Çok kırıcı alaycı insanlar burada.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ne kadar gereksiz bir duyar kasmadır bu Yakıştıramadım.

Ben de üzüldüğünü, endişe ettiğini açıkça belirten bir kadına "he canım he oh olsun he yarasın ehehehe gördün gününü ehehhe" şeklinde adeta ergen gibi acımasızlığı sürdürme halini yakıştıramadım size ve birkaç üyeye. Sizin yetiştiğiniz çevrede bahsettiğim durumlara hiç şahit olmamış olabilirsiniz, bu yüzden gereksiz duyar diye tanımlıyor olabilirsiniz. Ancak ben İnternette profil fotoğrafı koydu, birkaç kelam yorum yazdı diye dayak yiyen kadınlar gördüm. Gereksiz duyar mı oluyor bu durumda yaptığım?

Nefrete, ayrıştırmaya, çirkin üsluba, hangi taraftan gelirse gelsin tahammülüm yok. Ancak iki taraf da benzer bir üslup kullanarak kendilerini savunuyor ise ve kabak sadece bir tarafın başında patlarsa orada bir haksızlık oluyor. Sizler olağanca asaletiniz ile cevap verip, sadece şikayet etmiş olsanız şu tepkiyi vermezdim belki. Ancak kışkırtıp, aynı dilde cevap verip sonra al sana bombe demek hoş olmuyor.

Benim önceki yorumlarımı okumadın diye böyle yorum yaptığını düşünüyorum. Kadınla normal iletişim kuramadık zaten. Kaldı ki kendisine HANIMEFENDİ diye hitap etmişliğim var. Ama o her düzgün yorumla "timim cinim" "hıhı evt" diye diye sayfalarca dalga geçti. Ne yapmamı istersin mesela her düzgün cümleme böyle cevap veren insana? Zaten geri vitese geçmesi bile bence acınası ve komikti. Sayfalarca burda insanlarla dalga geçti, ne özentiliğimiz, ne hayvanlığımız, ne ülkeden kovulmamız kaldı. Kimseyi kışkırtmadım. Kışkırtmaktan kastın "Cumhuriyet kadınları" söylemimse de kışkırtmaya devam edeceğim herkesi.

Evet bana göre de gördüğüm en saçma konu bağlama şekliydi bu :) cumhuriyet kadınları el öpmez demişsiniz. Bu bana aşırı komik geldi mesela. El öpme ile cumhuriyetin ne alakası var acaba? Kocasının elini öpen niye Arabistan'a gidiyor acaba? Bir uzvu öptü diye arabistana niye öteleniyor kadın?

Son zamanlarda balık olmayan deniz mahsulleri çok fazla türketilmeye başlandı ülkede. Cumhuriyet ülkesinde ne münasebet. Hep uzak doğu özentiliği. Gitsin uzakdoğuda yaşasınlar. Burası cumhuriyet ülkesi değil mi?

Ayrıştırıcı söyleminizin bir sonraki aşaması ise başı örtülü Arabistan'a gitsin, şalvar giyen doğuya itelensin, öteki buraya sürülsün, beriki oraya atılsın. Kavramların içini boşalttınız iyice.

Kadın kocasının ister elini ister götünü öper. Bu saçma geliyorsa ki bana da saçma görünüyor. Bunu belirtir siz uygulamazsınız. Ancak bu üyeye Arabistan lafını sırf el öptüğü için bir başka üye söylemiş. O da kendini savunmaya girişip yanlış bir şekilde yaşarım ne var demiş. Siz de bunun üstüne bi cumhuriyet kadınıyız el Öpmeyiz bilmem ne demişsiniz. Ne alakası var yahu Allah aşkına? Cumhuriyet kadını nereyi öperse cumhuriyet kadını sıfatını hak eder? El midir asıl mesele? Ne bileyim alnından öpse oluyor mu?

