Bebek Beslenmesi Çok mu geç kaldim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gokce33

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2013
1.648
1.121
133
35
Iyiaksamlar kızlar 10 aylik bi bebeğim var ve ona pütürlü gidaya alıştırmayarak en büyük kötülüğü yaptım herşeyi blenderdan gecirdim ve su an çıkmaza girdim bugün dr kontrolü vardi ve dr çok sinirlendi çok geç kalmışsın maalesef 2 2.5 yaşına kadar blender kullanmak zorundasın çiğnemeyi öğrenemez bu aydan sonra dedi ben ne yapicam ne olur yol gösterin deneyimli anneler 9 10 11.aylarda pütürlü gıdalara geçen arkadaşlarım var mı aranızda acaba ne yapmalıyım nasil alistircam bilmiyorum:(((

Ben yeğenimin büyümesine şahit oldum hep canim pirinç çorbasından başlayabilirsin biraz fazla kaynarsan blender e gerek kalmıyor yumuşak olduğu için alışır umarim

Kritik dönem denen bir şey var doğru. Pütürlü gıdaya geçiş için geç kalmışsınız ama doktorunuz biraz abartmış. Imkansız diye bir şey yok ufak ufak azaltın blendr kullanmayı. Öyle hemen kesmeyin çocuk bütünüyle yemekten uzaklaşmasın.
Normalde ne kadar çekiyorsanız günden güne azaltarak alıştırmaya çalışın.

Eline salatalık değişik meyveler verebilirsiniz. Benim oğlana o aylarda yeşil soğan veriyordum yerde yuvarlana yuvarlana kemiriyordu. Atıyordu sonra ak ayrı. Ekmeği yemek suyuna bandirip verin mesela. Yumuşak meyveleri çatalla ezebilirsiniz. İlk etapta kaşığın ucuyla bir lokma verseniz yeter. Birden yüklenip ısrarcı olmayın. Hemen bir tabağı bitirmez. Bazen hiç yemeyecek ama olsun zamanla alışıyor o kadar ümitsizliğe kapılmayın. Sabır zaman ve anlayışla çözülür.

Sakin ol, panik yapma.
Lezzetli o kadar cok meyve var ki. Bütün seklinde verin önüne acken. Onunla illaki oynayacak tadina bakacaktir, denedin mi hic bunlari?
Bebeginin istahi da önemli rol oynuyor aslinda. Yani ilk bebegim pek düskün degildi, ikincisi masaya atliyor.
Bir yasinda su an kücügüm eline herseyi veriyorum, korka korka veriyorum ama yiyor yani, vermezsem agliyor.
Ben tabagi önüne koyuyorum döke saca yiyor.
Siz de öyle yapin, zaten kadikla catalla oynamayi severler simdi taklit ederler.
Koy önüne sana baka baka yer.
Kes önüne elma, yarim muz kes koy.
Taneli yemeklerin tanelerini koy önüne, hic denemedin mi?
Meraklidir cocuklar herseyi agzina atma zamanlari zaten.
Bizimki bütün ekmek bulsa alip kösede yiyen tiplerden oldu. Cocugun istahi da önemli, moralini bozma hemen.

Saçmalamış bence. Böyle bir şey olabilir mi yahu? 2 yaşında ilahi bir nurla birden yemeye mi başlayacakmış? Hiçbir şey olmaz. Öğüre öğüre yer, refleksleri gelişir zamanla. Yayla çorbası tarzı ile başlayın, hafif çatalla ezin. Sonra tamamen katı gıda olsun. 1-2 hafta içinde bu geçişi yapın.

Yumurta hasla mesela onun beyazi cok yumusak olur. Bizimki bayiliyor.
Sen masaya beraber otur onunla, mama sandalyesi vardir herhalde.
Benim kücük oturmaya basladigi andan itibaren ögünlerini kendi eliyle yedi, takviye olarak veriyordum yine püre ama uzun süre oldu birakali.
Döke saca yemesine izin ver.
Makarna yap koy önüne.
Oynarken yer insallah bak, neler denedin bilsem ona göre yazardim

Tel şehriye çorbası verebilirsin az az. Ben iki çocuğumda da pütürlü gıdaya geçerken tel şehriye çorbası verdim kaşığın ucuyla dediğim gibi çok az çok az. Zamanla artırırsın

