Çok karışığım, lütfen yardım edin :(

Canim iman baska bi sey ibadet baska bi sey. Imanli olmayan kisiyle evlenemezsin ibadeti olmayan kisiyle evlenebilirsin islamiyete gore. Olaya senin dedigin gibi bakarsak kimse evlenemez cunku hangimizin esi her seyi dort dortluk yapiyo insaniz eksiklerimiz elbette var

bence vesile olmuş olursun aslında güzel olabilir umreye falan evlenmeden önce bi kendi gitse gelse daha önceden de inancı olduğu için tazelenebilir bence

Tercihlerine saygi duymayip degistirmeye calisacaksaniz yapmayin. Siz nasil muslumanligi birakmiyorsaniz o da ateizmi birakmak zorunda degil. Kendinizi ateist olarak dusunun nasil olur?

Musluman bir erkekle evlenmek istiyorsaniz musluman bir erkek bulun. Ayni sekilde esmer birini isterseniz esmer biriyle olun bu yaptiginiz sarisin birini solaryuma sokup bronzlastirmaktan farksiz.

Hayir asla. Asiri saygili bir insan ve vicdani degerleri cok oturmus. Ben bu konularin hepsini konustum bu kendi inancim ve bu inanci asla baska insanlara empoze etmem dedi..ne sana ne cocuguma asla dedi..hatta cocuun dini degerlerini annesi versin ne olur..bile diyor

Ailen ne diyot bu duruma yani diyelimki o din degistrmedi seende kabul ettin ailenin tepkisi ne olur? Bide onun ailesi nasil?

Şahsi fikrim, insansa, olur neden olmasın. Bak neden insan dedim, çünkü bu devirde bu çok büyük bir kriter.
Ben kimseyi inancıyla değerlendirmem. İleride de evlenecek olsam, kişiliği, dünya görüşü, çevresi bana uygunsa, seviyorsam tamamdır. Sırf dini inancı için birinden vazgeçmem.
Bir de birini gerçekten seviyorsan, onu değiştirmeye kalkmazsın, değiştiriyorsan sen zaten onu olduğu hali ile sevmiyorsun demektir.
Senin için inancını değiştirmesi de sağlıksız bir durum zaten. Ben birisi için değil inancımı, tuttuğum futbol takımını değiştirmem.
Benden bunu isteyen birini de koyarım kapının önüne. O kadar netim.

Ailesi müslüman ya gayet siradan bir turk ailesi. Cocuk cok arastirdigi icin kafasi karisip ateist olmus. Sorun o zaten kendisi musluman olurum diyor ama sadece benim icin.. cunku dinleri umursamiyor hristiyan olsaydim eger hristiyan olurdu yani..Muslumanim demekle musluman olunmuyor sanırım ve evlenirsem hata yapmiş olacagim dini anlamda.. sadece dini anlamda cunku insani degerleri o kadar gelismis vicdani o kadar oturmuş ki keske musluman olsaydi da evlenebilseydik

29 yasinda birinin ateistim ama sevgili istedi dur musluman olayim soylemi bana cok ici bos geldi...
Merak etme hic sorun cikmaz cunku istedigin gibi sekillendirirsin, zira ya ozentiden ya da zemini saglam olmadan ben buyum demis...Gercekten sorgulayip, okuyup, dusunup bu sonuca varsaydi, eminim benim sana duydugum gibi sen de bana saygi duy ben buyum derdi...

Benim tüm görüşlere bana uysun uymasin saygim var insablari inançlarından düşüncelerinden dolayi yargilamam siz muslumanim ve önem veriyorum diyorsun bi kere zaten sevgili olarak onun ateis olmasi senin için önemli bi etken olmamis simdi evlilik yolunda müslüman olsa dahi kalpten olmayacagini dusunuypsun bence benim Görüşüm iliskinize biraz daha zaman taniyip bu süreç içinde onunda muslumanligi tam olarak anlatmaya tabi bu öylesine birinden değil de bu konu alanı olan birinden islamı anlattirip ona yol göstere bilirsiniz bunu sizin için değil kendi içinden geldiği için yapmasini ve tercihlerine saygi duyacaginizi soylerseniz yapacagi tercihte daha sağlam bi karar almis olur.

