çok kötü tartıştık çok canım sıkkın

Yanildin Ipek

iddia ediyorum biz oglumdan sonra daha bir aska geldik
kizimla daha da katlandi bu :)

Ilk bir yil bebeklik donemleri zor
o da oglum cok zorlu bir bebekti kizim tam tersiydi

her cocuk da bir degil

hem cocuk aski olduruyor olsaydi kimse 2. yi 3. yu yapmazdi :)
Yani sahsen ben yapmazdim

bak esim su sira 3. yu istiyor beni ikna cabalarinda

Günü kurtarma pesinde kosmayin, bir sorun varsa kököne inilmesi gerekirki bir daha yasanmasin.. Saglikli iliskilerin kadar güzel birsey varmi.
Empati kurmaya calis.

boşanmanın sakız olmadı doğru değil kesinlikle. ben hiç kullanmadım şimdiye kadar. kullanda da alışkanlık yaptığını düşünüyorum. eskiyle yeni farkı; insanların eskiden büyük hedefleri yokmuş soba başında ailece oturmak mutlulukmuş. ama şimdi çıtalar yükseldi. hayat stresli, yoğun..

gerçekten maşallah 3. konusunda.

sen çalışıyorsun hem de..

peki bir şeyde fikrini almak istiyorum.

benim kızım 2,5 yaşında ve enerjisini anlatamam.. gündüz 8 gibi uyanıyor genelde gece 11-11,30.

uyutamıyorum resmen denemediğim şey kalmadı. annem bakıyor gündür. biz eşimin işinden dolayı küçük bir yerdeyiz ve özel kreş yok yaşından dolayı evde yani..

annem inanılmaz ilgileniyor..

ama uyku sorunumuz hat safhada.

tavsiyen var mı?

zaten sizin için söylemedimki ben bunu :26:evet eski hayatı yaşamıyoruz eskiden aza kanaat varmış ama şimdi hep 1 fazlasını istiyoruz
genel konuşuyorum ben konuşurken çoğul konuşuyorum yoksa bende kendi evlilğimde buzamana kadar birkez bile dile getirmiş biri değilim boşanma konusunu ama iş öyle bir hal aldıki bdv ye konu açılıyo ilk yorum boşan oluyo anlamadan dinlemeden ben bundan

bahsediyorum boşanmak ağzımıza sakız oldu derken

Onun tek caresi kres
orda yorulacak vs vs
o zaman sabah daha erken kalksin mesela ya da surekli gezdirin. gunde 1 saat acik hava iyi gelir
benimkiler sabah 6.30 da ayaktalar

biliyorum canım benim için söylemediğini. kendimden örnek verdim sadece.

Onun tek caresi kres
orda yorulacak vs vs
o zaman sabah daha erken kalksin mesela ya da surekli gezdirin. gunde 1 saat acik hava iyi gelir
benimkiler sabah 6.30 da ayaktalar

seninkilere kim bakıyor. seneye kreşe vereceğiz bakalım.

kızlar son 10 dk..herkese huzurlu ve tutkulu akşamlar, geceler...
bu arada iyi ki varsınız.

kızlar son 10 dk..herkese huzurlu ve tutkulu akşamlar, geceler...
bu arada iyi ki varsınız.

ipek yorumların için sağol tüm yorum yapan okuyan arkadaşlar teşekkür edrim. biraz rahatladım. bu iki gün biraz kendimi dinleyim gelince konuşucam bakalım

bebek doğunca yatak ayırmayı bir türlü çözemiyorum.bebek hayatımıza zevk katmalı bence,karı-koca arasını açmamalı.insanlar ayrı yattıkça birbirinden uzaklaşma olurmuş.tenin tene deymesi aradaki duyguları kıvılcımlaştırıyor.yatakta sağdan sola dönerken birbirimize değip sarılmak çok keyifli.sabaha birlikte gözlerimizi açmakta çok keyifli

ben hastaneden çıktığım gün de eşimle yattım.eşimin ilgisine,şefkatine ihtiyacım vardı.onun sarılması ilaç gibi gelmişti.eşim ayrı yatsa ben dayanamam,peşinden gider yanına sokulurum
ben bebeklerimi tek başıma büyüttüm.her sıkıntısını eşimle çektik.ama ne gezmeden kaldık,ne tozmadan.hatta her 2 ayda bir memlekete gittik,otobüsle.çocuklarımızda bizim tempomuza uyum sağladı.küçüğüm kolikli olduğu halde hiç bir şeyden mahrum kalmadık.

alkışşş :) helal sana bacım

Sizde, Cudana'da, bende aynı şeyleri söylüyoruz, bebekler doğduklarında yemesi, içmesi, uykusu düzensiz olur ama sonra sonra aileler bir düzen oturtmalı, sabah kalkış saati, yemekleri, gece uykuları en azından 1 yaşından itibaren düzenlenir, o düzeni sarsmadan, bebeği ihmal etmeden ama bebek merkezlide olmadan herşeye zaman ayırabilir insan.

