Çok kırgınım!!!

Eşin senin aynı zamanda kuzenin de. Hatta eltin ve kaynın da. Birbirleri ile muhabbet edip seni dışlıyorlardı. İş yok meslek yok ekonomik özgürlük yok, geldiğin aile ve toplum yapısı belli, boşatmazlar da seni. :KK43: Allah kurtarsın ne diyim.
Desenize tipki ailem gibi.
Üzüldüm konu sahibine 😔

Bir kere kendinizi baska insanlarla kiyaslamaktan vazgecin. Ikincisi sizin esinize yaptığınız kadar ondan beklemeniz zaten hata, erkeklerin yuzde doksanı boyle asagi yukari. Beklentilerinizi yuksek tutmak ancak sizin canınızı sikar. Üçüncüsü de esinizle evliliginizi kotu etkileyecek baska büyük sorunlarınız yoksa boyle seylere kafanizi takarak hayati kendinize de ona da zehir etmeyin. Sonucta kendi doum gunune bile he diyip gecen adammis, boyle konulari onemsemiyor belli ki, sizle alakali degil yani durum

Sizin asıl derdiniz eltinize yapılıp size yapılmaması. Ona da yapılmasa bu kadar üzülmezdiniz. Çıkın şu küçük dünyanızdan. Hayatta eltiden kayından daha anlamlı bir sürü şey var.
elti iki yıldır hayatımızda onun öncesinde de vardı bu problemimiz onlarda yakınımda ne olsa görüp duyuyorum e öyle de olunca haliyle üzülüyorum.mesele ona yapılıp bana yapılmaması değil örnek olarak söyledim 6 yıldır evliyiz ve hemen hemen her sene bu konuda tartışıyoruz ama sonuç yine hüsran.kisaca elti ve kayınlik bir durum yok.

1 yili çıkarirsak diğer 5 yıl böyle oldu.
Yani nisanliyken sevgiliyken oylemiydi ?

Ben kendimden örnek vereyim ben ne kutlarım ne beklentiye girerim hediye alırsam özel gün beklemiyorum ben hep böyledim o yüzden esiminde kutlayıp kutlamasını önemsemiyorum ama bu kişiden kişiye değişir siz çok önem veriyorsaniz önceleri böyle değilse konuşun ama hep böyleyse yapacak pekte bisi kalmıyor

Bizde de esim çok onemser kutlar ben kutlamam. Onu çok seviyorum her fırsatta da dilegetiririm ama ozel gunleri kutlamak gibi adetim yok. Eşimin dogumgünlerini o onemsiyor diye her yıl kutlarım ama diger özel günleri kutlamam malesef . O da sağolsun sorun etmez kendi kutlamaya decam eder. Yani ozel gün meselesi kişiden kişiye değişir. Çok dert etmeyin bence. Yine de kırgınsanız deyin.

Ablam çok onemser mesela enistemin aklina bile gelmez. Ablam kendi şu gün evlilik yıldonumu bana su hediyeyi al der eniştem de alır. Herkes nemnun halinden. Bunu da yapabilirsiniz mesela. Ayıp değil sonuçta. Karsıdan bekleyip hayal kirıkliğı yasamaktan iyidir.

her sene olmasada bazı zamanlar daha yaklaşmadan hatırlatıyorum.e o da yapsın yani yapması için illa ses mi çıkarmam lâzım.
Eski konularınıza baktım da sorunlarınız arasında doğum günü kutlanmaması en ufak sorun. Eşiniz gibi bir adamdan doğum günü kutlaması beklemek saçma olmuş zaten.

5 sene bunu içinizde nasıl tuttunuz ben olsam çoktan en azindan bir defa konuşmuş olurdum bu konuyu, umursamiyorsa ayni umursamazliği kendisine gosterirdim. Hoş zaten benim için uğraşmayan birine birşeyler yapmak içimden gelmezdi.

Bazı insanlar için takılmayacak meselelerdir bunlar eminim ama ben çok önemsiyorum böyle şeyleri. Yok marketten gelirken sevdigim zeytinden almış, yok efendim peynirin son dilimini birakmışta hediye almasa, iltifat etmese olurmuş filan anlamam ben 😂 zeytini de alacak güzel iki lafta edecek içinden gelene bunlar yük olmuyor zaten.

Ama işte icinden gelecek, söyleye söyleye yapip "başimin etini yemesin yapayim" diye yapacaksa yapmasin yani benim icime sinmezdi en azindan sizi bilmem.
inanın hangi özel gün olursa olsun yoğundur hatırlamaz diye söyluyorum ona rağmen yapmıyor bu sefer yüzüne vurunca tartışıyoruz hal öyle olunca artık bende yapmıyorum istemiyorum da.Emin olun eğer bana ilk günden herşeyi yapsaydı bende herseyin iyisini güzelini isterdim ama suan iki çift güzel lafına bile razıyım kaldı kı zeytini hediyesi.

doğum günüm yaklaşıyor falan dedim yine kutlamayacak mısın dedim.Güldü her sene kutluyorum ben dedim.Bende hayır sadece ilk sene kutladın sonraki senelerde sadece doğum günüm değil hiç bir özel günümü kutlamdın dedim oda sende benimkini kutlamadın dedi.bende kutladım elimden geldiğince kutladım ama sen hiçbirşey yapmadın yapmadığin gibi de üste çikmaya çalışıyorsun dedim,hediye falanda istemiyorum bir mesaj olur telefon olur yüzyüze olur bir güzel söz söylemen yeterli dedim oflayıp konuyu kapatıyor.Bu konuşmaların üstüne yapar dedim adamda yine icraat yok.
Bakın, bi de şöyle konuşun. Ben...... Hissediyorum. Sen doğum günümü kutladığın zaman...... Hissediyordum. Ben diye konuşun, ne hissettiğinizi anlatın.

