Çok kırgınım!!!

Çok şükür beni anlayan oldu.Benimde isteğim normal zamanda zaten pek yapmaz bari özel günde iki tatlı söz güzel bir hediye istiyorum sızlanmam anormal geliyor bazılarına.
hayır boyle bır adama sızlanmanız anormal ve sızlanmak ıcın 5 sene beklemenız :)

ayrıca boyle seyler gonulden gelır ıcten gelır sırf sız baskı yapınca kutlayacaksa hıc kutlamasın

Merhaba arkadaşlar.Bugün benim doğum günüm ama eşim kutlamadı.6 yıldır evliyiz sadece ilk yılımızda kutladı sonraki yıllar kutlamadı.Sadece doğum günü de değil evlilik yıldönümü anneller günü ve ona iki evlat vermeme rağmen değil hediye güzel bir söz bile söylemedi.Ev hanımi olmama rağmen elimden geleni yapıp onun kini kutluyorum.güzel bir mesaj yazıp her zaman gönderirim o ise teşekkür etmekle geçiştirir.Biraz önce eve geldi eşim üzerini değiştirmek için bekledim bir güzel söz söylesin ama üstünü değiştirip işe gitti ben ise yine hâyâl kırıklığıyla arkasından bakmakla yetindim.Çok kırgınım gözüm gerçekten maddiyatta değil ama güzel bir söz ile kutlamasını beklerdim.Bir eltimde bana yakın oturuyor kaynım her özel günlerinde eşini kutlar çicek çikolata olsun gönderir.Eltim doğum yaptı çicek gönderdi guzel sözünü esirgemez.Bide dönüp bize bakıyorum sıfır monoton bir evlilik.Eşim hiç mi değer vermiyor bana çok kötüyüm çok kırgınim rahatlamak içimi dökmek için yazıyorum.Sizce ne yapmalıyım eşim hatasıni anlasin.
İyiki dogdunuz
Anlamaz,anlayacak insan zaten önceden bi gönül alır.
Ama siz anlayabilirsiniz kıymetinizi.
Kendinize bi hediye alırsınız,bi pasta yaparsınız.
En cok ciceği ben alıyorm sanırım kendime.
Sana iki evlat verdim değil,iki evladım var diyin önce.
Kimseye vermediniz siz onları,onlar sizin.

Neden konu sahibine teselli vermek yerine benimle uğraşıyorsunuz?
Başkalarıyla karıştırıyorsun yazdım yazacağımı konu sahibine. Dur bak sizin tayfa gibi cevap vereyim istediğime istediğimi yazarım sana da yazarım sana mı soracağım hıhhh. Eleştirilmek istemiyorsan sen yazma. P.S: Lynch team looding.

Başkalarıyla karıştırıyorsun yazdım yazacağımı ben. Dur bak sizin tayfa gibi cevap vereyim istediğime istediğimi yazarım sana da yazarım sana mı soracağım hıhhh. Eleştirilmek istemiyorsan sen yazma. P.S: Lynch tema looding.
Sizin gibilerden çok sıkıldım, işi gücü bırakıp mesajlarımın gardiyanlığını yapıyorsunuz.

Geçen doğum günümde dile getirdim utanmadan her sene kutladım dedi. Bende inkar ettim kendini "sende benim özel günümü kutlamiyorsun"diye suçladı.Halbuki ben hediye alamazsam bile güzel bir mesaj ile kutluyorum.Ondandan beklediğim bu ama onuda yapmıyor.

Bu tür cevaplari veren, sadece doğum günü sorunu olan bir insan değil. Eminim hatalarinda özür bile dilemez.

Tepkini ilk yilda koyacaktin. Kiyaslama yapmanda yanliş. Eltinde senin yapmadiğini yapiyordur ve sende onun yapmadiklarini,.. Evlilikten beklentin senin olsun, başkalarida yapiyor diye değil.

Sorun bence değersizlik. Evde iş bölümü varmi? Sevildiğini his ediyormusun? Bunlar çok ciddi sorunlar ve ciddi konuşulmasi, tepki verilmesi lazim.

Beş sevgi dili varmış, sizin sevgi dili hediye küçük jestler. Eşinizin sevgi dili de hizmettir kesin, siz onun için yemek vs yapınca hoşuna gidiyordur tahminim.
Eşler birbirinin sevgi diline saygı duyup ona göre hareket etmeli ama bizim toplumda bu hassasiyet çok az 😐
Sizin önem verdiğiniz konuları umursamayan kocanın sizde önem verdiği konuları es geçin.
Ölür sanki bir çiçek alsa, iki güzel söz söylese odungil 😒

Öyle bir durum olsa, adamda hizmet ederdi. Sevgi dili sadece almaya gelince sevgi dolu olmuyor. Ayni zamanda gösterme şeklinide belirliyor.

