Çok karışık durumdayım

ilkeduru

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2018
22
6
1
32
Hanımlar merhabalar..
Ben rahat yetiştim, hayatımda hiç para hesabı yapmadım eşim ile evlendikten sonra bende ki savurganlığın önüne geçmek icin beni altın almaya teşvik etti elime para geçtikte ihtiyaclarımı karşılayıp kalan para ile altın almaya başladım. Eşimde cimri bir adam değildir ben fazla savurgan yetiştim. Şimdi gelelim konuya,,
Ben altın aldıkça hevesle eşime gidip söylerim şu kadar aldım bu kadar aldım diye o da beni teşvik etmek icin harçlık verip git altın al der hatta. Yani varolan altınların sayısını bilir ve eşim çok dikkatli bir adamdır söylenen seyleri asla unutmaz. Ve ben kredi kartı harcamalarımda bu ay çok açıldım bir yerden para bekliyordum o gelince o parayla öderim diye düşündüm ama para gelmedi gecikti ve benim kartımın son ödeme tarihide geçti. Suan çok sıkışık durumdayım eşimden para da isteyecek bir noktada degilim suan ve bu durumu eşime anlatsam kredi kartı konusunda eskide vukaatlı olduğum için öder ama beynimi yer devamlı kontrol eder. Ve adam beni kaç kere uyardı kredi kartı kullanma para lazım olduğunda söyle veririm diye. Yani anlayacağınız eşimden isteme gibi bir durumum yok ve kartıda daha fazla geciktirmek istemiyorum. Sizce altınlarımın borcumu karşılayacak kadar olanını bozdurup kartımı ödeyip kartımla altın alsam. Ve beklediğim para geldiğinde o parayla kredi kartı borcumu kapatsam. Nasıl fikir?
Sizler internet üzerinden hiç altın aldınız mı?
Ya da kuyumcudan kredi kartı ile altın alınabilir mi?

Kredi kartı ile altın alınır
Beklediğiniz para varsa ve kesinse dediğiniz gibi yapın sonra yerine koyun başınız ağrımasın

Dürüstçe konuşun eşinizle. İşleri iyice içinden çıkılmaz hale getirmeyin. Bile bile bi hata yapmışsınız bi yetişkin gibi bedelini de ödüyceksiniz. Hata hatayla kapatılmaz.

Bir de eşinizin size yaptığını düşünün bunu.. Şahsen ben daha çok çıldırırdım.

Açık açık soyle ucunda ölüm yok ya yalanın gemisi yürümez zaten internetten bn kıyafet almaya güvenmiyorum siz altından bahsediyorsunuz ayrıca kendinize engel olamıyorsanız kartı taşımayın

Ben eşten gizli böyle şeyleri doğru bulmuyorum. Bir ailesiniz sonuçta tek bütçe olmalı. Eşiniz her şeyi böyle kontrol ediyorsa kredi kartı ekstresini nasıl es geçiyor onu anlamadım. Altın bozdurmayin bence. Şimdilik en az limitte odeyin gerisini gelecek para kesinse tamamlayın yoksa eşinize söyleyin. Eğer harcamalarda kısıtlamaya gitmek isterseniz eşinize sorun bunu almak istiyorum sence nasıl mantıklı mı vs diye. İstişare ederek alışveriş yapmak iyi oluyor. İzin istemek gibi değil akıl danışmak. Ben hep sorarım hep alışverişi beraber yaparız zevkli de olur.

Kredi kartı ile altın alınır
Beklediğiniz para varsa ve kesinse dediğiniz gibi yapın sonra yerine koyun başınız ağrımasın
Siz aldınız mı daha önce? Kuyumcular kredi kartı ile alındıgında komisyon alıyor mu? Ya da internetten arastırdıgımda satıldığını gördüm ama ne kadar güvenli olur bilmiyorum hiç

Gizli kapaklı iş çözümün garanti dahi olsa birgün gelir ayağına mutlaka dolaşır. Git dürüstce anlat yani ne var bunda...
Savurganlık çok çok kötü bişey, siz böyle yetiştirildiniz ama kurtulmaya bakın, ve kendi evladınızı asla bu şekilde yetiştirmeyin.

Haklısınız size tamamen katılıyorum ama eşimin zaten gergin bir dönemi şimdi bir de bunumu çıkardın basıma diye iyice gerilicez huzurumuzu bozmak istemiyorum. Bu işi hayırlısıyla atlatıp bir daha tövbe ettim karta elimi sürmeyeceğim. Eşim ekstre falan kontrol etmez ve zaten kart benim adıma kendi şahsi kartım

Siz aldınız mı daha önce? Kuyumcular kredi kartı ile alındıgında komisyon alıyor mu? Ya da internetten arastırdıgımda satıldığını gördüm ama ne kadar güvenli olur bilmiyorum hiç

Ben aldım daha önce birkaç kez çeyrek altın ve yarım altın tabi ücret farkediyor 300 TL ise 310 vs gibi internetten hiç almadım güvenli gelmiyor hiç gerek de olmadı açıkçası

Anladım. Siz yine de gizli iş çevirmeyin sonradan ortaya çıkarsa toparlayamazsiniz. Daha kötü olur.

Altın alıp birikim yapmanın ne anlamı kaldı ki bu şekilde.Yanlış anlama ama,senin olayının rahat yetişmeyle alakası yok.Sorumluluk duygusuyla alakalı.Eşinin iyi niyetini suiistimal ediyorsun.Altın bozup kartı ödeyip kartla tekrar altın almak mantıklı değil.Daha çok zarar edeceksin.İpin ucu kaçıyor.Eşine dürüstçe söyle bence

Bence de esinize durustce soyleyin. Bir de bu savurganliginizin para nasil emekle kazaniliyor bilmediginizden oturu olusmus olabilecegini dusunuyorum, ben de rahat yetistim ama o paranin nasil kzanildigini biliyorum calistigim icin. Esinizin harclik verdigini soylediginize gore calismiyorsunuz. Yanlis anlamayin ama esiniz de bizler gibi ne emekle kazaniyordur o parayi, kendi emeginiz olmayan parayla savurganlik yapmayin yaziktir.

Merakimdan soruyorum. Savurganim diyorsunuzya mesela ne konularda? Neye nekadar fiyat veriyorsunuz

biriken altın ne kadar, kart borcu ne kadar?

atıyorum 10.000 birikmiştir kart borcu 500 liradır yada 1000 liradır, bu ödenebilir.

ama 5000 biriktiyse kart borcu ise 2000se orda sıkıntı çıkar.

Kızlar hepinize çok teşekkür ederim yorumlarınız icin.. yazmak icin Yeni fırsat bulabildim. Eşime dürüstçe anlattım durumumu o da sağolsun anlayışla yardımcı oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…