- 25 Ekim 2018
- 3.833
- 6.899
- 158
- Konu Sahibi Bikahvebisohbet
-
Ben de değil tatil ,mücbir bir sebep olmadan keyfe keder gitmelerde yani ,kesinlikle ne kendim başkasının evinde rahat ederim ne de bir başkası biz de kalsın isterim. Bu neyle alakalı tam olarak bilemiyorum ama bana her ikisi de çok zor ve yıpratıcı geliyor.Tatilde başkalarının evine gitmeyi hiç doğru bulmuyorum, kardeş bile olsa.. Başkasının evinde olmak diken üstünde durmak gibidir bana göre, tatilin tadı tam anlamıyla çıkarılamaz.. Bütçeye göre otel tutulması en rahatı..
Bende misafir oldugum evde ev sahibine biz misafiriz biraz erken kalkin erken yatin demeye utanirdim .siz aksam nasil erken yatip ablaniz ve esini yalniz birakiyorsaniz onlarda sabah sizi birakmis. insanlar tatilde rahat rahat gec yatip erken kalkar. yoksa tatilin ne anlami var ki ?Bazı insanların 'dünya etrafımda donuyor' hallerine hayret ediyorum doğrusu.
Yani tutup bu memnuniyetsizliğini ablasına söyleyebiliyor. Hani ben ağzımı açmayı bile düşünmezdim şöyle bir durumda ama konu sahibi bu şikayeti ablasına söylüyor yani.
Ablasından beklentisi de çoluk çocuğu, kocasini sabahın köründe alarmla ayağa dikecek ve yine uygun saatte herkesi tek tek yatağına sokacak.
Neden? Kardeşim hanımefendi ve alesi öyle buyurdular diyerek.
Bende misafir oldugum evde ev sahibine biz misafiriz biraz erken kalkin erken yatin demeye utanirdim .siz aksam nasil erken yatip ablaniz ve esini yalniz birakiyorsaniz onlarda sabah sizi birakmis. insanlar tatilde rahat rahat gec yatip erken kalkar. yoksa tatilin ne anlami var ki ?
Kesinlikle, ben asla rahat edemem, özellikle banyo ve tuvalet konusunda, ayrıca giyim kuşam konusunda dikkat etmek gerekir.. O yüzden otel!Ben de değil tatil ,mücbir bir sebep olmadan keyfe keder gitmelerde yani ,kesinlikle ne kendim başkasının evinde rahat ederim ne de bir başkası biz de kalsın isterim. Bu neyle alakalı tam olarak bilemiyorum ama bana her ikisi de çok zor ve yıpratıcı geliyor.
Misafirlik dediğin iki gün olur. Senin bu dediğini 10 gün yapmak otelcilikHerkes ablaya hak vermiş de. Ben şöyle bakiyorum olaya. Şahsen benim evime bir misafir geldiğinde normalde kaçta uyanirsam uyanayim, normalde olduğundan daha erken kalkarim. Kahvaltı vs hazırlamak için. Yani birlikte bile hazirlayacak olsak ev sahibi her şeyin yerini usulünü daha iyi bilendir. Herkes milletin evine gitmişsin kurallara uy demiş ama diğer taraf da misafir ağırlamış oluyor. Sabahın köründe kalkmasın kimse tabiki, ama yine de öğlen 1e 2ye kadar değil de 10da 11de uyanip orta yol bulmak daha mantıklı geldi. Bana göre sizin tek hatalı kisminiz bunu ablaniza dile getirmek olmuş, ben olsam yine de evlerinde kaldik memun olmamış gibi izlenim yaratmayayim diyerek bir şey demez sabrederdim. Gerekirse bir dahaki planimi ona göre yapardim
Arkadaşımin düğününe Muğla'ya gittim, kimseye haber falan vermedim, çadırda kaldımOffff şu milletin yazlığına gidip sonra şöyle oldu böyle oldu konuları nedir Allah aşkına.
Kimsenin yazlığına gitmeyin.
Paranızla gidip tatil yapın.
Ben akrabalarımın ve arkadaşlarımın yazlığına asla gitmedim gitmemde.
Yazlığı olanın görevi gibi aileyi tatil yaptırmak, onları memnun etmek, yaşam tarzlarını değiştirmek mi???