Adam klasik hödük. Sevgi dili felan hikaye.

Şöyle ki ilk adım olarak elinizle yada arkadaşınızla kıyaslamayın. Her ilişkinin dinamiği farklıdır. Kıyaslamak eşinizin kutlamasını sağlamaz yalnızca sizi yorup üzer.

Öte taraftan eşlerin açık iletişime geçmesi önemli. İletişime geçip talebimiz yapıldığında da buna gönül koymamak gerekiyor.

"Bir çiçek gönderdiğinde beni çok mutlu ediyorsun" cümlesi bazı insanlarda çalışır.

Bir kadın olarak eşime işe başladığında, bebek haberi verdiğimde vs... Çiçek alıp göndermişliğim var. Peki eşim? Sadece isteme çiçeği, iki kere de sokak çiçekçisinden çok beğendiğim için aldı. 2008'den beri beraberiz. 2 yıldır da evliyiz. Hani yaşla, sevgiyle, ilişkinin kuvvetiyle falan ilgili değil ama.

Eşim almaz, doğum gününü/tanışma/evlilik yıl dönümünde de ben çok önemsediğim ısrarla yüz kere söylerim hep. Ama bi yürüyüş, bi yemek şeklinde kutlamaya devam ediyoruz.

Yakın zamanda doğum yaptım. Ama eşim çiçek almadı mesela. Ancak yanımda idi duygusal olarak lohusa psikolojisine düşmeyim diye uğraştı.

Mesela babam küsen bir yapıya sahip. Gel barışalım demez anneme ama barışmak istediğinde kocaman poşetlerle alışveriş yapıp gelir. Annem daha çok sinirlenir lüzumsuz şeylere para harcamışım diye bir tur daha kavga çıkar ve barışırlar 30 senedir öyle :KK70:

Dediğim gibi her ilişkinin dinamiği farklıdır. İlişkinizde eşinizin iyi yönlerini, artılarını bi değerlendirin. Kötü bir insan mı yoksa sizi önemsediği zaman genel geçer kabullerle göstermek yerine farklı şekilde mi ifade ediyor?

Bır odunla evlenmışsın var böyleleri ya doğum gunlerını sevmez falan kendı evlılığını başka evlıluklerle kıyaslama

Bir kere kendinizi baska insanlarla kiyaslamaktan vazgecin. Ikincisi sizin esinize yaptığınız kadar ondan beklemeniz zaten hata, erkeklerin yuzde doksanı boyle asagi yukari. Beklentilerinizi yuksek tutmak ancak sizin canınızı sikar. Üçüncüsü de esinizle evliliginizi kotu etkileyecek baska büyük sorunlarınız yoksa boyle seylere kafanizi takarak hayati kendinize de ona da zehir etmeyin. Sonucta kendi doum gunune bile he diyip gecen adammis, boyle konulari onemsemiyor belli ki, sizle alakali degil yani durum
TAM YERİNDE CEVAP.

Öyle bir durum olsa, adamda hizmet ederdi. Sevgi dili sadece almaya gelince sevgi dolu olmuyor. Ayni zamanda gösterme şeklinide belirliyor.

Adam klasik hödük. Sevgi dili felan hikaye.
Adam hödük diye sevgi dili hikaye olmuyor.

Benim eşim nefret eder doğum günü kutlanmasından. Başta sevgiliyken onunkini kutluyodum baktım kıymet bilmiyor yapmamaya başladım. Ben senin kendininkini kutlamamana saygı duyuyorum sen de benim kutlama istegime saygı duy o zaman saçma maçma deme dedim. Bikaç defa arkadaşlarımla çıktım çağırmadım. Baktı dışlanıyor hayatımdan her kasım ayı 6-7 gün boyunca, 1 hafta önceden heyecanlanmaya doğum gününde ne yapsak ya demeye başladı. Size değer veriyosa böyle bi beklentiniz olduğunu bilince kutlaması lazım.

Mesela babam küsen bir yapıya sahip. Gel barışalım demez anneme ama barışmak istediğinde kocaman poşetlerle alışveriş yapıp gelir. Annem daha çok sinirlenir lüzumsuz şeylere para harcamışım diye bir tur daha kavga çıkar ve barışırlar 30 senedir öyle :KK70:
Benim eşimde aynı babanız gibidir şaşırdım tek benimki böyle sanıyordum 😅

Back
X