- 2 Kasım 2013
- 7.796
- 37.040
- 748
- Konu Sahibi monarosa352
-
ne kadar gereksiz bir duyar kasmadır buYakıştıramadım.
Benim önceki yorumlarımı okumadın diye böyle yorum yaptığını düşünüyorum. Kadınla normal iletişim kuramadık zaten. Kaldı ki kendisine HANIMEFENDİ diye hitap etmişliğim var. Ama o her düzgün yorumla "timim cinim" "hıhı evt" diye diye sayfalarca dalga geçti. Ne yapmamı istersin mesela her düzgün cümleme böyle cevap veren insana? Zaten geri vitese geçmesi bile bence acınası ve komikti. Sayfalarca burda insanlarla dalga geçti, ne özentiliğimiz, ne hayvanlığımız, ne ülkeden kovulmamız kaldı. Kimseyi kışkırtmadım. Kışkırtmaktan kastın "Cumhuriyet kadınları" söylemimse de kışkırtmaya devam edeceğim herkesi.Ben de üzüldüğünü, endişe ettiğini açıkça belirten bir kadına "he canım he oh olsun he yarasın ehehehe gördün gününü ehehhe" şeklinde adeta ergen gibi acımasızlığı sürdürme halini yakıştıramadım size ve birkaç üyeye. Sizin yetiştiğiniz çevrede bahsettiğim durumlara hiç şahit olmamış olabilirsiniz, bu yüzden gereksiz duyar diye tanımlıyor olabilirsiniz. Ancak ben İnternette profil fotoğrafı koydu, birkaç kelam yorum yazdı diye dayak yiyen kadınlar gördüm. Gereksiz duyar mı oluyor bu durumda yaptığım?
Nefrete, ayrıştırmaya, çirkin üsluba, hangi taraftan gelirse gelsin tahammülüm yok. Ancak iki taraf da benzer bir üslup kullanarak kendilerini savunuyor ise ve kabak sadece bir tarafın başında patlarsa orada bir haksızlık oluyor. Sizler olağanca asaletiniz ile cevap verip, sadece şikayet etmiş olsanız şu tepkiyi vermezdim belki. Ancak kışkırtıp, aynı dilde cevap verip sonra al sana bombe demek hoş olmuyor.
Benim önceki yorumlarımı okumadın diye böyle yorum yaptığını düşünüyorum. Kadınla normal iletişim kuramadık zaten. Kaldı ki kendisine HANIMEFENDİ diye hitap etmişliğim var. Ama o her düzgün yorumla "timim cinim" "hıhı evt" diye diye sayfalarca dalga geçti. Ne yapmamı istersin mesela her düzgün cümleme böyle cevap veren insana? Zaten geri vitese geçmesi bile bence acınası ve komikti. Sayfalarca burda insanlarla dalga geçti, ne özentiliğimiz, ne hayvanlığımız, ne ülkeden kovulmamız kaldı. Kimseyi kışkırtmadım. Kışkırtmaktan kastın "Cumhuriyet kadınları" söylemimse de kışkırtmaya devam edeceğim herkesi.
Evet bana göre de gördüğüm en saçma konu bağlama şekliydi bu :) cumhuriyet kadınları el öpmez demişsiniz. Bu bana aşırı komik geldi mesela. El öpme ile cumhuriyetin ne alakası var acaba? Kocasının elini öpen niye Arabistan'a gidiyor acaba? Bir uzvu öptü diye arabistana niye öteleniyor kadın?
Son zamanlarda balık olmayan deniz mahsulleri çok fazla türketilmeye başlandı ülkede. Cumhuriyet ülkesinde ne münasebet. Hep uzak doğu özentiliği. Gitsin uzakdoğuda yaşasınlar. Burası cumhuriyet ülkesi değil mi?
Ayrıştırıcı söyleminizin bir sonraki aşaması ise başı örtülü Arabistan'a gitsin, şalvar giyen doğuya itelensin, öteki buraya sürülsün, beriki oraya atılsın. Kavramların içini boşalttınız iyice.
