• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cok kotu.bi anneyim

nazeli33

hayatımın anlamı oğlum
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2015
678
192
18
Bugun oglumum bronsit oldugunu ogrendim xook kotu hissesiyorum ona iyi bakamadim daha 6,5 aylik kurbaolurum ona Zor nefes aliyor i offff annemde bi kamyon laf saydi gozum gibi bakiyodum ama koruyamadm

Gecmis olsun. Böyle düsünmeyin, siz istemediniz sonucta böyle olmasini. Bir an önce toparlanip enerjinizi bebeginiz ve sagligi icin kullanin bence. İyi bi bakimla hemencecik düzelir kuzucuk. Üzülmeyin.

Üzmeyin kendinizi. Allah şifa versin

Cok ts
Gecmis olsun. Böyle düsünmeyin, siz istemediniz sonucta böyle olmasini. Bir an önce toparlanip enerjinizi bebeginiz ve sagligi icin kullanin bence. İyi bi bakimla hemencecik düzelir kuzucuk. Üzülmeyin.
kvok tesekkur eder im sizce baska bir doktora goturmelimiyim bitanemi gordukce canim gidiyor resmen

Bence kendinizi boş yere suçlamayın. Bazen ne kadar dikkat etsek de onleyemiyoruz hastalıkları. Bu arada bronsitin birkaç turu var ve bunlardan birisi bulaşıcı. Yani hasta olan biriyle temas etmiş ve ondan kapmış olabilir. Benim oğlumu bakıcıya verdikten kısa bir sure sonra oglum bronsit oldu. Doktordan ve yaptıgım araştırmalardan sonra öğrendim bulaşıcı bir turunun olduğunu. Bakicimizin oğlu bronsitmis. Hemen bıraktık bakıcıyı, kısa bi tedaviden sonra da düzeldi ve tekrarlamadı. Bence etrafinizdaki kişilere de dikkat edin derim.

Kendinizi suçlamayın bu kadar ufak bebeklerde alerjik bronşit de olabiliyor, benim kızım alerjik bir bünyeye sahipti vücudu kızarıp kızarıp pişik oluyordu doktoru üstüne basa basa tembihlemişti aman çok sıcakta tutmayın alerjik bronjite yakalanabilir diye. Allah'a şükür 15 aylık oldu daha öyle bir şey yaşamadık ama bunu tetikleyecek herşeye özen gösterdik. Sakın bal vermeyin 1 yaştan önce, doktorunuzun verdiği ilaçları ve tedaviyi eksiksiz yapın bir de her banyodan sonra mutlaka burun aspiratörü ve suyu ile çekin bebeklerde genizde biriken kusmuk ve akıntı bronşlara akıp hemen bronşite çeviriyor. Çok geçmiş olsun kuzuya.

Bence kendinizi boş yere suçlamayın. Bazen ne kadar dikkat etsek de onleyemiyoruz hastalıkları. Bu arada bronsitin birkaç turu var ve bunlardan birisi bulaşıcı. Yani hasta olan biriyle temas etmiş ve ondan kapmış olabilir. Benim oğlumu bakıcıya verdikten kısa bir sure sonra oglum bronsit oldu. Doktordan ve yaptıgım araştırmalardan sonra öğrendim bulaşıcı bir turunun olduğunu. Bakicimizin oğlu bronsitmis. Hemen bıraktık bakıcıyı, kısa bi tedaviden sonra da düzeldi ve tekrarlamadı. Bence etrafinizdaki kişilere de dikkat edin derim.
Ne kadar zamnsa.atlattiniz ins bizde atlatiriz

Benim büyük oglum da bebekken zaturre oldu.Dunya basima yikildi,acidan nefes alamiyordum.Gunlerce agladim,perisan oldum.Sonra ortaya cikti ki bebegim buyuk bir insandan mikrop kapmis.Yani benimle hic ilgisi yokmus.Oysa ben hep kendimi sucladim.Sakin birakma kendini asil simdi sana ihtiyaci var bebeginin.Rabbim acil sifalar versin...

Ne kadar zamnsa.atlattiniz ins bizde atlatiriz
Bizi hastaneye yatırmak istediler ama kabul etmedik. Çünkü orada başka mikroplar kapacagini düşündük. Nebulazator aldık. Buhar tedavisi uygulanması gerekiyordu. 3 farklı ilacı karıştırıp gün içerisinde uç kere falan veriyorduk. Toplamda iki haftada iyileşti. Açıkcası bu olaydan sonra da hasta kişilerin yanında tutmamaya cok özen gösterdim. Üzerinden 5 ay falan gecti. Bunla ilgili hiçbir sorun yasamadık tekrar.

