• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok kötüyüm böyle bir şey mümkün olabilir mi?

Yazın 4 gün şehir dışına çıkmıştık. 2 katlı evimiz. 2. Kattayım. Alt katta kayınvalidem falan hepimiz şehir dışındaydık. Eve geldiğimizde banyo giderinin kapağının oynadığını farkettim. Çocuklar yaptı sandım. Daha sonra tıkırtılar gelince anladık ki fare gelmiş. Bir kaç kez çamaşır suyu falan döktük. Daha sonra çamaşır makinesinden tıkırtılar gelmeye başladı. Boruyu bir çıkardık kendileri orayı lokanta sanmış heralde borunun çoğunu kemirmiş. 10 gün falan sürdü bu durum. Bir lavabodan bir makineden derken biz oraları kullandıkça sesler kesildi. Evde olsaydı görürdüm diye düşünüyorum. Çok eşyası olan birisi değilim. Yani demem o ki kullandıkça gitti bizimki. Ama yine de banyo giderinin kapağına ağırlık yapacak bir şey koyuyoruz. Ne olur ne olmaz diye
suzgecli değilmiydi banyo gideriniz? bizimde banyoda görmüştük küçük o giderden girer dediler ama süzgeçli yani küçük aslında bende çok mantıklı bulmamıstım

Ya taşınmak bizi inanılmaz zorlar ama o kadar kötü oldum ki ilk şokla şuan sizlerle vs yazıştıkça daha hafifledim ama hala korkuyorum iyi ki ses gelmiş de önlem almışım klozet kapağı banyo kapısı her yer açıktı her zaman banyo gider kapağı dahi açık olurdu bazen banyoyu yıkardım kalırdı. Ya eve girseydi evde görseydim. Henüz açığa çıkamadığına inanmak istiyorum klozetin içinden geliyor tıkırtı altındaki borulardan olabilir çünkü direk klozet deliğinde olsa böyle hafif tıkırtı sesi çıkaramaz kaygan mermer tok bi sus olurdu bu baya hani hafif plastik su boruları olur ya onun hışırtısı gibi
bizim eve de bir kaç ay önce fındık faresi girdi, yani o kadar zor bir durum ki allah yardımcınız olsun. ben evi terketmiştim. hamileydim de. zaten cok korkarım öyle hayvanlardan. evimde gezmediği yer kalmamıstı yani bokunu görmediğimiz yer kalmamıstı yatağımda bile cıkmıstı. yapıskan koymustuk her yere yapışkana yapışmıştı en son öyle öldü. mutfakda bazı tüp gideri vs açıktı bizim onları kapadık ordan geldiğini düşünüyorduk, 1-2 hafta sonra da banyo da gördüm zaten o korkuyla bebegimide düsürdüm..
banyoda nerden geldi bilemedik hala bilmiyoruz. o gün gördüm bir kaç gün bokunu gördüm daha da görmedik 4 ay oldu sanırım hala tedirginim cok korkuyorum geceleri bazen zor uyuyorum. cok zor bisey yani allah yardımcınız olsun.

Faredir, geceleri klozeti kapayin kapagini ustuen agir bir seyler koyun. Bir de tum giderlerden asagi keskin kokulu temizlik malzemeleri dokun here gece fareler keskin kokulardna nefret eder.