Eşler çocukları bahane edip birbirinden uzaklaşmamalı, umarım ilkduyansenol eşiyle arasına giren sorunları halleder, ki bence üstesinden gelinmeyecek bir durum yok ortada.
Biraz eşi biraz kendisi adım atacak, birbirlerini dinlemeyi ve dinlediklerini duymayı bilirlerse herşey yoluna girer.

haklısın tüm yazdıklarında Mune fakat yorumlarda çok az sözü edilen bi durum daha var ortada, konu sahibesi eşinin "ağır" küfürler ettiğinden söz etmiş ilk mesajında,
yorumlardan birinde yatağınızı ayırırsanız küfür de eder herşeyi de yapar gibi bi yoruma rastladım dondum kaldım
ben evli değilim bilemiyorum evlilikte durum bu mudur?küfür edilmesi hatta ağır küfür edilmesi bu durumlarda mübah mıdır?
12 sayfalık yorumda ağırlığın yatak ayırma meselesine verilmesi ve küfür kısmına azıcık değinilmesi beni şaşırttı açıkcası
...olursa herşey yoluna girer yazmışsın ya,
evlendiğimde sebep ne olursa olsun kocam bana ağır küfürler etse ben de kendi kendime "...olursa herşey yoluna girer" mi demeliyim?bu küfürlerin bir bedeli olmamalı mı?olmalıysa ne olmalı?
ileride kuracağım evlilik adına bana da rehber olması açısından konu dahilinde tecrübelerinize güvenerek sormak isterim..

Annemin babaannesi rahmetli söylerdi (100 küsür yaşlarında) daha bekardım o zamanlar ama hala aklımdadır. "Kızım erini yanlız bırakma. 1 gün 2 gün farketmez hiç bir zaman bırakma. Kavgalı dövüşlü olsan bile bırakma ki aranıza soğukluk şeytan girmesin. Sonra hepten soğunur." Anneannem dedemi çocuklar doğsa bile köy yerinde dahi hemen ayrı odaya yatırmışlar. Bir kadın 70 yaşında hala kocasından ayrı duramaz. Annem de öyle ki hala her ikisi de liseli aşıklar gibiler. Annem babama kızgında olsa hırslı da olsa gider yatar yanına... Bu arada anne değilim ama bazı kadınların sırf anne olmak için evlendiğini, eşinide bunu sağlayan biriymiş gibi gördüklerine inanıyorum.

Konuyu okuyunca izlediğim bir film geldi aklıma. Eşinle birlikte izlersen, yaşadıklarınıza dışardan bi gözle seyretmiş olursun. Filmin adı "Aramızda Bebek Var". İzlemeden önce fragmanına bakıp fikir sahibi olabilirsin. :)

seninkilere kim bakıyor. seneye kreşe vereceğiz bakalım.

Babaanneleri bakıyor.
Oglum 1. sınıfa gidiyor, öglenci ,
kızım da henüz 25 aylık.

Eylülde kreşe başlayacak :)

Akşam üzeri telden arka sayfaları okuyamamıştım,
şimdi okudum da neler demişsin öyle İpek? :)

Mune'nin dediği kadar var.

Fakat bu durum tamamen bizlerle ilgili bir durum.
İlk çocukta anne-baba rolüne alışırken acemilik yaşanıyor,
her şey çocuga uyarlanıyor.
Aslında durumu farkedip hemen müdahale etmek gerek.
Çocuklu yaşama alışıp onu size uyduracaksınız.

Düzen değişiyor evet ama çocukla beraber o düzenin değişmesini minumuma indirmek önemli.
Bu rutin oluştuktan sonra inan bana her şeye vakit kalır. :)
Ben mesela 2. çocukta hiç zorlanmadım.
Çünkü ne yapacagımı biliyordum.

Evliliklerin çogu çocuktan sonra degişiyorsa inanların kendi tutum ve davranışlarından kaynaklı diye düşünüyorum.

Hep söylerim.
Çocuk evliliğe düşen bir bombadır.
Saglam temelli evlilikleri daha da saglamlaştırırken ,
sallantıda olan evliliklerde deprem etkisi yaratır.

Son düzenleme:

Küfür konusunu ilk sayfalarda yazmıştım ben.
Benim hazmedemeyecegim bir şey.
Konu sahibi boşan kelimesinden hoşlanmıyor,
o nedenle boşanma dedim :)

Küfürün bedeli evliliğin dinamiğine göre degişir.
Örnegin bizim evliliğimizde hiç bir zaman şakadan da olsa küfür,
hakaret içeren sözler yer almadı.
Kaldı ki eşim günlük olaylara küfür eden bir tip.
Demek ki insan isterse kendini kontrol edebiliyor.

O nedenle bu zamana kadar görmediğim bir muameleyi kolay kolay kaldıramam.
Başkası da alışmıştır, sadece o anlık canı sıkılır,
sonrasında unutur gider.

Ya ilk küfürde kesin tavır konacak ya da devamı gelirse boşanılacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…