- 20 Ocak 2010
- 3.037
- 1.606
- 173
- Konu Sahibi krizantem_0
-
geceleri uykun kaçıyodur şimdi seninn
yazık yaa vallaa bu kv ler neden böyle inatcı
benim kv m cok cekmiş kendi kaynanasından
o yüzden hiç sesi cıkmaz
bişey sorarsın ben bilmem derr
yaa söyle bişey diyince de
aklınız var fikriniz var beni karıştırmayın der
bişey söylerim hoşunuza gitmez sorun olur der
kaynana görmüşün hali başka oluyo demekki
senin iki yolun var canım yazdıklarının hepsini okudumm
ya eşine tam anlamıyla ben istemiyorum bizimle yaşaması diceksin
oda istemiyosa tavrını koyucak
yada 3 hafta sora gelip size yerleşicek
ondan sonra olacakları da ben bilemem
ama muhakkak burdan okuruz...
Allah yardımcın olsun cok zor bi durum
konunu arayıp buldum,yorum yapayım
ev ev üstüne olmaz.bunu gelini düşünerek değil kendi rahatımı düşünerek yazıyorum.gelinin suratını çekemem ben
ama kadının memleketten gitmek istememesini de anlıyorum.hem çalışıyormuş,hem de çevresi oradadır.
bu işi çözecek olan sen değil,eşindir.eşinin kardeşleri ile toplanıp anneleriyle konuşmaları gerekir
ilk başta ben de memeleketten gitmek istememesi yüzünden kendimi avutuyordum yapcak bişe yok falan die ama şimdide giderim ben durdan aslında hiç sorun değil ama oğlum burdayken nie gidecekmişim demeye başladı bu da beni rahatsız ediyo sürekli böle söleyip duruyo...dediğiniz gibi yani gelinle yaşayınca bi surat meselesi oluyo.ve tek çocuk olsa kaderim der razı olurum ama hal böleyken istemiyorum ve vicdan azabı da çekiyorum istemediğim içinn..eşim de konuşamam diyo kvm ben size baktım siz beni istemiyosunuz tavırları yapar beddua eder falan die korkuyozz..anlasa zaten size gelcem die tutturmazdı heralde bu ardaa teeşekkür ederim yorumunuza
ben burada hatayı eşinde buluyorum.annesinin arkasından konuşuyor,kendisine bir şey demiyor.kırmadan,güzelce konuşulabilir bana göre
biraz beni rahatlattın teşekkür ederim eşimde acındırdığını düşünüyo ama ben çok vicdan yapıyorum zaten dediğin gibi onun da amacı bu.ve kaynımın gitme ihtimali orataya çıktığından beri yani 6-7 aydır ne zaman yüz versem böle yakınloaşsam ağzını açıyo ben korkuyom başka konu yok sanki.işte yok o kayınvalidesine çok hürmet göstermiş o yüzden allah ona yokluk göstermemiş herkes böle olduğunu düşünüyomuş.yok evde yalnızkalınca üç harfliler basıyomuş hatta yattığpı odanın üstüne iki kapı kapatınca bile geliolarmış çok korkuyomu.yani anlayacağın gelecek ortamıza yatacak bi de heralde..ben bu üç harfli oplayına inanıyorum korktuğuna da inanıyorum ama eşim acıtasyon diyo annemin huyu bu diyo sever acındırmayı diyoo daa ..konuşalım diyosun cnm ama sık sık gitsek nolacak problem zaten gece uyumak..ben diyorum ki geceye doğru gider alırız her gece evinden biz de yatar sabah erken gidiyo işe zaten akşam çıkınca da evine gitsin diyorum gece alır getiririz bu çok saçma bi fikir mi?olamaz mı yani?ayrıca rahatsız etmeme gibi bi düşüncesi olsa 9 aydır zaten bunlar yeni, evli deyip rahat bırakırdı onu da zehir etti zaten..
yatmadan yatmaya alırsınız sonra devamlı kalmaya başlar bu çözüm değil. huzurunuzu bozar mutlaka gelmemesi için eşin konuşmalı bence. yalnız kalmaya yavaş yavaş alıştırabilirsiniz belki. siz onda kalın geceleri bir süre sonra bahaneler bulup gece kalmayı bırakırsınız. sakın izin verme evinize yerleşmesine.