Yani konuşmayayım diyorum ama arkadaş cahil evet. Ne söylediğini de bilmiyor. Ancak açın bir karşıt görüş belirtilen yazıları okuyun. Hangi kavramın içi boşaltılmış, hangi durumda vatan millet Sakarya diye duyar kasılmış bir bakın. Size rusyada yaşayın deseler belki böyle tepki vermezsiniz ama sinirlenirsiniz. Hatta siz kimsiniz de beni ülkemden atacaksınız dersiniz. Arkadaş da kendi bilgi ve görgüsünw göre cevap vermiş.

Kavramlar tutanın elinde kalıyor. Cumhuriyeti on kişiye sor onu da kendi bildiği, kapasitesinin yettiği ölçüde yanıt verir. Bana göre de saçma sapan konulara karıştırılıyor olması oldukça utanç verici. El öpmeye kadar indirgenmesi tuhaf.

Ben eşimin elini hiç öpmedim ama sizin şu mesajı yazan ellerinizden öpüyorum.

Kesinlikle haklisin.

Kesinlikle katiliyorim onceki konunu falan bilmiyotum ama eminim seni suclayici, yargilayici, berbat hissettirici mesajlardir. Burada anonim olmanin ve asla dışarda denk gelmeyecek olmanin bilinciyle insanlar cok kirici oluyorlar. Sosyal medyada da var ayni insanlar. Hatta daha bir kac gun once sibel unliyi intihara surukleyen sey de insanlarin onunla dalga gecmesiydi mesela...

Lutfen arkadaslar eger kotu birsey soyleyecekseniz bunu kötü bir uslupla soylemek zorunda degilsiniz. Bunun bilincine varin lutfen. Uslup cok cok onemli. Karsi tarafi yargilamak degil yardimci olmaya calissak hicbisey eksilmez. Insanlar dusuncelerinizi ve yazdiklarinizi umursuyor diye onlara boyle kotu davranmaya hakkiniz yok!

ben de tüm yazışmaları okudum ama açıkçası ilk fitili verenin şikayet edilen arkadaş olduğunu görüyorum. kendince sevimli hareketlerle "timam cinim, annemmmm" gibi ifadelerle basit bir cehalet sahibi gözükse de aslında bu konuda da başka konularda da alttan alta insanları ayrıştırıcı yazıları var.

tamam bu arkadaş kör cahil, kendini de geliştirmek adına bir çabası olmamış belli ki ama o cahilliğinin arkasına sığınıp abuk subuk şeyler yazarken diğer taraf nasıl hep serinkanlı durabilir ki ?

çok iyi hatırlıyorum, bundan önceki yine böyle tartışma çıkan bir konuda "iyi ki bu ülkeyi sizin gibi değil bizim gibi kadınlar yönetiyor" demişti. burdaki ayrımcılık sebebiyse sadece burada bazı arkadaşların erkek ev işi yapabilmeli, eşine yardımcı olmalı bunda utanacak birşey yok demesiydi.

sırf bunu dediğimiz için özenti olduk, kıskanç olduk en sonunda da ülkeyi sizinler gibi yönetse başımıza taş yağacağa döndü iş.

bu zihniyetteki bir insana karşı ne kadar sakin ve saygı çerçevesinde yanıtlar verilebilir.

en başa dönücem, bence fitili ateşleyen kendisi oldu.

Bir kadın çizeceksin
O'nun gibi bırakıp gitmeyecek
Saklayıp gömeceksin (ki senden başka)
Kimseler sevemeyecek.

Bakın bu manganın şarkısı.

kıskanmak askın kanununda var
gercek seven kalbi bu duygu sarar
henüz üç yasında bir kardesim var
seni ondan bile kıskanıyorum
kıskanıyorum kıskanıyorum

Bu da hakkı bulut'un.

Konuyla ne alakası var iyice saçmalamaya başladı bu idrak dediğinizi duyar gibiyim. Haklısınız. Bundan tam 13 yıl önce bir platformda elit bir arkadaşımız kadını aşağıladığı gerekçesi ile hakkı buluta giydiriyor, mangaya ise övgüler yağdırıyordu. Ben de ona ikiyüzlüsün. Derdin kadını aşağılamak olsa manganın şarkısında da aşağılama mevcut. Ancak sen o at gözlüğünle sana uygun ve kaliteli gördüğüne övgü yağdırırken, senin tabirinle kıro olanı gömüyorsun. Bu ülke; insanları yaftalamayı, belli bir ırka, inancı ayırmadan herkesi kabullenmeyi öğrendiğimizde düzelecek. İşte o zaman gelişmiş Olacağız demiştim.

