Çok kararsızım..

E siz de tatile gidiyormuşsunuz öncesinde yolda kapmadığınızı nereden bileceğiz? Bu virüs belli yerlerde mi konumlanıyor? Ayrıca tatil kısmıyla alakalı net bir bilgi vermedim ben belki kendi şahsi yazlığımız vardır hani insanların olabiliyor ya olamaz mı? Cidden biri bizi durdursun yoksa buradakiler çok sinirleniyor! Kendileri sokağa bile çıkmıyormuş gibi.

Hahahha soru bu değildi ama yine de teşekkürler😂
Düğünden dernekten cıkıp gitmiyorz tatile.
Öncesinde katılmam gereken bi toplulk olsaydı gitmezdim.
Siz bide düğün yapmssınız gelmeyenleri kınıyorsunuz.
Cahillik loading..

imkanı olup da gelmemezlik yapmamış , gelememiş ama sonradan evinize gelmiş peki diğer gelmeyen kuzenlerin telafi etti mi manevi olarak maddi olarak yapmadılarsa onlara karşı tavrını koy benim de biçok kuzenim gelemedi ama sürekli görüntülü aradılar ağladılar yanında değiliz diye bu bile insana sevildiğini hissettiriyo önemli olan da bu
Heh işte benim sormak istediğim tam da buydu.Dayım evime kadar gelip takımı taktı ama kendisinin de bir ay sonra düğünü var oğlu burada evleniyor yani yolu buradan geçiyordu demek istediğim bu.Yoksa biz düğünü yaptıktan hemen sonra veya o gün o da aramadı ki beni.Hazır buraya gelmişken evime geldi takımı taktı.Zaten Türkiye’ye geldiklerin de de kardeşimde annemde kaldılar.Yani demek istediğim virüs filan değil sorum o tabiki devam ediyor tedbir şu bu gitmeyi katılmayız da bana karşı bir tutum üzülmek yoktu ki diğer kuzenler aramadı bile zaten işte ben onları göreceğim o düğünde gitmek istememek bundan.

Düğünden dernekten cıkıp gitmiyorz tatile.
Öncesinde katılmam gereken bi toplulk olsaydı gitmezdim.
Siz bide düğün yapmssınız gelmeyenleri kınıyorsunuz.
Cahillik loading..
Evet cahilim benimle muhattap olmayın bu yüzden.Düğün yapmadım ayrıca nikâh yaptım.Ve eminim gitmezdiniz:)

Çok garip bir mantığınız var
Size gelmeyen dayınız seyahat yasağı sebebiyle gelememiş
Şu an seyahat yasağı var mı? Yok. O zaman?
Dayım değil asıl konu hanımefendiciğim ben o vesileyle diğer kuzenlerimi göreceğim ve görmek istemiyorum ama sırf bu sebepten gitmesem dayıma karşı bir ayıp yapmış olur muyum diyorum.

Kuzenim covid çıkmadan önce kendi şehrinde nikahını kutlamasını herseyini yaptı. Hepsine gittim takımı taktım. Erkek tarafında düğün olacaktı. Planlamıştık bizde gidecektik. Covid patladı. Sonrasinda bizde zaten burda elimizden gelen herşeyi yaptık 10 saatlik yol gitmeyelim dedik.
Bunu dedik diye bizimle konuşmuyor
Orda ki dugununden sonra bizimle konuşmayı kesti.
Covid bahane değil.
Bu kafayı anlayamıyorum. Düğünleriniz kimsenin sağlığından önemli değil.
Bu yüzden insanlara küsmekte ne bileyim çok bencilce.
Biraz empati yapın bence.
Gerekiyorsa madem sizde düğüne gitmeyin
Korona bitmedi çünkü
E siz kutlamaya şuna buna herşeye katılmışsınız benim de böyle bir şeyim olsaydı ben diğerine gelmediniz demezdim covid bahane değilse elbette ben de durumu görebiliyorum ki nikâh yaptım buna hepsi gelecek o zaman ona da katılmasınlar diyorum.Hani bana gelince mi virüs oluyor onlarda yok mu kaldı ki dayımlar düğün salonunda düğün yapıyor.Ben bundayım.Kendimde görmediğim insanları orada göreceğim ve görmek istemiyorum.Ama dayım yurt dışındaydı onu cezalandırmış olur muyum diğer kişiler yüzünden diyorum.

