar yok dersem gitmeyz ( aileside dahil )
Ama geçmişte alkolluyken bana tokat atıp bir kac kez zararlı madde kullandı.
Bu onu kötü bir eş yaparmı ?
Bazen diyorumki iyiki bu adam benim eşim olmuş.
Sonra geçmişte yaptiklari aklima geliyor keşke evlenmeseydim diyorum...
Haksızlıkmı yapıyorum diye düsünuyorum
Biraz icimi dokmek istedim.
Kusursuz insan var mı? Bir şeylerin etkisinde diyorsunuz o şiddeti uygularken. Daha sonra devam etti mi? Maddeyi tamamen bıraktı mı?
Bir zamanlar hata yapması onu kötü biri yapmaz.
Bir şeylerin etkisinde yapmış ve bundan sonra alışkanlık haline getirip devam etmişse bu onu kötü biri yapar.
Kullanmayacağına söz verip kullanmışsa bu onu kötü biri yapar.
Çünkü şiddet yanlısı ve yalancıdır.
Yoksa herkes hata yapıyor, yapabilir....
Arkadaş zorlamasıyla olan birşeydi şimdi diceksiniz ki istemeese yapmazdı evet ama gozumun onunde dalga gectiler. Erkekmisin sen karından izinmi aliyorsun falan diye. 2-3 kere kullandigni itiraf etmişti. Ama bu yinede hakli cikarmaz. O olaydan sonra evi terkettim flaan birdaha kullancagini sanmiyorum yemin etti. bagimli degil zaten normalde de hiç hoşlanmaz.
Ama diyorum ya unutulmuyor. Bende haksizlik yaptigimi dusunuyorum. O yuzden sordum. Merak ediyorum cevapları.
Dediğim gibi ne konu ne olursa olsun iç muhakeme yapıp değerlendirmeniz lazım. Sonuçta bu olay bana affedilebilir gelirken sizi çok derinden yaralayabilir. Affedilemez olabilir. Değer yargılarımız farklı ama benim önerim ayrılma işini sürekli hale getirmeyin (evi terketmeniz olayından çıkarım yapmadım yanlış anlaşılmasın) evi terkettiğiniz sürede düşünün affedebilir misiniz yoksa unutulmayacak bir şey mi.
Size şöyle bir anımı anlatayım lise döneminde en yakın arkadaşımın annesi aniden evi terketmişti. Kadın birden tamamen değişti. Ani ruhsal değişimler yaşadı ve aile içinde yaşananlar çok yaralayıcıydı baba ve çocuklar için, bende yakından şahit oldum. Nedeni de sonradan anlaşıldı kadının ailede ve eşinde gördüklerini biriktirip daha sonra artık katlanamayacak noktaya gelmesi ve bunun sonucu depresyon ve bunalım. O yüzden çok ciddiye aldım konunuzu ve nasıl çözüme ulaştırabileceğinizi düşünüyorsanız böyle durumları mutlaka o şekilde çözün. Derin yaralar insan da hayat akışını bozabiliyor, mutluluk durumunu etkileyebiliyor zaman zaman anlattığım kadar ağır sonuçları olmasa da.
Umarım en kısa sürede çözüme ulaştırırsınız bu konuyu.
Empati yeteneği gelişmiş Allah korkusu olan bir eş...
Peki iyi bir eş dediginiz insan hata yaparsa bu onu kötü yaparmı ?
Benim eşim iyi bir insan , iyi bir evlat , iyi bir damattır. Tanıdıgım günden beri Yemeyip yedirir, giymeyip giydirir. Parası yokken var eder yinede gereksiz birsey de istesem alır. Aileme asla saygisizlik yapmaz. Giyinmeme dolaşmama karışmaz.. Sadıktır.. Düsüncelerime ve yaptıklarıma saygı duyar destek çıkar. Küsersem gönül almasını çok iyi bilir. Ailesine karsı ezdirmez. Bir yere gidilecekse bana sorar yok dersem gitmeyz ( aileside dahil )
Ama geçmişte alkolluyken bana tokat atıp bir kac kez zararlı madde kullandı.
Bu onu kötü bir eş yaparmı ?
Bazen diyorumki iyiki bu adam benim eşim olmuş.
Sonra geçmişte yaptiklari aklima geliyor keşke evlenmeseydim diyorum...
Haksızlıkmı yapıyorum diye düsünuyorum
Biraz icimi dokmek istedim.
Herkesin kriteri farklıdır. Böyle insanlarla arkadaş olan, sonra arkadaş gazıyla madde kullanan ve bana tokat atan insan iyi eş değil, bana kötü eş de olamaz. Eşim olmaz çünkü.Arkadaş zorlamasıyla olan birşeydi şimdi diceksiniz ki istemeese yapmazdı evet ama gozumun onunde dalga gectiler. Erkekmisin sen karından izinmi aliyorsun falan diye. 2-3 kere kullandigni itiraf etmişti. Ama bu yinede hakli cikarmaz. O olaydan sonra evi terkettim flaan birdaha kullancagini sanmiyorum yemin etti. bagimli degil zaten normalde de hiç hoşlanmaz.
Ama diyorum ya unutulmuyor. Bende haksizlik yaptigimi dusunuyorum. O yuzden sordum. Merak ediyorum cevapları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?