çok morelim bozuk çok dertliyim.

farahelif

Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2016
27
17
8
kızlar nasıl söylesem nasıl anlatsam bilemiyorum. abimler 3 saatlik başka şehirdeler. ara ara geliyorlar. benim bir abim var çok değişti zamanla evlendiğinden beri hele son 2 senedir benim abim değil başka birisi geldi adeta. annemi hep azarlıyor babamı hep azarlıyor. yengem ne dese o . uzaktan eşinin lafını dinlemiyormuş gibi gözüküyor. tabiki dinlicek karısı nihayetinde ama anne baba durumunda karısı ne karışır bende evliyim mesela ben ne karışırım eşime annene babana bağır asi ol he şunalra bak herşeyime karışıyorlar diye gaz verip verip nasıl geri çekilirim. yengem çok becerikli kesinlikle ona laf yok zaten herşey orada bitiyor abimin istediği envayi çeşit yemekleri yapıp getirir. kendi annesine asla laf söyletmez abim sanki annesi kayınvalşdesiymiş gibi teyzeleri dayıları amcaları hep hep onlardan yana. benim tek bir iğne aldığımı bile çekemiyorlar. abim böyle değildi biz yoksulluklarla zorlukla büyüdük abim beni hep koruyup kolladı sevdi. ama şimdi ölsem sevinecek. annem canım annem gençliğinde kaynana kayınpederinden çekti yaşlanınca oğlundan gelininden çekiyor. babam kol kırılır yen içinde kalır diye kimse duymasın diye hep susuyor. k eşimle gülsek mutlu olsak eşime kılıbık diyolar kavga etsek üzülsek bana geçimsizsin zaten hep böyleydin diyorlar kendi aralarında. hep bağırarak gıcık gıcık konuşuyor. yengem bişey demiyor ama hep abimi dolduyor. bizde gelin olduk Rabbim bana kayınvalideme kayınpedirime görümceme eltime böyke yapmayı yaptırmayı nasipt etmesin.ızlar çok zoruma gidiyor benim annemş babamı üzmeleri ağlıyorum hep çok morelim mozuk. size yazmak istedim çok doldum çok üzgünüm.

kızlar nasıl söylesem nasıl anlatsam bilemiyorum. abimler 3 saatlik başka şehirdeler. ara ara geliyorlar. benim bir abim var çok değişti zamanla evlendiğinden beri hele son 2 senedir benim abim değil başka birisi geldi adeta. annemi hep azarlıyor babamı hep azarlıyor. yengem ne dese o . uzaktan eşinin lafını dinlemiyormuş gibi gözüküyor. tabiki dinlicek karısı nihayetinde ama anne baba durumunda karısı ne karışır bende evliyim mesela ben ne karışırım eşime annene babana bağır asi ol he şunalra bak herşeyime karışıyorlar diye gaz verip verip nasıl geri çekilirim. yengem çok becerikli kesinlikle ona laf yok zaten herşey orada bitiyor abimin istediği envayi çeşit yemekleri yapıp getirir. kendi annesine asla laf söyletmez abim sanki annesi kayınvalşdesiymiş gibi teyzeleri dayıları amcaları hep hep onlardan yana. benim tek bir iğne aldığımı bile çekemiyorlar. abim böyle değildi biz yoksulluklarla zorlukla büyüdük abim beni hep koruyup kolladı sevdi. ama şimdi ölsem sevinecek. annem canım annem gençliğinde kaynana kayınpederinden çekti yaşlanınca oğlundan gelininden çekiyor. babam kol kırılır yen içinde kalır diye kimse duymasın diye hep susuyor. k eşimle gülsek mutlu olsak eşime kılıbık diyolar kavga etsek üzülsek bana geçimsizsin zaten hep böyleydin diyorlar kendi aralarında. hep bağırarak gıcık gıcık konuşuyor. yengem bişey demiyor ama hep abimi dolduyor. bizde gelin olduk Rabbim bana kayınvalideme kayınpedirime görümceme eltime böyke yapmayı yaptırmayı nasipt etmesin.ızlar çok zoruma gidiyor benim annemş babamı üzmeleri ağlıyorum hep çok morelim mozuk. size yazmak istedim çok doldum çok üzgünüm.