13 yıldır fikrim değişmedi, böyle düşünen insanlar da değişmedi. Tartışacak isek bunları tartışalım. O ülkeye bu ülkeye ötelemeyi değil. Daha da açık konuşayım mı? Bu üyenin çıkışlarına ve kelamlarını en az sizin kadar itici ve yanlış buluyorum. Ancak bu üye İslam'a yakınlığını bir şekilde belli etmeseydi, en fazla aman pis cahil der geçilirdi. Ancak bana yanlış gelse de, fikirlerini bir inancın çatısı altında savunduğu için söylenen ilk şey Arabistan oldu. Verilen tepkiler cumhuriyet, terör örgütü bilmem ne şeklinde oldu. Çünkü ülkenin çoğunluğu ayrıştırmaya meyilli. İlk mesajlarımdan birinde belirttim neden ırkı dini karıştırıyorsunuz hemen, başka türlü savunma yapamıyor musunuz diye. Tam olarak bundan bahsediyorum işte.

Yokuspokus bu sitede gördüğüm en açık görüşlü, en kendini geliştirmiş üyelerden biri. Ayrıştırmaya karşı üyelerden biri. Kesinlikle muhafazakar olduğunu, herhangi bir dine aşırı bağlı olduğunu da sanmıyorum. Ancak o buna rağmen doğruyu insana ayırmadan savunabiliyor kendi fikrinden olmasa bile. Ancak ben bunu sizde ve diğer üyelerde göremiyorum. İşte bana göre de bu az gelişmişlik örneği. Ne diyeyim ben de hadi gidin afrika kabilesine mi diyeyim? Kendisine uymayan her kişi bir ülkeye mi ötelensin?

Umarım anlatabilmişimdir derdimi. Ben bu üyeyi savunmuyorum, savunduğum tek cümle bile yok. Hatta konunun en başında ben de karşı çıktım üyeye. Fikrimi belirttim. Ancak tutup da fikrimi bir siyasi ideoloji ya da inancın altına gizlemedim. Buna ihtiyaç duymadım. Ki beni de anlamamda sorun olmakla itham etti.

Eminim ki bunca yazdığım kelamdan da cımbızla kelime alıp yine haklılığınızı savunacaksınız. Sorun değil, ben derdimi hayat görüşümü anlatmaktan uzun zaman önce vazgeçtim. Ancak gereksiz duyar bilmem ne deyince siz, yazmak istedim.

Peki samimi olarak cevap verin lütfen. Söylediklerinize katılıyorum, haklısınız ki defalarca belirttim bunu. Sorum şu, gerçekten bu konuda Arabistan cumhuriyet vs şeklinde kavram ve ülkelerin karışmasına gerek var mıydı? Bunlar olmadan kişiler kendini Savunamaz mıydı? Hangi mantıklı gerekçe ve bilgi birikimi ile bunlar mevzuya karıştı?

idrak aslında orda kızlar sunu demek ıstedıler
o sıkayet edılen uye saygı hurmet ayak altı opmek el ayak dıvan el pence durmak ese saygıdır mınvalınde konustu adam okadar para kazanıp gelıyor dıye cunku pipi kutsallıgı var

onun ustune kızlar cumhurıyet kadınlarıyız erkek para kazanıp gelıyor dıye paspas olmanızın anlamı yok dedı guclu durmaktan erkeklere esırlıkten coktan cıkıldıgını vurgulayarak

yanı sızın buyuklerın veya bazı yorelerın adetı olan el opme seklınde degıl, o sıkayet edılen uyenın el opmesı baska bır opus o baska opuyor aslında saygıdan ote bırsey o ayaklara kapanısıca bır opus algısı baska algı
kızların duzeltme ıstegı ordan geldı cunku o uye kendısı gıbı kadınların dogru kadın oldugunu savundu sızın gıbıler yuzunden ulkede yasanılacagı kalmadı dedı sızlerın basını kucukken ezmek gerek dedı bu yuzden kızlar hangı devırde yasadıgımızı falan ozellıkle vurgulamak zorunda kaldılar