Dayınız üstüne düşeni yapmış gibi görünüyor. Başkalarına kızıp faturayı adama çıkarmak çok doğru değil gibi aslında ama Olayların içinde siz varsınız ne hissettiğinizi en iyi siz bilirsiniz. Duygusal davranın demiyorum. Duygularınızla düşüncelerinizi dengeleyin. Giderseniz ne kaybersinize odaklandığınız kadar, ne kazanırsınız ona da bir bakın.

Ben 100-200 kişiyle düğün değil küçük bir toplulukla nikâh yaptım şuanda da köyde 200-300 kişilik bir toplulukla düğün yapılıyor.Bizim gibiler dediğiniz kısmı anlayamadım? Ben gerekli tüm önlemleri alıp ona göre düzenledim törenimi sizin gibiler yüzünden de iki kelime soru sorulmuyor gelişine konuşuyorsunuz.

yoo hiç öyle kuçuk toplulukla nikah yapmamışsınız, yapmak zorunda kalmışsınız milletin gelmeme nedenine bahane dediğinize göre.
kendi nikahınızda covidi duşunmuyosanız bahane diyosanız milletin nikahına giderken de duşunmeyeceksiniz.

yoo hiç öyle kuçuk toplulukla nikah yapmamışsınız, yapmak zorunda kalmışsınız milletin gelmeme nedenine bahane dediğinize göre.
kendi nikahınızda covidi duşunmuyosanız bahane diyosanız milletin nikahına giderken de duşunmeyeceksiniz.
Kesinlikle keşke daha fazla insan görebilseydim etrafımda ama kısmet işte.Şimdi de daha büyük bir topluluğun arasına giricem dönüşte de sizinle buluşalım isterseniz size düğünlerimizin nasıl güzel geçtiğini anlatırım.Hey Allahım ya.Siz benim nikâhımda mıydınız yooo diye bir cümleye başlıyorsunuz.

Kesinlikle keşke daha fazla insan görebilseydim etrafımda ama kısmet işte.Şimdi de daha büyük bir topluluğun arasına giricem dönüşte de sizinle buluşalım isterseniz size düğünlerimizin nasıl güzel geçtiğini anlatırım.Hey Allahım ya.Siz benim nikâhımda mıydınız yooo diye bir cümleye başlıyorsunuz.

yoo diyorum çunku asıl amacınız kuçuk toplulukla nikah yapmak değilmiş,ondan millete kırılıp guceniyorsunuz.
yok sağolun kalabalık topluluktan çıkmış kişilerle göruşmuyorum ben covid suresince. toplamda 10 kişiyle göruşmuşumdur iş haricinde son 1.5 yılda. kendimizi izole edelim,sosyal mesafe falan diyolar ya o yuzden. hiç bir duğune nikaha da gitmedim covid "bahanesiyle" millet duğununde insan görecek diye canımdan geçemem.

Kovid süreci boyunca diğer insanların sağlığını düşünmeyip düğün nişan vb. Organizasyon yapan kimsenin davetine gitmedim hatta böyle yaparak çok düşüncesizce davrandıklarını insanlarin sağlığını tehlikeye attıklarını soyledim. Kırılan darilan olduysa da ilgilenmiyorum sonuçta toplum sağlığı söz konusu ve ölen binlerce insan var. Bu yüzden nikahiniza gelmeyen kişilere hak verdim küsersiniz darilirsiniz sizin bileceğiniz iş.

yoo diyorum çunku asıl amacınız kuçuk toplulukla nikah yapmak değilmiş,ondan millete kırılıp guceniyorsunuz.
yok sağolun kalabalık topluluktan çıkmış kişilerle göruşmuyorum ben covid suresince. toplamda 10 kişiyle göruşmuşumdur iş haricinde son 1.5 yılda. kendimizi izole edelim,sosyal mesafe falan diyolar ya o yuzden. hiç bir duğune nikaha da gitmedim covid "bahanesiyle" millet duğununde insan görecek diye canımdan geçemem.
İyi yapıyorsunuz böyle düşünen birini zaten kimse yanında görmek istemez.Bence de gitmeyin ben olsam sizi orada görmek istemezdim zaten.

