- Konu Sahibi sinemmmmmm
-
Canim iman baska bi sey ibadet baska bi sey. Imanli olmayan kisiyle evlenemezsin ibadeti olmayan kisiyle evlenebilirsin islamiyete gore. Olaya senin dedigin gibi bakarsak kimse evlenemez cunku hangimizin esi her seyi dort dortluk yapiyo insaniz eksiklerimiz elbette varEvet biyoloji ogretmenligi okuyorum.. su yonden bakiyorum bazen muslumanim diyen birisiyle evlenirim ama oruc tutmaz namaz kilmaz boyleleri cok var. Hani bu tiplerle de evlenebiliyormuyuz dini anlamda.. musluman ama lafta sadece bunlar hep evleniyor. Benim arkadasim da musluman olurum diyor ama anca oyleleri gibi olur yani formalite gibi..diger musluman erkeklerden farki ne olur.. onlar evlenir de neden bu kisi evlenemez. Ki bircok muslumandan daha vicdanli ve saygili.. cevaplar icin tesekkurler
Ailen ne diyot bu duruma yani diyelimki o din degistrmedi seende kabul ettin ailenin tepkisi ne olur? Bide onun ailesi nasil?Hayir asla. Asiri saygili bir insan ve vicdani degerleri cok oturmus. Ben bu konularin hepsini konustum bu kendi inancim ve bu inanci asla baska insanlara empoze etmem dedi..ne sana ne cocuguma asla dedi..hatta cocuun dini degerlerini annesi versin ne olur..bile diyor
İnsani değerleri ve vicdanının gelişmiş olması normal çünkü bir ödül ya da ceza yüzünden iyi biri olmaya çalışmıyor. Müslümanlıktan cennet ve cehennem kavramlarını çıkarsanız ya da bir müslümana ne yaparsa yapsın cehenneme gitmeyeceğini garanti etseniz çoğu kendini dağıtır. Sadece değer ve vicdan sahibi olanlar bozulmaz. Bu anlattıklarınızın müslümanlıkla alakası yok yani. Neden değiştirmeye çalışıyorsun?Ailesi müslüman ya gayet siradan bir turk ailesi. Cocuk cok arastirdigi icin kafasi karisip ateist olmus. Sorun o zaten kendisi musluman olurum diyor ama sadece benim icin.. cunku dinleri umursamiyor hristiyan olsaydim eger hristiyan olurdu yani..Muslumanim demekle musluman olunmuyor sanırım ve evlenirsem hata yapmiş olacagim dini anlamda.. sadece dini anlamda cunku insani degerleri o kadar gelismis vicdani o kadar oturmuş ki keske musluman olsaydi da evlenebilseydik
Ailesi müslüman ya gayet siradan bir turk ailesi. Cocuk cok arastirdigi icin kafasi karisip ateist olmus. Sorun o zaten kendisi musluman olurum diyor ama sadece benim icin.. cunku dinleri umursamiyor hristiyan olsaydim eger hristiyan olurdu yani..Muslumanim demekle musluman olunmuyor sanırım ve evlenirsem hata yapmiş olacagim dini anlamda.. sadece dini anlamda cunku insani degerleri o kadar gelismis vicdani o kadar oturmuş ki keske musluman olsaydi da evlenebilseydik
Allah a inanmayanın dini nikahı nasıl kabul olacak ki :)bekle sen biraz daha çok iyi düşünCunku ateist bir insanla evlenemeyecegim yaziyor kitapta.. Nikah gecersiz olur yani nikahsiz birliktelik istemem..Sadece korkuyorum ve cok karisigim..Evlenirsem hata olur tamam ama evlenmezsem de bana deger veren birini kaybedecegim ve belkide cok mutlu olacagiz.. evlensem hata evlenmesem hata..
cocuk hakkinda konustuk..ateistim diyor ama kati bir ateist degil yani herkes benim gibi dusunsun gercek bu demiyor. Dinle ilgilenmiyorum diyor o konulardan vazgectim artık sadece bir insan olarak yasayacagim diyor.. cocuga dini bilgileri sen verirsin cunku ben o konularla ilgilenmiyorum diyorEvlenirsen ve değişim göstermezse. Çocuğun yetişme tarzı nasıl olacak, O baskın çıkıp çocukta babası gibi düşünmeye başlarsa kendi yetiştiğin ve istediğin şekilde çocuğuna eğitim veremeyeceksin. Din ve siyasetle ilgili herkesin farklı düşünceleri var, sana burdan dünya kadar görüş çıkar daha fazla karışır kafan. Sadece geleceği düşün sözünü tutarsa yada tutmazsa daki olasılıkları
Tuğçe Kazaz Geldi aklımaSana senin için müslüman olurum diyorsa eğer, bu kişiyle evlenme
Çünkü kişiliği oturmamış biridir. Aklı karışık değil, gemisini yürüten kaptan misali, he diyor sadece
Aşk için din değiştirebilen bir adam yarın öbür gün daha büyük bir aşka rastlarsa ne yapacaksın ? Daha neleri değiştirebilir hayatında var mı bir fikrin ? Yani sadece dini anlamda bir hataya doğru gitmiyorsun bence, karşındaki güvenilir biri değil. Aklı, vicdanı oturmuş, çok araştırmış, mantığı yerinde insan aşk için müslüman olmaz. O kadar araştıran, o kadar bilen ve kendini oturtan kişi Allah aşkını fark ediyor çünkü, yaratılışı gerçekten anlayanın dünyevi aşk için din değiştirecek gücü olacağına inanmıyorum.
İnşallah hakkında hayırlısı olurcocuk hakkinda konustuk..ateistim diyor ama kati bir ateist degil yani herkes benim gibi dusunsun gercek bu demiyor. Dinle ilgilenmiyorum diyor o konulardan vazgectim artık sadece bir insan olarak yasayacagim diyor.. cocuga dini bilgileri sen verirsin cunku ben o konularla ilgilenmiyorum diyor
bence tek taraflı karar verme senın kadar bu konuda aılenınde fıkrı onemlıÖncelikle merhaba hanımlar, 23 yaşındayım ve 29 yaşında görüştüğüm biri var. Cok saygılı, zeki ve kadınlara değer veren birisi. Kisisel özellikler bakımından ruh ikizi gibiyiz. Ben yaşam şekline ve inanca önem veren birisiyim aslında ve her inanca saygım vardır ama maalesef görüştüğüm kişi ateist.. insani olarak ahlak olarak olumsuz bir davranisini görmedim ama bu beni cok cok üzüyor. Ben müslüman olmayan bir erkekle evlenmek istemiyorum ama hem seviyorum hemde senin icin müslüman olurum seninle hacca bile giderim diyor ki dediklerine inaniyorum çünkü tanıyorum. Ama sorun şu ki içinden gelmiyorsa bir insan musluman oldum evlenelim diyebilir mi.. simdi sahadet getirse hacca gitse de benim icin yapmis olacak, kalbi muslumanligi benimsedigi icin degil. Boyle bir durumda ben bu kisiyle evlenemezmiyim( simdiden cevaplar icin Teşekkürler. .
bence bu genellemeben hem müslüman olup hem bahsettiğin özelliklerde hele ki kadına saygı gösteren bir erkek göremedim o yüzden seviyorsan ve bu kişiyle mutlu olacağına inanıyorsan dini inancını önemseme derim.. yarın bırakırsın karşına sözde müslüman bir erkek çıkar seni döver söver mutsuz ederse dahamı iyi olacak?
şimdiki aklım olsa asla müslüman erkekle evlenmezdim.kadın dövmeyi bile hak görüyorlar kendilerine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?