Kadın kocasının ister elini ister götünü öper. Bu saçma geliyorsa ki bana da saçma görünüyor. Bunu belirtir siz uygulamazsınız. Ancak bu üyeye Arabistan lafını sırf el öptüğü için bir başka üye söylemiş. O da kendini savunmaya girişip yanlış bir şekilde yaşarım ne var demiş. Siz de bunun üstüne bi cumhuriyet kadınıyız el Öpmeyiz bilmem ne demişsiniz. Ne alakası var yahu Allah aşkına? Cumhuriyet kadını nereyi öperse cumhuriyet kadını sıfatını hak eder? El midir asıl mesele? Ne bileyim alnından öpse oluyor mu?
Yani konuşmayayım diyorum ama arkadaş cahil evet. Ne söylediğini de bilmiyor. Ancak açın bir karşıt görüş belirtilen yazıları okuyun. Hangi kavramın içi boşaltılmış, hangi durumda vatan millet Sakarya diye duyar kasılmış bir bakın. Size rusyada yaşayın deseler belki böyle tepki vermezsiniz ama sinirlenirsiniz. Hatta siz kimsiniz de beni ülkemden atacaksınız dersiniz. Arkadaş da kendi bilgi ve görgüsünw göre cevap vermiş.
Kavramlar tutanın elinde kalıyor. Cumhuriyeti on kişiye sor onu da kendi bildiği, kapasitesinin yettiği ölçüde yanıt verir. Bana göre de saçma sapan konulara karıştırılıyor olması oldukça utanç verici. El öpmeye kadar indirgenmesi tuhaf.
Çok kırıcı ve alaycı insanlar var burada.
İnsanlar burada kimseye anlatamadığı sıkıntıları anlatıyor. Siz insanlık namına onlarin gönüllerini rahatlatıp, mutlu edecek mesajlar yazmanızı bekliyorlar yazmayacaksanız saçma buluyorsanızda saygı duyup yazmassınız.
Evet bana göre de gördüğüm en saçma konu bağlama şekliydi bu :) cumhuriyet kadınları el öpmez demişsiniz. Bu bana aşırı komik geldi mesela. El öpme ile cumhuriyetin ne alakası var acaba? Kocasının elini öpen niye Arabistan'a gidiyor acaba? Bir uzvu öptü diye arabistana niye öteleniyor kadın?
Son zamanlarda balık olmayan deniz mahsulleri çok fazla türketilmeye başlandı ülkede. Cumhuriyet ülkesinde ne münasebet. Hep uzak doğu özentiliği. Gitsin uzakdoğuda yaşasınlar. Burası cumhuriyet ülkesi değil mi?
Ayrıştırıcı söyleminizin bir sonraki aşaması ise başı örtülü Arabistan'a gitsin, şalvar giyen doğuya itelensin, öteki buraya sürülsün, beriki oraya atılsın. Kavramların içini boşalttınız iyice.
Kadın kocasının ister elini ister götünü öper. Bu saçma geliyorsa ki bana da saçma görünüyor. Bunu belirtir siz uygulamazsınız. Ancak bu üyeye Arabistan lafını sırf el öptüğü için bir başka üye söylemiş. O da kendini savunmaya girişip yanlış bir şekilde yaşarım ne var demiş. Siz de bunun üstüne bi cumhuriyet kadınıyız el Öpmeyiz bilmem ne demişsiniz. Ne alakası var yahu Allah aşkına? Cumhuriyet kadını nereyi öperse cumhuriyet kadını sıfatını hak eder? El midir asıl mesele? Ne bileyim alnından öpse oluyor mu?
Yani konuşmayayım diyorum ama arkadaş cahil evet. Ne söylediğini de bilmiyor. Ancak açın bir karşıt görüş belirtilen yazıları okuyun. Hangi kavramın içi boşaltılmış, hangi durumda vatan millet Sakarya diye duyar kasılmış bir bakın. Size rusyada yaşayın deseler belki böyle tepki vermezsiniz ama sinirlenirsiniz. Hatta siz kimsiniz de beni ülkemden atacaksınız dersiniz. Arkadaş da kendi bilgi ve görgüsünw göre cevap vermiş.
