arkadaşlar hepiniz haklısınız bazen bunları düşündüğüm için kendimden bile utanıyorum. ama ne yazıkki her tartışmamızda her canımın sıkıldığında bu düşüncelere kapılmaktan kendimi alıkoyamıyorum.
arkadaşlar hepiniz haklısınız bazen bunları düşündüğüm için kendimden bile utanıyorum. ama ne yazıkki her tartışmamızda her canımın sıkıldığında bu düşüncelere kapılmaktan kendimi alıkoyamıyorum.
belki kendi tarafınıda kendinizi haklı görebilirsiniz yanlızlıgın sizi ayrılıgı düşünmeye ittigini söylemişşiniz ne kadar yanlış ya..işte eşinle yarenlik yap yetmiyomusunuz birbirinize yani senin eşin olsun yanında varsın öle iş güç düşkünü statü düşkünü arkadaşların olmasın çevrende..bende tam 6 yıl önce mardinin en ücra köylerinden birine atandım eşimde geldi yanıma mecburen eş durumundan kendi memleketinde okulda memurdu büyük bi okluda ama asıl kadrosu hizmetli statüsü oldugu için buradaki okuluda küçük okul oldugu için mecbur hizmetli görevi yaptı yani müstahdem ama tam 3 kere kıdem atladı sınavla şimdi okuyor aynı zamnda milli egitimde şef olma amacı sizin eşinizde eger çok sorun ediyorsaız ki bu sorun falan degil sadece siz yanlış düşünüyosunuz işini degiştirebilir yok hemen öle boşanmakk felan kolaymı ya böle saçma bi sebebden dolayı ayrılmak bence sevinmelisiniz öle gerizekalı arkadaşlarınız olmadıgına ..aklınızı başınıza devşirin adam sizin için yerini yurdunu terketmiş gelmiş sizin şu düşüncenize bakın ..
Haklısın da bu arkadaş zaten yalnız ve yanlış bir düşüncede. Herkes birden üstüne yüklenmiş gibi oldu. Şu anda yalnızlıktan, toplum içinde bir yer edinme çabasına girmiş ve farkında olmadan kendini eşine karşı dolduruyor.
Güzel arkadaşım, senin severek evlendiğin adam değil mi bu? Hayat şartlrı o kadar ağır ve öyle bir kriz var ki. Gerçekten eşinin çalışıyor olmasına dua etmelisin. Bak bebeğiniz olmuş sende şu an çalışmıyorsun, ya eşin bu iş bana göre dğil deyip işden ayrılırsa ne yapacaksınız. Eşinde bu durumdan rahatsız belli ama bebeğiniz için sabrediyor bence. Bir de şöyle düşün empati yap, sen 2 yıllık yüksekokul mezunu olsan ve eşin mühendis olsa idi, eşin böyle düşünür müydü?
Kendini yanlış ifade ettin herkes seni yanlış anladı, erkekler bizden daha rahat oluyor, dediğin gibi ileride sorun olabilir. Sorun olmaması için biz kadınlar sürekli savunma durumunda oluyoruz, sürekli eşim benden daha az para kazandığı için kendini kötü hissetmesin diye fedakarlık yapıyoruz. Bu konuda eşine gaz vermek için ne yapman gerektiğini bilemiyorum. Mesela akşamları bebeğin uyuduğu sırada belli saatleri ders çalışma saati yapsan, tv yi kapatıp hadi bakalım ders çalışıyruz desen emrivaki mi olur? Eşin nasıl tepki verir?yaa ben zaten o arkadaşlarla görüşmüyorum görüşmekte istemiyorum sadece yalnız olduğumuzu neden görüşmediğimizi neden hiç arkadaşımız olmadığını anlatmaya çalıştım.
Eşim tamam benim için bu işte çalışmaya başladı ama bu işi değiştirmek için ya da işinde yer değiştirmek için hiçbir çaba sarfetmiyor. içinde hiçbir azim yok. kpss ye çalış diyorum yorgun geliyorum diyor. onun içinde bir azim olmamasını, kabullenmesini anlayamıyorum.
eğer bizim için de bu iş geçici olsaydı ya da belli bir süre sonra bu şehirden gidecek olsaydım tabi ki eşimin işini sorun yapmazdım ama maalesef ki böyle bir şansımız yok.
başka bir topikte eşler arasında eğitim/maaş/statü farkı sorun yaratırmı diye soruluyordu. Çoğu kişi evet yaratır erkek eşit yada üstün olmalı diyordu. Bende bu durumun daha sonraları aramızda sorun olmasından korkuyorum. çünkü eğitim ve maaş farkımız çevre tarafından bazen ima ediliyor benim ailem bile bunu yapıyor. tabi ki bunu söyleyenlere ağızlarının payını veriyorum. ama eşiminde ilerde bu durumu sorun yapmasından korkuyorum sanırım.
umarım anlatabilmişimdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?