bizim eve de bir kaç ay önce fındık faresi girdi, yani o kadar zor bir durum ki allah yardımcınız olsun. ben evi terketmiştim. hamileydim de. zaten cok korkarım öyle hayvanlardan. evimde gezmediği yer kalmamıstı yani bokunu görmediğimiz yer kalmamıstı yatağımda bile cıkmıstı. yapıskan koymustuk her yere yapışkana yapışmıştı en son öyle öldü. mutfakda bazı tüp gideri vs açıktı bizim onları kapadık ordan geldiğini düşünüyorduk, 1-2 hafta sonra da banyo da gördüm zaten o korkuyla bebegimide düsürdüm..
banyoda nerden geldi bilemedik hala bilmiyoruz. o gün gördüm bir kaç gün bokunu gördüm daha da görmedik 4 ay oldu sanırım hala tedirginim cok korkuyorum geceleri bazen zor uyuyorum. cok zor bisey yani allah yardımcınız olsun.
Yaaa çok geçmiş olsun üzüldüm bebeğiniz için 😔 peki nerdeydi eviniz müstakil mi kat mı giriş mi bende şimdi korkmaya başladım acaba eve girdi de ben mi göremedim diye korkuyorum

Faredir, geceleri klozeti kapayin kapagini ustuen agir bir seyler koyun. Bir de tum giderlerden asagi keskin kokulu temizlik malzemeleri dokun here gece fareler keskin kokulardna nefret eder.
Evet öyle yaptım da şimdide düşünüyorum da acaba eve mi girdi de fark etmedik diyorum. Girdiyse görürdük şimdiye kadar değil mi

Evet öyle yaptım da şimdide düşünüyorum da acaba eve mi girdi de fark etmedik diyorum. Girdiyse görürdük şimdiye kadar değil mi

Yok girmemistir, girse kesinlike fark ederdiniz. Genelde yerlerde fare kakasi birakiyorlar gorurdunuz yani.

suzgecli değilmiydi banyo gideriniz? bizimde banyoda görmüştük küçük o giderden girer dediler ama süzgeçli yani küçük aslında bende çok mantıklı bulmamıstım
Şimdi düşündüm de banyo giderinden gelmiş olabilir klozetten değil.. çünkü banyo giderinin kapağını açmıştım 🙁 banyoyu yıkayınca açıyorduk öyle kalmıştı şimdi aklıma geliyor giderin yanında çöp vardı poşet takılıydı onun sesi geldi büyük ihtimalle çıktı ya banyoya girdi 😭 ama ya geri oraya kaçmayıp içeri kaçtıysa ben görmediysem hala saklanıyorsa

açıkçası hep ölüsünü buldum her sene de ilaçlattım canlısını bulmaktan iyidir diye düşündüm bence çok faydası olmadı ama akrep öldürmesi çok zor bi hayvan bi kere otelde çıkmıştı üstüne basınca bile ölmüyor vura vura zor ölmüştü ve türkiyedeki bazı türler ölümcül bizim gördüğümüz de en tehlikeli olan açık kahverenli renkliydi. fare nispeten bence daha ölmesi kolay zehirleniyorlar zaten. ses de duymuyorsanız bence problem çözülmüştür
Siz hala yaşıyor musunuz aynı evde peki ? Ses duymadım ama ya eve girdiyse fikri şimdi geldi kafayı yicem bu fikir daha kötü oldu. Ya bi yere saklandıysa

Keşke öyle bi ihtimal olsaydı çok isterdim yanlış anlamayı ama sabaha karşı uyanıyorum ki allahtan uyanmışım arka arkaya 2 gecedir öyle dolu bi ses değil tırnaklarınızla tıkır tıkır yaparsınız ya kuş kanadı çırpma gibi de ilk duyduğumda anlam veremedim ama yine çok korkmuştum eşim uyuyordu kalk dedim bi ses var banyoda ama hiç aklıma gelmedi fare olması bilmiyordum ki hiç klozetten geleceğini falan. Hep kapıdan pencereden bina içinden gelir sanıyorum. Kalktık banyoya doğru gidince kesildi ses bir şey de yoktu. Ertesi sabah yine aynı ses demek ki günlerdir yakınlardaymış diyorum 2. Kez duyunca aa dedim bu kesin o hayvan sessizce yaklaştım bu sefer görünürde bir şey yoktu hala aklım almıyor nerde olduğunu ama klozet olduğundan eminim büyük ihtimalle çıkışı bulamadı Allah yüzümüze baktı

annemin evi müstakil. Bizim de sürekli o tak tak ses geliyordu ama cidden fareydi. Annem kova falan koyuyordu. Banyoda klozet için gider yapılmıştı ama gider yoktu, annem beton falan bile döktü, ama tıktıkı bitmedi. En son klozet yapınca kesildi.

