- 6 Eylül 2021
- 595
- 1.128
- 43
- 29
- Konu Sahibi Kardelen000007
-
Desenize tipki ailem gibi.Eşin senin aynı zamanda kuzenin de. Hatta eltin ve kaynın da. Birbirleri ile muhabbet edip seni dışlıyorlardı. İş yok meslek yok ekonomik özgürlük yok, geldiğin aile ve toplum yapısı belli, boşatmazlar da seni.Allah kurtarsın ne diyim.
2 çocuğu var, kaçıp gidemez de senin gibi. İşi çok zor.Desenize tipki ailem gibi.
Üzüldüm konu sahibine
elti iki yıldır hayatımızda onun öncesinde de vardı bu problemimiz onlarda yakınımda ne olsa görüp duyuyorum e öyle de olunca haliyle üzülüyorum.mesele ona yapılıp bana yapılmaması değil örnek olarak söyledim 6 yıldır evliyiz ve hemen hemen her sene bu konuda tartışıyoruz ama sonuç yine hüsran.kisaca elti ve kayınlik bir durum yok.Sizin asıl derdiniz eltinize yapılıp size yapılmaması. Ona da yapılmasa bu kadar üzülmezdiniz. Çıkın şu küçük dünyanızdan. Hayatta eltiden kayından daha anlamlı bir sürü şey var.
çok teşekkür ederimSizde ona göre size yapılmayan şeyleri yapmayın. Değerinizi anlasın.
Doğum günün kutlu olsun nice güzel yılların olsun güzel anne
Yani nisanliyken sevgiliyken oylemiydi ?1 yili çıkarirsak diğer 5 yıl böyle oldu.
Eski konularınıza baktım da sorunlarınız arasında doğum günü kutlanmaması en ufak sorun. Eşiniz gibi bir adamdan doğum günü kutlaması beklemek saçma olmuş zaten.her sene olmasada bazı zamanlar daha yaklaşmadan hatırlatıyorum.e o da yapsın yani yapması için illa ses mi çıkarmam lâzım.
inanın hangi özel gün olursa olsun yoğundur hatırlamaz diye söyluyorum ona rağmen yapmıyor bu sefer yüzüne vurunca tartışıyoruz hal öyle olunca artık bende yapmıyorum istemiyorum da.Emin olun eğer bana ilk günden herşeyi yapsaydı bende herseyin iyisini güzelini isterdim ama suan iki çift güzel lafına bile razıyım kaldı kı zeytini hediyesi.5 sene bunu içinizde nasıl tuttunuz ben olsam çoktan en azindan bir defa konuşmuş olurdum bu konuyu, umursamiyorsa ayni umursamazliği kendisine gosterirdim. Hoş zaten benim için uğraşmayan birine birşeyler yapmak içimden gelmezdi.
Bazı insanlar için takılmayacak meselelerdir bunlar eminim ama ben çok önemsiyorum böyle şeyleri. Yok marketten gelirken sevdigim zeytinden almış, yok efendim peynirin son dilimini birakmışta hediye almasa, iltifat etmese olurmuş filan anlamam benzeytini de alacak güzel iki lafta edecek içinden gelene bunlar yük olmuyor zaten.
Ama işte icinden gelecek, söyleye söyleye yapip "başimin etini yemesin yapayim" diye yapacaksa yapmasin yani benim icime sinmezdi en azindan sizi bilmem.
