çok kararsızım galiba bunalımdayım

• Konu Sahibi Konu Sahibi melis38
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Haklısın da bu arkadaş zaten yalnız ve yanlış bir düşüncede. Herkes birden üstüne yüklenmiş gibi oldu. Şu anda yalnızlıktan, toplum içinde bir yer edinme çabasına girmiş ve farkında olmadan kendini eşine karşı dolduruyor.
Güzel arkadaşım, senin severek evlendiğin adam değil mi bu? Hayat şartlrı o kadar ağır ve öyle bir kriz var ki. Gerçekten eşinin çalışıyor olmasına dua etmelisin. Bak bebeğiniz olmuş sende şu an çalışmıyorsun, ya eşin bu iş bana göre dğil deyip işden ayrılırsa ne yapacaksınız. Eşinde bu durumdan rahatsız belli ama bebeğiniz için sabrediyor bence. Bir de şöyle düşün empati yap, sen 2 yıllık yüksekokul mezunu olsan ve eşin mühendis olsa idi, eşin böyle düşünür müydü?

arkadaşlar hepiniz haklısınız bazen bunları düşündüğüm için kendimden bile utanıyorum. ama ne yazıkki her tartışmamızda her canımın sıkıldığında bu düşüncelere kapılmaktan kendimi alıkoyamıyorum.

nişanlım böyle bişey yapsaa dünyalar benim olurdu hiçde çekinmezdim kimseden,benim için yaptı derdim ve inanın yapmasını çok isterdim.çünkü evlenince onun yaşadığı şehire gidicem

sen yeni anne oldun inan bana bi bebek büytmek çok ağır ve zordur helede yanında destek olacak biri yoksa annen ablan vs işte ben bunu çok yaşadım biliyorum bebek büyütürken kimse yoktu yanımda hemde benim kızım 28 haftalık doğdu erken doğum yaptım ruh halim alt üst oldu tek tesellim kızım yaşıyo ve hayatta dedim biçok arkadaş tanıyorum erken doğum sonrası antidepsaran kullanan ama ben kızım için ayakta kaldım eşimde saolsun hep arkamdaydı maddi manevi biçok zor durumlar geçirdik ama şimdi rabbime binlerce şükür iyiz sende bebek bi büyüsün bak kendini daha iyi hissedeceksin

Sanırım şuan yalnızlıktan eşimin her hareketi her davranışı bana batmaya başladı. en ufak birşeyi bile büyütüyorum ve ben her hareketini işine bağlıyorum gibi... Onunda işini kimseyle paylaşmaması beni iyice körüklüyor.. yaa çokkk bunaldım... eşime de baskı yapmaya başladım sanırım onu da bunaltıyorum. ama içinde bulunduğum ruh durumunu bile sağlıklı bir şekilde anlatamıyorum.

Sende farkındasın sağlıklı bir düşünce olmadığının bunun. Eşin de senin kadar fedakarlık yapmış, lütfen eşinin kıymetini bil, aklına gelen o saçma şeylere gül geç, ben eşim böyle bişey yapsın diye 9 yıl bekledim, elimden geleni yaptım ama eşim hiçbişey yapmadı, sonuçta şimdi boşanmış ve yalnız bir kadınım kendime yeni bir hayat kurma çabasındayım. Bu sağlıksız düşüncelerle pişman olacağan şeyler yaparsın. Sakin ol ve sahip oldukların için allaha şükret.

belki kendi tarafınıda kendinizi haklı görebilirsiniz yanlızlıgın sizi ayrılıgı düşünmeye ittigini söylemişşiniz ne kadar yanlış ya..işte eşinle yarenlik yap yetmiyomusunuz birbirinize yani senin eşin olsun yanında varsın öle iş güç düşkünü statü düşkünü arkadaşların olmasın çevrende..bende tam 6 yıl önce mardinin en ücra köylerinden birine atandım eşimde geldi yanıma mecburen eş durumundan kendi memleketinde okulda memurdu büyük bi okluda ama asıl kadrosu hizmetli statüsü oldugu için buradaki okuluda küçük okul oldugu için mecbur hizmetli görevi yaptı yani müstahdem ama tam 3 kere kıdem atladı sınavla şimdi okuyor aynı zamnda milli egitimde şef olma amacı sizin eşinizde eger çok sorun ediyorsaız ki bu sorun falan degil sadece siz yanlış düşünüyosunuz işini degiştirebilir yok hemen öle boşanmakk felan kolaymı ya böle saçma bi sebebden dolayı ayrılmak bence sevinmelisiniz öle gerizekalı arkadaşlarınız olmadıgına ..aklınızı başınıza devşirin adam sizin için yerini yurdunu terketmiş gelmiş sizin şu düşüncenize bakın ..