Zibilyon tane arkadaşımın oldugu Muğla’ya tatile gidicem her sene bi rotamıza Muğla ekleriz.
Kimseye haber bile vermem gelicez diye, kalacağımız yer ne ise otel, villa kiralıyoruz.
Gün gün gideceğimiz yapacağımız aktive vs hepsini belirliyoruz.
Tatilde de kimse icin stres sinir olmuyorum.
Gecen sene esim aksamları işlerini takip etti çalıştı, bi arkadasima gorusemeyecegimi esimin aksamlari bilgisayar başında oldugunu soyledim. Hic sorun olmadi.
Birinin yazlığına gidicem ve geceleri erken uyuyorum ses oluyor, sabahları erken kalkıp kahvaltı için bekliyorum diye fırça atmak. Olacak iş değil….
Aynı kafadayız.Arkadaşımin düğününe Muğla'ya gittim, kimseye haber falan vermedim, çadırda kaldımsonra 'kacta geleceksin' diye aradılar, öğrendiler ki cadirdayim hemen gelip beni alıp çok uygun bir eve yerleştirip krallar gibi ağırladilar
En istemediğim şey insanlara yük olmaktır. O yüzden planımı yaparım, beni çok isteyen zaten alırama yarım ağız isteyen 'tamam canım,iyi eğlenceler' der. Her ikisine de her zaman okeyim
Aynen mutfağa girip kendinize kahvaltı hazırlayabilirsiniz.İnsan tatilde 12,1 e kadar uyumayacaksa ne zaman uyuyacak .
İnsan gittiği yerin kuralına uyar ,üstüne bir de trip atmışsınız ..
Ablasının evine misafirlige gitmiş abartmayın.Aynı kafadayız.
İki cocugum var, sabahları erkenden kalkıyorum blenderla kahvaltılarını hazırlıyorum ki tatilde mutlaka kahvaltılarını bu sekilde evden hemen cikmak icin yaptırıyorum. Erkenden çıkarız. Yol üzerinde gözlememi, serpmemi ne yiyeceksek girer yeriz, sonra koylara / turlara gideriz.
Düşünsene akraba, arkadaş yazlığına gittim sabah iki cocuk erkenden kalk blender vızlat, giyinme, cocuklarin sesleri, hazirlanma, aksam döndük yıkanma, yemek, cocuk sesleri bunu insanlar çekmek zorunda mı???
İnsanlar yazlık mı alıyor, hasta olmak için akraba, eş, dost saçmalığımı çekecek.
Altınoluğa arkadaşımın annesi gel gel yazlığa diye o kadar israr etti ki.
Ben kimsenin yazligina gelmem gelsem ev tutarım, ayrıca suyu soğuk Altınoluğu tercih etmiyorumu söyledim.
Hem; Paranızı harcamayın, beleş oraya yerleş sonra şikayet üzerine şikayet… Ve son derece haklılar…
Valla ablası gayet haklı abarttığım yok.Ablasının evine misafirlige gitmiş abartmayın.
Bizde misafir en güzel şekilde ağırlanir.Valla ablası gayet haklı abarttığım yok.
Kimse kimsenin yazlığına gitmesin gidecekse de illa konu sahibi gibi olmasın.
Ayak uyduracak.
Gece ve gündüz gibi ayrı hayatları var biri erken biri geç yatıyor. Bile bile git şikayet et.
Bu insanlarda bi sene sinir, stres, hayatları ile mücadele verip yaz aylarinda stres atmak icin kendilerine yazlik alıyor.
Erken yattım, erken uyandım, kahvaltıya size bekledik geç kalmıyorsunuz, çocukların geç yatıyor, ses yapıyor, bi de özür bekliyor….. diyemez, bu tutumu sergileyemez maalesef…
Bizde ağırlarız ama evimizde…Bizde misafir en güzel şekilde ağırlanir.
Yazligim yok ama yazlıkta ev değil midir ? Kardeşine sabah erken uyanirsaniz mutfaktan istediğinizi yeyin diyebilmeli.Bizde ağırlarız ama evimizde…
Yazlıkta kimse kimsenin kahrını hele konudaki gibi tribini çekmek zorunda değil.
Ama sizi tebrik ederim hem yazlık hem de evinizde en güzel şekilde ağırlıyorsunuz sanırım misafirlerinizi.
Keşke konu sahibinin ablası siz olsaydınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?