Kavramlar tutanın elinde kalıyor. Cumhuriyeti on kişiye sor onu da kendi bildiği, kapasitesinin yettiği ölçüde yanıt verir. Bana göre de saçma sapan konulara karıştırılıyor olması oldukça utanç verici. El öpmeye kadar indirgenmesi tuhaf.
biliyorum onu bilerek yazdım ciddiyeti anlasınCİMER den şikayet eden benim
ben de tüm yazışmaları okudum ama açıkçası ilk fitili verenin şikayet edilen arkadaş olduğunu görüyorum. kendince sevimli hareketlerle "timam cinim, annemmmm" gibi ifadelerle basit bir cehalet sahibi gözükse de aslında bu konuda da başka konularda da alttan alta insanları ayrıştırıcı yazıları var.
tamam bu arkadaş kör cahil, kendini de geliştirmek adına bir çabası olmamış belli ki ama o cahilliğinin arkasına sığınıp abuk subuk şeyler yazarken diğer taraf nasıl hep serinkanlı durabilir ki ?
çok iyi hatırlıyorum, bundan önceki yine böyle tartışma çıkan bir konuda "iyi ki bu ülkeyi sizin gibi değil bizim gibi kadınlar yönetiyor" demişti. burdaki ayrımcılık sebebiyse sadece burada bazı arkadaşların erkek ev işi yapabilmeli, eşine yardımcı olmalı bunda utanacak birşey yok demesiydi.
sırf bunu dediğimiz için özenti olduk, kıskanç olduk en sonunda da ülkeyi sizinler gibi yönetse başımıza taş yağacağa döndü iş.
bu zihniyetteki bir insana karşı ne kadar sakin ve saygı çerçevesinde yanıtlar verilebilir.
en başa dönücem, bence fitili ateşleyen kendisi oldu.
idrak aslında orda kızlar sunu demek ıstedılerEvet bana göre de gördüğüm en saçma konu bağlama şekliydi bu :) cumhuriyet kadınları el öpmez demişsiniz. Bu bana aşırı komik geldi mesela. El öpme ile cumhuriyetin ne alakası var acaba? Kocasının elini öpen niye Arabistan'a gidiyor acaba? Bir uzvu öptü diye arabistana niye öteleniyor kadın?
Peki samimi olarak cevap verin lütfen. Söylediklerinize katılıyorum, haklısınız ki defalarca belirttim bunu. Sorum şu, gerçekten bu konuda Arabistan cumhuriyet vs şeklinde kavram ve ülkelerin karışmasına gerek var mıydı? Bunlar olmadan kişiler kendini Savunamaz mıydı? Hangi mantıklı gerekçe ve bilgi birikimi ile bunlar mevzuya karıştı?
Arabistanı ben söylemedim oraya girmeyeceğim. Ama açık ve net birşey var ki; sözkonusu hanımefendi el öpmemeyi egosal bir sorun olarak görerek ilk ayrımcığığı kendisi yaptı, Arabistan söyleminden önce. Yoksa emin ol kim kimin elini öperse öpsün kimsenin umrunda değildi.Evet bana göre de gördüğüm en saçma konu bağlama şekliydi bu :) cumhuriyet kadınları el öpmez demişsiniz. Bu bana aşırı komik geldi mesela. El öpme ile cumhuriyetin ne alakası var acaba? Kocasının elini öpen niye Arabistan'a gidiyor acaba? Bir uzvu öptü diye arabistana niye öteleniyor kadın?
Son zamanlarda balık olmayan deniz mahsulleri türketilmeye başladı ülkede. Cumhuriyet ülkesinde ne münasebet. Hep uzak doğu özentiliği. Gitsin uzakdoğuda yaşasınlar. Burası cumhuriyet ülkesi değil mi?