Ay düzgün yazamamışım, klozet için gider yapılmıştı, o boruya dadanmıştı, borunun ağzı kapalıydı çıkamıyordu ama sesinden yakında olduğu belliydi. Biz de kova koyuyurduk, üstüne de ağırlık. Banyo yaparken tak tak sesleri eşliğinde. Gece de geliyordu ses. İşte bir ara annem komşuyu çağırdı, adam o borunun ağzına beton falan döktü, zehir de döktü galiba ama gitmedi yani. En son işte klozet takıldı, ondan sonra sesini duymadık.

Ay düzgün yazamamışım, klozet için gider yapılmıştı, o boruya dadanmıştı, borunun ağzı kapalıydı çıkamıyordu ama sesinden yakında olduğu belliydi. Biz de kova koyuyurduk, üstüne de ağırlık. Banyo yaparken tak tak sesleri eşliğinde. Gece de geliyordu ses. İşte bir ara annem komşuyu çağırdı, adam o borunun ağzına beton falan döktü, zehir de döktü galiba ama gitmedi yani. En son işte klozet takıldı, ondan sonra sesini duymadık.
Bende öyle tahmin ediyorum o boruya geliyor diye düşündüm yani inşallah öyledir çünkü poşet sesi de duydum eğer banyonda ki çöpse o ses çıkmıştır dışarı şuan korkum yoksa eve mi girdi fikri var. Gerçi 2. Gün ses geldiğinde banyonun kapısındaydım çıksa görürdüm malum büyükte deniyor. Anlamadığım siz banyodayken de mi ses geliyordu sizin sesinizden kaçmıyordu demek ki. Nasıl bi ses peki ? Öyle tok tak tak sesi değil ya tıkır tıkır işte bi yer karıştırıyor gibi

Bende öyle tahmin ediyorum o boruya geliyor diye düşündüm yani inşallah öyledir çünkü poşet sesi de duydum eğer banyonda ki çöpse o ses çıkmıştır dışarı şuan korkum yoksa eve mi girdi fikri var. Gerçi 2. Gün ses geldiğinde banyonun kapısındaydım çıksa görürdüm malum büyükte deniyor. Anlamadığım siz banyodayken de mi ses geliyordu sizin sesinizden kaçmıyordu demek ki. Nasıl bi ses peki ? Öyle tok tak tak sesi değil ya tıkır tıkır işte bi yer karıştırıyor gibi

Yedi yirmi dört oradaydı 😅 bazen oraya vuruyorduk gidiyordu ama gene geri geliyordu. Aynen banyo yaparken de ses geliyordu. İşte banyoya takılan borunun dişlenmesi sesiydi. Tak tak takır takır diye ses geliyordu paso. Banyo giderinden çıkamaZdı zaten, orası süzgeçli. Klozet yapıldığından beri mi yok yoksa ilaçtan falan mı bilmiyorum evlendikten sonra takıldı klozet. Bazen gece çok ses yaparsa vuruyorduk gitsin diye.

Eve girdiğini sanmıyorum. Girse fark edersiniz.

2 gecedir gece uyanıyorum ders çalışıyorum. Banyodan klozetten çok yoğun şekilde tıkırtı sesi geliyor. Eşimi uyandırdım ses çok yoğundu çünkü kalk dedim ses geliyor biz yaklaşınca kesildi.

Bu sabah yine aynı saat 7.30 civarı genelde sabaha karşı oluyor ya da ben sadece o saatte uyandığım için duydum bilmiyorum.

