Çok kararsızım..

Gitmezdim çünkü korona var

Dalga mı geçiyorsunuz? Virüsün patlama yaptığı dönemde düğün değil bir de sadece nikah yapmışsınız, insanlar haklı olarak gelmemişler. Zira hem seyahat yasağı varmış hem de sağlıklarını riske atmak istememişler. Ancak sonrasında size takılarınızı takmışlar. Burada sorun nedir? Nikaha cümbür cemaat gidilmez zaten. Öyle tüm akrabalar nikaha niye katılsın?

düğünüme kimse gelmedi deseniz yine haksız da olsanız bir nebze anlardım. Çünkü kimseyi zorlayamazsınız şu salgın zamanı. Ama nikaha gelmediler diye bilenmek kusura bakmayın ama çok saçma… gitmelisiniz onlara tabi ki…

*** ha kaldı ki kapanma zamanı covid tedbirleri uygulanıyordu. Nikah salonuna girecek insan sayısına şart getirilmişti. Cümbür cemaat gelselerdi bile dışarıda bekleyeceklerdi. Gelmemeleri isabet olmuş.

eğer bu konu sizin çok önemliydiyse keşke biraz daha bekleyip tedbirler gevşetilince yapsaydınız nikahı.

İyi de insanlar keyfi mi katılmadılar düğüne. Korona bir bahane değil hanımefendi insanların ölümüne sebep olan, yaklaşık iki yıldır hayatımızı felç eden, kanlı canlı gerçek bir sebep!

Nasıl yani anlamadım nikâh olunca gelinmez mi?

kendi nikahında duğununde covidi takmıyosan, başka nikahlarda da takmayacaksın.
sen 100-200 kişiyle bile duğun yaptıysan gitmek zorundasın.
covid bahane değil bu arada, sana onlarca örnek verebilirim.
gerçekten sizin gibi arkadaşlar yuzunden bitmiyor bu covid, yaşlılar bile geldi bahane etmeyip onlar neden gelmedi diyosun.

Eşimin kuzeni evleniyor düğünü var ağustosta ve biz gitmeyeceğiz çünkü insanlar bitti gibi davransa da corona bitmedi hala. Ufacık salonda yüzlerce kişi ile maskesiz aynı ortamda bulunmayı doğru bulmuyorum. Gitmemek için bahanemiz değil sebebimiz var..
Siz kendiniz düğün yapmışken covidden çekinmiyorken, şimdi dayınızın düğünü için covid var demeniz komik olur. Ayrıca adamlar yurt dışındaymış ve ziyaretinize de gelmişler..

İşte ben de bunu soruyorum benim gitmemem saçma olur mu? Sonuçta covid hâlâ devam ediyor e hastalıksa şuan bize de hastalık aslında.
İyi de siz koronayı önemseyen insanlar değilsiniz ki
En tavan olduğu zamanlar zaten nikâhınızı kıyıp insanları çağırmışsınız, gelmeyenlere de koronayı "bahane" ettiler diye kırılıp tavır koymuşsunuz
Bu düğünde görmeseler başka yerde görecekler tavrınızın korona yüzünden düğüne gelmemeleri üzerine olduğunu
O zaman dayıya ayıp olacak işte
Yurtdışında yaşadığı için yasaklarda ışınlanamamış ama ilk geldiğinde evinizi zşyaret etmiş, takınızı takmış

Yine de nasıl bahane olduğunu anlamadım
Büyüklerin de gelmemesi gerekirdi
Onlar canını düşünmemiş, risk almış gelmiş
Kuzen mantıklı davranmış gelmemiş
Kardeşim dediğim kuzenim evlense şu dönemde gitmem

Dayınız ise size hediyesini takmış
Sizin de gitmeniz icap eder

Ama siz şu anda covidi bahane ediyorsunuz :)
Çünkü ilk mesajınızda "Kuzenin düğünü var ama covidden çekiniyorum" dememişsiniz. Konuyu bu şekilde açsaydınız herkes size gitmeyin derdi. Siz direkt olarak düğünüme gelmeyenleri görmek istemiyorum orada yazmışsınız. Bunun bahanesi de covid olmuş.
İşte ben de bunu soruyorum benim gitmemem saçma olur mu? Sonuçta covid hâlâ devam ediyor e hastalıksa şuan bize de hastalık aslında.