Yengeniz bir şey demiyorsa abinizi size karşı doldurduğunu “annene babana bağır asi ol he şunlara bak herşeyime karışıyorlar diye gaz verdiğini” nereden biliyorsunuz?

Gözlerim şaşı oldu:confused:

Herşey yengenin başının altından mi çıkıyor anlamadım?
Abiniz gönülsüz mü yapıyor bunları?

çünkü duydum öyle dediğini kaç kez şahit oldum.

tabiki abimin suçu var zaten istemese zaten yapmaz. benim dediğim nasıl bu kadar şaşırır inan ya ben bunu anlamıyorum

çünkü duydum öyle dediğini kaç kez şahit oldum.

tabiki abimin suçu var zaten istemese zaten yapmaz. benim dediğim nasıl bu kadar şaşırır inan ya ben bunu anlamıyorum

İnsanlar değişiyor, yapacak bir şey yok. İbsanına göre davranın, hoşlanmadığınız bir şey yaptıklarında cevap verin, mesafe koyun. Anneniz babanız için de üzülmeyin, kocaman insanlar, kendi sınırlarını kendileri çizsinler.

Abiniz içinde yoksa yengenizin lafıyla hiç bişey yapmaz.
Belki siz görümce olarak öyle görüyorsunuz hem bize bişey demez abimi dolduruyor diyorsunuz hemde duydum diyorsunuz belki önyargılı bakıyorsunuz gelininize yada hakikaten kötü davranıyorsunuz abiniz görüp sinirleniyordur?
Mesela sizi de bi kvalide yada görümcenizden dinlemek lazım o zaman

Abiniz içinde yoksa yengenizin lafıyla hiç bişey yapmaz.
Belki siz görümce olarak öyle görüyorsunuz hem bize bişey demez abimi dolduruyor diyorsunuz hemde duydum diyorsunuz belki önyargılı bakıyorsunuz gelininize yada hakikaten kötü davranıyorsunuz abiniz görüp sinirleniyordur?
Mesela sizi de bi kvalide yada görümcenizden dinlemek lazım o zaman
ablam gibi görüp saydım hep yanında oldum ama o bana öyle olmadı. aynısını görümceme olmasın diye onada kardeşim gibi davranıyorum görümcem bekar çok sık gelip bizde kalır kayınvalideme kayınpederime ufak tefek hediyeler alırım saygıda kusur etmem. bana, anneme babama böyle yaptı en yakınım abim yengem diye aynısını onlar görmesin diye kendi annem babam gibi görüyorum sağolsun onlarda biliyorlar. benim eşimin ailesnden bir sıkıntım yok babası ilk başlarda bizi kısıtlamaya çalıştı ama şu öyle şeyler olmamış sanki. onlarla herhangi bir sorunum yok çok şükür

Allah rizasi icin morel degil, morAl. Basligi yanlis yazmissinizdir dedim ama konudada oyle. Ay lutfen degistirin

Aynı görümcem ve kaynanamsınız. Onlarda eşimin evlenince değiştiğini uzaklaştığını söylüyorlar benim büyü yaptığımı iddia ediyorlar. Oysaki eşim anne babasına bağarıp kızdığında bn sakinleştiriyorum sürekli tembihliyorum bak ağır laf etme bağırma bişy olursa sen üzülürsün diyorum sürekli aralarını düzeltici konuşuyorum asla kötülemiyorum. Hatta onlara söyleyemesem de eşim ailesiyle aynı şehirde oturmak istemiyor çok karışacaklarını biliyor.

Gelelim size; bence siz abinizin evlendiğini artık farklı öncelikleri olduğunu kabullenemiyorsunuz bence abinizin evlenmesi size değişti gibi geliyor Ama o artık bi aile babası eşiyle bırakın nasıl mutluysa öyle yaşasın eşi abinize sizle ilgili birşey söylemiyorsa ve siz abinize eşiyle ilgili olumsuz konuşuyorsanız abiniz gerçekleri görüp size kızmışta olabilir. Yani eşini ezse sürekli sizin dediğinizi yapsa mutlu mu olacaksınız.

