Çok kızgınım çok :/

Allah kolaylıklar versin. Keske bir kısmını olsun kendinize ayıesaymışsınız altının. Sonuçta kimse benden daha sağlam değil.
Amin.dedimya nisanliyken kp geldi borcumuz borc verecez altini simdi sıkısigiz dedi bizimkilerde tamsm dedi 3 bin istedik vermediler altinimi vericekler olmayan altinin hangi kismini ayircamki kendime

Amin.dedimya nisanliyken kp geldi borcumuz borc verecez altini simdi sıkısigiz dedi bizimkilerde tamsm dedi 3 bin istedik vermediler altinimi vericekler olmayan altinin hangi kismini ayircamki kendime
Artık geçmiş zaten. Düğünde alsaydınız dedim. Bebeğe birşeyler hediye gelir en azından onları vermeyin
Allah kolaylık versin.

Ailenin diğer üyeleri lokantada çalışıyor anladığım kadarıyla. Peki siz orada çalışmayı düşündünüz mü hiç? Ya da böyle bir istek ve ya beklentileri oldu mu kayınvalidenizin? Acaba orada çalışsaydınız yardımcı olurlar mıydı?

Hamile halimle calismayi dusundum ev kirasi toplamak icin kp hamile haliyle nasil calissin dedi.ve yardim etmediler.zoruma gidiyo elimde degil zamaninda ceyregi elime katip sonra geri aldilar 3 bin istedik once ayarlariz diyip oyaladilar bizi yaklasik 1 ay kadar onlari bekledik sonrada yok dediler

Sadece en buyuk gorumcem ve kv lokantada ve 3 eleman

Keşke evlenmeden önce işinizi gücünüzü sağlamlaştırsaydınız. Olan olmuş bari çocuk için acele etmeyin. Önce ekonomik olarak güçlenmeye çalışın. Bunu da başkalarından isteyerek değil çalışıp çabalayarak yapın.
Evlenmek için nedir bu acele anlamıyorum. Daha kendi ayaklarınız üzerinde duramıyorsunuz.

Hamile olduğun kaçmış gözümden. Bir de bebek var. Ne diyeyim..?! Daha yorum yapmak istemiyorum size.

Ya kimse kimsenin sıkıntisini bilmiyor annemin bi lafi vardir kimse guzel atesten kacmaz die simdi ben kalkip hangisinden bahsediyim.kaderde vardi evledik diyelim.esimle tartismalarimiz cok sukur fazla degil bana iyi davraniyo bizim sıkıntimiz ailesi

Herkese sabırla cevap vermenizi takdir ettim. İnşallah bir an önce sağ salim kucağınıza alırsınız bebeğinizi. Bir abla tavsiyesi isterseniz tamamen iletişiminizi kesmeyin. Önceden taşınacağınızı haber verin bence.

Yazmistim ama yine yaziyim.zamaninda aynisi bende esime sordum neden ailenle calismiyosun dedim.bana verdigi cevap bi kurus para vermezler ustune benden alirlar dedi
Eee tamam işte
Eşiniz ailesini biliyor.Daha neden 5 kuruş vermiyorlar diye sinir oluyorsunuz ki ?

Üstteki mesajınızda kısmet evlendik demişsiniz.
Sizinde şansınıza böyle bir aile düşmüş kısmet işte
Beklentiye girerseniz üzülen hep siz olursunuz

Tesekkur ederim.ama gercekten icimden gelmiyo haber vermek esimde ayni sekil baskalarindan duyarlar zaten.

Yok tovbeler olsun bu son olsun ilk kez yardim istedik sirtlarinu donduler bidaha istemeyiz ac kalacagimizi bilsem ne yuzlerine bakarim nede yardim beklerim

Altınlar konusunda haklısınız.
Ancak,
Eşinize akıl sır ermiyor.
Zaten geliriniz bu kadar azken izin alan, ben dayanamıyorum’a sığınan bir adam, o altınlar sizde olsa nasıl olsa altınlar var der, daha çok izin alır, daha çok yatardı.
Siz öyle yada böyle o altınlardan fayda görmezdiniz.

Hep suçu başkalarında aramayın.
Eşiniz sorumsuzluk yapıyor. Gencecik adam, 50-60 yaşında insanlar ne şartlarda çalışıyor. Bu kadar nazlamayın adamı.
Ayrıca, kasımda ev için sözleşme bitecekmiş, bugün olmasa 1 ay sonra sizin 3 bin liraya ihtiyacınız varmış. Ve aylık geliriniz 1000 lira.
1 ayda o para nereden gelecekmiş?
Eşinizin bununla ilgili planı neymiş?
Yine anasına-babasına mı soracaktı?
Yada annenizden mi alacaktı?
Ev geçindirme sorumluluğunu taşıyamayan bir adamla evlenip üstüne çocuk yapmışsınız.
Elbet rızkını Allah verir, tıpkı aklı verdiği gibi.
Kullanalım da rızkımızı sağlayalım diye.
Kusura bakmayın, anlattığınız her şeyde kızılacak tek kişi eşiniz. Ama siz onu işe yollamaya kıyamıyorsanız, nasıl kızasınız, değil mi?!

Bekar ailesi ile yaşayan yada zorlukla hiç para kazanmamış birinin sözleri gibi sözleriniz.
Az zamanda eşi ne yapsın. Akılsız dediniz ya siz bir akıl verin bakalım. Çok mu kolay size göre herşey.

Bence yaptıkları şey hoş olmamış, insan evladı için bulur buluşturur yine yardım eder diye düşünüyorum.
Ama ben eşinizde de hata gördüm. Evin sözleşmesinin bitmesine çok az kalmış, karısı hamile olan bir adamın bu noktada işi şansa bırakmaması lazımdı diye düşünüyorum. Anneniz olmasa ne olacaktı mesela?

Gebeligin baslangicindan doğumdan sonraki 8 haftaya kadar 'analık hali' kapsamında sayılıyor ve sağlanan haklardan yararlanıyor. Bu süre içinde artık kadınların tedavisinde eşinin ya da kendisinin sigorta priminin yatırılıp yatırılmadığına ya da borcuna bakılmayacak. Kadının sigortası devlet olacak. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) bu konudaki açıklamasında, sağlık hizmetlerinden yararlanmak için 30 günlük prim şartı arandığı hatırlatılarak, "Genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlüsü kişiye analık hali nedeniyle sağlık hizmeti verildiğinde 30 günlük süre ve borç sorgulaması yapılmamaktadır" denildi. Açıklamada, ilave ücretin sadece özel kuruluşların tercih edilmesi halinde alındığı da belirtildi.
Kisacasi esinin sigortasina ihtiyacin yok. Analik sigortan var suan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…