- 15 Kasım 2020
- 515
- 601
- 53
- 37
- Konu Sahibi winnithepuu
-
Dünya çapında milyonlarca insanın ölümüne sebep olmuş bir hastalık söz konusuyken nasıl bahane olduğunu düşünürsünüz?Herkes covidi bahane edip korkuyoruz diyip yaşlısı genci gelmedi
Şu sebepten bahane diyorum memleketten başka insanlar geldi,içinde yaşları büyük olanlar da vardı zaten yazımda bahane diye atfettiğim şuan düğünü olan kişiler değil ben geneli de söylemek istedim.Yani yurt dışında olmayıp gelmeyenleri de .Sonuçta onlar bu düğünde olacaklar onları bana gelmeyip orada görmek istemiyorum anlamında.Dünya çapında milyonlarca insanın ölümüne sebep olmuş bir hastalık söz konusuyken nasıl bahane olduğunu düşünürsünüz?
Gelmemeleri mantıklı değil mi? Hatta sizin gelmelerini istemeniz sorumsuzca değil mi? Salgın var ama siz diyosunuz ki mutluluğum daha öncemli kusura bakmayınca hiç kimsenin sağlığındam önemli değil sizin mutluluğunuza ortak olmaları bunun kırılmasıda olmaz alınmasıdaKızlar selam, ben bir kaç ay önce kapanmaların yeni başladığı dönemde yani bayramdan önce evlendim.Ama eski konularımı bilen bilir düğün olamadı nikâh oldu.15 tane kuzenimden 2-3 tanesi geldi nikâhıma şehir dışından.Biri dedi hasta oldum öbürü bahane bile sunmadı.Herkes covidi bahane edip korkuyoruz diyip yaşlısı genci gelmedi.Sadece halamın çocukları yanımdaydı.Benim yurt dışında yaşayan amcam var.Onun da oğlu yine salgından dolayı defalarca düğünü erteledi baktılar ki orada düğün olamıyor Türkiye’ye geldiler düğünü kınayı burada yapacaklar.Zaten kız da Türk.Dayım eşi ve dünürleri benden önce evlenen kardeşimin düğününe gelmişlerdi( salgın yoktu).Neyse,bunlar Türkiye’ye gelince evime çaya gelip takılarını taktılar.Şimdi düğün yaklaştı bir iki hafta içinde olacak.Biz de eşimle yıllık izni ona göre ayarladık.Düğün günü orada olup (2 gün sürüyor düğün-köy eğlencesi ve ertesi gün salonda bildiğimiz düğün şeklinde) 1-2 gün kalıp sonraki gece yola çıkıp tatile gideceğiz.Bu arada bize geldiklerinde sizin evlendiğiniz dönem yurt dışından seyahat yasağı vardı siz bizim düğüne gelin gibilerinden konuştu yenge kişisi.Kuzenim (erkek) benden önce nişanlanmıştı ben ona msj atmıştım hayırlı olsun diye.Şimdi kararsızım,benim nikâhıma gelmeyen herkesi teyze,kuzenler diğerleri görmek istemiyorum ama bir yandan da ayıp mı olur dayım iyi biri diyorum.Kararsızım,siz olsanız gider miydiniz?
Şu sebepten bahane diyorum memleketten başka insanlar geldi,içinde yaşları büyük olanlar da vardı zaten yazımda bahane diye atfettiğim şuan düğünü olan kişiler değil ben geneli de söylemek istedim.Yani yurt dışında olmayıp gelmeyenleri de .Sonuçta onlar bu düğünde olacaklar onları bana gelmeyip orada görmek istemiyorum anlamında.
İşte ben de bunu soruyorum benim gitmemem saçma olur mu? Sonuçta covid hâlâ devam ediyor e hastalıksa şuan bize de hastalık aslında.Gelmemeleri mantıklı değil mi? Hatta sizin gelmelerini istemeniz sorumsuzca değil mi? Salgın var ama siz diyosunuz ki mutluluğum daha öncemli kusura bakmayınca hiç kimsenin sağlığındam önemli değil sizin mutluluğunuza ortak olmaları bunun kırılmasıda olmaz alınmasıda
Sağlığınız için en mantıklısı neyse öyle davranınİşte ben de bunu soruyorum benim gitmemem saçma olur mu? Sonuçta covid hâlâ devam ediyor e hastalıksa şuan bize de hastalık aslında.
Evet saçma olur çünkü siz nikah yapmışsınız, insanları davet etmişsiniz. Şimdi hastalık var diye gitmemek saçma olur.İşte ben de bunu soruyorum benim gitmemem saçma olur mu? Sonuçta covid hâlâ devam ediyor e hastalıksa şuan bize de hastalık aslında.
Nasıl yani anlamadım nikâh olunca gelinmez mi?Evet saçma olur çünkü siz nikah yapmışsınız, insanları davet etmişsiniz. Şimdi hastalık var diye gitmemek saçma olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?