idrak aslında orda kızlar sunu demek ıstedıler
o sıkayet edılen uye saygı hurmet ayak altı opmek el ayak dıvan el pence durmak ese saygıdır mınvalınde konustu hanı adam okadar para kazanıp gelıyor dıye cunku pipi kutsallıgı var
onun ustune kızlar yanı cumhurıyet kadınlarınız erkek para kazanıp gelıyor dıye paspas olmanızın anlamı yok dedı
yanı sızın buyuklerın veya bazı yorelerın adetı olan el opme seklınde degıl, o sıkayet edılen uyenın el opmesı baska bır opuso baska opuyor aslında saygıdan ote bırsey o ayaklara kapanısıca bır opus algısı baska algı
kızların duzeltme ıstegı ordan geldı cunku o super uye o kadınların dogru kadın oldu (sızlerın basını kucukken ezmek gerek dedıgı ıcın )hangı devırde yasadıgımızı falan ozellıkle vurgulamak zorunda kaldılar
burda haksızlık olsa parayla degıl ya hepımız hepsını tek tek kıblerdık cogu normal tartısmayı korumus , gaza gelıp de kımse kımdenın sızın basınızı kucukken ezmek gerek cogunluk bız olagız demez ıdrak :) bu soylem gaza gelme soylemı degıl zihnıyetını kustu orda sonra da sıkayet edıldınız deyınce tutustu pısmanım dedı pısmanım demesıne bakmayın yanı sonuna kadar soyledıklerımın arkasındayım da dıyordu :)
aslında boyle ınsanları yanı o sıkayet edılen uyeler gıbı kısılerı konusturmamak konusmaya dahıl etmemek gerekdışarıdan okuyunca gerek yok. fikirleri savunmak için kişinin kendi düşüncesini mantıklı bir platformda açıklaması ve karşı görüşe saygı duyması yeterli. ama o kişi ile bire bir tartışma içerisine girildiğinde ister istemez konunun geliştiğini düşünüyorum.
çünkü bende başka bir konuda aynı üye ile ciddi şekilde tartıştım, delirme noktasına geldim, hatta bir kaç sayfa önce bir arkadaş beni etiketlemiş o duruma gönderme yaparak. hakikaten insanı çığırından çıkaran bir cahillik var. o nedenle arkadaşların da gerçekten patlama noktasına gelip konuyu böyle ilerletmelerini anlayabiliyorum.
Cancağızım (üslubunun naifliğinden ötürü böyle hitap etmek istedim, haddimi aşmadım umarım:)
Her kelimene katılıyorum. Ben dahil buradaki herkes bu üyeye cahil, itici yorumlar yapıyorsun dedi. Buraya kadar katılıyorum. Nefret kustuğu, insan ayrıştırdığı, fitil ateşlediği kısmına da katılıyorum.
Benim eklediğim tek nokta, karşı görüş belirten kişilerin de samimiyetle ve hümanist bir tavırla insan kucakladığını ve insan ayrıştırmadığını göremiyorum diyorum. Bu da benim fikrimce cehaletten arınmışlık değildir diyorum. Hani bir tarafı bir yafta eşliğinde suçlarken, aynı şeyi yapmamak gerek diyorum.
Arabistana ötelenmesi mesela. Bir ülkeyi, bir ırkı aşağılama amacı olması ile birlikte, eşinin elini öpmesindeki amaç her ne olursa olsun lüzumsuz bir çıkıştı.
Cancağızım bir dönem bu ülkede bir Fas dizisi yayınlandı. Bu konudaki arkadaşımızın altını çizdiği cumhuriyet kadınları, ağızlarından salya akıta akıta izledi o diziyi. Özenerek, hayal kurarak. Çünkü yaşantıyı aktarma biçimi çok romantikti. İzlenme rekorları kırdı dizi. Evde peçe takıp hayal kurdu cumhuriyet kadınlarımız :) bir kişi de çıkıp ne yapıyorsunuz neye özeniyorsunuz demedi o dönem. Neden? Çünkü hep bu kavramların içini boşaltma, yerli yersiz kullanma hali yüzünden.
Benim hiçbir üye ve görüşle sorunum yok. Sadece, insan ayrıştırma ve yaftalama konusunda takıntılıyım. Hoşlanmıyorum bundan. Diyorum ki bu üye bunu yaptıysa, diğerleri de yaptı. Sebebi ne olursa olsun, serin kanlı kalmalılar demiyorum. İnsanın zihninde ayrıştırma fikri yoksa, ne kadar sinirlenirse sinirlensin açığa çıkmaz. Çünkü yok :) bunu diyorum sadece.
aslında boyle ınsanları yanı o sıkayet edılen uyeler gıbı kısılerı konusturmamak konusmaya dahıl etmemek gerek
once bende boyle sınırlenıp dayanamayıp cevap verıyordum sonra baktım kı kısının konusmasına o zehır gıbı dusuncelerını sacmasına ben fırsat vermısım dedım
aklımıza su soz gelmelı
cahılle gırme munakasaya ya sınırını zıplatır havaya ya da yazık olur adabına
ve bır sevdıgım soz daha
aptalla tartısırsanız dısardan bakan kısıler ıkı aptalın sohbet ettıgını zanneder
artık aklıma bu gelıyor ve duruyorumılk mesajında suc ıceren bır durum olmadıgı surece ellemıyorum orda gordugum gıbı tırnagımın ucuyla tutup konu dısına atıyorum goz ardı ederek
bu arada su yukarda yazdıgım ozlu sozler bana aıt degıl hakaret etmıyorum kımseye :) bob dylan ve ve mevlana demıs yanı elcıye zeval olmaz
Arabistanı ben söylemedim oraya girmeyeceğim. Ama açık ve net birşey var ki; sözkonusu hanımefendi el öpmemeyi egosal bir sorun olarak görerek ilk ayrımcığığı kendisi yaptı, Arabistan söyleminden önce. Yoksa emin ol kim kimin elini öperse öpsün kimsenin umrunda değildi.
Nerede başı örtülü arabistana gitsin yazmışım ayrıştırıcı? Hayır yazsam kendimi ateşe vereceğim de göremedim öyle bişey zira benim ailemin bircok üyesi kapalıdır annem babam 5 vakit namazında insanlardır da o bakımdan şaşırdım kendimi bilmiyosam demekki
Senin komik bulduğun "Cumhuriyet Kadını" söylemimin biraz içini doldurayım madem sana içi boş geldi;
1)Gelecek nesillere öncülük eder.
2)Tercih ettiği mesleği yapabileceğini gösterir.
3)Toplumda herkes kadar yerinin ve söz hakkının olduğunu bilir.
4)Çalışkandır başarıyla sorumluluklarının üstesinden gelir.
5)Herkesten ve herşeyden önce kendisine saygısı vardır.Düşüncelere,fikirlere,inançlara,ve özgürlüklere olduğu gibi.
6)Toplumda var olan kadın-erkek her bireyin eşit olduğunu bilir.
7)Yenilikçidir. Zamanın ötesinde yaşamayı bilir.
8)Toplumsal dayatmalara karşı çıkar.
9)Değişime ve gelişime açıktır.Yobaz değildir.
10)CUMHURİYET'in değerini bilir. Ona sahip çıkar.
Şimdi hadi bu bilgiler ışığında bi daha düşünelim. Cumhuriyet kadını ne yapar ne yapmaz. Ben söyleyeyim "saygı" kisvesi altında eşinin elini öpmez. Ha sevgiden ayak tırnağını öper, kıçını öper orası kimseyi ilgilendirmez. Hadi diyelim ki gelenekten öper, öpsün kardeşim. O zaman bana çıksın desin ki; "Cumhuriyet Kadını olmayı senden öğrenecek değilim, bu benim geleneğim" . Ama yok kadın "hıhı tabi cınım siz biteceksiniz" diyor. Bu ne demek bana bi açıklar mısın?
Kadın yaptı yapacağını biz burda haklı söylemlerimizin, haklı olduğunu kanıtlamak için dil döküyoruz. Gerçekten hayret bişey.
aslında dogru soyluyorsunuz demek ıstedıgınızı sımdı anladım, su asagıda alıntıladıgım kendı yorumum gıbı bır ıcerıge sahıp bakıs acınız aslında konuyu bıraz da konusarak uzatarak sızler buraya getırdınız demek ıstemıssınız :) ılk okuyunca cunku alla alla ıdrak nasıl boyle soyler demıstım az cok kısıler hakkında fıkrımız oluyor cunku sasırmıstım
sımdı su yorumunuzla anladımuykusuzum hıc uyumadım belkıde ondan :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?