çok güzel yazdını cidden ben eşimle başkaları beyensin onu yada işini takdir etsin diye evlenmedi ki böyle düşünen varsa yolu açık olsun

evet sizede kesinlikle katılıyorum ama.ayrılma düşüncesinin sebebini duyupta sinir olamamak mümkün degil ya..

Seni cok iyi anliyorum.Ben de evlenip esimin okulu icin yurt disina geldik.Turkiye de calisan bir bayandim. Suan calismiyorum.Burada tek konustugum insan esim.psikolojim cok bozuldu.Bosluktan ben de kafami esimin eski sevgilisine taktim.Takinti haline getirdim.Sorun yokken hergun tartisma kavga cikariyorum.Ama biliyorum ki bu gunler gecici.Yanlizliktan ve sikintidan kafamda bu olayi buyutuyorum.Eminim ki sizinde bu sikintiniz kendinizi yanliz hissetmekten surekli ev de olmaktan kaynaklaniyordur.Calismaya basladiginiz zaman bunlarin hepsi gecer umarim....Ama benim kafayi yememe az kaldi.Hakkimiz da hayirlisi olur insallahh

canım yalnızlık hissi insanı bazen bunaltır nitekim senide bunaltmış ama bende eşine haksızlık yaptığını düşünüyorum.
belki yeni doğum yaptığın içinde biraz daha hassas olabilirsin ama bir an önce toparlan kendine gel bence
makam statü düşkünü insanlardan sen uzak dur öylelerinden arkadaş dost falan olmaz canım
eşin senin için çok fedakarlık yapmış bebeğin var işiniz var bence bunları düşünüp mutlu olmaya çalış.elinde olanların kıymetini bil.

ben sorun göremedim, senin eşin senin paranı yemiyor, sen çalış ben yiyeyim demiyor, alnının teriyle çalışıyor, sen sırf biraz daha lüks yaşamak için eşinin çabalarını görmezlikten geliyorsun, ne olmuş yani fabrika işçisiyse, sonuç olarak çalışıyor, senin eşinin işçi olması onun kişiliğini mi değiştiriyor, tipini mi değiştiriyor, huyunu mu? eşin aynı kişi, bence bir sorun varsa o da sende, sen değişmişsin, eşine değil, eşinin işine ya da gelirine aşık olmak isityorsun, hele ki bebeğin var, bunu lohusalık sendromu olarak değerlendirmek istiyorum, millet ne sorunlarla boğuşuyor sen eşim işçi diye bunalıma giriyorsun,

Eşiniz işi begenmeyip bu söylediğiniz şeyleri bahane edip o işten ayrılsaydı memnun olacakmıydınız?
Yada o durum sizin için daha normal mi olacaktı.
Anlayamıyorum ya,neyse umarım en kısa zamanda hersey sizin için en iyi şekilde düzelir..

yuh ya milletin lafı için sizi çok seven bu kadar fedakar bir eşi üstelikte daha beşikteki yavrunuzun babasını bırakmayı düşünüyorsunuz ha.bu ne kompleks hanfendi.bence arkadaşlarınız değil asıl siz küçük görüyorsunuz eşinizi ve de sevdiğinizden şüpheliyim.siz arkadaşlarınıza eşinizin neden o işte çalıştığını anlatın önce, sizinle olabilmek için değil mi?öyle bir eşle gurur duyulur ancak.hem çok mu önemli onla bunla görüşmek.siz evliliğinize ailenize sahip çıkın önce.eşinizden ayrılsanız o çok değerli arkadaşlarınız bir hafta misafir ederler mi sizi acaba,derdinizi dinlerler mi?yazık o adama ki sizin gibi bir kadına düşmüş.
sen aileni,işini bırak cehennemin dibine yaşamaya git sonra eşin senden utansın ne nankör insanlar varmış.