Valla benim babam vefat etti ben evlendiğim zamanda annem tek kalacak ama ben annemden daha cok düsünüyorum tek sıkılacak falan diye ama annem düsünceli olduğu icin asla kızı ve damadınla yasamak istemiyor,herkesin evi ayrı olması gerekiyor. Kv pek düsünceli değilmis o yüzden anladığım kadarıyla bunu esinle konusup cözmen gerekiyor ama sözcüklerine ve cümlelerine cok dikkat etmen lazım.
ya eşim de istemiyor zaten eşimle konuşacağım bişe yok o da bnm gibi düşünüyor..tek sorun kv anlamıyorrr..annenen de maşallah gerçekten allah razı olsun fedakar bi kadınmışş
O zaman senin kv'den korkudan değil yuvanı bozmaya geliyor gibi cünkü oğluda istemiyor hala yüzsüzlük yapıp geliyorsa bunun icinde art niyet ararım ben , esin annesinle konussun sert bir sekilde ne bileyim aslında kadının gercekten derdi korku olsa üzülücem ama derdi o olmadığı kesin.
ya ben de o yüzden vicdan yapıyorum ama eşim acıtasyon yapıyo diyo bilmiyoruım..kendi oğlu diyo bunu yani. ama bizim istemediğimiz ortada,başka alternatifi de var diğer oğlunun yanına gidebiliri.hala benim tepeme binmeye çalışıyo..peki üstte yazdığım fikire ne dersinn?saçma mı olur
Yok canım olmaz bence öylede cünkü hep ayrı yatacaksınız ya da sen olmadığın zamanlar o oğlunun aklına girmeye calısıcaktır karı koca ayrı gibi olmaz bu görenlerde dicek hep adam gidiyor gece karısınla kalmıyor diye bence hic uygun olmaz.Ya 1 gün sizde kalsın istenmediğini görsün belki o zaman gider yada 3'nüz oturup konusucaksınız
ya işte diyorum ki belki aklı başına gelir.karı kocva bnm yüzümden ayrılıyor falan diye vicdan yapıp gider belki..bize gelip istenmediğini anlayıp gitceni sanmam çünkü zaten şuanda istenmediğini biliyor ama hala gelcem diyoo...bi de kv oğlunun aklına giremez çünkkü eşim çok gerçekçi ve objjektiftir.mesela ben de onun aklına annesi konusunda giremem.öle bişey olmayacağı gibi eşim annesinden soğur çünkü karısından ayırıyorr
valla bilemedim bence simdi ne yapılması gerek ama dediğin gibi yaparsan aklı basına gelmez bence aksine hosuna gider sizi ayrırıyor diye ya siz baska yerede tasınamazsınız sonucta memleketten uzağa sizinde bir düzeniniz var olmadı yakın bir yere ev alın onu tasıyın en azından günde 1-2 kere uğrarsın sonra alarm falan takarsanız birsey olmaz gibime geliyor.
bnm kv zaten çalışıyo cnm akşam 6 ya kadar yok problemimiz gece yalnız uyumaktan korkması.bi kere eve girerse daha çıkaramayız die böle bişey yapsak mı diyorum..eve alınca daha gönderilmez..ama ayrı gayrı yattığımız için belki vicdan yapıp gider..yani ben zaten onla aynı evde olömaktansa eşimin gece gidip onla uyumasını tercih ederimm..bölece bize gelme olayını tamamen atar kafasındfançdüzden istemiyorm deyince de yuh aha gelmez heralde..
bi de bizim atanma gibi bi ihtimalimiz var eşim kpss ye girdi onu bekliyozz.böle bişe olursa bizimle gelmesinin yolunu da kapatmış olurum diyorumm
İste atanma olursa tek cözüm o olur canım insallah da olur , kv'den de gercekten korku hissetmediğim icin vicdan yapacağınıda zannetmiyorum acıkcası , sonuclara kadar bekle bakalım insallah hayırlısı olur :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?