- 26 Ağustos 2021
- 179
- 172
- 33
- 37
- Konu Sahibi Bikahvebisohbet
-
Adı üstünde tatil niye erken kalksın zaten geç yatiyorlarmis niye erkenden kalksinlarİnsan gittiği yerin kuralına uyar,evet doğru ama eğer ev sahibiysem misafir olarak cagiriyorsam birilerini,ki bu kardeşim de olsa fark etmez,onlara göre ve onların düzenine de hareket etmeye çalışırım.Evde hiç misafir yokmuş gibi öğlen on ikiye kadar yatacaksam,niye çağırayım ki eve misafir.Her şeyin bir ortası olmalı bence.Ev sahibi birkac gün on iki değil de ,dokuzda onda kalksa bir yerleri eksilmez diye düşünüyorum.
Nerden biliyorsunuz izinleri olduğunu? Belki de yoktur. Öğretmenler iki ay tatilde, ev hanımlarının mesaisi yok. Beraber bir haftalığına otele gitseler anlarım beraber kahvaltıya inmemelerini yadırgamam ama evine gelmiş çocuklu insanlar için nebze esnetebilirsin herhalde sonuçta sınırlı kalacaklarAma o insanların da belli bi izinleri var. Yazlığı olanın da geleni gideni çok olur sadece bu kardeş değil ki adamın da ailesi var arkadaşı akrabası muhakkak başkaları da geliyordur. Herkesin düzenine göre yaşayamaz onlar da. Bi de ben tatile gitsem mesela akşam erkenden yatmak istemem. Konu sahibi de çocuğu yatırıp ablası eniştesiyle biraz keyif yapabilirdi. Belki iki taraf da biraz orta yolu bulup birlikte daha keyifli Bi tatil yapabilirlerdi ama bütün ailenin sana ve çocuğuna uymasını beklemek yanlış.
Alakası yok, tüm masrafları karşıladık alışveriş yaptık elektrik faturasını bile söylemeden ödedim. Yine de masraf olmuştur diye yeğenlerime fazlaca hançlık verdim. Ne kadar ayıp beleş tatil lafı. Asla parayı ve yemeği arayacak tipler değiliz. Yeğenlerim istedi diye gittik. Oraya da otel tatilimizden çıkıp gittik, bunları konuşmak ayıp ama sizin tuttuğunuz yerde bunlar var.Ablamın da bizim de maddi kaygımız yok şükürSabah neden kahvaltı için onları bekliyodunuz ki? İlle evde yemeniz gerekmiyordu tatili zaten beleşe getirmişsiniz kahvaltıyı da para verip dışarda yeseydiniz. Sonra da denize mi gezmeye tatilde ne aktivite yapıyosanız onu yapardınız. Siz tek kuruş masraf etmeden tatil yapma derdine düşmüşsünüz.
Ablanızın sen bilirsin istersen git demesine de şaşırmadım. Yazlık bölgede evi olan insanlar sürekli tatile gelmek isteyen eş dost akrabadan illallah ediyor. Onlar da siz varken rahat edemiyor, siz de onlara uyum sağlamak istemiyorsunuz ne gerek var böyle şeylere?
Aynen öyle kendi işlerini yapıyorlar 15 gündür ordalar ve ay sonuna kadar da kalacaklarNerden biliyorsunuz izinleri olduğunu? Belki de yoktur. Öğretmenler iki ay tatilde, ev hanımlarının mesaisi yok. Beraber bir haftalığına otele gitseler anlarım beraber kahvaltıya inmemelerini yadırgamam ama evine gelmiş çocuklu insanlar için nebze esnetebilirsin herhalde sonuçta sınırlı kalacaklar
Tamamda herkes sizin cocugunuza gore hareket edemez siz cocugunuza ceki duzen verir bensiz uyumuyor diger cocuklar olmadan denize gitmiyor siz onun oyuncagi olmussunuz siz onu yoneticeksiniz o sizi degilBir şey demedim zaten son güne kadar. Onlar da bize gelir kalırlar, ben de onlara uyarım. Bilemedim belki de abartılı tepki verdim. Neyse herkes icin iyi olmuş dönmemiz. Oğlum asla geç saate uyumuyor bensiz uyumuyor. Diğer çoçuklar olmadan da denize gitmiyor malesef.
Sorun kahvaltıyı geç etmek değil. Uyandıktan sonra evde kalamamak ses olmasın diye saatlerce dışarı çıkmak.Hem kaç gün evlerinde kalmışsın hem de tatilde geç uyanıyorsun geç kahvaltı ediyoruz diye şikayet ediyorsun
Doğru söze ne hacetTamamda herkes sizin cocugunuza gore hareket edemez siz cocugunuza ceki duzen verir bensiz uyumuyor diger cocuklar olmadan denize gitmiyor siz onun oyuncagi olmussunuz siz onu yoneticeksiniz o sizi degil
Çoçuk konusunda yapılan tüm yorumlar bende aydınlanma yarattı. Çok haklısınız hepinizSiz misafir değilsiniz aslında kardeşinizin yaptığı evet ayıp. Ama siz de tamamen kendi şartlarınıza göre bir tatil planlamamalısınız.
