- Konu Sahibi sinemmmmmm
-
dedıgım gıbı her koyun kendı bacagından asılır kımsenın kımseye bısey kanıtma cabası olmamalı senın dusuncen o benımk bu allah herkesı dogru yola getırır ıns9 yaşındaki kızla evlenme olayına gireyimmi yoksa senmi araştırırsın :)
? nedenGitme vakti geldi :)
bence bılene danısıp bı camı hocasına danısıp fıkırlerını almak daha ıyıCok tesekkur ederim ama bu sefer dini nikahim olmadan birlikte olursam zina yapmis olmuyor muyum? Resmi nikah yeterlimi ki bu durumda..
Arkadaşım islamı kabul ettiysen dini nikah şarttır. Resmi nikah devlet katında evli sayılmaktır dini nikah ise Allah katında. Zaten esas önemli olan da Allah katı olan değil mi? Peygamber efendimiz zamanında devlet nikahı mı vardı mesela? Medeni hukukun gereğince, ülke düzenine göre işlemesi için var resmi nikah. Eğer resmi nikahını müftü dini nikahla birlikte kıyarsa o zaman eksik olmaz. Sadece resmi eksik kalır yani.Yaşadığım yerde dini nikah, esinle yasadigin birlikteliklerin zina olmamasi icin yapilan birsey oldugu soyleniyor. Sadece resmi nikahin duyurma amacli oldugu soyleniyor.
katılıyorum haklısınızArkadaşım islamı kabul ettiysen dini nikah şarttır. Resmi nikah devlet katında evli sayılmaktır dini nikah ise Allah katında. Zaten esas önemli olan da Allah katı olan değil mi? Peygamber efendimiz zamanında devlet nikahı mı vardı mesela? Medeni hukukun gereğince ülke düzenine göre işlemesi için var resmi nikah. Eğer resmi nikahını müftü dini nikahla birlikte kıyarsa o zaman eksik olmaz. Sadece resmi eksik kalır yani.
Arkadaşlar kendi bildiğinizi dayatmaya calısmayın burada. Sizin doğru bildiğiniz yanlışsa ve siz bunun farkında değilseniz akıl verdiğiniz kişinin de günahına girmiş oluyorsunuz, yapmayın. Herkes kendi inancına göre yaşasın. Tartışmanın zaten lüzumu yok.
Pardon anlamadım, hangi hurafe?bak bak sen hurafeleri say say sonra ya yanlışsa de, işime gelmedi desene şuna :)
Siz öyle kabul ediyorsanız ona göre yaşayın o halde. Ama çok rica ediyorum bu konuda zorla tartışmaya itmeyin insanları. Bu kadar tahrik edici de yazmayın isterseniz.dini nikah bir hurafedir. dinimizle alakası yoktur. örneğini de yukarıda verdim.
Öncelikle merhaba hanımlar, 23 yaşındayım ve 29 yaşında görüştüğüm biri var. Cok saygılı, zeki ve kadınlara değer veren birisi. Kisisel özellikler bakımından ruh ikizi gibiyiz. Ben yaşam şekline ve inanca önem veren birisiyim aslında ve her inanca saygım vardır ama maalesef görüştüğüm kişi ateist.. insani olarak ahlak olarak olumsuz bir davranisini görmedim ama bu beni cok cok üzüyor. Ben müslüman olmayan bir erkekle evlenmek istemiyorum ama hem seviyorum hemde senin icin müslüman olurum seninle hacca bile giderim diyor ki dediklerine inaniyorum çünkü tanıyorum. Ama sorun şu ki içinden gelmiyorsa bir insan musluman oldum evlenelim diyebilir mi.. simdi sahadet getirse hacca gitse de benim icin yapmis olacak, kalbi muslumanligi benimsedigi icin degil. Boyle bir durumda ben bu kisiyle evlenemezmiyim( simdiden cevaplar icin Teşekkürler. .
Allah Allah zola nasıl tartışmaya itilir bir insan gerçekten pes ayrıca bu nasıl üslup? Bir kendinize gelin isterseniz ikiyüzlülük nedir terbiyenizi takının! Siz dini nikah yapmadan evlenin o halde bundan bize ne zorla kavga çıkarıyorsunuz ? Her konuda böyle birileri çıkıyor gerçekten de.. Konu sahibi dini nikahı soruyor biz de ona göre cevap veriyoruz siz bizim cevaplarımıza hurafe diyorsunuz. Konu sahibinin sorduğu ne sizin dediğiniz ne? Ben atesit birine sen niye inanmıyorsun diyor muyum mesela? İnsanların inandıkları kendilerini ilgilendirir.Hurafe diyip karalamak nedir? Benim inancım benim uygulamam.bende uydurmuyorum herhalde hanımefendi nikahın islamisi hristyanı olmaz nikah resmi bir kavramdır. hangi kaynaktan öğrendiyseniz tekrar bakın. hurafelere değil gerçeklere bakın dini doğru anlayın. isteyen inanır deyip konu sahibine baskı yapmak hoş bir tutum değil.. ikiyüzlü olmayınız tutarlı olunuz.
Öncelikle merhaba hanımlar, 23 yaşındayım ve 29 yaşında görüştüğüm biri var. Cok saygılı, zeki ve kadınlara değer veren birisi. Kisisel özellikler bakımından ruh ikizi gibiyiz. Ben yaşam şekline ve inanca önem veren birisiyim aslında ve her inanca saygım vardır ama maalesef görüştüğüm kişi ateist.. insani olarak ahlak olarak olumsuz bir davranisini görmedim ama bu beni cok cok üzüyor. Ben müslüman olmayan bir erkekle evlenmek istemiyorum ama hem seviyorum hemde senin icin müslüman olurum seninle hacca bile giderim diyor ki dediklerine inaniyorum çünkü tanıyorum. Ama sorun şu ki içinden gelmiyorsa bir insan musluman oldum evlenelim diyebilir mi.. simdi sahadet getirse hacca gitse de benim icin yapmis olacak, kalbi muslumanligi benimsedigi icin degil. Boyle bir durumda ben bu kisiyle evlenemezmiyim( simdiden cevaplar icin Teşekkürler. .
bak bak sen hurafeleri say say sonra ya yanlışsa de, işime gelmedi desene şuna :)
ben müslümanım hanımefendi sorun mu vardı?
müslümanım diye vicdansız değilim dinimin bana emrettiği aklı kullanıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?