burda haksızlık olsa parayla degıl ya hepımız hepsını tek tek kıblerdık cogu normal tartısmayı korumus , gaza gelıp de kımse kımdenın sızın basınızı kucukken ezmek gerek cogunluk bız olacagız demez ıdrak :) bu soylem gaza gelme soylemı degıl zihnıyetını kustu orda sonra da sıkayet edıldınız denınce tutustu pısmanım dedı pısmanım demesıne bakmayın yanı sonuna kadar soyledıklerımın arkasındayım da dıyordu :)

Son düzenleme:

dışarıdan okuyunca gerek yok. fikirleri savunmak için kişinin kendi düşüncesini mantıklı bir platformda açıklaması ve karşı görüşe saygı duyması yeterli. ama o kişi ile bire bir tartışma içerisine girildiğinde ister istemez konunun geliştiğini düşünüyorum.

çünkü bende başka bir konuda aynı üye ile ciddi şekilde tartıştım, delirme noktasına geldim, hatta bir kaç sayfa önce bir arkadaş beni etiketlemiş o duruma gönderme yaparak. hakikaten insanı çığırından çıkaran bir cahillik var. o nedenle arkadaşların da gerçekten patlama noktasına gelip konuyu böyle ilerletmelerini anlayabiliyorum.

Arabistanı ben söylemedim oraya girmeyeceğim. Ama açık ve net birşey var ki; sözkonusu hanımefendi el öpmemeyi egosal bir sorun olarak görerek ilk ayrımcığığı kendisi yaptı, Arabistan söyleminden önce. Yoksa emin ol kim kimin elini öperse öpsün kimsenin umrunda değildi.
Nerede başı örtülü arabistana gitsin yazmışım ayrıştırıcı? Hayır yazsam kendimi ateşe vereceğim de göremedim öyle bişey zira benim ailemin bircok üyesi kapalıdır annem babam 5 vakit namazında insanlardır da o bakımdan şaşırdım kendimi bilmiyosam demekki

Senin komik bulduğun "Cumhuriyet Kadını" söylemimin biraz içini doldurayım madem sana içi boş geldi;

1)Gelecek nesillere öncülük eder.
2)Tercih ettiği mesleği yapabileceğini gösterir.
3)Toplumda herkes kadar yerinin ve söz hakkının olduğunu bilir.
4)Çalışkandır başarıyla sorumluluklarının üstesinden gelir.
5)Herkesten ve herşeyden önce kendisine saygısı vardır.Düşüncelere,fikirlere,inançlara,ve özgürlüklere olduğu gibi.
6)Toplumda var olan kadın-erkek her bireyin eşit olduğunu bilir.
7)Yenilikçidir. Zamanın ötesinde yaşamayı bilir.
8)Toplumsal dayatmalara karşı çıkar.
9)Değişime ve gelişime açıktır.Yobaz değildir.
10)CUMHURİYET'in değerini bilir. Ona sahip çıkar.

Şimdi hadi bu bilgiler ışığında bi daha düşünelim. Cumhuriyet kadını ne yapar ne yapmaz. Ben söyleyeyim "saygı" kisvesi altında eşinin elini öpmez. Ha sevgiden ayak tırnağını öper, kıçını öper orası kimseyi ilgilendirmez. Hadi diyelim ki gelenekten öper, öpsün kardeşim. O zaman bana çıksın desin ki; "Cumhuriyet Kadını olmayı senden öğrenecek değilim, bu benim geleneğim" . Ama yok kadın "hıhı tabi cınım siz biteceksiniz" diyor. Bu ne demek bana bi açıklar mısın?

Kadın yaptı yapacağını biz burda haklı söylemlerimizin, haklı olduğunu kanıtlamak için dil döküyoruz. Gerçekten hayret bişey.

