Çok merak ettiğim bir soru var.

isiklararasindaa

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2022
187
289
18
İyi akşamlar hanımlar.

Yumurtlama gününü takip edipte planlı gebe kalanlar cinsiyeti neydi bebeklerinizin?

Burda okuduğum kadarıyla yumurtlama günü, 12 saat içerisinde olan ve 3 günü değerlendirip o ilişkiyle gebe kalırsan (diğerlerinde korunarak) cinsiyet erkek oluyormuş.

Tam tersi yumurta takibi yapmadan olan ilişkilerde, sık olanlarda da kız oluyormuş.

ablam ve yengem, en yakın kız arkadaşım bu yöntemle erkek bebeğe gebe kalıp doğurdular. Sizin nasıl oldu?

İlişki sık olsa da teknik olarak yumurtama günlerinde ilişki olursa gebr kalınıyo yani yine aynı sonuç gibi değil mi? Ben de şey diye duymuştum ovulasyondan bi kaç gün önce değerlendirirsen kız, tam ovulasyondaysa erkek. Acaba siz de mi bunu demek istediniz

Evet aynısını söylemek istedim

Canım ben tam ovulasyon da hamile kalmıştım adetten sonra ki 15.gun sanirim.kizim oldu banada tam tersi şimdi bi kızım var diye adet bitiminde hemen yap erkek bebeğin de olsun diyorlar

Cinsiyeti erkeğin verdiği gen belirliyor biliyorsunuz değil mi?

Canım ben tam ovulasyon da hamile kalmıştım adetten sonra ki 15.gun sanirim.kizim oldu banada tam tersi şimdi bi kızım var diye adet bitiminde hemen yap erkek bebeğin de olsun diyorlar
Ilk kez duydum bunu. Burdaki tum erkek bebek kiz bebek alakali konulari okudum okumadigim cok nadirdir hepsi ovulasyon gunu hamile kalirsan tek iliskiyle erkek
Eger sık iliskiyle ovulasyondan sonra kalirsan da kiz diye yazmislardi hep

Öyle bir ihtimal olduğunu zannetmiyorum öyle olsaydı millet istediği çocuğu doğururdu.
Kendim şahitim. Ablam, yengem, en yakin arkadasim bu yontemle hamile kaldilar. 3 unun de erkek. Bu konuda makaleler bile var bakabilirsiniz. Yengem su an kiz istiyor mesela ilk cocugu 5 yasinda, ikinciye hamile, bunda da kiz istedigi icin tam tersini yapmis ilk gebeliginden. Kiz gibi gozukuyor dedi doktor kemik yapisindan vs. Bulursam eklerim bir doktorun yazisinda okumustum cidden kadinin yumurtladigi gunundeki iliskiden hamile kalanlarin cogusu erkek. Burda da yuzlerce konu okudum. Erkek cocuk istedigimden degil, sadece kiz ve erkege gebe kalanlara bu yontemi bilip bilmediklerini sormak istedim

Genelde habersiz gebelik olunan durumlar yaşanıyor. Tek gecelik ilişkiler, bunlarda bu teoriyi çürütüyor yine. Ki kendi görümcem yumurtlama günü vs değildi aksine regline birkaç gün kala gebe kalmıştı çok uzun süre farkedememiştik çocuğu yine de erkek oldu. Allah vergisi bir durum. Bizim kontrol edebileceğimiz birşey olduğunu da zannetmiyorum

Söylenilen şu;
Tam yumurtlama gününde yani çatladığı zamana denk gelirse erkek,
Atıyorum 14.gün yumurtlama gününüz ama son ilişkiniz 12.günde oldu.
Bu sefer kız olma ihtimali söz konusuymuş.
Onu da şuna dayanarak söylüyorlar, erkek spermler daha hızlı ama daha az süre canlı kalan, kız ise içeride daha uzun süre canlı kalan spermlermiş. Bilimsel olarak buna dayandırıyorlar ama herşeyin en iyisini bilen kesinlikle Allah