Aynı görümcem ve kaynanamsınız. Onlarda eşimin evlenince değiştiğini uzaklaştığını söylüyorlar benim büyü yaptığımı iddia ediyorlar. Oysaki eşim anne babasına bağarıp kızdığında bn sakinleştiriyorum sürekli tembihliyorum bak ağır laf etme bağırma bişy olursa sen üzülürsün diyorum sürekli aralarını düzeltici konuşuyorum asla kötülemiyorum. Hatta onlara söyleyemesem de eşim ailesiyle aynı şehirde oturmak istemiyor çok karışacaklarını biliyor.

Gelelim size; bence siz abinizin evlendiğini artık farklı öncelikleri olduğunu kabullenemiyorsunuz bence abinizin evlenmesi size değişti gibi geliyor Ama o artık bi aile babası eşiyle bırakın nasıl mutluysa öyle yaşasın eşi abinize sizle ilgili birşey söylemiyorsa ve siz abinize eşiyle ilgili olumsuz konuşuyorsanız abiniz gerçekleri görüp size kızmışta olabilir. Yani eşini ezse sürekli sizin dediğinizi yapsa mutlu mu olacaksınız.

ben öyle birşeyi zaten istemem abim yengem onlar mutlu olsun benim üzüntüm derdim anneme babam bana böyle davranması. neden eşini ezmesini istiyim ben sadece annem üzülmesin istiyorum

Ağzı olan herkes konuşur
Abinizde akıllı olsun kukla mı ki başkasının lafıyla hareket ediyor
Allah herkese düşünsün ona göre hareket etsin diye akıl beyin vermiş
İçinde olmasa saygısızlık,kim ne derse desin yapmazdı

ben öyle birşeyi zaten istemem abim yengem onlar mutlu olsun benim üzüntüm derdim anneme babam bana böyle davranması. neden eşini ezmesini istiyim ben sadece annem üzülmesin istiyorum
Tamam da buna yengenizin sebep olduğunu nereden çıkardınız aynısını bn yaşıyorum oğulları ailesinin yersiz isteklerine tepki gösteriyor. Bunun sebebi olarak da beni görüyorlar.

Benim gorumcem de siz gibi bizim yanmzda annesine yatalak hastaymış gibi davranyor annecim annecim şunu ye şunu yeme sanki birisi annesine zulüm ediyor.Ama kafası atınca da saydryor kadına ağzına ne gelirse.Allah aşkına koskoca anne baba kendilerini savunurlar ki kimse oğlundan geçmez arada kalan siz olursunuz.Tabi gelin her zaman kötüdür.O taştan doğdu çünkü.Yemek yapmaz abileriniz aç kalır ,yapar abilerinize yalakalk yapms olur.Allah size hidayet versin.

Inanirim..benim de başımda var öyle bir gelin..ama size birşey diyeyim.Ben gelini suçlamıyorum.O benim aileme karşı sorumlu değil sonuçta el kızı.. böyle olmayı da o seçti bu arada..saygı gostermek zorunda o ayrı ama dediğim gibi sevmek zorunda değil.Bu yüzden ben abimi suçluyorum gelinimizin butun acayip tavırlarında.
Mesafeli olun hepiniz..en azından saygisizlik yapamazlar

Kendı adıma hıc oyle bır sey olmadı hatta fazlaca sessiz..
Konu sahibi İkisinınde hatası var..
Erkek eşini dinliyor dıye erkek suclu olamaz sadece.
Kadının hareketleri konuşmaları vs o konuma getiriyordur..
Tabı birazda ailesinden az bı soz duysun.. Verilen gazla daha bır guzel veryansın yapıyordur..
Sız abinize gereken cevabı yerine gore verın derım.. Bır kenara cekerek..

Back
X