Cancağızım (üslubunun naifliğinden ötürü böyle hitap etmek istedim, haddimi aşmadım umarım:)

Her kelimene katılıyorum. Ben dahil buradaki herkes bu üyeye cahil, itici yorumlar yapıyorsun dedi. Buraya kadar katılıyorum. Nefret kustuğu, insan ayrıştırdığı, fitil ateşlediği kısmına da katılıyorum.

Benim eklediğim tek nokta, karşı görüş belirten kişilerin de samimiyetle ve hümanist bir tavırla insan kucakladığını ve insan ayrıştırmadığını göremiyorum diyorum. Bu da benim fikrimce cehaletten arınmışlık değildir diyorum. Hani bir tarafı bir yafta eşliğinde suçlarken, aynı şeyi yapmamak gerek diyorum.

Arabistana ötelenmesi mesela. Bir ülkeyi, bir ırkı aşağılama amacı olması ile birlikte, eşinin elini öpmesindeki amaç her ne olursa olsun lüzumsuz bir çıkıştı.

Cancağızım bir dönem bu ülkede bir Fas dizisi yayınlandı. Bu konudaki arkadaşımızın altını çizdiği cumhuriyet kadınları, ağızlarından salya akıta akıta izledi o diziyi. Özenerek, hayal kurarak. Çünkü yaşantıyı aktarma biçimi çok romantikti. İzlenme rekorları kırdı dizi. Evde peçe takıp hayal kurdu cumhuriyet kadınlarımız :) bir kişi de çıkıp ne yapıyorsunuz neye özeniyorsunuz demedi o dönem. Neden? Çünkü hep bu kavramların içini boşaltma, yerli yersiz kullanma hali yüzünden.

Benim hiçbir üye ve görüşle sorunum yok. Sadece, insan ayrıştırma ve yaftalama konusunda takıntılıyım. Hoşlanmıyorum bundan. Diyorum ki bu üye bunu yaptıysa, diğerleri de yaptı. Sebebi ne olursa olsun, serin kanlı kalmalılar demiyorum. İnsanın zihninde ayrıştırma fikri yoksa, ne kadar sinirlenirse sinirlensin açığa çıkmaz. Çünkü yok :) bunu diyorum sadece.

aslında boyle ınsanları yanı o sıkayet edılen uyeler gıbı kısılerı konusturmamak konusmaya dahıl etmemek gerek
once bende boyle sınırlenıp dayanamayıp cevap verıyordum sonra baktım kı kısının konusmasına o zehır gıbı dusuncelerını sacmasına ben fırsat vermısım dedım

aklımıza su soz gelmelı

cahılle gırme munakasaya ya sınırını zıplatır havaya ya da yazık olur adabına
ve bır sevdıgım soz daha
aptalla tartısırsanız dısardan bakan kısıler ıkı aptalın sohbet ettıgını zanneder

artık aklıma bu gelıyor ve duruyorum ılk mesajında suc ıceren bır durum olmadıgı surece ellemıyorum orda gordugum gıbı tırnagımın ucuyla tutup konu dısına atıyorum goz ardı ederek

bu arada su yukarda yazdıgım ozlu sozler bana aıt degıl hakaret etmıyorum kımseye :) bob dylan ve ve mevlana demıs yanı elcıye zeval olmaz

aslında dogru soyluyorsunuz demek ıstedıgınızı sımdı anladım, su asagıda alıntıladıgım kendı yorumum gıbı bır ıcerıge sahıp bakıs acınız aslında konuyu bıraz da konusarak uzatarak sızler buraya getırdınız demek ıstemıssınız :) ılk okuyunca cunku alla alla ıdrak nasıl boyle soyler demıstım az cok kısıler hakkında fıkrımız oluyor cunku sasırmıstım
sımdı su yorumunuzla anladım uykusuzum hıc uyumadım belkıde ondan :)

Pardon da sizin bakış yanlış. O yüzden üstünüze geldiler. Evinizdeki eşyalarınız küçümsenecek kadar kötü olmayabilir. Fiyatını yazmanız görgüsüzce. Bunun okul okumakla da alakası yok.

