M
melis38
Ziyaretçi
- Konu Sahibi melis38
-
Arkadaşlar nerden başlıcamı bilmiyorum. çok bunalımdayım eşimin işini çok sorun haline getirmeye başladım. eşim 2 yıllık yüksekokul mezunu tekniker ancak çok büyük bir fabrikada işçi olarak çalışıyor. bu işe girmesinin tek nedeni benimle evlenebilmekti. çünkü ben kpss ile hiç alakamız olmayan başka bir şehre atandım. eşimin kendi memleketinde babasıyla beraber bir dükkanları vardı. aileler düğün olması konusunda çok baskı kuruyorlardı çünkü benim ailem biraz tutucuydu ve yalnız kalmamı istemiyordu. Eşimde bu şehre gelerek apar topar bu işi buldu düğün yapıldı. yani benim için memleketini ailesini işini bırakıp geldi. Önceleri bu durumu sorun yapmıyorduk çünkü bu işi değiştirir diye düşünüyorduk ancak hiçte öyle olmadı hem kriz hem eşimin ihmalliği yüzünden hala bu işte çalışıyor. ve bu şehirde kimsemiz yok. malum eşimin işyerinden görüştüğümüz kimse yok. benim işyerimden ise benim gibi mühendis olan arkadaşlarımın hepsinin burnu havada ve işi dolayısıyle eşimi küçümseyecekler diye görüşmüyoruz çünkü bunu birkaç kez ima ettiler. ee başkada tanıdığımız kimseler yok bu şehirde... ve artık ben bu yalnızlığımızı ve eşimin işini çok sorun haline getirmeye başladım böyle devam edemez düşüncesine girmeye başladım. biliyorum en başından hatalıyız. Hatayı en başında yaptık. ama şuan bu hatayı nasıl düzeltirim bilmiyorum. ayrılık bile aklımdan geçiyor. ama 3 aylık bir bebeğim var. şuan için evdeyim ve resmen bunalımdayım her gün ağlıyorum.
Eşim tamam benim için bu işte çalışmaya başladı ama bu işi değiştirmek için ya da işinde yer değiştirmek için hiçbir çaba sarfetmiyor. içinde hiçbir azim yok. kpss ye çalış diyorum yorgun geliyorum diyor. onun içinde bir azim olmamasını, kabullenmesini anlayamıyorum.
eğer bizim için de bu iş geçici olsaydı ya da belli bir süre sonra bu şehirden gidecek olsaydım tabi ki eşimin işini sorun yapmazdım ama maalesef ki böyle bir şansımız yok.
başka bir topikte eşler arasında eğitim/maaş/statü farkı sorun yaratırmı diye soruluyordu. Çoğu kişi evet yaratır erkek eşit yada üstün olmalı diyordu. Bende bu durumun daha sonraları aramızda sorun olmasından korkuyorum. çünkü eğitim ve maaş farkımız çevre tarafından bazen ima ediliyor benim ailem bile bunu yapıyor. tabi ki bunu söyleyenlere ağızlarının payını veriyorum. ama eşiminde ilerde bu durumu sorun yapmasından korkuyorum sanırım.
umarım anlatabilmişimdir.
Eşim tamam benim için bu işte çalışmaya başladı ama bu işi değiştirmek için ya da işinde yer değiştirmek için hiçbir çaba sarfetmiyor. içinde hiçbir azim yok. kpss ye çalış diyorum yorgun geliyorum diyor. onun içinde bir azim olmamasını, kabullenmesini anlayamıyorum.
eğer bizim için de bu iş geçici olsaydı ya da belli bir süre sonra bu şehirden gidecek olsaydım tabi ki eşimin işini sorun yapmazdım ama maalesef ki böyle bir şansımız yok.
başka bir topikte eşler arasında eğitim/maaş/statü farkı sorun yaratırmı diye soruluyordu. Çoğu kişi evet yaratır erkek eşit yada üstün olmalı diyordu. Bende bu durumun daha sonraları aramızda sorun olmasından korkuyorum. çünkü eğitim ve maaş farkımız çevre tarafından bazen ima ediliyor benim ailem bile bunu yapıyor. tabi ki bunu söyleyenlere ağızlarının payını veriyorum. ama eşiminde ilerde bu durumu sorun yapmasından korkuyorum sanırım.
umarım anlatabilmişimdir.
Son düzenleyen: Moderatör: