Çok kızgınım çok :/

Napim koca adami sopaylami ise gonderim halini gorunce aciyodum yalan degil ama esimi eminimki baska iste olsa izin almazdi burdaki isten biraz zorlaniyo gece vardiyasinda 5 dk uyumak icin bana yalvariyor resmen.ve altini verselerdi esim onun ustune konacani zannetmiyorum cunku oda en az benim kadar cok istiyo 1 oda bile olsa evimiz olsunda kirada olmayalim kafasindayiz ikimizde. Esimin ailesinin durumu var ama 3 bini cok gorduler ayretten onlarin bana borcu var benim onlara yok kendi altinimi verselrdi bari die dusunuyorum.ve esim asgari ucret bile alsa emin olun para toplamak artik cok zor iki adimlik yere gidiyosun en az 50 tl para gidiyor.ya esimle beraber caliscaz kimseye muhtac olmuca yada afedersiniz totomuzun arkasina baka baka dert edicez

Ya ben esime cik baska is bul cik diyorum hic olmazsa yesilkartli olurum ama o doguma kadar sigortadan yararlan cikmam simdi diyor

Ya ben esime cik baska is bul cik diyorum hic olmazsa yesilkartli olurum ama o doguma kadar sigortadan yararlan cikmam simdi diyor
Anlamiyor musunuz esinizin sigirtasina ihtiyaciniz yok devlet taragindan sigortalisiniz. Bunu bahane etmemesini soyleyin. Durumu aciklayin.
3 kurus maas alip ustune bir de izin yapacak kadar yoruluyorsa baska bor is bulup bu isten cikmak zorunda.

Anlamiyor musunuz esinizin sigirtasina ihtiyaciniz yok devlet taragindan sigortalisiniz. Bunu bahane etmemesini soyleyin. Durumu aciklayin.
3 kurus maas alip ustune bir de izin yapacak kadar yoruluyorsa baska bor is bulup bu isten cikmak zorunda.
Evet oyle cikmak zorunda bu isten bende goz gezdiricem ida gezdirsin baska ise girsin bende cok istiyorum baska iste calismasini

Bekar ailesi ile yaşayan yada zorlukla hiç para kazanmamış birinin sözleri gibi sözleriniz.
Az zamanda eşi ne yapsın. Akılsız dediniz ya siz bir akıl verin bakalım. Çok mu kolay size göre herşey.

Evet haklısınız. Bu denli zor durumda kalmadım.
Ama babamın hatırı sayılır geliri olmasına rağmen ikinci kez üniversite okuyacağım vakit, kendim ettim kendim buldum diye hem çalışıp hem okudum.
4 yıl boyunca her hafta içi gece 11 de evde olup, sabah 7 buçukta evden çıktım.
Haftasonu da sabah 8- akşam 6 aynı tempo devam ettirdim.
Bunun adı sorumluluk. Yoruldum derdim, babam bakardı zaten, hiç öyle bir zorunluluğum yoktu.

Akıl mı soruyorsunuz, birikmiş 3 bin liraları olmalıydı.
Ya hanımefendi işe girecekti vaktiyle, ya eşi işe gitmemezlik yapmayıp maaşını elinde tutacaktı.

Eğer şu an çıkmak zorunda olmasalarmış; 1 ay sonra zaten çıkacaklar ve aynı miktarda paraya yine ihtiyaçları var.

Bunu bilen 1 yıl boyunca 3-5 bir şey atmaz mı kenara?
Üstüne izin alıp maaşından kesinti olmasına mı sebep olur?

1 yıl sonra elinizde 3 aylık maaşınız kadar paranız olmalı, yoksa eviniz olmayacak dersem ne yapardınız?

Tavuk fabrikasinda calisiyor cumartesi gunleri izin.bazen cumartesi gunleride mesai yaptiriyolar esim cok yoruldigunu soyluyor ve iki vardiyali oldugu icin biraz dengesi sasiyo anlicaginiz iki hafta gece iki hafta gunduz
Maalesef Adana'daki tüm tavuk fabrikalarında durum bu. Haftalık tatilleri dahi kullandırmayip, doktora gittiklerinde bile maaştan kesiyorlar. Bayan bir hastam vardi, tek tatilleri vardiya degisimindeki yarım gün. İş yerinde mola yok, saatlerce ayaktalar... Başka bir iş bulma imkanı varsa çıksın eşin canım ya. Bu şekilde çalıştırma yasal değil. Ve adama yazık, günah.

O kv ve kp haber vermeyin tabii ki. Araya soğukluk koyun, nadiren görüşün.

Hicbi fikrim yok baska semttn aylik ev bulurdu heralde

Aynen oyle hastaneye bile gitse kesiyolar.biran once baska is bulmamiz lazim boyle olmuyo hem kendine eziyet hemde parasi az

bayana bu kadar yüklenmenize anlam veremedim, evet çoğu fabrikada durum böyle çok ağır şartlarda çalıştırıyorlar asgari ücret veriyorlar üstüne bide doktora gitmek için bile izin alsan maaşından kesiliyor.

Konu nerden tutsam elimde kaliyor .Annenin taktigini niye verdin ?Ceyrege kadar tenezzül eden kadinla niye muhattapsin.Esinle onlardan niye medet umdunuz ? Haber vermeyince niye yuregin sızlıyor ? Onlar kim kopek ki ya .Sinirlendim. İnsanlari su kadar buyutmeyin .Polyanna olma .

Yok yok zatn sordugum hata ne die haber edicekmisim onlari.annemin takisini verdi ama eve masraf yapmamiz icin

Çünkü oğlunun yanındaki eşini el kzı olarak görüp ben parayı ona mı yedirecem kafası var bazı kv ve kp lerde ben buna eski kafa ve kıskançlık diyorum

Allah sağlık versin grisi hallolur üzmeyin kendinizi kimse yaşattığını yaşamadan ölmez bu dünyada olmazsa öbür dünyada çeker siz sadece Allah a havale edin gerisini boşverin bol bol dua edin

Çünkü oğlunun yanındaki eşini el kzı olarak görüp ben parayı ona mı yedirecem kafası var bazı kv ve kp lerde ben buna eski kafa ve kıskançlık diyorum

Kendileri kaybeder vala yarin bigun elden ayaktan dustuklerinde acaba kizlari damatlari bakacakmi.hicmi hic zannetmiyorum ozman bi ogullari oldinu hatirlarlar belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…