İnsani değerleri ve vicdanının gelişmiş olması normal çünkü bir ödül ya da ceza yüzünden iyi biri olmaya çalışmıyor. Müslümanlıktan cennet ve cehennem kavramlarını çıkarsanız ya da bir müslümana ne yaparsa yapsın cehenneme gitmeyeceğini garanti etseniz çoğu kendini dağıtır. Sadece değer ve vicdan sahibi olanlar bozulmaz. Bu anlattıklarınızın müslümanlıkla alakası yok yani. Neden değiştirmeye çalışıyorsun?

Evlenirsen ve değişim göstermezse. Çocuğun yetişme tarzı nasıl olacak, O baskın çıkıp çocukta babası gibi düşünmeye başlarsa kendi yetiştiğin ve istediğin şekilde çocuğuna eğitim veremeyeceksin. Din ve siyasetle ilgili herkesin farklı düşünceleri var, sana burdan dünya kadar görüş çıkar daha fazla karışır kafan. Sadece geleceği düşün sözünü tutarsa yada tutmazsa daki olasılıkları

Cunku ateist bir insanla evlenemeyecegim yaziyor kitapta.. Nikah gecersiz olur yani nikahsiz birliktelik istemem..Sadece korkuyorum ve cok karisigim..Evlenirsem hata olur tamam ama evlenmezsem de bana deger veren birini kaybedecegim ve belkide cok mutlu olacagiz.. evlensem hata evlenmesem hata..

Sana senin için müslüman olurum diyorsa eğer, bu kişiyle evlenme
Çünkü kişiliği oturmamış biridir. Aklı karışık değil, gemisini yürüten kaptan misali, he diyor sadece
Aşk için din değiştirebilen bir adam yarın öbür gün daha büyük bir aşka rastlarsa ne yapacaksın ? Daha neleri değiştirebilir hayatında var mı bir fikrin ? Yani sadece dini anlamda bir hataya doğru gitmiyorsun bence, karşındaki güvenilir biri değil. Aklı, vicdanı oturmuş, çok araştırmış, mantığı yerinde insan aşk için müslüman olmaz. O kadar araştıran, o kadar bilen ve kendini oturtan kişi Allah aşkını fark ediyor çünkü, yaratılışı gerçekten anlayanın dünyevi aşk için din değiştirecek gücü olacağına inanmıyorum.

Allah a inanmayanın dini nikahı nasıl kabul olacak ki :)bekle sen biraz daha çok iyi düşün

cocuk hakkinda konustuk..ateistim diyor ama kati bir ateist degil yani herkes benim gibi dusunsun gercek bu demiyor. Dinle ilgilenmiyorum diyor o konulardan vazgectim artık sadece bir insan olarak yasayacagim diyor.. cocuga dini bilgileri sen verirsin cunku ben o konularla ilgilenmiyorum diyor

Tuğçe Kazaz Geldi aklıma
İnşallah hakkında hayırlısı olur

ben hem müslüman olup hem bahsettiğin özelliklerde hele ki kadına saygı gösteren bir erkek göremedim o yüzden seviyorsan ve bu kişiyle mutlu olacağına inanıyorsan dini inancını önemseme derim.. yarın bırakırsın karşına sözde müslüman bir erkek çıkar seni döver söver mutsuz ederse dahamı iyi olacak?

şimdiki aklım olsa asla müslüman erkekle evlenmezdim.kadın dövmeyi bile hak görüyorlar kendilerine.

bence tek taraflı karar verme senın kadar bu konuda aılenınde fıkrı onemlı
yarın obur gun cocugun olucak sen ıslamı ogretmek ısterken ya caydırıcı konusursa
senın kılcagın namaza karısırsa ne olacak pekı
bence allahtan korkan kuldan utanan ınsan olmalı evlenecgın es
ama bu benım fıkrım .. tercıh senın ve aılenın tabı kı

bence bu genelleme
musluman boyle dıye bı genelleme yanlıs
o aıleden aldıgı kultur adamın kendı kısılıgı
kuranda eslerınıze sahıp cıkın der dovun degıl
zaten tam muslumanlık gorevlerını yerıne getırse bu sekılde yapmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…