Arkadaşlar söylemekte istemiyorum sabah sabah ama galiba klozet kısmında kemirgen olan hayvan var ses çünkü aynı o. Kafayı yiyeceğim ağlamaktan yoruldum. Ev kiralık bu ay 1 sene olacaktı. Büyük masraflarla taşındık buraya şimdi çok zor bi dönemden geçiyoruz ekonomik olarak taşınamıyoruz. Çalışmıyorum küçük çocuğum var.

Eşim zaten bir şey olmaz yoktur öyle bir şey diyor sadece hiç bir çözümü aksiyonu yok onunla da gerileceğiz belli ki çünkü ben duyduğum sesten eminim.

Bu arada taşra köy vs gibi bi yerde oturmuyoruz. Evimiz yüksek giriş alt katta 3 kat daha var.
Bu sesin başka bi sebebi olabilir mi ? Başına gelen var mı evin içinde duramıyorum çok tedirginim.
Taşınmak istemiyorum ama eğer korktuğum başıma gelirse maffolurum
Ben de her gece alt kattakinin sevişme sesini dinliyorum.

Yedi yirmi dört oradaydı 😅 bazen oraya vuruyorduk gidiyordu ama gene geri geliyordu. Aynen banyo yaparken de ses geliyordu. İşte banyoya takılan borunun dişlenmesi sesiydi. Tak tak takır takır diye ses geliyordu paso. Banyo giderinden çıkamaZdı zaten, orası süzgeçli. Klozet yapıldığından beri mi yok yoksa ilaçtan falan mı bilmiyorum evlendikten sonra takıldı klozet. Bazen gece çok ses yaparsa vuruyorduk gitsin diye.

Eve girdiğini sanmıyorum. Girse fark edersiniz.
Sizin ki baya arsızmış 😂 çünkü ben sessizce yaklaşmama rağmen hemen kesilmişti ses çok korkuyorum umarım eve girmemiştir

Poset sesi duyduysaniz kemirmeye calismistir, posette illa ki yirtik veya diş izi gorurdunuz gezinseydi. Ya da mutfaga falan girip bir seyler yerdi, onun da kalıntılarını gorurdunuz.

Bizim findik farelerinden biri kilere girmis. Bulgurlari unlari sekerleri hepsini patlatmis, unlarda parti yapip bulgurlarda uyumus. Beğendi herhalde ki bir de dogurmus mini mini bebeler :D

Gazete kitap kirpintisi, mutfakta didiklenmis posetler, kumaşlarda yırtık falan illa ki arkasinda izi olurdu sizin arkadas eve girseydi, ki lagim faresiyse kesin delil birakirdi. Hicbir suç kusursuz degildir.

Poset sesi duyduysaniz kemirmeye calismistir, posette illa ki yirtik veya diş izi gorurdunuz gezinseydi. Ya da mutfaga falan girip bir seyler yerdi, onun da kalıntılarını gorurdunuz.

Bizim findik farelerinden biri kilere girmis. Bulgurlari unlari sekerleri hepsini patlatmis, unlarda parti yapip bulgurlarda uyumus. Beğendi herhalde ki bir de dogurmus mini mini bebeler :D

Gazete kitap kirpintisi, mutfakta didiklenmis posetler, kumaşlarda yırtık falan illa ki arkasinda izi olurdu sizin arkadas eve girseydi, ki lagim faresiyse kesin delil birakirdi. Hicbir suç kusursuz degildir.
Ay tam cinnet geçirmelik okudum baya da yavrulamaları yaygınmış ve en kötüsü olmalı çok zor. Sonra nasıl kurtuldunuz

Ay tam cinnet geçirmelik okudum baya da yavrulamaları yaygınmış ve en kötüsü olmalı çok zor. Sonra nasıl kurtuldunuz
Yavrular buyuyene kadar takilmasina izin verdik. Emziren hayvani minicik bebeleriyle atamazdim. Yavrular kendini kurtarinca kapanla yakalayip saldik.

Back
X