Bakın, bi de şöyle konuşun. Ben...... Hissediyorum. Sen doğum günümü kutladığın zaman...... Hissediyordum. Ben diye konuşun, ne hissettiğinizi anlatın.doğum günüm yaklaşıyor falan dedim yine kutlamayacak mısın dedim.Güldü her sene kutluyorum ben dedim.Bende hayır sadece ilk sene kutladın sonraki senelerde sadece doğum günüm değil hiç bir özel günümü kutlamdın dedim oda sende benimkini kutlamadın dedi.bende kutladım elimden geldiğince kutladım ama sen hiçbirşey yapmadın yapmadığin gibi de üste çikmaya çalışıyorsun dedim,hediye falanda istemiyorum bir mesaj olur telefon olur yüzyüze olur bir güzel söz söylemen yeterli dedim oflayıp konuyu kapatıyor.Bu konuşmaların üstüne yapar dedim adamda yine icraat yok.
artık bende istemiyorum böyle yapsın soğuduktan sonra dünyaları verse ne yazar.Bir kere kendinizi baska insanlarla kiyaslamaktan vazgecin. Ikincisi sizin esinize yaptığınız kadar ondan beklemeniz zaten hata, erkeklerin yuzde doksanı boyle asagi yukari. Beklentilerinizi yuksek tutmak ancak sizin canınızı sikar. Üçüncüsü de esinizle evliliginizi kotu etkileyecek baska büyük sorunlarınız yoksa boyle seylere kafanizi takarak hayati kendinize de ona da zehir etmeyin. Sonucta kendi doum gunune bile he diyip gecen adammis, boyle konulari onemsemiyor belli ki, sizle alakali degil yani durum
Niye iki çocuk yaptınız, niye hâla evlisiniz?var eş olmaktansa baba olmayı ana kuzusu olmayı çok iyi becerir a bana gelince yok.
Özünde iyi biri ama çok özünde. Hücre çekirdeği falan iyi o derece özYok canım
Şimdi yazarım düşüncelerimi direkt, sonra beddua ediyorlarzaten tutmaz ama geri döner konu sahibine tutar falan.
adam iyi ama tek sorun bu mu diye anlamaya çalışıyorum
Nasıl bir özse kaz kaz çıkmıyor açığa.Özünde iyi biri ama çok özünde. Hücre çekirdeği falan iyi o derece öz
bizim durum bambaşka keşke bir defa ben söylemeden yapsa.Bizde de esim çok onemser kutlar ben kutlamam. Onu çok seviyorum her fırsatta da dilegetiririm ama ozel gunleri kutlamak gibi adetim yok. Eşimin dogumgünlerini o onemsiyor diye her yıl kutlarım ama diger özel günleri kutlamam malesef . O da sağolsun sorun etmez kendi kutlamaya decam eder. Yani ozel gün meselesi kişiden kişiye değişir. Çok dert etmeyin bence. Yine de kırgınsanız deyin.
Ablam çok onemser mesela enistemin aklina bile gelmez. Ablam kendi şu gün evlilik yıldonumu bana su hediyeyi al der eniştem de alır. Herkes nemnun halinden. Bunu da yapabilirsiniz mesela. Ayıp değil sonuçta. Karsıdan bekleyip hayal kirıkliğı yasamaktan iyidir.
Atomlarına falan ayırırsak anca buluruz özündeki iyiliği.Nasıl bir özse kaz kaz çıkmıyor açığa.
insaniz ne yapalım bekliyorum.Çocuklarım resim yapacak kadar büyük değiller.idrak edebilseler sanmıyorum kutlamak için babalarına fırsat versinler.Artık uğraşmıyorum zaten kutlamasın.ılk sene harıc 5 senedır kutlamıyormus
5 senedır kutlamayan bırınden hala kutlamasını beklemenız ve kırılmanız ılgınc 5 sene sonra bır anda adamın ruyasına ak sakallı dede gırıp karının dogum gununu kutla deyıp esınıze dogum gununuzu hatırlatmaz
2 cocuk verdım anneler gununde de kutlamıyor dıyorsunuz normalde cocuklarınız resım falan da yapıp kutlayabılırdı ?
hanı hıc kutlamayan bırıne zorla kutla da denmez kı desenız de kutlamayacak zaten barı sızde onunkını kutlamayın
ha diyince bitmiyor kaç defa düşündüm ama her iki ailede o kadar ileri görüşlü insan değiller böyle bir durumda nasıl olur bilemiyorum.Niye iki çocuk yaptınız, niye hâla evlisiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?