Öyle bir ihtimal olduğunu zannetmiyorum öyle olsaydı millet istediği çocuğu doğururdu.
Öyle bir ihtimal var!
Sebep te şu;
Erkekten gelen X (kız) kromozomulu sperm yavaş hareket eder ve uzun ömürlüdür.
Erkekten gelen Y (erkek) kromozomlu sperm hızlı hareket eder ve kısa ömürlüdür.
Yumurtlama olduğu gün ilişki olursa erkek olma ihtimali bu yüzden yüksektir.
Çünkü hızlıdır ve yumurtaya daha çabuk ulaşır.
Fakat yumurtlamadana 2-3 gün önce girilen ilişkilerde X kromozomu daha uzun ömürlü olduğundan dolayı follop tüplerinde yumurtanın çatlamasını bekleme ihtimali daha yüksektir.
Bu oranlar erkekteki X ve Y spermi eşit yada eşite yakın düzeylerde olan kişiler içindir (geneldede eşite yakındır)
Fakat bir erkek yüzde 90 Y sperm veya X sperm taşıyorsa ilişki zamanı çok önemli değildir (fakat bu durum çok özel testlerle belirlenir, yani normal şartlarda bilemeyiz)

Bundan sonra verdiğiniz ihtimallerden önce lütfen bilimsel araştırmaları araştırın. Teşekkürler.

Hanımefendi bahsettiğiniz duruma karşı duyulan bir durumda var onuda buralarda biyerde okumuştum. Kadın önce boşalırsa sperm yavaşlayacağı için cinsiyeti kontrol edebileceğini düşünüyordu yine. Birşeyleri bu kadar irdelemek yerine neden kabullenilmez anlamış değilim. Allah vergisi bir durum, ortada zaten mucizevi birşey gerçekleşiyor. Cinsiyeti gerçekten bu kadar önemli mi de kontrol edilme gereği duyuluyor anlamış değilim.

Cok tesekkur ederim yorumun icin. Dogrusu ayni seyleri dusunuyoruz. Elbetteki her seyi bilen Allah

Bunu kabul edenleri siz neden kabullenemiyorsunuz :)
Bir ebeveynin 3 tane kızı varsa neden bir oğlu olsun istemesin yada 3 tane oğlu varsa neden bir kızı olsun istemesin ki? Bu istekte ben hiçbir sorun bulamıyorum.
Sağlığından sonra doktora ilk sorulan şey "cinsiyeti ne" oluyor, peki neden...?
Bu arada siz ihtimal vermeseniz bile benim yazdığım veriler her yerde mevcut. Neden böyle bir araştırma yapılmış değil mi sizce gereksizdir eminim ama sizin bakış açınız dışında farklı bakış açısına sahip başka insanlarda varki bu durum genişçe bilim adamları tarafından detaylıca incelenmiş.

Cinsiyeti kontrol edemezsiniz. Lütfen bilimsel olarak gerçek ama sahada uygulaması olmayan şeyleri yapılabilir gibi anlatmayın

Merhaba, artik inancim bunlarim tamami tesaduf denk gelmis seyler, sonucta %50 ihtimal var yani son derece yuksek. Ben de ovulasyon takibi yapip yumurtalama gunumde tek iliski ile hamile kaldim. Ustelik iliski perhizi ve oncesinde 6 ay erkek bebek diyeti yaptim. Yetmedi cin takviminde erkek diyen ayi degerlendirdim. Resmen emindim erkek olacak diye ama kiz bebege hamileyim suan. Bir kullanici var hatta forumda direkt doktor kontrolu ile yumurta catladiktan sonra iliski ile hamile kaliyor 3. kizina. Yani Allah ne derse o olur:) Tabiki gonul farkli bir cinsiyet istiyor ama suan ne kadar bosa cabalamisim zaman kaybi olmus diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…