Geceden bir sandviç ekmeğine salatalık domates peynir koymak bir süt meyvesuyu alıp sahilde piknik kahvaltı yapmak zor değil bana göre.
Çocuk da suyu sevmiyorum demesini de ben kabul etmezdim şahsen.
Benim çocuğum altı yaşında havuzu denizden çok sever. Ama tatilde sabahtan öğlene kadar denize gider. Çünkü biz de deniz seviyoruz, bize de saygı duyması gerektiğini biliyor. Karşılıklı fedakarlık yapması gerektiğini biliyor. Sabah sizin için deniz öğleden sonra benim için havuz der. Yani çocuğunuz bilip anlayacak yaşta.
Siz biraz fazla çocuk odaklısınız
Benim çocuğum okul dönemi 7.20-8.30 arası yatar. Ama tatilde yada yaşıt arkadaşı varsa misafir ben yatış aaatini 10.30-11.30a çekiyorum. En fazla huysuzlanıyor yani. Sizin de biraz daha esnek olmanız lazım. Sizde de hata var.
Vallahi canim başkasının yazligina gitmek sıkıntı kimi 5 te kalkar kimi akşama kadar uyur.kimi öğle n yer kimi yemez.en iyisi kimsenin yazligina gitmemek. Gidecekseniz onlar yokken gidinAblamların yazlığındaydık eşim çocuğum biz 3, onlar da çocuklarla beraber 4 kişi.
Sorun şu ki onlar çok geç yatıp geç kalkıyorlar biz de tam tersi. Ve onlar hep hiç uyuyamıyorlar. Gece 1 gibi yatıp 12 ye doğru kalkıyorlar, dolayısıyla kahvaltı o saate kalıyordu.
Biz de her sabah ses yapmamak icin sıcakta dışarda dolaşıh durduk evde sürekli kapılanı açık uyudukları için çocuk ses yapmasın diye evden çıkıyorduk onlar uyanana kadar. Ama gece yeğenlerim gayet bağırarak konuşuyorlardı.
Tabiki onların evi onların düzeni ama ben böyle yapmazdım çocuklar uyusa bile ablam gelsin yanımıza isterdim hiç degilse 1 sabah,çünkü sizin uyandığınızı duydum hiç uyumadım ki diyordu.
Neyse öyle böyle derken dayanamayıp konuştum yapacağım bir şey yok sen bilirsin gitmek istiyorsan gidin dedi,2 gün erken döndüm. Sizce abartı mı?
Haklısınız. Her şey bir tecrübeVallahi canim başkasının yazligina gitmek sıkıntı kimi 5 te kalkar kimi akşama kadar uyur.kimi öğle n yer kimi yemez.en iyisi kimsenin yazligina gitmemek. Gidecekseniz onlar yokken gidin
Yani pek hos olmamis tabi ama sadece tatil süresince siz de onlara ayak uydursaydiniz keşke...neticede tatil yapiyorlar, gec yatip gec kalkmak gayet normal.ne olacak ki bir sure siz de gec yatip geç kalksaydiniz.çünkü siz onların evine gitmişsiniz her ne kadar kardeş de olsa ben böyle toplu biseylere karşıyım ya...her ailenin duzeni farklı çünkü. Gider 3 gün bi apartta kalırım kafam rahat olur çünkü mutlaka bir sıkıntı çıkıyor gördüğümüz gibi.Ablamların yazlığındaydık eşim çocuğum biz 3, onlar da çocuklarla beraber 4 kişi.
Sorun şu ki onlar çok geç yatıp geç kalkıyorlar biz de tam tersi. Ve onlar hep hiç uyuyamıyorlar. Gece 1 gibi yatıp 12 ye doğru kalkıyorlar, dolayısıyla kahvaltı o saate kalıyordu.
Biz de her sabah ses yapmamak icin sıcakta dışarda dolaşıh durduk evde sürekli kapılanı açık uyudukları için çocuk ses yapmasın diye evden çıkıyorduk onlar uyanana kadar. Ama gece yeğenlerim gayet bağırarak konuşuyorlardı.
Tabiki onların evi onların düzeni ama ben böyle yapmazdım çocuklar uyusa bile ablam gelsin yanımıza isterdim hiç degilse 1 sabah,çünkü sizin uyandığınızı duydum hiç uyumadım ki diyordu.
Neyse öyle böyle derken dayanamayıp konuştum yapacağım bir şey yok sen bilirsin gitmek istiyorsan gidin dedi,2 gün erken döndüm. Sizce abartı mı?
Siz yazınca aklıma geldiAblamların yazlığındaydık eşim çocuğum biz 3, onlar da çocuklarla beraber 4 kişi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?