Bir kere kendinizi baska insanlarla kiyaslamaktan vazgecin. Ikincisi sizin esinize yaptığınız kadar ondan beklemeniz zaten hata, erkeklerin yuzde doksanı boyle asagi yukari. Beklentilerinizi yuksek tutmak ancak sizin canınızı sikar. Üçüncüsü de esinizle evliliginizi kotu etkileyecek baska büyük sorunlarınız yoksa boyle seylere kafanizi takarak hayati kendinize de ona da zehir etmeyin. Sonucta kendi doum gunune bile he diyip gecen adammis, boyle konulari onemsemiyor belli ki, sizle alakali degil yani durum
artık bende istemiyorum böyle yapsın soğuduktan sonra dünyaları verse ne yazar.

ılk sene harıc 5 senedır kutlamıyormus
5 senedır kutlamayan bırınden hala kutlamasını beklemenız ve kırılmanız ılgınc 5 sene sonra bır anda adamın ruyasına ak sakallı dede gırıp karının dogum gununu kutla deyıp esınıze dogum gununuzu hatırlatmaz

2 cocuk verdım anneler gununde de kutlamıyor dıyorsunuz normalde cocuklarınız resım falan da yapıp kutlayabılırdı ?

hanı hıc kutlamayan bırıne zorla kutla da denmez kı desenız de kutlamayacak zaten barı sızde onunkını kutlamayın

Yok canım 😁😁😁

Şimdi yazarım düşüncelerimi direkt, sonra beddua ediyorlar 😁 zaten tutmaz ama geri döner konu sahibine tutar falan.
adam iyi ama tek sorun bu mu diye anlamaya çalışıyorum
Özünde iyi biri ama çok özünde. Hücre çekirdeği falan iyi o derece öz🙄

Bizde de esim çok onemser kutlar ben kutlamam. Onu çok seviyorum her fırsatta da dilegetiririm ama ozel gunleri kutlamak gibi adetim yok. Eşimin dogumgünlerini o onemsiyor diye her yıl kutlarım ama diger özel günleri kutlamam malesef . O da sağolsun sorun etmez kendi kutlamaya decam eder. Yani ozel gün meselesi kişiden kişiye değişir. Çok dert etmeyin bence. Yine de kırgınsanız deyin.

Ablam çok onemser mesela enistemin aklina bile gelmez. Ablam kendi şu gün evlilik yıldonumu bana su hediyeyi al der eniştem de alır. Herkes nemnun halinden. Bunu da yapabilirsiniz mesela. Ayıp değil sonuçta. Karsıdan bekleyip hayal kirıkliğı yasamaktan iyidir.
bizim durum bambaşka keşke bir defa ben söylemeden yapsa.

ılk sene harıc 5 senedır kutlamıyormus
5 senedır kutlamayan bırınden hala kutlamasını beklemenız ve kırılmanız ılgınc 5 sene sonra bır anda adamın ruyasına ak sakallı dede gırıp karının dogum gununu kutla deyıp esınıze dogum gununuzu hatırlatmaz

2 cocuk verdım anneler gununde de kutlamıyor dıyorsunuz normalde cocuklarınız resım falan da yapıp kutlayabılırdı ?

hanı hıc kutlamayan bırıne zorla kutla da denmez kı desenız de kutlamayacak zaten barı sızde onunkını kutlamayın
insaniz ne yapalım bekliyorum.Çocuklarım resim yapacak kadar büyük değiller.idrak edebilseler sanmıyorum kutlamak için babalarına fırsat versinler.Artık uğraşmıyorum zaten kutlamasın.

Eş değil de benim bir arkadaşım hiç kutlamaz hep unuturdu. Bir kez doğum günümden günler sonra aradı, kutlamak için, dedim hiç sorun değil ben zaten aramanı beklemiyordum (bu arada asla trip değil gerçekten aramasını beklemiyordum onun gününde aramadığını kabullenmiştim) bu o arkadaşımın öyle içine oturdu ki bu muhabbetin üzerinden 15 yıldan fazla zaman geçti, hala hiç bir doğum günümü unutmaz hep arar.

Demem o ki bazen insanlardan beklentilermizi kesmemiz ya da onları oldukları gibi kabul etmemiz gerekiyor. Bu da onların bi dönüp kendilerine bakmalarını sağlayabiliyor.

Nice mutlu, nice sağlıklı yaşlarınız olsun. Doğum gününü kutlu olsun.

Back
X