Dayınız üstüne düşeni yapmış gibi görünüyor. Başkalarına kızıp faturayı adama çıkarmak çok doğru değil gibi aslında ama Olayların içinde siz varsınız ne hissettiğinizi en iyi siz bilirsiniz. Duygusal davranın demiyorum. Duygularınızla düşüncelerinizi dengeleyin. Giderseniz ne kaybersinize odaklandığınız kadar, ne kazanırsınız ona da bir bakın.
Teşekkürler haklısınız:)

Covidden dolayı kimsenin düğününe gitmedim. Bu sene bile açık alanlardakine katılıyorum. Bahane değil yani gerçek bu kimsenin bu konudaki tribi de umrumda değil. Bu kadar takılacaksanız yapmasaydınız düğün keşke erteleseydiniz siz de. Çok anlamsız geldi bana tepkiniz.

Covidi bahane etmek de nedir. Çok ayıpladım. Topu topu milyonlarca kişinin öldüğü, dünya ekonomisinin battığı, hayatlarımızın değiştiği bir hastalık. Sizin yerinizde olsam diğer kuzenlerimi gormemek için evden bile çıkmam.

Dayım değil asıl konu hanımefendiciğim ben o vesileyle diğer kuzenlerimi göreceğim ve görmek istemiyorum ama sırf bu sebepten gitmesem dayıma karşı bir ayıp yapmış olur muyum diyorum.
Kuzene trip atmaya niyetlenip dayıya trip atmış olursunuz
Haliyle ayıp olur tabi ki
Zaten kuzene kızıp alakasız dayının düğününe gitmeme mantığına nasıl vardınız ni6z orayı anlamadık bence asıl

Kızlar selam, ben bir kaç ay önce kapanmaların yeni başladığı dönemde yani bayramdan önce evlendim.Ama eski konularımı bilen bilir düğün olamadı nikâh oldu.15 tane kuzenimden 2-3 tanesi geldi nikâhıma şehir dışından.Biri dedi hasta oldum öbürü bahane bile sunmadı.Herkes covidi bahane edip korkuyoruz diyip yaşlısı genci gelmedi.Sadece halamın çocukları yanımdaydı.Benim yurt dışında yaşayan amcam var.Onun da oğlu yine salgından dolayı defalarca düğünü erteledi baktılar ki orada düğün olamıyor Türkiye’ye geldiler düğünü kınayı burada yapacaklar.Zaten kız da Türk.Dayım eşi ve dünürleri benden önce evlenen kardeşimin düğününe gelmişlerdi( salgın yoktu).Neyse,bunlar Türkiye’ye gelince evime çaya gelip takılarını taktılar.Şimdi düğün yaklaştı bir iki hafta içinde olacak.Biz de eşimle yıllık izni ona göre ayarladık.Düğün günü orada olup (2 gün sürüyor düğün-köy eğlencesi ve ertesi gün salonda bildiğimiz düğün şeklinde) 1-2 gün kalıp sonraki gece yola çıkıp tatile gideceğiz.Bu arada bize geldiklerinde sizin evlendiğiniz dönem yurt dışından seyahat yasağı vardı siz bizim düğüne gelin gibilerinden konuştu yenge kişisi.Kuzenim (erkek) benden önce nişanlanmıştı ben ona msj atmıştım hayırlı olsun diye.Şimdi kararsızım,benim nikâhıma gelmeyen herkesi teyze,kuzenler diğerleri görmek istemiyorum ama bir yandan da ayıp mı olur dayım iyi biri diyorum.Kararsızım,siz olsanız gider miydiniz?
Yahu pandemi vardı durumlar kötüydü, her yerde kısıtlamalar vardı, neden bu kadar kaprisli ve kötüsünüz, insanlar takılarını bile takmışlar daha napsinlar? Kaç takla atsınlar sizi memnun edebilmek için...

Back
X