Kritik dönem denen bir şey var doğru. Pütürlü gıdaya geçiş için geç kalmışsınız ama doktorunuz biraz abartmış. Imkansız diye bir şey yok ufak ufak azaltın blendr kullanmayı. Öyle hemen kesmeyin çocuk bütünüyle yemekten uzaklaşmasın.
Normalde ne kadar çekiyorsanız günden güne azaltarak alıştırmaya çalışın.
1 haftadır öyle yapıyorum zaten canim mesela bu akşam tarhana çorbasını kıymalı verdim kıymayı iyice küçülttüm verdim yedi birazcik

Eline salatalık değişik meyveler verebilirsiniz. Benim oğlana o aylarda yeşil soğan veriyordum yerde yuvarlana yuvarlana kemiriyordu. Atıyordu sonra ak ayrı. Ekmeği yemek suyuna bandirip verin mesela. Yumuşak meyveleri çatalla ezebilirsiniz. İlk etapta kaşığın ucuyla bir lokma verseniz yeter. Birden yüklenip ısrarcı olmayın. Hemen bir tabağı bitirmez. Bazen hiç yemeyecek ama olsun zamanla alışıyor o kadar ümitsizliğe kapılmayın. Sabır zaman ve anlayışla çözülür.
Insallah arkadaşım zaten bugün kavun verdim ezerek yedi çok şükür geçen hafta kıymalı patates verdim 2 3 çay kaşığı yedi sonrasını çorba ile tamamladım

1 haftadır öyle yapıyorum zaten canim mesela bu akşam tarhana çorbasını kıymalı verdim kıymayı iyice küçülttüm verdim yedi birazcik
Çok güzel demek ki hızla alışacak bebeğiniz. Arada eğer alerjik durumu yoksa bir miktar irmik de koyun çorbaya hem pütürlü hale getiriyor hem de yutması kolay.

Sakin ol, panik yapma.
Lezzetli o kadar cok meyve var ki. Bütün seklinde verin önüne acken. Onunla illaki oynayacak tadina bakacaktir, denedin mi hic bunlari?
Bebeginin istahi da önemli rol oynuyor aslinda. Yani ilk bebegim pek düskün degildi, ikincisi masaya atliyor.
Bir yasinda su an kücügüm eline herseyi veriyorum, korka korka veriyorum ama yiyor yani, vermezsem agliyor.
Ben tabagi önüne koyuyorum döke saca yiyor.
Siz de öyle yapin, zaten kadikla catalla oynamayi severler simdi taklit ederler.
Koy önüne sana baka baka yer.
Kes önüne elma, yarim muz kes koy.
Taneli yemeklerin tanelerini koy önüne, hic denemedin mi?
Meraklidir cocuklar herseyi agzina atma zamanlari zaten.
Bizimki bütün ekmek bulsa alip kösede yiyen tiplerden oldu. Cocugun istahi da önemli, moralini bozma hemen.
Blw denemek istedim ama panik yapmaktan korktum zaten 1 haftadır eline ekmek çubuk kraker bebek biskuvisi vs veriyoruz ınsallah kurtulurum bir an önce blenderdan çok pişmanım cokkk resmen bebeğime kötülük ettim

Bence ilk baştan başlayın ?yaptığınız yemekleri blenderdan geçirmeden yedirin. Ogluma ilk baştan sadece catalla azicik ezerek verdim. Zamanla alışır ama artik blenderi hayatınızdan cikarin, ilk basts daha yumuşak seyler verin, zamanla sert seylere gecin. Suanda boğazında kalma durumu olabilir mi bilmiyorum ama atıyorum havucu ill etapta vermeyin o hem sert hemde boğaza yapisabilir.. parmak kalınlığında sebze ve meyvelerden verin.
Pankek yapin eline verin. Bunlarida mi yemedi hic ? en kisa zamanla alışır sabredin

Biraz geç kalmışsınız evet çok da takılmayın. Direk pütürlü vermek yerine damağıyla ezebileceği yumuşak gıdaları vermekle başlayın. Mesela muzu ezmek yerine doğrayıp çatalla ağzına verin tabi çok büyük olmasın :)
Sebzeleri iyice haşlayıp yine küçük küçük doğrayarak verebilirsiniz.

Tamam canim yapıyım irmik de pütür dimi
Tabi pütürün en miniği diyelim sonrasında pirinç; bulgur artık doktorunuz ne önerirse ya da siz ne tercih edersiniz diyelim.
Kendinizi de suçlamayın lütfen onun iyiliği için düşünmüşsünüz böyle başlamışsınız.
Günümüz koşulları boyle işte; malesef bizi panik yapmaktan başka bir işe yaramıyor.

Back
X