Zaten ben covidi bahane etmiyorum onlar etti ben de mi etsem diyorum yoksa taa yurt dışından buralara kalkıp gelmiş biri için covid yoktur yani ben bana gelinmediği için ben de mi gitmesem hale hazırda eğer onlar gibi düşüneceksek salgın devam ediyor diyorum.

Ben 100-200 kişiyle düğün değil küçük bir toplulukla nikâh yaptım şuanda da köyde 200-300 kişilik bir toplulukla düğün yapılıyor.Bizim gibiler dediğiniz kısmı anlayamadım? Ben gerekli tüm önlemleri alıp ona göre düzenledim törenimi sizin gibiler yüzünden de iki kelime soru sorulmuyor gelişine konuşuyorsunuz.

Sorumu en doğru anlayan bir kaç kişiden birisiniz yorumunuz için çok teşekkürler.

Ben simdi
Evlensem gidip bi imza atar donerdim net soyluyorum… ama gelenede gidilir. En azindan gitmeyecrksenden pandemiden vs takisini verirsin

Teşekkürler nazik yorumunuz için evet üzüldüm çünkü gelebilen herkes geldi ve gelinebiliyordu siz benim neye takıldığımı anlamışsınız çok teşekkürler.

Kuzenim covid çıkmadan önce kendi şehrinde nikahını kutlamasını herseyini yaptı. Hepsine gittim takımı taktım. Erkek tarafında düğün olacaktı. Planlamıştık bizde gidecektik. Covid patladı. Sonrasinda bizde zaten burda elimizden gelen herşeyi yaptık 10 saatlik yol gitmeyelim dedik.
Bunu dedik diye bizimle konuşmuyor
Orda ki dugununden sonra bizimle konuşmayı kesti.
Covid bahane değil.
Bu kafayı anlayamıyorum. Düğünleriniz kimsenin sağlığından önemli değil.
Bu yüzden insanlara küsmekte ne bileyim çok bencilce.
Biraz empati yapın bence.
Gerekiyorsa madem sizde düğüne gitmeyin
Korona bitmedi çünkü

Düğünden cıkıp tatile gitmeler falan ohh ya ne güzel hayatlar var.
Al tatile gidip nasıl korona kapıyorz?
İste böyle.
Düğünden cıkıp tatiile gidiyorlar,kimle temas etti belli değil.
Cidden ya artık biri durdursun sizi!

imkanı olup da gelmemezlik yapmamış , gelememiş ama sonradan evinize gelmiş peki diğer gelmeyen kuzenlerin telafi etti mi manevi olarak maddi olarak yapmadılarsa onlara karşı tavrını koy benim de biçok kuzenim gelemedi ama sürekli görüntülü aradılar ağladılar yanında değiliz diye bu bile insana sevildiğini hissettiriyo önemli olan da bu

Çok garip bir mantığınız var
Size gelmeyen dayınız seyahat yasağı sebebiyle gelememiş
Şu an seyahat yasağı var mı? Yok. O zaman?

E siz de tatile gidiyormuşsunuz öncesinde yolda kapmadığınızı nereden bileceğiz? Bu virüs belli yerlerde mi konumlanıyor? Ayrıca tatil kısmıyla alakalı net bir bilgi vermedim ben belki kendi şahsi yazlığımız vardır hani insanların olabiliyor ya olamaz mı? Cidden biri bizi durdursun yoksa buradakiler çok sinirleniyor! Kendileri sokağa bile çıkmıyormuş gibi.
Hahahha soru bu değildi ama yine de teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…