Ay ben öleyim o zaman. Oğlum kreşe Başladığından beri iki Çocuğum da hasta. Öksürük bitse burun akıntısı bitmiyor.

Geçen gece kızımı acile kaldırdık. Her nefeste tekrarlayan öksürüğü vardı ve küçükken bronşolit geçirdiği için ağır atlatır gripleri.

Evde nebulizatör ile hava vererek 2 günde rahatlattık çok şükür. Öksürük hala devam etmekle birlikte çok çok azaldı.

Size de ventolin,pulmicort gibi ilaçlar vermişlerdir heralde.

İyi annelikle kötü annelikle olsaydı bunlar bazı annelerin çocukları ömür boyu hastalanmazdı bazılarınınki de grip bronşit üşütme gibi hastalıklardan ölürdü. Öyle şey olur mu ne demek bi kamyon laf saymak. Bi de bu var. Çocuk hasta olur anneye laf hazır:" hasta ettin". Kimseye düşmez onu söylemek. Bazen ne kadar gözünden sakınsan da hasta oluyor çocuk. Olabilir. Doğal şeyler de araştır bi güzel yap. Bişeyciği kalmaz. Bütün çocuklar geçiriyorlar bu tip hastalıkları. Merak etme dikkat et tabi ama sen iyi bir annesin merak etme. Küçük çocuklar çabuk hastalanır. Bağışıklığı güçlenecek onun böyle böyle inşallah. Yeter ki ilaca boğma çocuğu. Bi de sütün varsa bol bol emzir.

Bi de nacizane bir tavsiye. Ben oğlum ne zaman hastalansa başında okurum, rabbim hemen şifa verir çok şükür. Allahın isimlerinin her biri binbir derde deva. 131 kere ya selam, 160 kere de ya hayy okurum( her birinin sonuncusunda cellecelalihu) dua ederim allahım sen yavruma, bütün hasta yavrulara şifa ver diye, sabahına allahımın izniyle hafifler hamdolsun ki.

Bugun oglumum bronsit oldugunu ogrendim xook kotu hissesiyorum ona iyi bakamadim daha 6,5 aylik kurbaolurum ona Zor nefes aliyor i offff annemde bi kamyon laf saydi gozum gibi bakiyodum ama koruyamadm
ne alaka, yapmayın genetik alerjik vs olabilir, ben de astım hastasıyım

Bende astim bronsitim. Kardeslerim kucuk yasta yasayip atlatmislar bende ise 7 yasinda cikinca ben boyle atlatamadan kaldim fakat duzenli ilac kullanimi ve iyi bir bakimla % 80 'lik bir iylesme gosterdim yani cok iyiyim cok sukur size gelince... Kendinize haksızlık etmeyin bebekler her hastaligi yasarlar ve atlatirlar eger ki bu hastalik sizde kalitsalsa elden birsey gelmez aile genlerinizde bu hastaligi tasiyan birisi yoksa biraz daha dikkatli ve düzenli bakim ile hic birseyi kalmaz Allahin izniyle kendinizi suclamayi birakip bebeginiz icin guclu olmaya bakin ve en ufak bi engelde yikilmayin onların güvendiği tek varlık sizlersiniz :)

Cok ts
kvok tesekkur eder im sizce baska bir doktora goturmelimiyim bitanemi gordukce canim gidiyor resmen
Cnm gecms olsn. Oncelikle hemen panik yapma her cocuk hasta olur ve bazn biz annelern yapabilexgi fazla bsey yok. Bnm bebegm de su an 5 aylik ve bronsit baslangci demisti dr sesi kisikti aglayamiodu bile. Soguk buhar onerdi dr. Ilkini hqstanede uyguladilar tabi bebegi maskeli gormek korkunc bi his. Snraki uygulamalari nebulizatorle evde uyguladik. Hemen acildi sesi aksama. Kontrole gotrdgmde hcbisiciyi kalmamisti. Bzn cozum cok basit olabilior, sikna canini. Terletme, usutme ve hasta kisilerdn uzak tutmaya calis gerisi kolay. Bronsit olmussa dahi atlatir insallah.

Back
X