hayir sizin gibi mühendis olan arkadaslariniz
esinizi kücümsiycek diye siz esinizden ayrilmayi
düsünüyorsunuzakannehir
cok sasirdim gercekten üstelik adam sizin yaninizda
olmak icin bu iste calisiyor
sizin esinizi kücümseyen insanlardan ne farkiniz var anlamadimakannehir

bence eşinle gurur duymalısın sırf senin için hemen bir iş bulup çalışmaya başlamış ne güzel işte aç susuz bırakmaz ki bu adam seni daha ne istiyorsun
eşin küçümsenmesi ve yadırganması çok kötü bir durum elbette
ama karşuı tarafı neden kaale alıyorsun ki
çünkü insanları karakterlerine göre değil de mevkisine itibarına göre seçen insanlardan ne hayır beklenir ki onlar insanı hemn de satıverirler
ona göre artık kararını verirsin ya senin için çırpınan eşin ya da işyerindeki mühendis arkadaşlarınız

yaa ben zaten o arkadaşlarla görüşmüyorum görüşmekte istemiyorum sadece yalnız olduğumuzu neden görüşmediğimizi neden hiç arkadaşımız olmadığını anlatmaya çalıştım.
Eşim tamam benim için bu işte çalışmaya başladı ama bu işi değiştirmek için ya da işinde yer değiştirmek için hiçbir çaba sarfetmiyor. içinde hiçbir azim yok. kpss ye çalış diyorum yorgun geliyorum diyor. onun içinde bir azim olmamasını, kabullenmesini anlayamıyorum.
eğer bizim için de bu iş geçici olsaydı ya da belli bir süre sonra bu şehirden gidecek olsaydım tabi ki eşimin işini sorun yapmazdım ama maalesef ki böyle bir şansımız yok.
başka bir topikte eşler arasında eğitim/maaş/statü farkı sorun yaratırmı diye soruluyordu. Çoğu kişi evet yaratır erkek eşit yada üstün olmalı diyordu. Bende bu durumun daha sonraları aramızda sorun olmasından korkuyorum. çünkü eğitim ve maaş farkımız çevre tarafından bazen ima ediliyor benim ailem bile bunu yapıyor. tabi ki bunu söyleyenlere ağızlarının payını veriyorum. ama eşiminde ilerde bu durumu sorun yapmasından korkuyorum sanırım.
umarım anlatabilmişimdir.

Kendini yanlış ifade ettin herkes seni yanlış anladı, erkekler bizden daha rahat oluyor, dediğin gibi ileride sorun olabilir. Sorun olmaması için biz kadınlar sürekli savunma durumunda oluyoruz, sürekli eşim benden daha az para kazandığı için kendini kötü hissetmesin diye fedakarlık yapıyoruz. Bu konuda eşine gaz vermek için ne yapman gerektiğini bilemiyorum. Mesela akşamları bebeğin uyuduğu sırada belli saatleri ders çalışma saati yapsan, tv yi kapatıp hadi bakalım ders çalışıyruz desen emrivaki mi olur? Eşin nasıl tepki verir?

o söylediğinizi de yapmaya çalıştım ama ders çalışmak insanın içinde olmalı yoksa olmuyor. çok yorgunum yoruluyorum bırakta biraz dinleneyim falan ne diyor. yani onun içinden gelmedikçe olmuyor.

bu arada herkes madem böyle düşünüyordun neden bebek yaptın demeden önce ben açıklayım. korunduğum halde hamile kaldım. hamile kaldığımı öğrenince de kıyamadım bebeğime çünkü allahım bana onu yine çok bunaldığım bir zamanda vermişti... öyle olmasaydı da kıyamazdım bebeğime.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…