Çok mu anormal bir durum ?

Benim bi kardeşim var
5 yaş aramız var
Bana kardeşin olsun ister misin demişlerdi hayır demiştim (ama zaten annemler yapmış bile)
Aradan 24 sene geçti hala düşüncem aynı bugün ister misin deseler gene hayır derim
Erkek kardeşim var şu an da beni ziyarete geldi bizim evde
Kendisini tabiki seviyorum ama öyle düşkün de değiliz. Annemiz ölünce de öyle çok kenetlenmedik.
Üstelik annemin 2 kardeşi var. Annem bakmış büyütmüş onları ve çok severdi kardeşlerini. 5 sene yatağa bağlı yaşadı aynı şehirde ayda bir gelip 1 saat oturup doğru dürüst yüzüne bile bakmadan gittiler. Üstelik annem sağlıklıyken çok iyi olan dayım teyzem annem ölünce bizi de unuttular, kuzenlerim başsağlığı bile dilemedi. bayramlarda ben aramasam kimsenin bizi aradığı yok. Eşimin de 3 kardeşi var ikimiz de abla abiyiz, ben ekstra sorumluluktan başka bi getirisini göremiyorum. Başları sıkışınca arıyorlar, kardeşi büyük çocuğa mı yaptılar yoksa biz küçüklerin sponsoru muyuz anlamıyorum.

O yüzden kardeş neden şart olsun bir türlü anlayamıyorum?
Aynen brnim babam 6 kardes
Hiç görüştüklerini görmedim
Bayramda dahi arayip sormazlar
Kendi kardeşim ona keza pek görüşmeyiz
Yani aynı düşüncedeyim
Bide kızımı şu an maddi manevi olarak en iyi şekilde yetistitebilirim . Herşeyi ile ilgilenebilirim
En güzel okullara gidebilir
Tüm enerjimi sevgimi ona harcamak istiyorum
Dilerim ilerde bizi anlar bizi suclamazlar

Benim bi kardeşim var
5 yaş aramız var
Bana kardeşin olsun ister misin demişlerdi hayır demiştim (ama zaten annemler yapmış bile)
Aradan 24 sene geçti hala düşüncem aynı bugün ister misin deseler gene hayır derim
Erkek kardeşim var şu an da beni ziyarete geldi bizim evde
Kendisini tabiki seviyorum ama öyle düşkün de değiliz. Annemiz ölünce de öyle çok kenetlenmedik.
Üstelik annemin 2 kardeşi var. Annem bakmış büyütmüş onları ve çok severdi kardeşlerini. 5 sene yatağa bağlı yaşadı aynı şehirde ayda bir gelip 1 saat oturup doğru dürüst yüzüne bile bakmadan gittiler. Üstelik annem sağlıklıyken çok iyi olan dayım teyzem annem ölünce bizi de unuttular, kuzenlerim başsağlığı bile dilemedi. bayramlarda ben aramasam kimsenin bizi aradığı yok. Eşimin de 3 kardeşi var ikimiz de abla abiyiz, ben ekstra sorumluluktan başka bi getirisini göremiyorum. Başları sıkışınca arıyorlar, kardeşi büyük çocuğa mı yaptılar yoksa biz küçüklerin sponsoru muyuz anlamıyorum.

O yüzden kardeş neden şart olsun bir türlü anlayamıyorum?
Siz 3. çocuğunuza mı hamileydiniz ben mi yanlış hatırlıyorum?

15 martta boşanıyoruz diye konu açmışsınız. normalde maddi imkan varsa kardeş yapılmalı diye düşünüyorum ama sizin evliliğiniz sıkıntılı zaten ikinci çocuğu neden dert ediyosunuz?

Karı kocayı ilgilendir bu konu sadece. Kulağınızı tıkayın, işinize bakın.

Üçüncü kişiler sever başkasının işine burnunu sokmayı. Yok okul bitdi mi, yok ne zaman evlilik, neden çocuk yapmıyorsunu, ikinci ne zaman geliyor... yokda yok... bitmez sorular. Boş verin, hayatınıza odaklanın.

fark ettigim kadariyla tek cocuk olanlar daha sosyal girisken ve baginsiz yasamaya aliskin oluyirlar;cocukken degilse dw yetiskin olunca bu fark belli oluyor ayrica her seyin en iyisini alip yasatabilirsiniz ona

Merhaba. 30 yaşındayim ve hergün varlığına şükrettigim 1 buçuk. Yaşına yaklaşan bir kızım var. Eşim de bende yoğun tempoda çalışan insanlarız. Ozelikle esim .. bu stres bazen bize de yansiyor. Her neyse. Cok sukur maddi manevi yetebiliriz kızıma.
Asıl. Konu şu ;herkes 2. Yi ne zaman yapacaksın diye soruyor. Eşimle sadece bir çocuğa yetebilecegimizi düşündük. Yoğun çalışan 2 insan olarak kızımı. En iyi imkânlarla yaşatmak istedik. Evet belki maddi olarak 3 çocuğa yeterim ama manevi olarak yetemem ilgilenemem. Neyse birdaha çocuk yapmayacağım dediğim an karsidakinin gözleri pörtlüyor "ne yani kardeşsiz mi kalacak " diye. Evet kardeşsiz kalacak diyorum. Bitmiyor. Yok kötülük yapmışız yok tek çocuk neymiş. Yok eşim de bir oğlu olsun istermiş ama bana demeye utanirmis ben ona cesaret verecekmisim vs.
Tek çocuklu anneler yok mu ?
Ben tek çocuklu kendisi ile de ilgilenen bir anne olmak istiyorum çok mu ?
Benimde tek bir kızım. Olsun ne olur yani.
Ben bir çocuğu ilgi ile rahatça büyütebilirim ama 2 hem.beni hem.eşimi hem kızımı zorlar ne gerek var.
Tüm. Enerjimi kızıma harcamak istiyorum. .
Siz ne düşünüyorsunuz

Boşver çevredekinlerin dediklerini. Onlara beğendiremezsin. Hadi 1 çocuk yapın derler yaparsın eee 2. Nerde derler. O yüzden sen kendine bak boşver. İstersen maddi olarak 5 çocuğa yet ama manevi yetemiyorsan boşver. Bi de daha erken bi büyüsün kızın bi tadını çıkar. Belki bi bakmışsın zamanı gelmiştir sen 2. İstersin. Herşeyi zamana bırak etrafa kulaklarını tıka.

Herkesin kendi fikri kendi kararı saygım sonsuz.. ben de tek cocuktan yanayım hele ki şu birbirine düşman, çıkarcı kardeşleri gördükce.. illa kardeşi olması gerekmiyo bazı arkadaşlarımla ilişkim bazı insanların kardeşleriyle olan ilişkisinden çook çook daha güzel..

Tek çocuk yapmanın bencillik olduğunu düşünüyorum.
Hayatta kardeşlik kadar güzel duygu yoktur.
Ya hiç çocuk olmamalı ya da en az iki çocuk olmalı bence :) Aması da şu ki bu hayatı siz yaşıyorsunuz ve yaşayacaksınız o yüzden kimsenin bu konuda sizi yıpratmasına izin vermeyin kimseye açıklama yapmak zorunda degilsiniz

1tane 10 aylik bi oğlum var başka düşünmüyorum hani derler ya ikincisini almiyim alana da mani olmuyor.Ayrica tek cocuk neden bencillik neden kötülük olsun anlamıyorum. Psikolojim ve manevi anlamda gücüm ikinci çocuğu kaldırmaz o yüzden seni çok çok iyi anlıyorum

Back
X