Ne yani? Sizin bu dediğinizden çıkan anlam şu; Evine pahalı eşya alamamış olsa birisi evet bunu küçümseyebiliriz, pahalı olmasa demek ki kötü olur. :) Bu mu yani?

Kocanızın parası üstünden bu hallere girmeniz kötü. Kaçarak evlenmiş olabilirsiniz.

Asıl garip olan da madem eşiniz okutmaya hevesli, böyle şu eşyama kim ne demiş kim ne yorum yapmış diye takacağınıza okulunuzu okuyabilirsiniz. Hayatı zor koşullardan geçmiş birisi, evindeki eşyaları değil kendini umursar. Kendine yatırım yapar.

Size başı kapalı Arabistan'a gitsin dediniz demedim. Bu tür ayrımcı çıkışların bir sonraki aşaması budur dedim. Sorunu kökten halletmek gerekir ki o noktalara gitmesin, zira herkes kendi penceresinden ayrıştırır dedim.

Cumhuriyet kadını söylemi hala sizin örnek verdiğiniz konuda boş geliyor. Madem tek tek şıkları yazdınız, inceleyelim birlikte :)

... Düşüncelere,fikirlere,inançlara,ve özgürlüklere olduğu gibi.

BU kısmı ele alalım mesela. Fikir ve inançlar ne kadar saçma olursa olsun, bir cumhuriyet kadını kişilerin fikir ve inançları kendi fikir ve inançlarına uymuyor diye kişileri yaftalama, aşağılama, ayrıştırma, öteleme haline girmemeli.

7)Yenilikçidir. Zamanın ötesinde yaşamayı bilir.

BU kısım hakkında da konuşalım. Zamanın ötesinde yaşamak, modern çağın dayattığı yenilikleri sadece kendi kabul ettiği ölçüde benimsemesi değil, tüm fikirleri ne kadar bağnaz olursa olsun "beni ilgilendirmez kendi görüşü" diyerek kabullenme gelişimini göstermesidir.

9)Değişime ve gelişime açıktır.Yobaz değildir.

Yobazlık nedir mesela sizce? Bizim toplumumuzda maalesef ki az önce bahsettiğim belli bir kitleye göre kavramların içini boşaltma mevzusu burada açığa çıkıyor. Yobazlığı nedense sadece "modern" kabul edilen görüşlere karşı duranlara uygun görüyorlar. Ki alakası bile yok. Yobaz, bir inanca dışarıyla etkileşime kapanacak şekilde kendisini kaptırmış kişidir. Bir cumhuriyet kadını da Yobaz olabilir, bir ateist de, bir muhafazakar da. Iş bu noktada size tepki verdiğim konuya değineyim. Yineliyor ve altını çiziyorum.

"cumhuriyet kadını" yobaz olabilir, cahil olabilir, gelişmemiş olabilir. Bu isminin başına eklediği sıfat ve tanımlama ile değil kendisi ile alakalı bir durumdur. Bu yüzden de kavramların içini boşaltmayın, yerli yersiz kullanmayın. Kişiler kendilerinden sorumludur, kendilerini temsil ederler. Bir inanca, bir etikete, bir ayrıştırmaya gerek duymadan kendilerini ifade etmelidirler zira bu ayrıştımayı önleyecek tek yoldur. Söyleyeceklerim bu kadar.

Estağfurullah ben de kendimi eksik anlatmış olabilirim. Anlaşmamıza sevindim :) beni az çok tanıyorsunuzdur. Yıllardır bu sitedeyim, belli bir kitleyi düşünceyi hedef almam veya savunmam. Ben insana inanırım. İnsan gelişir, insan değişir, insan hiçbir sıfat inanç ve etikete ihtiyaç duymadan kendini savunmalı ve ifade etmelidir. Yıllardır bu sitedeyim, bir Allahın kulu benim siyasi görüşümü, inanma şeklimi, hangi ırka mensup olduğumu, hangi grup ya da gruplardan haz etmediğimi bilmiyor. Şimdi ben buna rağmen kendimi yeterince ifade edemiyor muyum, anlaşılmıyor muyum? Anlatmak istediğim buydu tam olarak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…