çok kararsızım galiba bunalımdayım

• Konu Sahibi Konu Sahibi melis38
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
arkadaşım kusura bakma da, adam senin için herşeyi bırakıp gelmiş,üstüne birde fabrikada işçi diyorsun ve herkesten önce sen küçümsüyorsun onu...sonra da ayrılmayı bile düşündüm diyorsun..nasıl bir çelişkidir bu anlamadım ben...aynı şeyi burda bir erkek yapınca adamı yerin dibine sokuyoruz cümleten burda...bir de onun penceresinden bak olayaa...yaşadığınız yer neresi bilmiyorum ama ben istanbul dayken zor iş buluyorum ...herkesin ne dediği de önemli değil ayrıca,insanlar mesleklerine göre değerlendirilmemeliii....altın semer insanı değerli yapmıyor sonuçta...ne güzel bak Allah bağışlasın bebeğiniz de olmuş,çok şükür çalışıyorsunuz,iş her zaman bulunur da ahhh o aile saadetii varyaaaa..mumla arasan bulamazsın kolay kolay bu devirde..bence sen kendin şuan için evde olduğundan canını sıkacak bişiyler arıyorsun....insanın kendisine ve çevresindekine olan bakış açısı, her zaman için başkalarının bakış açılarını değiştirebilir....onu çaba sarfetmemesi illaki can sıkıcı bir durum ama onun da içinde kimbilir ne fırıtınalar kopuyordur..

Eşinizin bir işi olduğuna şükretmelisiniz bence, benim çalıştığım dönemde işim yıllarca işsizdi. Allah'a şükür şimdi bir işi var ve ben sırf eşimin işi için hiç tanımadığım bir şehire taşınacağım. Kaldıki eşimin işini beğenmeyenler benimde arkadaşım olamazlar. Yazık adamda komplekse girmiş.

başka sorunlarınmı benim eşim 12saat çalışıyo fabrikada işçi ve 7gün full ç.alışıyo ailemden akrabalarımdanarkadaşlarımdan ayrıldım bu şehre geldim eşimin işi evimizin ekmek parası die hiç sorun etmedim sen bukadarcık şeydenmi ayrılmayı geçirdin aklından yoksa başka alt nedenler varda açıklamıyonmu ben öleyim ozaman gezmek sinema tiyatro nedir unuttum küçük biyere geldim ist gibi biyerden ama şüküer karnımız doyuyo eşşimi 4saatte olsun görüyom yetiyo başkaları ne düşüncek diemi eşinin işini sorun ediyon cnm

kimsebnin kimseyi küçümsemeye hakkı yok. bu tür insanlar kendini geliştirememiş kompleksli kişilerdir. iş hayatlarınızdan arkadas bulamadınız ama komşu da mı edinemediniz sırf eşinizi bahane etmeyin.
ayrılığı bile düşünüyorum demişsiniz. eşiniz işçi diye mi? o işçi insan içine giremiyorsunuz öyle mi?
eğer iş ortamınızda sevilen aktif biri iseniz kimse eşinizi yargılamaz. bu belki onlarında bahanesidir.

haklısınız kimsenin kimseyi küçümsemeye hakkı yok. sadece ben bu durumun ileride sorun olmasından korkuyorum lütfen ilk yazımı tekrar okuyuun..
bende çevre hatta ailem tarafından bile benim maaşımın ve işimin daha iyi olduğundan bahsedilmesinden hoşlanmıyorum. ben sadece bu şehirden gitmek istiyorum sanırım. bunun tek çaresi olarak da eşimi görüyorum.

Bulundğun şehri değiştirmen ailenin yakın çevrenin ve ssenin kafanızdaki önyargıları değiştirmeyecek maalesef....

Lütfen yazacaklarımı bir benzetme olarak algılamayın, ama okuduğu bir kitaptan ufak bir alıntı yapmak istiyorum:
"...Evet köpek de kırar zincirini kaçar koşarak, ama zincirlerini boynunda taşıyarak...."

Demem o ki, siz eşinizin tekniker oluşunu işçi olarak çalışmasını falan kafanıza olumsuz olarak yerleştirdiyseniz, bu olumsuzluk nereye giderseniz gidin sizinle beraber gelecektir...

Madem eşinizin sizden daha düşük profilde oluşunun aileniz çevreniz açısından sorun olduğunu ve olacğını düşünüyorsanız, eşinizin babasıyla ortak çalıştığı ve iyi kazandığı yere gidin orada yaşayın... Böylece eşiniz sizden daha düşük konumda olmamış olur....

daha yeni doğum yapmışsın. lohusalık sendromu diy bişey var. belkide onu yaşıyosunuzdur şuan.
bunları kafanıza takmayın bence gurur duymalısınız kim işini bırakıp bi başka şehre kimseyi tanımadığı biyere gdip yeniden düzen kurarki.
bunların hepsini eşiniz sizin için yaptı eminimki çok zorlanmıştır başlarda size belli etmemiştir.
eşiniz sizii çok seviyor bebişinizde oldu ne güzel. çekirdek aile oldunuz:)
Allah bağışlasın çocuğunuzu. bunları kafanıza takıp depresyona itmeyin kendinizi bence. ilerde ne olacağı belli olmaz. inşallah istediğiniz gibi olur herşey.

denizbaris yorumların için saol. keşke orayada gitme şansımız olsaydı inanın giderdim ama benim orda çalışma şansım yok.

tmyy yorumun için sana da çok teşekkür ederim.

işaretlediğim yere dikkat edin..

eşiniz kpss ye çalışamıyorsa, keyfinden değildir..

adam işçi diyorsunuz.. işçi akşama kadar masasının başında oturup evrak imzalamıyor, fiziken yoruluyor.. diye biliyorum.. akşama kadar adam zaten yorgun , argın, birde nasıl ders çalışsın allah aşkına..

biraz vicdan derim size...

eşiniz sizin için neler yapıyor, siz neler düşünüyorsunuz?

madem konumdan memnun değilsiniz, o halde eşinizin kendi mesleğini yapabileceği bir yere taşının, siz çalışmayın, eşinizle övünün, ailenizde size konuşmaz artık sen daha çok kazanıyorsun diye..en kestirme çözüm bu..

Kime ne senin eşinin mesleğinden . Eşin için böyle bir ifade kullananlara gereken sözü söyleseydin , bu kadar sıkıntıya düşmezdin bence . Eşinin arkasında ol , ne iş yaparsa yapsın !

Ayrıca ; sanki mühendislerin burnu hawadaymış gibi bir anlam da çıkabiliyor yazından . Kişi kendini bildikten sonra etikete ihtiyacı olmaz . Kompleksli insanlar etiketine güwenir sadece ...

işçi olmak kötü birşey mi ben anlamadım?esınız sankı yüz kızartıcı bir suç işlemiş hırsızlık yapmış gibi anlatıyorsunuz hani...cok garip geldi.ayrıca eşiniz normalde de avukat doktor değil ki 2 senelik bir yuksek okul mezunu babasıyla dükkanları warmış yani bu da sizin cok burnu havada dediğiniz arkadaşlarınız için cok prestijlli bir meslek değil. siz söyledıgınıze göre mühendissiniz o zmn böyle biriyle evlenmeyecektiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…